Menu

Futbal

Ligue 1 McDonald’s

Le Havre AC – AJ Auxerre

3:1

koniec (1:1)

01.09.2024, 17:00 • Stade Océane, Le Havre • 3. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin) cz

Tipsport: 2.92 3.28 2.64

Utkání se rozhodlo na konci prvního poločasu, kdy druhou žlutou viděl Ki-Jana Hoever. Proto Le Havre hrálo v početní výhodě a zejména po přestávce to bylo hodně vidět. Domácí dali rozhodující branku a následně už hráli to, co potřebovali. Naopak Auxerre až na pár náznaků směrem dopředu nic nemělo, a tak se muselo před soupeřem sklonit.

Pro dnešek je to ode mě opravdu vše, a tak vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (19:02:00)

90+8

Konec zápasu.

90+8

90+8. Abdoulaye TOURÉ - 3:1

90+8

Le Havre právě vstřelilo branku!
K rozehrání pokutového kopu se postavil ABDOULAYE TOURÉ, který zamířil do pravého spodního rohu branky, čímž pečetil vítězství domácího celku – 3:1.

90+5

90+5. Penaltový zákrok

90+5

Pokutový kop pro domácí mužstvo! Christopher Operi centroval před branku, kde byl brankář a Jubal. Ovšem mezi ně skočil Josué Casimir, jenž mířil na trávník.

90+4

Utkání se dohrává spíše kolem středové čáry, kde byl aktuálně faulovaný Clément Akpa. Auxerre se může jednoduše přesunout do nebezpečného prostoru.

90+2

Auxerre už nemá co ztratit. Je jedno, zda hostující celek prohraje o branku nebo o dvě. Sledujeme tak situaci kolem pokutového území Le Havre.

90+1

Utkání se bude nastavovat minimálně o pět minut.

90

Další centr mířil před hostující branku, kde si na balon počíhal Donovan Léon.

89

U vápna si míč posunul Josué Casimir, jehož následně trefil do kopačky Jubal (Auxerre), jenž viděl žlutou kartu.

88

Nákop mířil na levou stranu, kde se nacházel Eros Maddy, jehož odzbrojil Arouna Sangante. Následně přišel faul, a tak bude hrát Le Havre.

87

Madiou Keita poslal rohový kop před branku a nutno říct, že do dobrého místa. Ovšem z branky vystartoval Arthur Desmas a míč schoval do rukavic.

86

Josué Casimir obral soupeře o balon a byl mírně zatažený. Ovšem faul se nepískal, a tak se pokračovalo dále. Následné zakončení bylo velmi nepřesné.

85

Usáma Targhalín se sice probojoval k míči, ale dle rozhodčího fauloval, což se nelíbí divákům a ani domácím hráčům. Do vápna přišel centr, který byl znovu bez problémů odvrácený.

84

Le Havre se hnalo za další útočnou akcí, ovšem také tentokrát byla situace pro ofsajd zastavená.

83

Střídání v týmu AJ Auxerre:
ze hřiště odchází Paul Joly, přichází Eros Maddy.

82

Střídání v týmu Le Havre AC:
ze hřiště odchází Jásín Kíštá, přichází Daler Kuzjajev.

81

Dalším potrestaným hráčem je Josué Casimir (Le Havre), jenž zcela zbytečně dohrál soupeře.

80

Čas se hostujícímu celku velmi krátí, jelikož do konce normální hrací doby zbývá jen deset minut.

78

Zleva znovu centroval Christopher Operi, který viděl před brankou trojici spoluhráčů. Zcela osamocený Josué Casimir míč mezi tři tyče neusměrnil.

77

Dlouhý pas mířil před domácí branku, kde si na balon počíhal Arthur Desmas, jenž se rozhlédl a rozehrál.

75

Těžko říct, zda Christopher Operi centroval nebo střílel. Je to jedno, míč z jeho kopačky zamířil jen mimo hrací plochu.

74

Za hostující obranu si nabíhal Usáma Targhalín, jehož snažení bylo zastavené, protože do vzduchu vyletěl praporek pomezního rozhodčího.

73

Po chvíli se k balonu probojoval Josué Casimir, který si to namířil mezi dvojici soupeřů, avšak před branku Auxerre neprošel.

71

Le Havre znovu kombinuje na útočné polovině, ale rozhodně nikam nespěchá.

70

Do konce zápasu schází dvacet minut a nastavení. Po ztrátě míče fauloval Ado Onaiwu, a tak se k balonu vrátí domácí mužstvo.

69

Auxerre se snaží o vyrovnání a v posledních minutách je mnohem aktivnější. Ovšem v poslední akci nevyšla přihrávka mezi obránce.

66

Střídání v týmu AJ Auxerre:
ze hřiště odchází Gaëtan Perrin, přichází Kevin Danois,
ze hřiště odchází Lassine Sinayoko, přichází Sinaly Diomandé,
ze hřiště odchází Gabriel Osho, přichází Florian Ayé.

65

65. Lassine Sinayoko zahodil velkou šanci na vyrovnání

65

Zleva postupoval sám na branku Lassine Sinayoko, jehož pokus po zemi zastavil Arthur Desmas nohou. Vyrovnání bylo opravdu blízko...

65

Na stadionu panuje výborná divácká kulisa, která žene domácí celek za vítězstvím. Ovšem Le Havre se teď muselo bránit, avšak Lassineu Sinayokovi centr vůbec nevyšel.

63

Zpoza vápna se technickým pokusem na zadní tyč prezentoval Jásín Kíštá. Ovšem zakončení chyběla větší razance, a tak v pohodě zasáhl Donovan Léon.

62

Střídání v týmu Le Havre AC:
ze hřiště odchází Issa Soumaré, přichází Antoine Joujou,
ze hřiště odchází Rassoul Ndiaye, přichází Josué Casimir.

61

Těsně před pokutovým územím byl faulovaný Abdoulaye Touré, jehož zezadu podrazil Lassine Sinayoko. Le Havre má standardní situaci z nadějné pozice.

60

Druhý poločas je v režii domácího mužstva, které zatím výborně využívá poskytnutou přesilovku. Zatím to spíš vypadá, o kolik gólů toto střetnutí bude.

59

Na hranici vápna se nacházel Jásín Kíštá, jehož pokus byl zablokovaný a míč si následně sebral brankář Donovan Léon.

58

Le Havre pochopilo, že na levé straně je hodně prostoru. Christopher Operi znovu přihrával do vápna, kde ale jeho nahrávku zachytil soupeř.

56

Další velká šance domácího celku! Na pravé straně byl v náběhu Loïc Négo, jehož pokus z úhlu byl nepřesný. Případná branka by stejně spíše pro ofsajd neplatila.

55

Na levé straně byl opět Christopher Operi, který si naběhl za obranu. Jeho centr mířil před branku, kde ale hlavičkový souboj prohrál Rassoul Ndiaye.

53

53. Rassoul NDIAYE - 2:1

53

Le Havre právě vstřelilo branku!
Před chvíli gól neplatil, ovšem nyní už bude všechno v pořádku! Na levé straně měl hodně prostoru Christopher Operi, jehož centr sice Jásín Kíštá podskočil. Ovšem za ním číhající RASSOUL NDIAYE uklidil míč placírkou do levého spodního rohu branky – 2:1. Asistence: Christopher Operi.

52

Na hrací ploše zůstal po souboji ležet Lassine Sinayoko, který potřeboval lékařskou pomoc. Znovu se chvíli nehrálo.

51

Dlouhou dobu se o brance rozhodovalo, protože video se muselo přetočit o několik desítek vteřin zpátky. Utkání pokračuje za stavu 1:1.

48

48. Rassoul Ndiaye (LEH)

48

Le Havre právě vstřelilo branku!
Přihrávka mířila na hranici vápna, kde si RASSOUL NDIAYE odstavil soupeře a vystřelil. Jeho zakončení zamířilo pod nohami obránce a zamířilo do levého spodního rohu branky. Jenomže po chvíli celou situaci odvolal VAR, který v předešlé kombinaci odhalil ofsajdové postavení.

47

Domácí celek už je u balonu a snaží se najít cestu k pokutovému území. Uvidíme, na co to bude po konci zápasu stačit.

46

Střídání v týmu AJ Auxerre:
ze hřiště odchází Theo Bair, přichází Clément Akpa.

46

Začal druhý poločas.
První poločas nabídl několik zajímavých příležitosti a také dvě branky, na každé straně po jedné. A tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu. Ovšem po přestávce bude pokračovat početní výhoda Le Havre, které má jedinečnou šanci na vítězství.

45+5

První poločas skončil.

45+5

Centr mířící na první tyčku hlavičkoval Rassoul Ndiaye, jenž ale mířili vysoko nad branku.

45+4

Jásín Kíštá nasadil jesličky soupeři, čímž uvolnil spoluhráče. Toho nedovoleně atakoval Ado Onaiwu, a tak se hlavičkáři stěhují před hostující branku.

45+1

Hlavní rozhodčí bude nastavovat první poločas minimálně o čtyři minuty.

45+1

Ki-Jana Hoever (Auxerre) atakoval u postranní lajny soupeře, za což viděl druhou žlutou kartu a musí předčasně pod sprchy. Auxerre bude hrát celý druhý poločas v deseti.

45

Další pěkná akce domácího celku, když se na levé straně vápna nacházel Rassoul Ndiaye, jehož pokus z úhlu Donovan Léon vyrazil.

45

Domácí mužstvo utahuje šrouby, čímž soupeře přitiskl k jeho vápna. Zprava chtěl centrovat Loïc Négo, ale jeho snažení srazil na rohový kop Lassine Sinayoko. Následný centr od praporku byl obranou odvrácený.

43

Dlouhý nákop mířil na pravou stranu, kde byl v náběhu Lassine Sinayoko. Ovšem balon měl velkou razanci a skončil mimo hrací plochu.

42

Těžko říct, o co se obránci Le Havre pokoušeli, protože na pravé straně nebyl nikdo z ofenzivních hráčů.

41

Jestli hostujícímu celku něco funguje, je to přechod přes levou stranu, kde vybojoval další faul. Ovšem centr mířící do vápna byl obranou odvrácený.

40

Na druhé straně centroval před branku Paul Joly, jehož snažení bylo znovu odvrácené ven z pokutového území.

38

38. Rassoul Ndiaye asi nepočítal s lehkou tečí a poslal míč z malého vápna nad břevno

38

Neskutečné, co se dá zahodit z malého vápna! Usáma Targhalín napadal rozehrávku soupeře a získal míč. Ten přihrával před branku a lehounce si na balon sáhl brankář Donovan Léon. Na malém vápně byl Rassoul Ndiaye, který situaci zřejmě podcenil a zakončil jen nad břevno!

37

Standardní situaci Le Havre rozehrálo rychle, protože na pravé straně zůstal osamocený Loïc Négo. Po jeho centru hlavičkoval pouze do soupeře Yoann Salmier.

37

Blížíme se ke koncovce prvního poločasu. V tomto utkání platí, že domácí celek je stále aktivnější. Navíc nyní byl faulovaný Issa Soumaré.

35

Na levé straně byl nedovoleně atakovaný Lassine Sinayoko, a tak Gaëtan Perrin poslal další centr před branku. Bránící hráči byli úspěšnější a míč odehráli do bezpečí.

34

Před hostující brankou bylo pořádně horko! Nejprve střela byla zablokovaná, poté netrefil míč Rassoul Ndiaye a v závěru se Le Havre dožadovalo pokutového kopu.

33

Madiou Keita se snažil projít do vápna, ale jeho cestu zastavil Yoann Salmier, jenž navíc vybojoval odkop od branky.

32

Hráči v bílých dresech jsou na balonu a snaží se najít cestu k polovině domácího celku.

31

Jeden z domácích hráčů byl ošetřovaný, a tak se chvíli nehrálo, jelikož na zelený pažit byli přizváni lékaři.

29

Další centr mířil před branku, kde brankáře atakoval Yoann Salmier. Auxerre rychle hru otočilo a vyprodukovalo střelu ze střední vzdálenosti, která mířila jen doprostřed branky.

27

U postranní lajny se snažil přes soupeře přejít Loïc Négo, kterého nedovoleně atakoval Lassine Sinayoko (Auxerre), jenž je dalším potrestaným hráčem.

26

Viděli jsme dvě branky a vyrovnání domácího mužstva je zasloužené. Vždyť Le Havre bylo v úvodu zápasu mnohem aktivnější.

23

23. Ado ONAIWU - 1:1

23

Le Havre právě vstřelilo branku!
Paul Joly chtěl hrát malou domu, ale balonu nedal velkou razanci, a tak míč dostihl Loïc Négo, který zmíněného hráče ještě vykoupal. Následoval přihrávka do nebezpečného prostoru, kam se vracel ADO ONAIWU, jenž míč uklidil do vlastní brány – 1:1.

21

Za vápnem se pohyboval Lassine Sinayoko, jemuž se dvakrát povedlo vystřelit. Ovšem v obou případech trefil bránícího hráče. Následně přišel útočný faul.

20

Na levé straně byl rozeběhnutý Usáma Targhalín, který dlouho čekal na přihrávku, a tak musel přibrzdit. A tak ho dostihl soupeř, který mu střelu hodně ztížil.

19

Trochu se nám obraz hry mění, hostujíc celek nakopla vedoucí branka. Hráči v bílých dresech kombinují na útočné polovině, ale daleko od branky.

17

17. Gaëtan PERRIN - 0:1

17

Auxerre právě vstřelilo branku!
Z ostrého úhlu vyzkoušel míč zakroutit na zadní tyč GAËTAN PERRIN. Tomu se to povedlo, protože Arthur Desmas balon podskočil – 0:1.

17

Auxerre táhlo útočnou akci po levé straně a těsně před vápnem vybojovalo standadrdní situaci.

16

Le Havre je více u balonu a už předvedlo dvě velmi slibné akce. Ovšem ani jeden míč se do branky nedostal, a tak pokračujeme za bezbrankového stavu.

14

Dalším potrestaným hráčem je Ki-Jana Hoever (Auxerre), který stáhl na trávník, čímž zastavil slibně rozvíjející akci.

12

Centr mířil před branku, kde zůstal ještě Arouna Sangante, který hlavičkoval do protipohybu brankáře. Ovšem Donovan Léon se stihl vrátit do správné pozice a míč chytil.

11

V posledních minutách je domácí mužstvo lepší. Před vápnem byl nedovoleně atakovaný Jásín Kíštá, jemuž na nohu došlápl Paul Joly (Auxerre), který viděl žlutou kartu.

9

Za balonem se vydal brankář Arthur Desmas, jehož atakoval nedovoleným způsobem Theo Bair.

8

8. Rassoul Ndiaye z dobré pozice minul pravou tyčku branky

8

Loïc Négo si na pravé straně narazil se spoluhráčem a pokračoval v pohybu do vápna. Jeho přihrávka pak mířila k penaltovému puntíku, odkud těsně vedle mířil Rassoul Ndiaye.

7

Sedm minut je minulostí a byl odpískaný jenom jediný nedovolený zákrok. Ovšem ani moc fotbalovosti jsme zatím neviděli.

6

Na pravé straně měl hodně prostoru Loïc Négo, který mohl počkat na tandem spoluhráče. Ale raději odcentroval, jenomže ve vápně nebyl nikdo ze spoluhráčů.

5

Za hostující obranu si nabíhal Jásín Kíštá, jenž svůj pohyb špatně načasoval, a tak se ocitl v ofsajdovém postavení.

4

Na druhé straně centroval Gaëtan Perrin, jehož snažení srazil na roh Abdoulaye Touré. První zmíněný hráč poslal centr před branku, který byl na podruhé odvrácený.

3

Le Havre nastoupilo do dnešního zápasu v půlených dresech. Jedna polovina je tmavě modrá a druhá světlejší. Naopak hostujíc celek oblékl bílou sadu.

2

Christopher Operi poslal centr na zadní tyč, odkud byl míč odvrácený na rohový kop. Po jeho rozehrání přišla hodně nepřesná hlavička, kterou se prezentoval Arouna Sangante.

1

Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení zápasu, jako první se balonu chopil Rassoul Ndiaye. Po chvíli přišel pas na levou stranu, kde došlo k faulu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Le Havre AC: Desmas – Négo, Sangante (C), Salmier, Lloris, Operi – Kíštá, A. Touré, Targhalín, Soumaré – Ndiaye.
Náhradníci: Gorgelin – Casimir, Grandsir, Joujou, Kuzjajev, Nbenbege Mosengo, Ngoura, Youté, Zouaoui, Housni.
Trenér: Digard.

AJ Auxerre: Léon – Joly, Jubal (C), Osho, Hoever – Raveloson, Onaiwu – G. Perrin, Keita, Sinayoko – Bair.
Náhradníci: De Percin – Akpa, Ayé, Danois, Dioussé, Maddy, Pellenard, Viadare, Diomandé.
Trenér: Pelissier.

Rozhodčí: Bollengier – Luczynski, Pages.
Vítám všechny fanoušky francouzského fotbalu. Na programu je třetí kolo Ligue 1 McDonald’s, v němž na sebe narazí od 17 hodin Le Havre AC a AJ Auxerre.

Jde o týmy, které by se měli nacházet kolem poloviny tabulky, a jejichž hlavním úkolem je záchrana. Oba kluby v prvních dvou kolech posbíraly tři body a nacházejí se na devátém a desátém místě tabulky. Zatím jsou jakékoliv závěry zbytečné, protože jsme opravdu na samotném začátku. Pokud bychom se podívali na kurzy sázkových kanceláří zjistíme, že mírným favoritem bude Auxerre.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Le Havre AC – AJ Auxerre

3:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 23. Onaiwu (vla.), 53. Ndiaye (Operi), 90+8. A. Touré (pen.) – 17. G. Perrin

Karty:   81. Casimir (LEH) – 11. Joly (AUX), 14. Hoever (AUX), 27. Sinayoko (AUX), 89. Jubal (AUX)   45+1. Hoever (AUX)

Le Havre AC: Desmas – Négo, Sangante (C), Salmier, Lloris, Operi – Kíštá (82. Kuzjajev), A. Touré, Targhalín, Soumaré (62. Joujou) – Ndiaye (62. Casimir).
Náhradníci: Gorgelin – Grandsir, Nbenbege Mosengo, Ngoura, Youté, Zouaoui, Housni.

Tréner: Digard

AJ Auxerre: Léon – Joly (83. Maddy), Jubal (C), Osho (66. Ayé), Hoever – Raveloson, Onaiwu – G. Perrin (66. Danois), Keita, Sinayoko (66. Diomandé) – Bair (46. Akpa).
Náhradníci: De Percin – Dioussé, Pellenard, Viadare.

Tréner: Pelissier

Rozhodca: Bollengier – Luczynski, Pages