Menu

Futbal

Talianska Seria A

Cagliari Calcio – Como 1907

1:1

koniec (1:0)

26.08.2024, 18:30 • Unipol Domus (Cagliari) • 2. kolo • Vendula Zdražilová cz

Tipsport: 2.28 3.33 3.45

Díky za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:31:03)
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:10.
Je dobojováno. Hosté nakonec ve druhém poločase srovnali na 1:1 a byli zpět ve hře. Následně pak byli dokonce více aktivním týmem a měli několik šancí před Scuffetem. Ten to ale vše jistil pozornými zákroky a neinkasoval. Nakonec se už nic nestalo a oba celky se tak rozešly smírně.

90+8

Konec zápasu.

90+7

Nicolás Paz zasáhl soupeředo obličeje Alessandra Deiolu v souboji o míč ve vzduchu. Na řadu přišlo video, ale to neodhalilo kartový trest.

90+6

Teď se o slovo přihlásili domácí hráči, kteří se nastěhovali na polovinu Coma. A tam vybojovali volný kop, ovšem z ne příliš dobré vzdálenosti.

90+5

Jsme v předposlední nastavené minutě a u míče opět hosté. Ti se snaží o další akci, která by mohla znamenat vedoucí branku.

90+4

Hosté jsou nyní více na míči a hodně aktivní. Mají velkou snahu a touhu strhnout vedení na svou stranu. Trenér Cesc Fàbregas se na lavičce chytá sice za hlavu, ale také svým svěřencům zatleskal.

90+3

Další střelu vyslal Alberto Cerri a Simone Scuffet ji bezpečně kryje do rukavic. Za chvíli pak balon odkopne co nejdále od své brány.

90+2

Alberto Cerri zakončoval u značky pokutového kopu, ale v dobré šanci minul bránu soupeře. Později se ukázalo, že ale celá akce byla ofsajdová.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.

90

Alberto Cerri je v pořádku a nyní si podal ruku s domácím brankářem a ukazuje, že je připraven hrát. Dobré sportovní gesto obou borců.

89

Alberto Cerri si nabíhal do akce, ale srazil se s brankářem Simonem Scuffetem a zůstal ležet v pokutovém území. Patrně bude potřebovat ošetřit.

89

Střídání v týmu Como 1907:
ze hřiště odchází Alberto Dossena, přichází Edoardo Goldaniga.

88

Gabriel Strefezza hledal v pokutovém území přihrávkou Alberta Cerriho. Ale tahle souhra nevyšla. Ovšem hosté toho nemusí litovat, protože nakonec celá tahle akci byla ofsajdová.

87

Pomalu se nachyluje čas tohoto zápasu, stále se skóre nemění a zatím to vypadá, že by se mohly body dělit.

85

Gabriele Zappa dostal dlouhou přihrávku do běhu od Palomina, na pravé straně ale nedokázal zakončit tak, aby ohrozil branku Pepeho Reiny.

83

Domácí fanoušci ženou svými hlasivkami hráče Cagliari do akce, rádi by viděli na světelné tabuli úplně jiný výsledek. Hosté jsou ale velmi pozorní a nedovolují soupeři, aby šel opět do vedení.

81

Střídání v týmu Cagliari Calcio:
ze hřiště odchází Roberto Piccoli, přichází Leonardo Pavoletti.

81

Střídání v týmu Cagliari Calcio:
ze hřiště odchází Tommaso Augello, přichází Adam Obert.

80

Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby a na ukazateli skóre stále svítí nerozhodný stav.

79

Další rohový kop vybojovali hráči Coma a mají tak další šanci ohrozit branku Simoneho Scuffeta.

77

V pokutovém území pálil levačkou Gianluca Lapadula a brankář hostů zakročil. Následně mu ale vypadl ven a málem skončil za čarou. Nicméně se tak nestalo a následuje odkop od branky Pepeho Reiny.

75

Gabriele Zappa prolétl na pravé straně do akce, ale podklouzl. Následně pak hosté zakopli míč do zámezí a autové vhazování zahraje Cagliari.

73

Na řadě je další občerstvovací pauza.

71

Nicolás Paz po zemi vyslal nepříjemnou střelu, se kterou ale domácí brankář Simone Scuffet neměl problém a balon tak má ve svých rukavicích. A bude ho odkopávat od své branky hodně daleko.

70

Patrick Cutrone byl v další hostující šanci. Dostal se na hranici velkého vápna a vystřelil levačkou. Ovšem jeho pokus zastavil obránce Cagliari za cenu rohového kopu.

68

Střídání v týmu Como 1907:
ze hřiště odchází Luca Mazzitelli, přichází Sergi Roberto.

67

Střídání v týmu Cagliari Calcio:
ze hřiště odchází Zito Luvumbo, přichází Gianluca Lapadula.

67

Střídání v týmu Cagliari Calcio:
ze hřiště odchází Yerry Mina, přichází José Luis Palomino.

66

Michel Ndary Adopo se dostával do zajímavé šance, ale dlouho mu trvalo, než si srovnal míč a výsledkem toho byla střela, která Pepeho Reinu neohrozila.

64

Po volném kopu se však hosté k přesnému zakončení nedostali.

63

Răzvan Marin dlouho držel soupeře za ruku a nepouštěl ji. Nakonec se to už nelíbilo hlavnímu rozhodčímu a domácímu hráči uděluje žlutou kartu.

61

Pepe Reina nyní zneškodnil zakončení Roberta Piccoliho a má balon v rukavicích. Výrazně tak pomohl svému týmu, který stále drží nerozhodný stav.

60

Střídání v týmu Cagliari Calcio:
ze hřiště odchází Matteo Prati, přichází Michel Ndary Adopo.

58

Střídání v týmu Como 1907:
ze hřiště odchází Andrea Belotti, přichází Alberto Cerri.

58

Střídání v týmu Como 1907:
ze hřiště odchází Lucas Da Cunha, přichází Nicolás Paz.

57

Chystá se střídání znovu na hostující straně, uvidíme, zda k tomuto kroku sáhne i domácí trenér.

55

Domácí tak ztratili vedení a začíná se znovu od začátku. Zejména pro hostujícího nováčka je stav, který na ukazateli skóre svítí, přijatelný.

53

53. Patrick CUTRONE - 1:1

53

Tým Como právě vstřelil branku!
Je vyrovnáno! Po rohovém kopu sklepl míč do pokutového území Alberto Dossena, přímo před domácí branku si pak naběhl PATRICK CUTRONE a nechytatelnou bombou propálil Simoneho Scuffeta, který neměl nárok – 1:1. Asistence: Alberto Dossena.

52

Hosté v posledních chvílích mají stále balon a operují s ním na území Cagliari. Až nyní se domácí dostali k odkopu míče směrem za půlící čáru.

50

Patrick Cutrone pak hledal letící míč v pokutovém území, ale nedosáhl na něj. Je tak u konce další akce hostujícího celku.

49

Další náznak akce hostů, Patrick Cutrone vyslal střelu, která se mu sice úplně nepovedla, přesto je z toho rohový kop pro hosty.

48

Alessio Iovine táhl akci po pravé straně, poté nacentroval balon do pokutového území, obrana Cagliari pak míč srazila za postranní čáru. Takže přichází další autové vhazování pro Como.

47

Pepe Reina nedovolil Piccolimu, aby ohrozil jeho branku a jeho střelu pak kryje do rukavic. Následuje tak odkop od jeho branky.

46

Střídání v týmu Como 1907:
ze hřiště odchází Matthias Braunöder, přichází Máximo Perrone.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 19:35.
První poločas je minulostí. Dlouho to vypadalo, že se branky nedočkáme a do kabin se tak půjde za bezbrankového stavu. Ovšem ve čtyřiačtyřicáté minutě udeřili domácí a otevřeli účet zápasu. Po hlavičkové předávce míče od Sebastiana Luperta zakončil hlavou Roberto Piccoli a usměrnil míč mezi tři tyče. Domácí tak nad houževnatým nováčkem Serie A vedou rozdílem jediného gólu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Další šance domácích, ale s tou si tentokráte Pepe Reina poradil a srazil balon do bezpečí. Nicméně ho znovu mají hráči Cagliari a pokračují v útočném tažení.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.

44

44. Roberto PICCOLI - 1:0

44

Cagliari právě vstřelilo branku!
V závěru prvního poločasu se prosazují domácí hráči a jdou do vedení. Otevírají tak střelecký účet tohoto duelu. Sebastiano Luperto hlavou poslal míč v pokutovém území na hlavu ROBERTA PICCOLIHO, který zacílil k bližší tyči – 1:0. Asistence: Sebastiano Luperto.

43

Následoval volný přímý kop, ten ale Zito Luvumbo poslal jen daleko vedle hostující branky.

42

Alberto Moreno si vyšlápl na vyběhnutého Paula Azziho a ve skluzu ho nešetrně poslal k zemi. Hlavní rozhodčí tak opět tahá ze své kapsičky další žlutý kartónek.

41

Luca Mazzitelli odehrál autové vhazování, poté hosté pokračovali směrem dopředu, ale nic tam nevymysleli.

40

Po něm ale nezahrozili před Reinou a rázem je tak po další slibné akci na straně domácího celku.

39

Pepe Reina vyškrábl vysoký lob nad branku a domácí hráči tak mají k dispozici další rohový kop.

37

Patrick Cutrone se vyhnul ofsajdovému postavení a vystřelil. Ovšem jeho projektil končí jen vedle tyče Scuffetovy brány.

36

Răzvan Marin poslal přízemní přihrávku na Roberta Piccoliho. Ten si ale balon špatně zpracoval a nakonec se vůbec nedostal k žádnému zakončení před Pepem Reinou.

35

Rohový kop zahráli hosté a pokusili se znovu ohrozit branku Cagliari, ale nepovedlo se jim to.

33

33. Strefezzovo zakončení zlikvidoval Simone Scuffet

33

No hosté se začali nyní docela dobře rozjíždět, Gabriel Strefezza to zkusil špičkou kopačky přímo na bránu soupeře, ale opět byl pozorný mezi třemi tyčemi Simone Scuffet.

31

Alessio Iovine nyní vyslal nepříjemnou střelu, kterou likviduje domácí brankář Simone Scuffet. Ten hned balon odkopl daleko od své branky.

30

Po třiceti minutách hry se zatím stále neměnilo skóre. Více aktivity na kopačkách mají domácí hráči, ale nováček z Coma se zatím drží.

29

Krátká pauza je pryč a hra pokračuje dále. Míč mají hosté a zahrají další autové vhazování, a sice na polovině Cagliari.

27

Nyní je na řadě občerstvovací pauza, v Itálii panují tropická vedra a je třeba se tedy osvěžit.

25

Alessio Iovine vyslal z pravé strany vysoký nákop do pokutového území, ale domácí obrana srazila míč do bezpečí a mimo ohrožení brány Simoneho Scuffeta.

23

Znovu akce na domácí straně a opět po pravé straně. Táhl ji kdo jiný než Zito Luvumbo. Ale proti následné střele Roberta Piccoliho zakročil pozorný Pepe Reina.

22

Další autové vhazování od hostů skončilo zmarem, do akce se hned řítí domácí hráči. Zito Luvumbo na pravé straně znovu vystřelil, ale jeho pokus byl z kategorie těch nepřesných.

21

Matthias Braunöder prošlápl nohu Zita Luvumba a může být rád, že sudí netasil další kartu, to už by pro hostujícího hráče byla dnes druhá a zápas by pro něj skončil. Vyslechl si ale důraznou domluvu hlavního rozhodčího.

20

Nyní už jsou zase u balonu hráči Cagliari a ženou se na hostující území.

19

Autové vhazování pro hosty a ti se ještě mají šanci zdržet na polovině domácího Cagliari.

17

Žlutá karta pro tým Cagliari Calcio (Matteo Prati).

17

Simone Scuffet čelil nyní volnému přímému kopu soupeře, po jeho zahrání ale včas zasáhl a míč má v rukavicích. Za chvíli ho odkopne daleko od své branky.

15

Nepovedená akce hostů a míč mají znovu domácí. Ti si ale na druhé straně počínali velmi podobně.

13

13. Luvumbova šance

13

Zito Luvumbo nabral rychlost a přesunul se z pravé strany do pokutového území, kde vyslal prudkou střelu k bližší tyči. Tam ale pohotově zakročil Pepe Reina a vyškrábl míč na rohový kop.

12

Matthias Braunöder zajel do protihráče ostře, kdy ho nepustil dopředu a stáhnutím za dres ho poslal k zemi. Hlavní rozhodčí okamžitě tasí první žlutou kartu zápasu.

10

Zito Luvumbo se následně pak sám dopustil faulu a to už sudímu neuniklo. Je pískáno a míč mají hosté. Zároveň domácí hráč čelil domluvě arbitra dnešního utkání.

9

Zito Luvumbo ve středovém kruhu podklouzl, sice se dožadoval faulu soupeře, ale hlavní sudí naznačuje, že vše bylo v pořádku a hra pokračuje dále aktivitou domácího Cagliari.

8

Tommaso Augello rozehrál tuto standardní situaci, míč poslal sice do pokutového území, ale nebyl tam nikdo připraven hlavičkovat.

7

Dlouhý nákop Scuffeta mířil před branku hostů, ale tam ho obrana Coma srazila na rohový kop.

6

Răzvan Marin to zkusil střelou po zemi, ta byla sražena mimo ohrožení Pepeho Reiny. Ovšem hned na to ještě střílel také Roberto Piccoli, i jeho projektil šel mimo tři tyče.

5

Znovu jsou u míče domácí, pokus o vysunutí Roberta Piccoliho nevyšel a domácí znovu ztrácejí míč. Nakonec ho ale vybojovali zase zpátky na své kopačky a opět otáčejí hru opačným směrem.

3

3. Belotti sice otevřel skóre zápasu už ve třetí minutě, ale byl v ofsajdové pasti

3

Andrea Belotti se dostal osamocen před branku domácích a poté vystřelil. Míč skončil za zády domácího brankáře Simenohe Scuffeta. Sám hostující hráč se ale neradoval, protože věděl, že byl v ofsajdovém postavení. Gól tedy nemůže platit.

2

Nic ale nevymysleli a poprvé o sobě dali věděti domácí hráči, kteří se natlačili na území nováčka soutěže. Ovšem balon skončil v zámezí a autové vhazování tak rozehrají hosté.

1

Hosté jsou u míče a postupně se dostávají do útočné akce na polovinu domácího Cagliari.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Cagliari Calcio: Scuffet – Zappa, Mina, Luperto – Azzi, Deiola (C), Prati, Ră. Marin, Augello – Luvumbo, Piccoli.
Náhradníci: Iliev, Šerri – Adopo, Felici, Chatzidiakos, Jankto, Lapadula, Mutandwa, Obert, Palomino, Pavoletti, Pereiro, Viola, Wieteska.
Trenér: Davide Nicola

Como 1907: Reina – Iovine (C), Dossena, Barba, Moreno – Strefezza, Braunöder, Mazzitelli, Da Cunha – Cutrone, Belotti.
Náhradníci: Audero, Vigorito – Cerri, Engelhardt, Fadera, Gabrielloni, Goldaniga, Džásim, Paz, Perrone, Roberto, Sala.
Trenér: Cesc Fàbregas

Rozhodčí: Di Bello – Scarpa, Cipriani.
Vzájemná utkání

Oba týmy spolu naposledy sehrály duel v červenci letošního roku v rámci přípravného období. Como tehdy vyhrálo 3:1. Zopakuje výhru i v rámci ligového měření sil?
Como 1907

Jak už bylo zmíněno, hosté z týmu Como 1907 jsou pro letošní sezónu nováčkem v Serii A. No a hned na rozjezd vyfasovali silného soupeře, a sice Juventus Turín. Ten v domácím prostřední nezaváhal a novice v italské lize porazil 3:0. Hosté se tak nestačili ani rozkoukat a už si připsali první prohru mezi elitou. V tabulce jsou tak devatenáctí bez bodového zisku. Napraví si dnes reputaci s Cagliari? Jak se jim povede další venkovní duel?
Cagliari Calcio

Po prvním hracím kole v nové sezóně se domácí Cagliari nachází na třináctém místě s jedním bodem. Na úvod sezóny totiž hráči dnes domácího týmu ve svém teritoriu remizovali 0:0 s AS Řím. Do tabulky ale získali cenný bod a skalp nad silným římským klubem. V dnešním duelu znovu před svými diváky už ale budou chtít uspět a připsat si tak první výhru na prahu nového ročníku nejvyšší italské ligy. Zvládnou souboj s nováčkem Serie A?
Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům italského fotbalu. Na programu je druhé kolo Serie A a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Cagliari Calcio a Como 1907.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Cagliari Calcio – Como 1907

1:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 44. Piccoli (Luperto) – 53. Cutrone (Dossena)

Karty:   17. Prati (CAG), 63. Ră. Marin (CAG) – 12. Braunöder (COMO), 42. Moreno (COMO)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:10.

Cagliari Calcio: Scuffet – Zappa, Mina (67. Palomino), Luperto – Azzi, Deiola (C), Prati (60. Adopo), Ră. Marin, Augello (81. Obert) – Luvumbo (67. Lapadula), Piccoli (81. Pavoletti).
Náhradníci: Iliev, Sherri – Felici, Chatzidiakos, Jankto, Mutandwa, Pereiro, Viola, Wieteska.

Tréner: Davide Nicola

Como 1907: Reina – Iovine (C), Dossena (89. Goldaniga), Barba, Moreno – Strefezza, Braunöder (46. Perrone), Mazzitelli (68. Roberto), Da Cunha (58. Paz) – Cutrone, Belotti (58. Cerri).
Náhradníci: Audero, Vigorito – Engelhardt, Fadera, Gabrielloni, Džásim, Sala.

Tréner: Cesc Fàbregas

Rozhodca: Di Bello – Scarpa, Cipriani