Menu

Futbal

Liga národov UEFA - Liga B

Gruzínsko – Česko

4:1

koniec (1:0)

07.09.2024, 18:00 • Stadion Micheila Meschiho, Tbilisi • Skupina 1 • Vojtěch Martinek (@mrtnkv) cz

Tipsport: 3.21 3.36 2.39

To je ode mne pro dnešek vše a doufám, že zbytek vašeho večera bude příjemnější. Napočtenou! (20:11:51)

Národní tým se nyní vrací domů a v úterý večer jej čeká bezpochyby náročný reparát proti Ukrajině, výkop v pražském Edenu je naplánován na 20:45. Gruzie pak bude v naprosto identický čas hrát v Albánii.
No, co k tomu dodat... Česko do nového ročníku Ligy národů vstoupilo tím nejhorším možným způsobem a z Tbilisi si odváží hned čtyřgólovou nadílku. Po kvalitním vstupu v prvním poločase s domácími ztratilo krok, přičemž po přestávce pak už úplně zaspalo a vůbec nedokázalo čelit rychlému a kreativnímu gruzínskému útoku. Vysokou porážku jen čestným zásahem v závěru dorážkou zmírnil střídající Lukáš Kalvach.

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:13.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Duel v Tbilisi se chýlí ke konci, každou chvílí uslyšíme hvizd sudího. Všechny body zůstanou doma.

90+3

Zima se Součkem si počíhali na Kvaraccheliu na levém křídle. Faul se po jejich zákroku nepíská, což se tribunám pochopitelně ani trochu nelíbí.

90+2

I tentokrát se k přímému kopu dostal Hložek, který na druhý pokus ale Mamardašviliho nijak neprověřil. Míč zamířil vedle bližší tyče gruzínské svatyně.

90+1

Nastavení faulem na Šulce odšpuntoval Kašia, jehož nevybíravý skluz se obešel bez žluté karty. Národní tým dostává k dispozici ještě jednu standardku.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.

89

Šulc chtěl zamířit do útoku po pravé straně, jenže míč mu vůbec nesedl na kopačku a po rychlém souboji s Gočoleišvilim o něj bleskově přišel.

88

Střídání v týmu Gruzie (5/5):
ze hřiště odchází Giorgi Gvelesiani, přichází Saba Gogličidze.

Gruzie tímto vyčerpala všechna svá střídání.

87

Národní tým měl šanci porážku ještě trochu zmírnit z rohového kopu, který ale zůstal nevyužit. Gruzie je na balónu a hledá cestu ven ze své poloviny.

86

Na listinu hříšníků se dostává také Giorgi Kočorašvili (GRU). No, nelze říct, že by konec dnešního střentutí byl ukázkou nějaké fotbalové elegance.

85

U středové čáry vzplály emoce, po krátké strkanici vidí žlutou kartu také Šota Nonikašvili (GRU).

84

Dění se v samotném závěru hodně kouskuje, oba celky v posledních minutách kupí fauly.

83

Pomalu ale jistě míříme do finiše. Duel se dohrává vesměs v poklidu, o vítězi je už delší dobu jasno. Česko nicméně startuje dopředu po faulu na Kalvacha.

81

Žlutou kartu si dnes večer do statistik zapisuje také zadák Girony Ladislav Krejčí (CZE).

Gruzínsko – Česko

4:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 33. Kvaratskhelia (pen.), 53. Čakvetadze (Kvaratskhelia), 63. Mikautadze (Ločošvili), 66. Kočorašvili (Čakvetadze) – 80. Kalvach

Karty:   74. Kvaratskhelia (GRU), 85. Nonikašvili (GRU), 86. Kočorašvili (GRU) – 16. Coufal (CZE), 38. Král (CZE), 81. Krejčí (CZE)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 18:13.

Gruzínsko: Mamardašvili – Gvelesiani (88. Gogličidze), Kašia (C), Dvali – Kakabadze (75. Gočoleišvili), Čakvetadze (75. Davitašvili), Kočorašvili, Kiteišvili (75. Nonikašvili), Ločošvili – Mikautadze (75. Zivzivadze), Kvaratskhelia.
Náhradníci: Loria, Gugešašvili – Tabidze, Lobžanidze, Azarovi, Altunašvili, Citaišvili.

Tréner: Willy Sagnol.

Česko: Kovář – Zima, Hranáč, Krejčí – Coufal, Souček (C), Král (46. Kalvach), Ryneš (26. Zelený) – Provod (76. Šulc), Čvančara (46. Lingr) – Schick (68. Hložek).
Náhradníci: Zadražil, Markovič – Vitík, Červ, Kušej, Černý.

Tréner: Ivan Hašek.

Rozhodca: Grinfeld – Hassan, Yarkoni (ISR).