Menu

Ďalšie

Olympijské hry - streľba

Malorážka 50 m, 3 pozice – ženy

Vítězka: S. Maddalenaová (USA)

koniec udalosti

01.08.2024, 12:00 • Chateauroux • Jiří Polášek (@Pol45Jiri) cz

Konečné výsledky

1. Sagen Maddalenaová (USA) 593 bodů QOR
2. Čchiung-jüe Čang (CHN) 593 b. QOR
3. Chiara Leoneová (SUI) 592 b.
4. Yesugen Oyunbatová (MGL) 589 b.
5. Jeanette Hegg Duestadová (NOR) 589 b.
6. Natalia Kochanska (POL) 589 b.
7. Nadine Underanková (AUT) 589 b.
8. Stephanie Laura Scurrah Grundsoeeová (DEN) 589 b.
..
16. Veronika Blažíčková (CZE) 584 b. (13:37:54)
Kvalifikace dnešní třípolohové střelby žen malorážkou na 50 metrů skončila. Známe postupující. Sagen Maddalenaová z USA a Čchiung-jüe Čang z Číny dosáhly fantastického výsledku, když dokázaly nastřílet 593 bodů. Jedná se o kvalifikační olympijský rekord. Dále se s 592 body kvalifikovala Švýcarka Chiara Leoneová. Dalších pět střelkyň dosáhlo 589 bodů, jednalo se o Mongolku Oyunbatovou, Norku Duestadovou, Polku Kochanskou, Rakušanku Ungerankovou a Dánku Grundsoeeovou. Češka Veronika Blažíčková po druhém kole sahala po postupující osmičce, třetí poloha se jí ale nepovedla a nakonec skončila šestnáctá.

Kvalifikace střelby žen malorážkou na 50 metrů ve třech pozicích je u konce.
Češka Veronika Blažíčková je šestnáctá. V poslední poloze celkem devětkrát trefila pouze devítku a končí s 584 body.
Pouze třikrát vestoje minula i Mongolka Oyunbatová, která celkově vystřílela 89 bodů, stejně jako Norka Jeanette Hegg Duestadová.
Ani Chiara Leoneová nedostřílí alespoň jednu sérii vestoje stoprocentně. Minula na poslední ráně, kde dosáhla pouze devítky. Celkově se ale zmýlila v poslední poloze jen třikrát a je třetí.
Sagen Maddalenaová dostřílela s pěti chybami vestoje. Celkem tak zaznamenala 593 bodů. Čangová už má taky střelbu za sebou a dostáhla stejného počtu bodů.
Některé střelkyně už mají dostříleno i v leže. Taková Grundsoeeová ztratila celkem šest bodů vestoje. Janssenová dokonce osm. A ani na topu to nevypadá, že by někdo vůbec odstřílel vestoje bez chyby.
Střelba vestoje ale dělá problémy většině střelkyň. Čangová poprvé v první sérii minula, Maddalenaová ztratila hned dva body, McIntoshová odstřílela teprve pět střel a taky už dvakrát zaváhala.
Velká škoda pro Česko, Veronika Blažíčková, která bojovala o postup, už je mimo reálnou šanci. V první sérii vestoje totiž minula desítku hned šestkrát.
Anna Janssenová se hodně propadá pořadím, vestoje chybovala už sedmkrát, a to ji chybí ještě polovina druhé série. Podobně je na tom Leová, ta chybovala ve třetí pozici už šestkrát, a taktéž ještě nedostřílela.
Veronika Blažíčková bohužel hned v první střele vestoje trefila pouze osmičku.
Stoprocentní úspěšnost na druhé pozici zachovala Kazaška Altukhovová. Ta tak disponuje celkem 395 body a výrazně se posunula nahoru.
Veronika Blažíčková v druhé sérii druhé polohy dvakrát minula desítku. Celkově má na kontě 939 bodů a je dvanáctá. Postup je reálný, musí ale dobře zastřílet ve stoje.
Druhou polohu dobře zvládla taky Anna Janssenová, která ztratila v první sérii dva body, v té druhé ani jeden. Celkově tak má 395 bodů. Stejně tak je na tom Stephanie Laura Scurrah Grundsoeeová, která minula jen jednu desítku vleže.
Sagen Maddalenaová zvládla celou druhou polohu bez ztráty květinky! Celkově má na kontě 398 bodů ze 400 možných! Stejně je na tom Čangová, ta ztratila jeden bod v první a jeden ve druhé poloze.
Veronika Blažíčková první sérii vleže zvládla bezchybně. V druhé minule desítku už na druhém terči, ale i tak je nyní devátá.
Bez ztráty bodu střílela taky Sagen Maddaleanová. Ta ztratila v obou sérií v první poloze jeden bod.
Čangová má odstřílenou první sérii vleže a opět ji zvládla bez ztráty jediného bodu.

Malorážka 50 m, 3 pozice – ženy

Vítězka: S. Maddalenaová (USA)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Konečné výsledky
1. Sagen Maddalenaová (USA) 593 bodů QOR
2. Čchiung-jüe Čang (CHN) 593 b. QOR
3. Chiara Leoneová (SUI) 592 b.
4. Yesugen Oyunbatová (MGL) 589 b.
5. Jeanette Hegg Duestadová (NOR) 589 b.
6. Natalia Kochanska (POL) 589 b.
7. Nadine Underanková (AUT) 589 b.
8. Stephanie Laura Scurrah Grundsoeeová (DEN) 589 b.
..
16. Veronika Blažíčková (CZE) 584 b.