Menu

Futbal

Chance Národní Liga (CZ)

AC Sparta Praha B – FC SILON Táborsko

1:2

koniec (1:0)

01.09.2024, 15:00 • Stadion FK Viktoria Žižkov (Praha) • 8. kolo • Daniel Ryl (@D_Ryl) cz

Tipsport: 2.09 3.67 3.19

Moc vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne! (16:57:13)
Svěřenci Luboše Loučky mají o čem přemýšlet, protože tohle nebyl dobrý výkon a ztratit takhle rozjetý zápas, to je velká facka. Táborsko si minimálně remízu zasloužilo za svou odvážnou hru a trpělivost, a přestože jsme rozhodně neviděli festival šancí, odváží si domů tři body.
Obrovská radost na straně Táborska, oprávněný smutek na straně Sparty. Nutno říct, že Jihočeši ukončili čekání na výhru zaslouženě, protože i přes rychlé vedení domácích zůstali aktivní a nenechali se rozhodit ani zbytečným vyloučením Martina Foltyna.

Ačkoliv Táborsko hrálo téměř hodinu v deseti, několik náznaků domácích šancí ustálo a proti nemastné neslané Spartě vyrovnalo penaltovým gólem Bojana Djordjiće, na kterého v závěru navázal pěknou trefou střídající Jakub Nečas.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Sparta obléhala vápna, až se na jeho rohu opřel do míče Osmani, ale prudkou střelu posílá jen nad branku!

90+4

Emoce houstnou. Na útočné polovině byl ve vzdušném souboji o míč příliš důrazný David Skopec (TAB), který po úderu do Tošnara vidí žlutou kartu. Spartě se ale čas krátí.

90+3

Tošnarův zakroucený centr na malé vápno padá jen do Kerlových rukavic. Táborsko přesouvá hru na útočnou polovinu.

90+2

Mamadou Koné (TAB) byl u postranní čáry příliš důrazný. Po souboji s Hranošem vidí žlutou a nabízí sparťanům zajímavý přímý kop od levé postranní čáry.

90+1

Sparta má ještě minimálně pět minut, aby s výsledkem zápasu něco udělala.

90

Sparta už má těžké nohy. Její kombinace je bez nápadu a rychlosti, tudíž mají hosté defenzivu ulehčenou.

89

Otevřená defenziva Sparty hostům vyhovuje. Nečas se nežene s míčem do vápna, ale k rohovému praporku, kde chce nabrat cenný čas.

88

Aktivní Mach se dostal k míči na levé straně vápna, zatáhl ho dovnitř a pokusil se zakončit, ale jeho akce nakonec přinesla jen útočný faul.

87

Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
ze hřiště odchází Ferdinand Říha, přichází Arsen Vitarigov.

86

Navíc se na sparťanské straně žlutí, protože Jakub Tošnar (SPB) byl v souboji se soupeřem pozdě a jeho tvrdý skluz je potrestán žlutou kartou.

85

Sparta se směrem dopředu trápí a tato zápletka jí rozhodně nepomůže! Další nepřesná přihrávka míří do autu, se kterým Táborsko pochopitelně nespěchá.

84

Táborsko právě vstřelilo branku!
Rána z čistého nebe a studená sprcha pro domácí tým. Na levé straně se k míči dostal střídající JAKUB NEČAS, jehož povedená trefa skončila v síti a Jihočeši dvěma góly v deseti hráčích otáčí vývoj zápasu!

83

A zůstalo u toho i po nepovedeném odkopu jednoho z obránců, který mohl potrestat Osmani, ale Kerl byl u sraženého míče rychleji.

83

Osvěžená ofenziva Sparty se snaží vytvořit závěrečný tlak, ale centry do vápna táborská defenziva prozatím odvrací.

82

Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
ze hřiště odchází Daniel Rus, přichází Daniel Michl,
ze hřiště odchází Petr Hodouš, přichází Enes Osmani.

Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
ze hřiště odchází Petr Heppner, přichází Jakub Nečas.

80

Postupnou kombinaci Sparty na útočné polovině zastavuje nedovolený zákrok Tošnara, po němž mohou rozehrávat hosté.

79

Vzápětí se útočného faulu za půlící čárou dopustil Jan Mach (TAB), který vidí zaslouženou žlutou kartu.

78

Sparta zahrozila, jmenovitě se za vysokým míčem na hranici vápna tlačil Tošnar, a přestože se mu obranný zákrok Nováka nelíbil, sudí rozpažuje.

77

Chytré řešení Skopce, který na pravé straně pěkně zakroutil míč na nabíhajícího Djordjiće, ale povedený pas za obranu zastavil ofsajd.

76

Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
ze hřiště odchází Petr Plachý, přichází Jan Mach,
ze hřiště odchází Aleš Nešický, přichází Matouš Varačka.

75

Oba týmy se prostřídaly v držení míče a pokusily se zahrozit, ale ani jeden nedotáhl svou snahu k přesnému zakončení.

73

Rusova snaha ve středu útočné poloviny byla příliš ambiciózní. Přesila bránících hráčů byla tvrdým oříškem.

72

Ke střele z pravé strany se odhodlal jeden ze sparťanů, ale jeho pokus z boční strany velkého vápna letí mimo!

72

Už pokračujeme ve hře, ale vlastně ne, protože ji opět přerušuje táborský faul ve středu hrací plochy.

70

Centrovaný míč byl odvrácen ven z vápna, načež zkoušel pálit z druhé vlny Novák, ale svůj pokus poslal vysoko nad branku. Rozhodčí vzápětí přerušuje hru a posílá oba týmy doplnit tekutiny.

69

Jihočeši jsou po vyrovnání živější, tentokrát zaútočili po levé straně, ale centr na přední tyč odvrací Uhrinčať do autu.

68

Táborsko se s vyrovnáním nespokojilo a sympaticky pokračuje v ofenzivní snaze. Plachého centr z pravé strany byl ale příliš prudký a letí jen do autu.

67

Sparta opět zaváhala. Do dalšího úniku středem hřiště se hnal Djordjić, ale Uhrinčať se před něj dostal včas a nedovolil mu zakončit.

66

Penxa si chtěl na levé straně velkého vápna narazit míč s Okekem, ale ten mu nedokázal přihrávku vrátit a Kerl může vykopávat od své branky.

65

Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
ze hřiště odchází Roman Mokrovics, přichází Vojtěch Hranoš.

65

Táborsko právě vstřelilo branku!
Vyrovnáno! BOJAN DJORDJIĆ si postavil míč a chladnokrevnou střelou do levého horního rohu nedává sparťanskému brankáři šanci.

64

Skopcova pravačka trefila z prostoru před vápnem jen stojící zeď, ale sudí Radina píská po zásahu rukou pokutový kop pro Táborsko!

63

Žlutou kartu dostává také táborský trenér, kterému se verdikt sudího nelíbí. Už se ale stalo, jdeme dál a Táborsko má ideální šanci vyrovnat!

62

Střídačka Táborska s hlavním trenérem se hlasitě zlobí, pro což mám trošku pochopení. Jakub Uhrinčať (SPB) před vlastní šestnáctkou zatáhl rozběhnutého Djordjiće a vidí žlutou kartu. Tady se ale mohlo i červenat, což je důvod hostujícího vzteku.

61

Prudký centr zkoušel na přední tyči usměrnit Koné, ale v souboji s obráncem neuspěl a penalty se dožadoval marně. Vzápětí sparťané druhý centr Nešického odvrátili a pokus Nováka skončil u Surovčíka, přestože mu první pobídka vypadla z rukavic.

60

Tohle bylo ale zajímavé! Nenápadný nastřelený centr z levé strany padal k levé tyči, kde zasáhl Penxa a na poslední chvíli odvrátil nepříjemný míč na roh.

59

Táborsko se snaží zaútočit, ale prozatím marně. Obléhání sparťanského vápna vypadá slibně, ale zatím neefektivně.

57

Centr byl úspěšně odvrácen, ale jen k Mokrovicsovi, který následně zpoza vápna vyslal technickou střelu a těsně minul levou tyč!

57

Uvidíme, zda se něco změní po dalším obranném faulu hostů, kteří tak sparťanům nabízejí přímý kop z pravé strany útočné poloviny.

56

Nudnou pasáž bez ničeho přerušuje nedovolený zákrok Táborska na polovině hrací plochy. Velké vedro oběma týmům práci ztěžuje, ale je potřeba přiznat, že je to fotbalově slabé.

54

Šiler dostal povedený centr za obranu, proto se Kerl vydal ven z branky a u míče byl nakonec jako první.

53

Nenápadný útok Táborska mohl zakončit Djordjić, což se mu na hranici vápna povedlo až nadvakrát. Při své druhé střele trefil jednoho z obránců, ale stejně jako fanoušci se dožadoval penaltové ruky marně.

52

V případě sparťanského útočníka se jedná o následky důrazného, ale čistého, dohrání soupeře. Uvidíme, zda obstřik pomůže, anebo domácí hráč v utkání skončí.

51

Obléhání a dobývání táborského území pokračuje, leč bez efektu. SILON úspěšně odolává a navíc sudí Radina přerušuje hru, protože na útočné polovině zůstal po jednom ze soubojů ležet Rus.

50

Sparta se usadila kolem velkého vápna soupeře, ale Táborsko zatím všechny centrované a střílené míče odvrací.

48

Přetahovaná kolem poloviny hřiště zatím v žádnou výraznější ofenzivní akci nevyústila. Oba týmy se střídají v držení míče.

47

Sparta trpělivě kombinovala na útočné polovině, načež Rus zkoušel po levé straně vyslat za obranu Penxu, ale centr byl příliš prudký.

46

Okeke nadělal soupeřům u postranní čáry, kde si hosté pomohli přistrčením, které Radina dobře viděl – faul.

46

Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
ze hřiště odchází Hynek Hruška, přichází Jakub Tošnar.

Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
ze hřiště odchází Daniel Hais, přichází Bojan Djordjić.

46

Začal druhý poločas.
Not great, not terrible. První poločas začali aktivněji hosté, kteří však už ve čtvrté minutě inkasovali z první útočné akce v podání Radka Šilera. Táborsko bylo i nadále aktivnější, ale místo šancí jsme viděli spíše nepřesnosti a fauly.

Do osudu utkání výrazně promlouvá vyloučení Martina Foltyna, přičemž zejména druhá žlutá byla naprosto zbytečná. V závěru poločasu byli sparťané blízko po dvou střelách Romana Mokrovicse, ale první nešťastně zastavil před brankovou čárou Lukáš Penxa a druhou zakroutil vedle.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Marná snaha, nepovedenou kombinaci Sparty ve středu hřiště zastavuje nedovolený zákrok Hrušky.

45+2

Spartě útočný pokus nevyšel a musí se vrátit na svou polovinu. Jdeme do druhé poloviny nastaveného času.

45+1

Začátek dvouminutového nastavení okořenila střela Heppnera, která však letí hodně mimo a hostující borec jen kroutí hlavou.

45

Jihočeši však odolávají a velmi aktivně hrající Heppner si mezi střídačkami vybojoval obranný faul soupeře.

44

Sparta v závěru poločasu přidala a v posledních minutách dostává oslabené Táborsko pod tlak. Dostat druhý gól do šatny by bylo nepříjemné.

43

Mokrovics si mohl spravit chuť vzápětí, když od levé čáry poslal technickou střelu na zadní tyč. Ač jeho pokus působil zpočátku možná trošku naivně, míč nepříjemně padal k levé tyči a minul ji jen o kousek. Moc pěkná střela!

42

Vzápětí si Sparta vybojovala další standardku, ale vysoký míč nenadělal Kerlovi výraznější potíže.

40

Na druhé straně zahrozilo Táborsko, při jehož útoku se dostal ke střele zpoza vápna Novák, ale Surovčík jde k zemi a bez potíží zasahuje.

40

Tak tohle naštve. Sparta dobře zavřela Táborsko ve vápně, načež Mokrovics vyslal povedenou utaženou střelu k zadní tyči. Letící míč se pokusil usměrnit Penxa, ale cestu míče do branky místo zakončení nešťastně zastavil. Předpokládám, že ho tahle zlodějina bude stát minimálně kafe.

39

Pěkný zakroucený míč na penaltu si ve vzduchu našel Novák, jenž usměrnil hlavičku těsně nad branku. I kdyby se mu ale podařilo skórovat, gól by neplatil kvůli ofsajdu.

39

Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
ze hřiště odchází Ondřej Novotný, přichází Mamadou Koné.

38

Role se obrací, jelikož na levé straně unikl Heppner a Hynek Hruška (SPB) si v souboji pomohl zatažením za dres.

36

Hruškův centr nikdo z parťáků neusměrnil, a přestože hra pokračovala, Rus se na pravé straně vápna dopustil útočného faulu.

34

Máme tu zvrat! Šiler si u jedné ze střídaček přehodil Martina Foltyna (TAB), který ho vzápětí naprosto evidentně přidržel. To by šlo pochopit, kdyby už jednu žlutou neměl. Naprosto zbytečné a hloupé vyloučení hostujícího hráče.

33

Špatnou dlouhou přihrávku Kerla zachytil na polovině hřiště Okeke, který se okamžitě vydal dopředu. Několikrát odmítl soupeře, načež se dostal až na hranici šestnáctky, ale posunutí doprava na Mokrovicse šlo jen na paty.

32

Počasí pěkný, ale fotbal moc k pokoukání není. Šance nejsou, hra je hodně rozkouskovaná a prozatím odpovídá spodku druhé ligy.

31

Sparta přesunula hru na útočnou polovinu, kde pěknou akcí na jeden dotyk vymazala obránce Táborska, ale Hodoušova finální přihrávka za obranu míří jen do zámezí – škoda pro domácí.

30

Na druhé straně byl Nešický v souboji s Mokrovicsem pozdě a jeho nebezpečný skluz končí odpískaným faulem.

29

Táborskou akci zastavuje útočný faul po ztrátě míče. Sparta drží míč na své polovině a může kombinovat, což se jí prozatím moc nedaří.

28

Pochvala pro Plachého, který u pravé postranní čáry parádně stáhl ze vzduchu vysoký míč. Následně přetáhl do středu, ale před vápnem si neměl s kým pomoci, takže míč nakonec ztratil.

27

Nenápadný lob za obranu pobízel Novotného k úniku, jenže bývalý sparťanský útočník stál v ofsajdu.

26

Vzápětí se Heppner dopustil útočného faulu u postranní čáry, míč se tak vrací ke sparťanům, kteří kombinují na své polovině.

25

Táborský brejk po levé straně vypadal slibně, ale ohrožení branky nepřinesl, protože Novotného přízemní centr do vápna skončil jen na přední tyči u Uhrinčaťa. To šlo vyřešit mnohem lépe.

24

Hruškův centr byl ovšem příliš vysoký a dlouhý. Nabíhající parťáci jen sledovali jeho pomalý pád za brankovou čáru. Kerl tak může rozehrát od své branky.

24

Tohle už bylo moc vidět. Martin Foltyn (TAB) na polovině hřiště přidržel Okekeho, za což dostává žlutou kartu – není o čem.

23

Centr na Novotného dokázal vystihnout Uhrinčať, který hlavičkou posouvá míč k Surovčíkovi. Sparta tak získává míč do své moci a může rozehrávat.

23

Oba hráči si vzápětí souboj zopakovali na hranici vápna, ale sparťanský hráč soupeře nepřetlačil. Táborsko tak rozehrává.

22

Sparta přenesla hru doprava, kde Novák u postranní čáry zboural Mokrovicse. Kartu nevidí, ale Radina mu dává jasně najevo, že příště už se minimálně zažlutí.

21

Vzápětí si Okeke vybojoval faul na polovině hřiště, který sudí Radina nepřehlédl a sparťané mohou rozehrávat.

21

Už se hraje, ale co tímhle Hruška myslel, to nemám tušení. Jeho dlouhý nákop ze středu hřiště letí jen ke Kerlovi – další odevzdaný míč.

19

Tvrdý souboj Haise bolel, proto k němu přispěchali týmoví zdravotníci a ostatní využili přestávku k doplnění tekutin. Fakt je tu vedro jak... na Žižkově.

18

Vzápětí přichází brejk na druhé straně, kdy se za stopery dostal Hais a utíkal sám na brankáře. Ve vápně se pokusil udělat kličku, ale Surovčík se mu vrhl pod nohy a fantastickým zákrokem sebral míč z kopaček. Zasloužený aplaus pro sparťanského brankáře!

18

Sparta po delší době zahrozila z brejku, když na pravé straně prchl obraně Šiler, ale jeho zpětnou přízemní přihrávku na doplňujícího Rusa zachytil obránce Táborska.

17

Trenér Nádvorník spílá svému útočníkovi. Novotný totiž dostal pěkný balon na hranici vápna, kde byl zcela sám, ale jako by ho situace zaskočila. Míč nezpracoval, nevystřelil ani neposunul – škoda pro hosty.

17

Heppnerův centr na přední tyč zkoušel usměrnit Hais, ale neuspěl a Okeke odkopává míč do bezpečí. Táborsko se dnes ale rozhodně neprezentuje jako poslední tým tabulky.

16

Další souboj devatenáctek vyzněl lépe pro tu táborskou. Uhrinčať předvedl nepovedený skluz v souboji, načež si musel pomoci faulem a Táborsko tak rozehraje přímý kop od levé postranní čáry.

15

Uhrinčať měl tentokrát s nákopem na Novotného potíže, nedokázal rozehrát a nepřesnou přihrávkou v nouzi daruje míč Táborsku.

15

Zakroucený míč vyhlavičkoval jeden z obránců, načež zkoušel pálit z druhé vlny Heppner, ale trefil jen sparťana před sebou.

14

Moc pěkná akce Táborska! Útok po levé straně završil Heppnerův přízemní centr na Novotného, který se ale se dvěma obránci na zádech do zakončení nedostal – rohový kop.

13

Vysoké míče na Novotného mohou být dobrou zbraní, ale defenziva Sparty si je prozatím úspěšně hlídá. Posledním úspěšným zákrokem se ukázal u levé postranní čáry Večerka.

12

Centrovaný míč ze strany nakonec končí v boční síti a Táborsko tak může rozehrát.

11

Sparta se pokouší postupným útokem otevřít táborskou defenzivu, ale domácí jsou prozatím venku z tempa.

10

Sparta vede, Táborsko hraje. Jihočeši jsou v prvních deseti minutách opticky dominantním týmem, ale hraje se na góly a sparťané jsou o krok blíž výhře. Tentokrát zastavuje ofenzivní akci hostů ofsajd ve vápně po centru zprava.

8

Táborsko po inkasovaném gólu nepolevuje, naopak se tlačí do ofenzivy a ve vápně se dostal k hlavičce Novotný. Bohužel pro hosty však usměrnil svou hlavičku jen nad branku.

7

K míči se postavili Nešický s Heppnerem, přičemž zakončoval právě faulovaný hráč. Svou střelu však poslal jen nad branku.

6

Zajímavá šance na odpověď! Novotný se pokoušel stáhnout vysoký míč na hranici vápna, a přestože ho k Nešickému neprotlačil, právě jeho parťák byl na hranici šestnáctky faulován Uhrinčatem. To je na střelu.

4

Sparta B právě vstřelila branku!
Studená sprcha pro hosty, kteří nezačali vůbec špatně. Do vedení jde ale Sparta, a to v podstatě z první ofenzivní akce. Na levé straně se dostal do úniku RADEK ŠILER, který přetlačil v souboji obránce a nakonec překonal vyběhnutého Kerla.

3

Další vysoký míč na sparťanské stopery nedokázal Hais vybojovat, ale i kdyby se mu to podařilo, bylo by to k ničemu – ofsajd.

2

Aktivita Jihočechů nepolevila, by naopak! Táborsko se vydalo opět do útoku, načež z pravé strany centroval Nešický, ale míč jen proletěl nad vápnem a Heppner vzápětí u postranní čáry fauloval Hodouše.

1

Táborsko začalo velmi aktivně a okamžitě si vybojovalo faul ve středu útočné poloviny, jenže následný centr do vápna domácí defenziva odvrátila.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

AC Sparta Praha B: Surovčík – Hodouš, Hruška, Mokrovics, Okeke, Penxa, Rus, F. Říha, Šiler, Uhrinčať, Večerka (C).
Náhradníci: Heerkens – Cissé, Hranoš, M. Jedlička, Michl, V. Novák, Osmani, Tošnar, Váňa, Vitarigov.
Trenér: L. Loučka

FC SILON Táborsko: Kerl – Bláha, Foltyn, Hais, Heppner, Nešický, P. Novák (C), Novotný, Plachý, Schindler, Skopec.
Náhradníci: Pastornický – Afolabi, Djordjić, Koné, Kopáček, Kubovský, J. Mach, Nečas, Nsunzu, Varačka.
Trenér: R. Nádvorník

Rozhodčí: Radina – Lakomý, Malimánek.
Výsledkově to tedy není ideální, leč vzájemné zápasy většinou nabízí zajímavou fotbalovou podívanou! Táborsko však vyhrálo na Spartě naposledy před čtyřmi lety ještě v rámci ČFL. Od té doby sparťané vyhráli všech pět domácích zápasů, naposledy v únoru poměrem 3:1.
Dnešní utkání může být pro utrápené týmy správným odrazovým můstkem! Sparta vyhrála naposledy před měsícem, od té doby padla v Opavě, uhrála dvě remízy a naposledy schytala vysokou porážku 1:4 v Chrudimi. Pražané se tak krčí na čtrnáctém místě tabulky se ziskem šesti bodů.

Táborsko je ale na tom ještě hůř. Od vítězného vstupu do sezony na výhru čeká už šest ligových zápasů, přičemž padlo třikrát za sebou – s Brnem, na Žižkově a naposledy v Opavě. Malou vzpruhou může být alespoň postup v MOL Cupu, kde minulý týden rozstřílelo Psáry jasně 10:2.
Hezké nedělní odpoledne! Slunečná neděle nabízí plno fotbalu, a to i ve druhé nejvyšší soutěži, která od 15:00 nabídne souboj béčka Sparty proti Táborsku.

AC Sparta Praha B – FC SILON Táborsko

1:2

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 4. Šiler – 65. Djordjić (pen.), 84. Nečas

Karty:   38. Hruška (SPB), 62. Uhrinčať (SPB), 86. Tošnar (SPB) – 24. Foltyn (TAB), 90+4. Skopec (TAB)   34. Foltyn (TAB)

AC Sparta Praha B: Surovčík – F. Říha (87. Vitarigov), Uhrinčať, Večerka (C) – Hodouš (82. Osmani), Mokrovics (65. Hranoš), Okeke, Hruška (46. Tošnar), Penxa – Rus (82. Michl), Šiler.
Náhradníci: Heerkens – Cissé, M. Jedlička, V. Novák, Váňa.

Tréner: L. Loučka

FC SILON Táborsko: Kerl – Schindler, Foltyn, P. Novák (C), Heppner (82. Nečas) – Plachý (76. J. Mach), Bláha, Skopec – Novotný (39. Koné), Nešický (76. Varačka), Hais (46. Djordjić).
Náhradníci: Pastornický – Afolabi, Kopáček, Kubovský, Nsunzu, Schramhauser.

Tréner: R. Nádvorník

Rozhodca: Radina – Lakomý, Malimánek