Menu

Futbal

Ligue 1 McDonald’s

Stade Brestois 29 – AS Saint-Étienne

4:0

koniec (2:0)

31.08.2024, 17:00 • Stade Francis Le Blé, Brest • 3. kolo • Tadeáš Zeman (@Tadeasze) cz

Tipsport: 1.76 3.92 4.83

Debaklem skončil zápas mezi Brestem a Saint-Étienne. Domácí v něm zvítězili 4:0 a připsali si první tři body do tabulky. Svěřenci Érica Roye v zápase dominovali a s výjimkou prvních patnácti minut druhé půle měli zápas plně pod kontrolou. Kromě zmiňované čtvrthodinky nebyli hosté schopni přiblížit se šestnáctce soupeře a zaslouženě prohráli. Za domácí se postupně prosadili Mahdi Camara, Romain Del Castillo, Ludovic Ajorque a Kenny Lala.

Já se s Vámi loučím a budu se zase těšit někdy příště u skvělého evropského fotbalu. (19:04:43)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 10:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 4:14.

90+7

Konec zápasu.

90+6

Hosté se ještě pokoušeli něco vymyslet blízko šestnáctky soupeře, ale jejich snažení zmařilo postavení mimo hru. Vypadá to, že tohle byla poslední akce zápasu.

90+4

Velká šance také přišla. K míči se ve vápně dostal Axel Camblan a pokusil se překonat střelou na bližší tyč brankáře soupeře, jeho pokus skončil těsně vedle levé tyče.

90+3

Na Stade Francis Le Blé panuje skvělá atmosféra. Všichni fanoušci stojí a ženou své hráče do dalších šancí.

90+2

Ludovice Ajorqua gól očividně nakopl a vypadá to, že by rád přidal ještě jeden. Dostal se za obranu a utíkal směrem do vápna, ale nakonec mu byl odmáván ofsajd.

90+1

Dlouhý míč za obranu dobíhal jeden z domácích, ale balón do autu odklidila obrana hostujícího celku.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.

89

Domácí jsou ale stále aktivní a rozehrávku Saint-Étienne dále napadají.

88

Hosté dohrávají zápas s míčem na svých kopačkách. Je vidět, že už pouze čekají na konečný hvizd hlavního sudího.

86

Střídání v týmu Stade Brestois 29:
ze hřiště odchází Romain Del Castillo, přichází Axel Camblan.

85

Střídání v týmu AS Saint-Étienne:
ze hřiště odchází Pierre Cornud, přichází Léo Petrot,
ze hřiště odchází Mathis Amougou, přichází Florian Tardieu.

84

84. Kenny LALA - 4:0

84

Brest právě vstřelil branku!
Je to 4:0. K penaltě se postavil Kenny Lala a střelou do levé části branky překonal hostujícího brankáře. Gautier Larsonneur sice vystihl směr, ale na pokus pravého obránce Brestu byl krátký.

83

Žlutá karta pro tým AS Saint-Étienne (Pierre Cornud).

82

82. Nedovolný zákrok Pierra Cornuda, po kterém budou domácí zahrávat druhou penaltu.

82

Pierre Cornud stáhl domácího hráče, který se dostával k hlavičce a uvidíme druhou penaltu Brestu.

80

Po dalším faulu následuje standardka pro domácí od postranní čáry. Za tento zákrok ještě viděl žlutou kartu Mathieu Cafaro.

78

78. Ludovic AJORQUE - 3:0

78

Brest právě vstřelil branku!
Rozehrávku přímého volného kopu si vzal na starost Kenny Lala, který vystřelil do středu branky. Jeho přízemní pokus před sebe vyrazil Gautier Larsonneur, tam se ale objevil úplně volný LUDOVIC AJORQUE a ten se z této dobré pozice nemýlil. Bez asistence

76

Standardku domácí rozehráli velmi špatně, ale první bránicí hráč ještě před vápnem zahrál rukou a následovat bude přímý kop z velmi dobré pozice.

75

Uprostřed hřiště se v krátkém sledu odehrálo několik soubojů a po tom posledním odpadl domácí hráč, kterému je pískán faul.

74

Střídání v týmu Stade Brestois 29:
ze hřiště odchází Jordan Amavi, přichází Luc Zogbé,
ze hřiště odchází Julien Le Cardinal, přichází Soumaïla Coulibaly,
ze hřiště odchází Romain Faivre, přichází Mathias Lage.

73

A znovu přilétl nebezpečný centr do vápna Brestu. Tam byl opět první Marco Bizot, který se ze vzduchu sbírá míč, a uklidňuje tak své spoluhráče.

72

Hráči hostujícího celku teď na domácí dost zatlačili a do vápna to létalo z obou stran. Žádné větší šance jsme se ale nedočkali a míč nakonec ukořistil Marco Bizot.

70

Romain Del Castillo se dobře uvolnil na pravé straně a přízemním centrem hledal ve vápně spoluhráče. Míč doputoval až na Jonase Martina, ale ten v těžké pozici nedokázal míč nasměrovat mezi tři tyče. Odkopem od branky rozehraje Gautier Larsonneur.

68

Další faul zastavil hráče Brestu. Tentokrát se provinil kapitán hostujícího celku Júnis Abdulhamíd. Domácí rozehrají standardní situaci z hloubi pole.

67

Střídání v týmu Stade Brestois 29:
ze hřiště odchází Abdallah Sima, přichází Jonas Martin.

66

Hosté spustili presink, ze kterého se domácí dokázali vymanit a jejich brejková situace je zastavena faulem. Za tento prohřešek vidí žlutou kartu Dylan Batubinsika.

65

Mathis Amougou skvěle vyvezl míč a hledal svou přihrávkou spoluhráče na útočné polovině. Jednomu z nich je ale máván ofsajd a k míči se znovu dostanou domácí.

63

Ke střele z velké dálky se odhodlal Aimen Moueffek. Jeho pokus ovšem končí daleko od pravé části branky.

61

Znovu hosté zahrozili. Tentokrát do vápna přilétl z levé strany přízemní centr, ale nakonec je tato nadějná situace ukončena hvizdem sudího, který signalizuje útočný faul.

60

K balónu se postavil Pierre Cornud a kroutil míč do vápna. Situace vypadala nadějně, ale nakonec žádný z hráčů hostí nestihl míč na hrací ploše. Odkopem od branky uvede míč do hry Marco Bizot.

60

Zuriko Davitašvili byl faulován přibližně deset metrů od vápna soupeře, a tak bude následovat standardní situace pro hosty ze zajímavé pozice.

59

Střídání v týmu AS Saint-Étienne:
ze hřiště odchází Yvann Maçon, přichází Dennis Appiah,
ze hřiště odchází Lamine Fomba, přichází Aimen Moueffek,
ze hřiště odchází Ayman Aiki, přichází Ibrahima Wadji.

57

Několik centrů teď přilétlo do vápna Saint-Étienne a po tom poslední odvrátili obránci na roh. Ten ale nepřinesl žádné nebezpečí a hosté se postupným útokem přesouvají na polovinu soupeře.

56

Za ostrý zákrok u půlící čáry vidí žlutou kartu Yvann Maçon.

55

Ayman Aiki se nikým neatakován dostal k centru z levého křídla. Míč se vzduchu sebral pozorný Marco Bizot.

53

Po několika soubojích ve středu pole je na programu autové vhazování domácího celku.

52

Hosté se teď nemohli přiblížit k vápnu soupeře kombinační hrou, a tak to zkusili nákopem. V souboji uspěl jeden z bránicích hráčů domácích a uklidnil hru tím, že zahrál hlavou do brankářovy náruče.

50

Centr z levé strany do vápna Saint-Étienne přeletěl všechny hráče domácího celku a míče se zmocnili hosté.

49

Yvann Maçon vnihl do vápna z pravé strany a chtěl předložit míč před branku svým spoluhráčům. Obrana Brestu ale zasáhla.

47

Ve velké šanci se objevil Abdallah Sima, ale na poslední chvíli mu míč vypíchl jeden z obránců. Domácí se ještě dožadovali penalty, ale hlavní rozhodčí jim dal jasně najevo, že obránce zahrál míč.

46

Domácí se hned z kraje druhé půle dostali do tlaku, ale nakonec jejich kombinaci doprovodila nepřesnost a míč skončil v zámezí. Vhazovat budou hosté.

46

Začal druhý poločas.
První poločas byl v jasné režii domácího celku. První velká šance Abdallaha Simy ještě gólem neskončila, ale o dvě minuty později už fanoušci na Stade Francis Le Blé měli důvod k oslavám, protože se po rohovém kopu prosadil Mahdi Camara. Netrvalo to dlouho a Brest přidal druhou branku. Z penalty se prosadil Romain Del Castillo a stanovil konečné skóre první půle na 2:0.
Druhý poločas začne přibližně v 18:05.

45+6

První poločas skončil.

45+5

Ta žádné velké nebezpečí nepřinesla a vypadá to, že oba celky půjdou do kabin za výsledku 2:0 pro domácí.

45+4

Domácí dohrávají poločas s míčem na svých kopačkách a po jejich útočném výpadu bude následovat ještě standardka v podobě rohového kopu.

45+3

Hráči Saint-Étienne teď byli vysvobozeni hvizdem sudího. Kdyby hru nepřerušil, tak by se domácí dostávali do přečíslení tři na dva.

45+1

45+1. Domácí po přezkoumání nebudou zahrávat penaltu.

45+1

Dlouhé zkoumání je u konce. Hlavní rozhodčí Angoula penaltu nenařizuje a může se pokračovat ve hře. Domácí vhazují blízko šestnáctky soupeře.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.

44

Domácí se po zablokovaném centru dožadují penalty a rozhodčí si vše půjde ověřit k monitoru.

42

Hosté drželi míč, ale presink Brestu jim dělá velké potíže a jejich rozehrávka nakonec byla nepřesná. Míč uvedou do hry domácí.

41

Ludovic Ajorque si ve vápně nabíhal na centrovaný míč, ale na poslední chvíli ho před ním odkopl na roh jeden z obránců hostí.

39

Romain Del Castillo na pravém křídle zpracoval těžký balón, ale následně si ho ukopl a míč do hry uvedou hosté autovým vhazováním.

38

Na druhé straně se do šance dostávali domácí, ale nakonec obrana Saint-Étienne dokázala všechno nebezpečí odvrátit.

37

Ayman Aiki se zjevil sám zhruba na penaltě a dostal přesnou přihrávku. Pokusil se o střelu z první, jenže netrefil míč vůbec dobře a ten skončil vysoko nad břevnem branky.

35

Sledujeme delší pasáž, kdy jsou na balónu hosté. Mají ale velký problém s přechodovou fází, a tak si vyměňují přihrávky hlavně kolem půlící čáry.

33

Domácí se hned po gólu znovu hnali do útoku, ale na poslední chvíli byli zastaveni obranou Saint Etienne.

32

32. Romain Del Castillo - 2:0

32

Brest právě vstřelil branku!
K nařízené penaltě se postavil ROMAIN DEL CASTILLO a přízemní střelou k levé tyči přidává druhou branku svého týmu.

31

Za tento prohřešek vidí žlutou kartu Lamine Fomba.

30

30. Po ruce Lamina Fomby budou domácí kopat penaltu.

30

K centru z levé strany se dostal Jordan Amavi, jeho pokus zablokoval jeden z obránců rukou a je nařízena penalta pro domácí.

28

Hosté šli do přečíslení čtyři na tři, které zakončili střelou zpoza vápna. Proti střele vystoupil jeden z obránců a povedlo se mu pokus zablokovat.

27

Ayman Aiki si zabíhal za obranu na dobrý pas, ale míč nakonec skončil až v rukavicích připraveného Brendana Chardonneta.

25

Brest se dostával do dobré příležitosti a i jejich snažení bylo ukončeno hvizdem. V prvních pětadvaceti minutách jsme mohli vidět několik lehkých nedovolených, které zastavily slibné situace.

22

Hosté se dostali k několika rohovým kopům v rozmezí pár vteřin. Ze žádného nebezpečí nepřišlo a domácí teď v klidu rozehrávají od své branky.

19

Po rohovém kopu domácích se k hlavičce dostal Abdallah Sima, který ale branku hlavičkovým pokusem o pár metrů přestřelil.

18

Už to vypadalo, že se hosté dostanou do slibného přečíslení, ale znovu je jejich útok přerušen hvizdem sudího, který signalizuje, že se znovu jednalo o faul.

15

Hosté se dostali k rozehrání standardní situace z hloubi pole, ale hned po rozehrávce jim je pískán útočný faul a do hry míč uvedou domácí.

10

10. Mahdi CAMARA - 1:0

10

Brest právě vstřelil branku!
K míči se po několika odrazech uvnitř vápna dostal MAHDI CAMARA a hlavičkou do levé části branky z bezprostřední blízkosti překonává Gautiera Larsonneura. Domácí se tak brzy ujímají vedení 1:0. Bez asistence.

8

Do první větší šance se dostal Abdallah Sima , který unikl po levém křídle a snažil se o obstřel na zadní tyč. Ten mu ale příliš nevyšel a jeho pokus chytá brankář.

6

Po rozehrání standardky nastal zmatek ve vápně hostujícího družstva, ale nakonec je Brestu máván ofsajd a odkopem rozehraje Gautier Larsonneur.

5

Po faulu na Ludovice Ajorqua bude následovat standardní situace pro domácí blízko autové čáry. Sám faulovaný zůstává ležet na hrací ploše a žádá si ošetření.

4

Znovu bylo útočné snažení Saint-Étienne přerušené. Tentokrát jeden z hostujících hráčů zahrál rukou.

2

Hosté se snažili dostat do rychlé brejkové situace, ale jeden u útočících hráčů si počínal nedovoleně a je mu pískán faul.

1

Hlavní rozhodčí odstartoval zápas. Domácí nastupují v červenobílé kombinaci. Hosté zvolili bílé dresy a zelené kraťasy.

1

Utkání právě začalo.
Saint-Étienne na jaře 2022 porazilo Brest po předchozích čtyřech porážkách v řadě, ale ani tři body za výhru 2:1 mu tehdy nestačily na udržení. Pikantní je, že autor obou branek vítězů Mahdi Camara pak v létě přestoupil právě do Brestu a dnes nastoupí poprvé v životě proti mateřskému klubu, za který odehrál 105 ligových utkání.
AS Saint-Étienne
Ani hostům vstup do nejvyšší soutěže, kam se vrátili po dvou letech ve druhé lize, nevyšel. I po příchodu čtyř posil za více než 13 milionů euro (Davitašvili z Bordeaux, Miladinović z Čukarički Bělehrad, Boakye z Wolfsbergu a Cornud z Maccabi Haifa) zatím jsou na nule bez bodu i vstřeleného gólu. Podlehli Monaku venku 0:1 a doma nestačili na Le Havre 0:2.
Stade Brestois 29
Senzační bronzový medailista a novopečený účastník Ligy mistrů vstoupil do nové sezóny po klidném létě bez velkých změn v kádru hrůzostrašně, po porážkách 1:5 s Marseille a 0:2 v Lens uzavírá tabulku francouzské ligy. Sledovat Brest bude zajímavé pro fanoušky pražské Sparty, která ho na Letné podle čtvrtečního losu LM v zatím neupřesněném termínu přivítá.
Proti Saint-Étienne bude domácím chybět potrestaný Ndiaye a nejspíše i zranění Mbock, Locko a Lees-Melou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Stade Brestois 29 – AS Saint-Étienne

4:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 10. M. Camara, 32. Del Castillo (pen.), 78. Ajorque, 84. Lala (pen.)

Karty:   31. Fomba (SET), 56. Maçon (SET), 66. Batubinsika (SET), 80. Cafaro (SET), 83. Cornud (SET)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 10:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 4:14.

Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Chardonnet (C), Le Cardinal (74. S. Coulibaly), Amavi (74. Zogbé) – M. Camara, Magnetti, Faivre (74. Lage) – Del Castillo (86. Camblan), Ajorque, Sima (67. Martin).
Náhradníci: Coudert – Kanté, Se. Diop.

Tréner: Éric Roy

AS Saint-Étienne: Larsonneur – Maçon (59. Appiah), Batubinsika, Abdulhamíd (C), Cornud (85. Petrot) – Fomba (59. Moueffek), Amougou (85. Tardieu) – Aiki (59. Wadji), Davitašvili, Cafaro – Sissoko.
Náhradníci: Maubleu – Gauthier, Mouton, Nadé.

Tréner: Olivier Dall'Oglio

Rozhodca: Angoula – Auger, Haulbert

Diváci: 15 220