Menu

Futbal

Talianska Seria A

SSC Neapol – Bologna FC

3:0

koniec (1:0)

25.08.2024, 20:45 • Stadio Diego Armando Maradona, Neapol • 2. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv) cz

Tipsport: 2.0 3.38 4.29

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:53:15)

Oba celky se do akce vrátí příští sobotu. Neapol se na dnešní výsledek pokusí navázat proti Parmě, zatímco Rossoblù budou na své půdě hostit Empoli.
Neapol hlásí dohráno, Gli Azzurri mohou poprvé v nové sezóně slavit! Domácí sice do duelu s Bolognou nevstoupili nejlépe a dlouho hledali půdu pod nohama, ale nakonec se dostali do té správné provozní teploty a třemi góly is zajistili zisk plného počtu bodů. Hosté dnes doplatili hlavně na trápení v koncovce, jinak byli na trávníku favoritům víc než rovným soupeřem.

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:17.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Rossoblù ještě naposledy přesouvají hru před Mereta, nic vážnějšího se ale už nejspíš nestane.

90+4

Neapol právě vstřelila branku!
Gli Azzurri reparát za debakl ve Veroně skládají se vším všudy a těsně před koncem přidávají třetí hřebík do bolognské rakve! Debutující Neres skvěle protáhl míč do šestnáctky, nenechal se odzbrojit a navzdory dotěrnému protihráči vybídnul k jednoduché střele volného GIOVANNA SIMEONEHO! Máme hotovo – 3:0!

90+4

Na druhé straně se od protihráčů na sekundu odpoutal Castro a šanci chytl za pačesy, jeho dalekonosný projektil se ale nevešel mezi neapolské tyče.

90+3

Kosmeticky upravit skóre nyní chtěl právě Spinazzola, jehož střela ale zasáhla jen obránce před Skorupským. Balón znovu zamířil do postranní lajnu.

90+2

Kvaracchelia se pomalu zvedá z trávníku po faulu, pod kterým je nejspíš podepsán Odgaard. Duel v Neapoli pomalu ale jistě spěje do finiše.

90+1

Miranda se na straně pověsil na Spinazzolu a vyšťouchl míč do zámezí, domácí tak vhazují.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.

89

Neapolská akce sice vypadala slibně a Skorupski byl po ní nucen zakročit, jenže ji předcházel ofsajd.

88

Střídání v týmu SSC Neapol (3/5):
ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází David Neres.

Brazilská posila Gli Azzurri si jen pár dnů po podpisu smlouvy rovnou připisuje debut v novém působišti.

87

Buongiorno na pravém křídle odzbrojil Odgaarda a ten se chtěl k balónu rychle vrátit, jenže si přitom pomohl faulem. Míč tak definitivně získávají domácí.

86

Rossoblù z celkem ospalé akce nakonec vytěžili roh, který dnes budou kopat už počtvrté.

85

Bologna rozvážně táhne dopředu, Moro je na míči a nikam nespěchá. Uvidíme, co hosté vymyslí.

84

Střídání v týmu SSC Neapol (2/5):
ze hřiště odchází Giacomo Raspadori, přichází Giovanni Simeone.

83

Ostrý skluz jednoho z hostů na moment zastavuje hru. Volný kop pro Neapol na středu hřiště.

82

Přerušuje se, Di Lorenzo reklamuje nějaké (zdánlivě) menší zdravotní problémy. V zámezí se mezitím připravuje naskočit do hry Simeone.

81

Tohle nevypadalo pro Bolognu špatně. Poschův dlouhý centr lízl Lobotku a odrazil se do vápna k čerstvému Fabbianovi, jehož hlavička se ale do brány nevešla.

80

Střídání v týmu Bologna FC (5/5):
ze hřiště odchází Michel Aebischer, přichází Giovanni Fabbian.

79

Neapol je na koni. Kvaracchelia krátkou přihrávkou zleva vybídl ke střele Politana, který zasáhl protihráče. Nápor domácích tak pokračuje rohem.

78

Lucumi s Poschem tentokrát splnili své defenzivní povinnosti a pohlídali si odražený balón v šestnáctce, který následně zkrotil připravený Skorupski.

77

Střídání v týmu SSC Neapol (1/5):
ze hřiště odchází Pasquale Mazzocchi, přichází Leonardo Spinazzola.

75

Neapol právě vstřelila branku!
No, tak teď už to černý kůň minulé sezóny bude mít opravdu hodně těžké, pokud ještě pomýšlí na bodový zisk! CHVIČA KVARACCHELIA sokům jasně ukázal, jak se to ve finální fázi dělá: po zachycení přihrávky na středu hřiště vystartoval až k vápnu, proklouzl mezi Poschem a Lucumim a tvrdou ranou nedal Skorupskému šanci – 2:0!

74

Di Lorenzo si v šestnáctce pohlídal Aebischera a nepustil ho k přihrávce, kterou následně zachytil připravený Meret. Bologna tak ani teď nezahrozila.

73

Po krátké prodlevě pod Vesuvem pokračujeme dál, Lucumi startuje hostující akci rozehrávkou na Aebischera. Uvidíme, co červenomodří vymyslí.

71

Ofenzivní zmar hostů podtrhují statistiky druhého poločasu: Bologna sice drží míč 71 % doby a vystřelila už pětkrát, ale jen jedna rána mířila přesně.

70

Hráči míří ke střídačkám. Stejně jako v prvním poločase je i tentokrát nařízena krátká pauza na občerstvení.

69

Rossoblù stále kontrolují míč, ale z jejich aktivity nepramení žádné šance. Freuler byl odzbrojen na hranici vápna Raspadorim, a to bleskově a čistě.

67

Po rychlé souhře vzal věci do svých rukou Miranda, jehož zakončení z podstatné vzdálenosti ale zaplulo přesně do náručí připraveného Mereta.

66

Freulerův útočný faul definitivně ukončuje pobyt Bologne na domácí straně bitevního pole.

65

Tohle bude jen odkop od brány, Posch toho v souboji s Buongiornem na křídle moc nevymyslel. Hosté se stejně jako v první půli stále trápí v koncovce.

64

Sledujeme trochu vlažnější pasáž utkání, Gli Azzurri se snaží vymanévrovat ven ze své poloviny hřiště. Mazzocchi už potřetí v krátkém sledu vhazuje.

63

Střídání v týmu Bologna FC (2–4/5):
ze hřiště odchází Babis Lykogiannis, přichází Juan Miranda,
ze hřiště odchází Riccardo Orsolini, přichází Jens Odgaard,
ze hřiště odchází Dan Ndoye, přichází Jesper Karlsson.

62

Hru v Neapoli na malou chvíli protne první plánované střídání hostů, dle všeho rovnou trojnásobné.

61

Bologna ani tentokrát z kopu od praporku Mereta nepotrápila, míč se rychle odrazil ven ze šestnáctky.

59

Di Lorenzo přistrčil k zemi Aebischera, tohle domácímu zadákovi nemohlo projít. Odpískán faul.

58

Politano to zkusil znovu a nutno podotknout, že tentokrát měl k zásahu o chlup blíže. Jeho zakončení proklouzlo vedle přední tyče bolognské svatyně.

57

Sledujeme poměrně povedenou pasáž hry ze strany Gli Azzurri, kteří v dosavadním průběhu půle hráli spíše jen druhé housle. Skorupski musí být ve střehu.

56

Po dvou žlutých kartách pro hosty se nyní trestá pro změnu na domácí straně, Amir Rrahmani (NEA) je varován za okaté podržení protihráče.

55

Na druhém konci hřiště se o slovo přihlásil Politano, který ale zasáhl jen obránce. Po dlouhé době si tak rohový kop zkusí také neapolští hráči.

53

Ndoye se znovu hnal za přihrávkou na křídle, jenže jeho výpad skvělým skluzem zastavil Di Lorenzo.

52

Bologna se vrátila na balón a přesunula se zpět před Mereta. Po jejím rohu byla k vidění zblokovaná střela Orsoliniho, hosté tak budou kopat znovu.

50

Pár desítek sekund nato Anguissu u postranní čáry zbytečně dohrál Stefan Posch (BLG), jenž za vysloveně hokejový bodyček též vidí kartónek.

49

Jhon Lucumi (BLG), který v úvodní poločase na trávníku nahradil zraněného Erliće, dostává žlutou kartu.

48

Hosté stále tlačí. Aebischer našel odražený míč za šestnáctkou a zkusil štěstí z voleje, kterou ale nasměroval jen několik čísel nad domácí svatyni.

47

Ndoye jen tak tak doběhl přihrávku před zadní čarou a poslal míč dozadu na dobíhajícího Freulera, který pak ze strany vápna zakončil jen do gólmana.

46

Druhý poločas je v plném proudu. Na hřišti jsou stejné jedenáctky jako před pauzou, přičemž Bologna nyní na křídlech hledá cestu před Meretovu klec.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas je na Stadio Diego Armando Maradona minulostí. Domácí sice v prvních pětačtyřiceti minutách nepodali úplně ideální výkon, po povedeném závěru se nicméně těší z jednogólového náskoku zásluhou kapitána Di Lorenza. Bologna s Neapolí drží krok a dovolím si říct, že nemalou část poločasu byla lepším týmem, ale zatím jí vázne koncovka. Uvidíme, co nám po přestávce nabídne další pasáž.
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 2:0. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:5.

Druhý poločas začne přibližně ve 21:53.

45+5

První poločas skončil.

45+5

Orsoliniho ukvapená přihrávka přistála na kopačku jednoho z domácích hráčů, to bude z úvodního poločasu pod Vesuvem nejspíš už vše.

45+4

Bologna se ještě snaží naposledy prorazit do útoku, Neapol ji ale odmítá pustit před Mereta.

45+3

Rychlá odpověď červenomodrého celku se nekoná, Orsolini byl totiž přistižen v ofsajdu.

45+2

Neapol právě vstřelila branku!
Domácí těží z výborného závěru poločasu a Bolognu posílají do šaten krásným gólem! Střeleckou listinu duelu v nastavení otevírá GIOVANNI DI LORENZO, kterému Kvaracchelia narazil míč do vápna a volný kapitán pak nádherně zakončil na vzdálenější tyč – 1:0!

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.

44

Politanova střela se k bráně nedostala, tlak azurového celku ovšem bude pokračovat rohem.

43

Pasquale Mazzocchi (NEA) zatáhl za brzdu a faulem zastavil rozvíjející se protiútok Bologne, sudí Pairetto dnes večer poprvé vytahuje z kapsy žlutou kartu.

42

Pozor, Neapolští teď byli jen kousek od úvodního zásahu utkání! Politano dlouhým centrem našel u zadní tyče číhajícího Kvaraccheliu, jehož hlavička pak lízla vzdálenější spojnici!

41

První poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Gli Azzurri nyní kontrolují balón na středovém kruhu a hledají nějakou cestičku zpět ke Skorupskému.

39

Domácí mají šanci se vrátit zpět do hry. Mazzocchi se rychle prodral až před Skorupského a vypálil, přičemž jeho zblokovaná střela vede k rohovému kopu.

38

Neapoli se nedaří na delší dobu opustit svou polovinu hřiště, místy působí až bezradně.

37

Raspadori se pokusil zaskočit Beukemu na středovém kruhu, ten ale zachoval chladnou hlavu a dlouhým pasem na Skorupského uklidil míč do bezpečí.

36

Hosté se snaží soupeře rozhodit skrz vysoké napadání, což částečně nese ovoce. Raspadori byl faulován, a červenomodří tak mají k dispozici volný kop.

35

Bologna má více ze hry, občas si ale počíná až moc agresivně. Odpískán další nedovolený zákrok.

34

Orsolini se jen nevěřícně culí, sudí totiž jeho souboj s Kvaraccheliou posoudil jako útočný faul. Neapol se tak vrací na míč na své polovině hřiště.

32

Tuhou bitvu u rohového praporku mezi Poschem a Buongiornem vyhrál druhý jmenovaný, další tažení Rossoblù tak vede jen k Meretově rozehrávce.

31

Na druhém konci hřiště si pár sekund nato připsal zákrok také Skorupski, který to měl o něco jednodušší než jeho protějšek v neapolské svatyni.

30

No, tohle vskutku nebylo špatné! Ndoye znovu úřadoval na křídle a tentokrát k zakončení vybídl nabíhajícího Castra, který ale z bezprostřední blízkosti zasáhl jen položeného Mereta!

29

Krom Raspadoriho střely hned v úvodní minutě jsme dosud pod Vesuvem moc atraktivních akcí neviděli. Uvidíme, zdali to změní vznikající výpad hostů.

28

Moro se krátce po standardce dostal k odraženému míči a zkusil štěstí z hranice šestnáctky, odkud ale zasáhl jen někoho v mase těl před Meretem.

27

Po krátké přestávce jsme viděli atak Bologne. Ndoye protáhl hru k domácímu vápnu a posunul míč na Lykogiannise, který pak vybojoval roh.

25

Teplota v Neapoli i po deváté večer atakuje třicítku, a rozhodčí tak nařizuje pauzu na občerstvení.

24

Posch byl na straně odzbrojen Kvaraccheliou, kterému obratem vystavil stopku Moro a vysunul míč do zámezí. Gli Azzurri tak získávají vhazování.

23

Bologna kombinuje kolem středového kruhu a hledá nějakou skulinu v neapolském rozestavení.

22

Slibně se rozvíjející domácí akce opět končí rutinní střelou. Lobotka krátkou přihrávkou vybídl k ráně Politana, který zamířil jen do středu svatyně.

20

Dění se nyní hodně kouskuje. Aebischer bude za chvíli vhazovat na své straně pažitu.

19

Vynucené střídání v týmu Bologna FC (1/5):
ze hřiště odchází Martin Erlić, přichází Jhon Lucumi.

18

Vskutku je to tak, Erlić pro dnešek na trávníku skončil. Po rychlé prohlídce vyráží na střídačku, kde se rychle připravuje naskočit do hry Jhon Lucumi.

17

Během kopu od praporku se ve vápně blýskl Skorupski, který se po míči natáhl a suverénně jej vyboxoval ven z vápna. Hra se přesouvá na střed.

16

SSC si vybojovalo první roh. Ze hry bude možná brzy stažen zadák Bologne Erlić, který si teď chvíli stěžoval na nějakou bolest v dolní části těla.

15

Sudí přerušuje hru po faulu Olivery, který teď do souboje s Poschem vlétl až moc agresivně. Hosté se vrací k míči na své polovině bitevního pole.

14

Meret nechal odražený míč sjet až za bránu a pak ho rozehrál nakrátko na obranu, která úspěšně překonala vysoký pressing Bologne. Azzurri jdou dopředu.

13

Úvodní minuty jsou v Neapoli vyrovnané, což reflektuje i aktuální statistika držení míče – 47 % : 53 %.

12

Tohle se vůbec nepovedlo. Exekuce volného kopu u postranní čáry se následně ujal Lykogiannis, jenž míč nasměroval hned několik metrů nad domácí svatyni.

11

Dění se pod Vesuvem na malou chvíli zastavilo. Di Lorenzo zezadu srazil k zemi Ndoyeho, který si vyžaduje pozornost zdravotníků. Vypadá to na kotník.

10

Politano se sice na křídle dostal k centru, ten ale končí jen v natažených rukavicích Skorupského.

9

Neapol dostává příležitost se vrátit zpět do dění prostřednictvím standardky, kterou bude z poměrně velké vzdálenosti zahrávat Raspadori.

7

Sledujeme dlouhou modročervenou kombinaci na domácí polovině hřiště, Conteho svěřencům se nedaří získat míč zpět. Meret ovšem stále nemá práci.

6

Bologna po nepovedeném startu získává půdu pod nohama a v posledních momentech určuje tempo hry, stále se jí ovšem nedaří se dostat do zakončení.

5

Moro se pokusil prostrčit míč do vápna, krátký pas ovšem vystihl Buongiorno. Meret zůstal v klidu.

4

Hraje se nahoru dolu. Skorupski zastavil rutinní střelu do středu svatyně a nastartoval protiútok Rossoblù, který domácí rozebrali těsně za středovou čarou.

3

Nyní se ovšem hosté dostali do útoku. Lykogiannis nízkým centrem hledal vysunutého Orsoliniho, který ale následně v pokutovém území hrál rukou.

2

Bologni se nedaří se na delší dobu udržet na míči, Neapol do utkání vstoupila aktivně a agresivně.

1

Na první velkou šanci jsme čekali jen několik desítek sekund! Raspadori pronikl za hostující defenzívu a chtěl Skorupského překvapit střelou zpoza vápna, kterou ale nenamířil přesně!

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Neapol, jdeme na věc!
Oba celky nastupují na hrací plochu. Domácí azurové dresy dnes na hřišti doplní modročervená.

Conte po debaklu ve Veroně provedl tři změny: od začátku na hřišti budou zadák Buongiorno, wingback Olivera a na hrotu Raspadori, zatímco Jesus, Spinazzola a Simeone spadli na lavičku. Bologna mírně upravila své rozestavení a místo Fabbiana vsadí na Aebischera.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný nedělní večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani, Buongiorno – Mazzocchi, Anguissa, Lobotka, Olivera – Politano, Kvaracchelia – Raspadori.
Náhradníci: Contini, Caprile – Jesus, Neres, Šeddíra, Marín, Simeone, Zerbin, Ngonge, Spinazzola, Gaetano, Saco, Iaccarino, Mezzoni.
Trenér: Antonio Conte.

Bologna FC: Skorupski – Posch, Erlić, Beukema, Lykogiannis – Moro, Freuler, Aebischer – Orsolini (C), Castro, Ndoye.
Náhradníci: Bagnolini, Ravaglia – Holm, M. Ilić, Karlsson, Corazza, Odgaard, Dallinga, Lucumi, De Silvestri, Byar, Miranda, Fabbian, Urbański.
Trenér: Vincenzo Italiano.

Rozhodčí: Pairetto – Dei Giudici, Yoshikawa.

DNEŠNÍ DELEGACE

Hlavním rozhodčím dnešní bitvy v Neapoli bude Luca Pairetto, pro kterého to bude už 122. kariérní utkání v italské Serii A. Na stranách bude mít k dispozici duo asistentů Pietro Dei Giudici a Daisuke Yoshikawa.
LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Domácí, kteří do dnešní bitvy jdou v roli papírových favoritů, mají svým sokům co vracet. Bologna je totiž v minulé sezóně obrala hned o pět bodů – po zářijové bezgólové remíze pak v květnové odvetě uspěla 2:0. Gli Azzurri tak modročerveným naposledy vstřelili branku v květnu 2023. Prolomí dnes nepříznivou bilanci?

11. 5. 2024: Neapol – Bologna 0:2
24. 9. 2023: Bologna – Neapol 0:0
BOLOGNA FC

Bologna do zápasového kolotoče sice vstoupila lépe než domácí, ale spokojená nejspíš též nebyla. Celek, který po loňské spanilé jízdě v Serii A na podzim čekají historicky první bitvy v hlavní fázi Ligy mistrů, na svém hřišti jen remizoval s Udinese. Gólem z penalty k výsledku 1:1 přispěl domácí kapitán Orsolini.

Krom nečekané bodové ztráty se kouč Italiano také musí popasovat se ztrátou forvarda Nicola Cambiaghiho, kterého vedení klubu v létě získalo z Empoli. Nová posila si totiž během svých úvodních minut v červenomodrém dresu poranila vaz v koleni a po operaci má před sebou dlouhou rekonvalescenci.
SSC NEAPOL

Neapolští minulý týden prožili naprosto katastrofální vstup do nové sezóny. Poté, co druholigovou Modenu v poháru vyřadili až na penalty, se v úvodním kole Serie A nechali vyškolit od veronského Hellasu. Premiéra kouče Conteho na lavičce Gli Azzurri skončila výsledkem 0:3, přičemž všechny góly padly až po přestávce.

Reakce ze strany vedení klubu byla okamžitá: tři dny po debaklu se z lisabonské Benfiky pod Vesuv přesunul brazilský útočník David Neres. Sedmadvacetiletý autor pěti gólů v minulém ročníku portugalské ligy, který typicky nastupuje na křídlech, podepsal smlouvu na čtyři roky. Prožije dnes debut v novém působišti?
Příjemnou neděli u sledování Serie A! Program druhého kola italské nejvyšší soutěže nás dnes večer zavede i do Neapole, která bude hostit Bolognu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

SSC Neapol – Bologna FC

3:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 45+2. Di Lorenzo (Kvaratskhelia), 75. Kvaratskhelia (Rrahmani), 90+4. Simeone (Neres)

Karty:   43. Mazzocchi (NEA), 56. Rrahmani (NEA) – 49. Lucumi (BLG), 50. Posch (BLG)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:17.

SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo (C), Rrahmani, Buongiorno – Mazzocchi (77. Spinazzola), Anguissa, Lobotka, Olivera – Politano (88. Neres), Kvaratskhelia – Raspadori (84. Simeone).
Náhradníci: Contini, Caprile – Jesus, Cheddira, Marín, Zerbin, Ngonge, Gaetano, Saco, Iaccarino, Mezzoni.

Tréner: Antonio Conte.

Bologna FC: Skorupski – Posch, Erlić (19. Lucumi), Beukema, Lykogiannis (63. Miranda) – Moro, Freuler, Aebischer (80. Fabbian) – Orsolini (C) (63. Odgaard), Castro, Ndoye (63. Karlsson).
Náhradníci: Bagnolini, Ravaglia – Holm, M. Ilić, Corazza, Dallinga, De Silvestri, Byar, Urbański, Pobega.

Tréner: Vincenzo Italiano.

Rozhodca: Pairetto – Dei Giudici, Yoshikawa.