Menu

Hokej

Tatranský pohár

HK Poprad – HK DUKLA Ingema Michalovce

3:5

koniec (1:1, 2:2, 0:2)

07.09.2024, 19:00 • Zimný štadión Poprad • Ivan Harčár

Tipsport: 1.88 4.08 3.34

Popradu zlomili väzy dva rýchle góly za 36 sekúnd. Hlavne ten Bodákov cez celé klzisko sa dal zlikvidovať, ale Filip Belányi bol bezmocný. Dukla teda porazila domácich 5:3 a napravila si chuť po piatkovej prehre s Košicami. V nedeľu od 13:00 pokračujeme posledným hracím dňom 77. ročníka Tatranského pohára. Záverečný súboj je na programe od 17:00. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (21:15:37)

Koniec zápasu.

59:32

Michalovce hrajú so štyrmi hráčmi.

58:57

O´Leary s veľkou smolou v tomto zápase! Na prelome polovice tretej tretiny zasiahol spojnicu, teraz poslal puk do bránky kopnutím a neoklamal nikoho z prítomných!

58:37

Poprad hrá power-play!

58:37

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Vašaš – 2 min., hákovanie.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:32

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Kabáč – 2 min., sekanie.

56:51

Šotek adresoval zadovku a puk bol v moci Giľáka. Od neho si to žiadalo poriadnu strelu, ale rozhodol sa vracať to a bolo po šanci Popradu.

55:29

Šiška zabezpečil zakončenie. Za Juncov betón strkal hokejku Nauš, ale Popradčania ani v tomto prípade nedokázali znížiť.

54:18

Suchý skúsil ľahšiu strelu z ľavej strany od mantinelu. Junca bez väčšej námahy nasmeroval puk vyrážačkou do rohu.

53:03

Nájazd Krastenbergsa! S michalovským útočníkom sa vracal aj Ligas a Belányi nezaváhal!

51:18

Strelecký pokus domáceho Suchého sa nebude konať. Rukou si spracoval puk v útočnej tretine, no jeho tím bol v ofsajdovom postavení.

49:35

O´Leary nakoniec pálil do spojnice brány Michaloviec! Takže Poprad pokračuje v doháňaní dvojgólového manka!

Reklamná prestávka.

49:33

Bourque neprebral puk v útočnom pásme od Giľáka. Zemplínčania sa predstavili v rýchlej kontre, no Belányi si poradil so zakončením Meliška.

48:10

Nebol to gól?! Michael O´Leary prestrelil Juncu a všetci dvíhali ruky nad hlavu! Rozhodcovia ale mlčia a hra pokračuje! Zrejme sa to pôjde skúmať pri najbližšom prerušení hry!

47:46

Vyhodenie puku z hokejky brankára Juliana Juncu nebude odmenené dvomi trestnými minútami. Najskôr bolo plexisklo a až následne sieť.

46:15

Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.

45:49

Andrew Calof mal na hokejke presný zásah! Z hranice bránkoviska ale nedokázal umiestniť Žitného nahrávku za Juncov chrbát!

45:36

Rozruch pred bránkou Zemplínčanov. Roman Žitný sa stal obeťou Kabáča, ktorý ho za dres strhol na ľadovú plochu.

45:03

Giľák dostal prihrávku na päty a celá snaha Popradu tak bola zmarená. Do tretiny hneď nemohol ísť Nauš.

44:15

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
hráčska lavica Michalovce – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.

43:13

Ligasov pohyb nebol najlepší. Kabáč takmer zachytil popradského obrancu a nechýbalo veľa, aby sa zmocnil puku.

42:40

Dukla Michalovce dala gól! Hotová katastrofa pre Poprad a ešte lepšie povedané pre brankára Filipa Belányiho. Mladíka nachytal na hruškách MARTIN BODÁK cez celé klzisko a uspel. Bez asistencie.

42:04

Dukla Michalovce dala gól! O´Learyho hral až sebecky, pretože dlho krúžil v pásme s pukom. Po jeho prudšej prihrávke však zlyhal na modrej čiare Kotvan a DANIIL FOMINYCH chladnokrvne premenil samostatný únik na Belányiho. Asistencia: Patrik Svitana.

41:22

Domácim hokejistom odpískali postavenie mimo hry. Hra sa rozbehne zo strednej tretiny.

40:27

Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.

40:21

Kotvan s presným nahodením od modrej čiary. Zálusk na presný zásah si robil Šiška, ale Junca rýchlejšie reagoval.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Dnešný zápas sleduje 952 divákov.
Tretia tretina sa začne o 20:37.
Štvorgólovú porciu priniesla druhá tretina. Michalovce už vyhrávali, ale Popradčania zvládli vyrovnať. Kamzíci sa budú môcť dostať opätovne do vedenia, ak využijú zvyšnú presilovku začiatkom tretej časti.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:26

Nauš nemal úplne stopercentnú strelu, pretože svojou hokejkou zaúradoval obranca Cibák. Brankár Junca s pukom v lapačke.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:27

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Bodák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.

36:55

Poprad dal gól! Šťastný gól Popradu, ktorý sa však počíta. Kotvan zluftoval v ľavom kruhu a ANDREW CALOF viac-menej len tak vystrelil a Junca prekvapený našiel puk za chrbtom. Asistencie: Oldrich Kotvan a Michael O´Leary.

36:04

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Krastenbergs – 2 min., hákovanie.

34:58

Poprad si vybojoval vhadzovanie pred Julianom Juncom. Puk sa ocitol na ochrannej sieti.

33:30

Dukla Michalovce dala gól! Ku Kabáčovi neskoro pristúpil Kotvan. Hosťujúci hráč sa stihol obtočiť a pre SAMUELA SOLENSKÉHO nebol vôbec žiadny problém zblízka poslať strelu do odkrytej bránky. Asistencie: Topi Rönni a Michal Kabáč.

33:20

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Sluka – 2 min., krosček.

Reklamná prestávka.

31:33

Dukla Michalovce dala gól! Zemplínčania stihli potrestať previnenie Juraja Šišku. Kto iný, ak nie PATRIK SVITANA nekompromisne zakončil na opačnú žŕdku Belányiho. 36-ročný Popradčan je teda úspešný aj v stretnutí s rodným klubom. Asistencie: Adam Drgoň a Kaspars Daugavinš.

31:08

A Belányi aj teraz pomohol popradskému kolektívu. Prerušená hra, ale presilová hra Dukly ešte bude pokračovať. Ak sa nič nestane, tak 46 sekúnd.

30:18

Belányi ostal na prvej žŕdke, keďže sledoval Rönniho. Fínsky mladík s pošramotenou povesťou však neprekonal popradského ochrancu svätyne.

29:54

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Šiška – 2 min., podrazenie.

28:35

Vargova rýchlosť nestačila na to, aby sa presadil po pravom krídle. Michalovského útočníka odstavil Fereta.

27:11

Poprad hrá s piatimi hráčmi.

27:06

O´Leary bol v správnom čase na správnom mieste. Medzi vlastnými kruhmi ukoristil prihrávku protihráča. Domáci toto oslabenie už prežijú.

26:33

Filip Belányi s pukom vo svojej moci. Následná aktivita Kabáča bola zbytočná. Svojho brankára si chránil Fereta.

25:51

Svitana hodil puk do ľavého rohu svojim spoluhráčom. Popradčania boli v presile a príchod Marcinka nič neznamenal. Dukla opúšťa tretinu.

25:11

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
hráčska lavica Poprad – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade.

24:43

Junca vytlačil puk chráničmi, ale len na domáceho Kotvana. Skúsený obranca sa oprel do strely bez prípravy, no minul svoj cieľ.

24:10

Belányi v tomto okamihu zachytil pokus Michaloviec. Popradského brankára preveril Martin Bodák, ktorého strely majú potrebnú kvalitu.

23:34

Juraj Šiška sa zmocnil puku v stredovom kruhu. Na pravej strane útočného pásma si vytvoril priestor, ale zakončiť to mohol len bekhendom. Junca bol teraz stopercentný.

22:31

Komplikované zákroky Filipa Belányiho! S ťažkosťami chytal puk do lapačky, ktorý aj tak nezískal! Michalovce to nezúročili!

21:23

Poprad dal gól! Ukážková spolupráca na strane Popradu. COLE COSKEY prakticky strieľal do prázdnej bránky. Prihrávka Töröka bola famózna. Asistencia: Tomáš Török.

20:51

Daugavinš umožnil spoluhráčom vstup do pásma. Následne jeho nahodenie rukavicou stlmil Kotvan a po ňom zakryl puk Belányi.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 19:48.
Vydarený štart mali Popradčania, keď sa presadil Roman Žitný. Michalovce však slávili úspech počas početnej výhody. Belányiho sieť rozvlnil Daniil Fominych.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:12

Renars Krastenbergs skúšal šťastie z náročného uhla. Belányi sa natlačil na bližšiu žŕdku a zneškodnil snahu lotyšského útočníka.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

17:53

V tejto chvíli zasahoval aj michalovský muž Junca. Šiška mu šiel cloniť, no francúzsky reprezentant už zvieral v lapačke pokus Aurela Nauša.

17:27

Rýchly útok Michaloviec. Ten bol čisto v slovenskom znení. Kabáč smeroval pred bránku vyčkávať na teč, ale Solenský túžil po góle, ktorý mu zákrokom lapačkou vzal Belányi.

16:07

Belányi odpratal puk spred bránky. Fereta hneď myslel vpredu na Romana Žitného, no Poprad sa teraz podpísal pod celkom lacné zakázané uvoľnenie.

15:07

Dukla Michalovce dala gól! Zemplínčania boli nepresvedčiví v presilovkách, ale teraz jednu zaslúžene využili. Všetkému predchádzal skvelý prehľad Daugavinša, keď našiel DANIILA FOMINYCHA, ktorý nedal šancu Belányimu zakončením hore. Asistencie: Kaspars Daugavinš a Adam Drgoň.

14:35

Poprad hrá so štyrmi hráčmi.

14:01

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Török – 2 min., vrazenie na mantinel.

14:01

Poprad hrá so štyrmi hráčmi. Michalovce hrajú s piatimi hráčmi.

13:30

Drgoň presunul puk k Svitanovi. Skúsený slovenský útočník sa pripomenul svojou tradičnou strelou z ľavého kruhu, ale nezarmútil domáce publikum.

12:35

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Kundrik – 2 min., podrazenie.

12:19

Michalovce hrajú so štyrmi hráčmi.

12:08

Popradský tlak do michalovskej bránky. Suchý však neskóroval a ešte vo väčšej šanci zlyhal Giľák. Michalovčanom výraznou mierou teraz pomohol Cibák s Kabáčom.

11:20

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
O´Leary – 2 min., krosček.

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Meliško – 2 min., sekanie.

11:07

Kotvan prehodil puk cez hokejku Daugavinša na Žitného. Strelcovi prvého gólu sa naskytla možnosť vystreliť, ale ešte pripojil Calofa. Toto rozhodnutie ale nebolo najlepšie.

10:19

Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Slováček – 2 min., krosček.

Reklamná prestávka.

09:59

Poprad hrá s piatimi hráčmi.

09:29

Postavenie mimo hry Michaloviec. Kabáč viedol Duklu do útočnej tretiny, ale rýchlejšie tam bol Samuel Solenský. Buly v strednom pásme.

08:57

Calof natiahol solídnu porciu sekúnd v prospech kamzíkov. A to ešte pri štipke šťastia mohol podkúriť Juncovi, no tomu pomohol jeden z obrancov.

08:20

Slováček poslal prihrávku Bodákovi do výhodnejšej pozície. Za Popradčanov hral s veľkou dávkou obetavosti Fereta, ktorý zrazil pokus.

07:52

Bodák jednoducho po ľade posunul puk na Solenského. Michalovský mladík bez prípravy skúsil uspieť, no gólovej radosti sa nedočkal.

06:47

Daugavinš so Svitanom hľadali spôsob na ohrozenie Belányiho, ale teraz im to nevyšlo. Podarilo sa to Drgoňovi, ktorého projektil mal slušnú rýchlosť, ale puk neskončil v sieti.

05:59

Vylúčenie v tíme HK Poprad:
Bourque – 2+2, nebezpečná hra vysokou hokejkou.

05:17

Calof poslal na zadný mantinel zabojovať O´Learyho, ktorý natrafil na náročného súpera. Tým bol obranca Ján Marcinko.

04:09

Turan nezvládol prihrávku po mantineli smerom na ľavé krídlo. Dukla nastreľovala od červenej čiary.

03:13

Poprad dal gól! Popradčania vážnejšie zaútočili a prináša im to prvý presný zásah. Juncov zákrok dostal puk na hokejku ROMANA ŽITNÉHO, ktorý prudko vypálil a už sa to nedalo zvrátiť. Asistencie: Michael O´Leary a Andrew Calof.

02:51

Michalovčania zaznamenali nepresnú prihrávku z vlastnej obrannej tretiny. Kapitán Daugavinš korčuľoval za pukom, ale nezabránil zakázanému uvoľneniu.

01:30

Michal Kabáč si vypracoval dobrú šancu na otvárací gól! Bývalému spoluhráčovi Belányim posielal zakončenie k vzdialenejšej tyčke, ale bez gólového efektu!

00:54

Brankár Junca mal už dva po sebe idúce zákroky. V oboch prípadoch dostal popradskú strelu do vyrážačky.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HK Poprad: Belányi – Kotvan, Ligas, Bourque, Turan, Fereta, Sluka, Čajkovič – Török, Suchý, Coskey – Žitný, O´Leary, Calof – A. Nauš, Šiška, Giľák – Kundrik, Marek, Šotek – Murín.

Tréner: Todd Bjorkstrand.

HK DUKLA Ingema Michalovce: Junca – Meliško, Drgoň, Slováček, Bodák, Cibák, Marcinko, M. Pišoja, Semaňák – Krastenbergs, Rönni, Daugavinš – Fominych, P. Svitana, Valach – Vašaš, Solenský, Kabáč – Hajnik, Gabriel, Fedor – A. Varga.

Tréner: Tomek Valtonen.

Rozhodca: Smrek, Tornay – Uličný, Beniač.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní 3. zápasu na 77. ročníku Tatranského pohára v Poprade medzi Popradom a Michalovcami.

HK Poprad


Domáci hokejisti potešili priaznivcov. V piatok večer nastúpili proti Liptovskému Mikulášu, ktorému nepustili žiadne body. Góly Ligasa, O´Learyho, Coskeyho, Giľáka, Centazza a Markusa Suchého zabezpečil rezultát 6:2.

HK DUKLA Ingema Michalovce

Zemplínske líšky pred turnajom si poradili s Trebišovom 7:2, ale pod Tatrami nenašli recept na Košice. S jedným gólom sa iba ťažko vyhráva. Do košickej bránky sa trafil len útočník Patrik Svitana.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

HK Poprad – HK DUKLA Ingema Michalovce

3:5

koniec (1:1, 2:2, 0:2)

Späť na online

Góly a asistencie: 4. Žitný (O´Leary, Calof), 22. Coskey (Török), 37. Calof (Kotvan, O´Leary) – 16. Fominych (Daugavinš, Drgoň), 32. P. Svitana (Drgoň, Daugavinš), 34. Solenský (Rönni, Kabáč), 43. Fominych (P. Svitana), 43. Bodák

HK Poprad: Belányi – Kotvan, Ligas, Bourque, Turan, Fereta, Sluka, Čajkovič – Török, Suchý, Coskey – Žitný, O´Leary, Calof – A. Nauš, Šiška, Giľák – Kundrik, Marek, Šotek – Murín.
Tréner: Todd Bjorkstrand.

HK DUKLA Ingema Michalovce: Junca – Meliško, Drgoň, Slováček, Bodák, Cibák, Marcinko, M. Pišoja, Semaňák – Krastenbergs, Rönni, Daugavinš – Fominych, P. Svitana, Valach – Vašaš, Solenský, Kabáč – Hajnik, Gabriel, Fedor – A. Varga.
Tréner: Tomek Valtonen.

Rozhodca: Smrek, Tornay – Uličný, Beniač.

Diváci: 952.

Priebeh zápasu
1. tretina
03:13 POP 1:0 Žitný (O´Leary, Calof)
05:59 POP 2+2 Bourque, nebezpečná hra vysokou hokejkou
10:19 MIC 2 Slováček, krosček
11:20 POP 2 O´Leary, krosček
MIC 2 Meliško, sekanie
12:35 POP 2 Kundrik, podrazenie
14:01 POP 2 Török, vrazenie na mantinel
15:07 MIC 1:1 Fominych (Daugavinš, Drgoň)
Po 1. tretine
2. tretina
21:23 POP 2:1 Coskey (Török)
25:11 POP 2 Poprad, príliš veľa hráčov na ľade
29:54 POP 2 Šiška, podrazenie
31:33 MIC 2:2 P. Svitana (Drgoň, Daugavinš)
33:20 POP 2 Sluka, krosček
33:30 MIC 2:3 Solenský (Rönni, Kabáč)
36:04 MIC 2 Krastenbergs, hákovanie
36:55 POP 3:3 Calof (Kotvan, O´Leary)
38:27 MIC 2 Bodák, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 2.tretine
3. tretina
42:04 MIC 3:4 Fominych (P. Svitana)
42:40 MIC 3:5 Bodák
44:15 MIC 2 Michalovce, príliš veľa hráčov na ľade
57:32 MIC 2 Kabáč, sekanie
58:37 MIC 2 Vašaš, hákovanie
Koniec