Menu

Futbal

Liga národov UEFA - Liga D

Gibraltar – Lichtenštajnsko

2:2

koniec (1:0)

08.09.2024, 18:00 • Europa Point Stadium, Gibraltar • Skupina 1 • Michal Břuchanský cz

Tipsport: 1.97 2.96 5.08

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:37:21)
Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:24.
Fotbalisté Gibraltaru a Lichtenštejnska názorně předvedli, že i v kvalitativně nejslabší úrovni Ligy národů jsou k vidění atraktivní a nervydrásající zápasy. Domácí rychle vedli, když Walker zatočil míč do brány rovnou z rohového kopu. Po vyrovnání Saglama kapitán Walker z penalty zahodil šanci na svůj druhý gól a v nastaveném čase se z nečekaného vedení radovali hosté. Seleho branka však byla odvolána pro ofsajd a hned vzápětí padl regulérní gól na druhé straně, o což se postaral mladíček Scanlon. Gibraltaru v tu chvíli zbývalo ubránit pár poslední minut. VAR ale našel Valarinovu ruku ve vápně a Nicolas Hasler nařízenou penaltu ve čtrnácté minutě nastavení zužitkoval ve vyrovnání na 2:2.

90+15

Konec zápasu.

90+14

90+14. Nicolas HASLER - 2:2

90+14

Lichtenštejnsko právě vstřelilo branku!
Pět minut po vypršení avizovaného nastavení je tu studená sprcha pro Gibraltar, který po trefě Scanlona počítal se třemi body. Na videu odhalenou ruku Valarina potrestal NICOLAS HASLER, jenž nebojácně kopl penaltu do levého horního rohu.

90+14

To je neuvěřitelné. Rozhodčí byl zase u monitoru kvůli ruce Valarina ve zcela nepřehledné situaci, a po krátké kontrole nařídil penaltu. Lichtenštejnsko může vyrovnat!

90+13

Kratší roh Saglama byl prodloužen k rohu malého vápna. Tam nebylo k hnutí a hráči v modrém se neměli jak dostat k vytoužené střele.

90+12

Saglam dnes nekopal standardky moc dobře a nic na tom nezměnil ani teď. Dlouhý centr u zadní tyče odklonil Bent na rohový kop.

90+11

Netzerovi utekl míč do autu, a tak se rozhodčí vrátil k předchozímu faulu Casciara na Wolfingera. Lichtenštejnsko bude mít asi poslední standardní situaci.

90+10

Střídání v týmu Gibraltar:
ze hřiště odchází Liam Walker, přichází Lee Casciaro.

90+9

Z hostující obrany zbylo torso. Jaiden Bartolo si v rychlém brejku přehazoval míč na levačku, ale pak celou šanci devalvoval mimořádně nepřesným zakončením.

90+7

90+7. James SCANLON - 2:1

90+7

Gibraltar právě vstřelil branku!
A je tu další velký zvrat po neproměněné penaltě Gibraltaru a odvolaném gólu Lichtenštejnska! Benjamin Büchel se kvůli Bentovi nedostal k Annesleyho centru. Míč se objevil u Valarina a celý zápas neviditelný JAMES SCANLON se v sedmé nastavené minutě stal gibraltarským hrdinou.

90+5

Seleho gól se opravdu ruší, takže dál platí stav 1:1. V ofsajdu stojící Saglam svou přítomností ovlivnil chování obránců.

90+3

Domácí strana ihned spustila protesty, že se jednalo o ofsajd. A Tohver jim možná dá za pravdu, opět je totiž povolán k videu.

90+2

90+2. Seleho gól zrušil ofsajd

90+2

Lichtenštejnsko právě vstřelilo branku!
ARON SELE narýsoval kolmici za Olivera s Annesleym. V ofsajdu stojící Saglam pustil míč za sebe k Netzerovi. Ten v souboji s Torrillou spadl, ale míč ještě posunul k Selemu na kterého zívala prázdná brána.

90+1

Střídání v týmu Lichtenštejnsko:
ze hřiště odchází Livio Meier, přichází Simon Lüchinger.

90+1

Netzer si rukou přidržel startujícího Walkera. Estonský sudí tentokrát neváhal ani sekundu a vytasil žlutou kartu.

90

Nastavuje se 9 minut.

89

Očekávání gibraltarských fanoušků vzalo za své. Tohver se šel podívat na monitor, ale místo pokutového kopu za spornou ruku Haslera nařídil jenom aut.

88

Kristo Tohver komunikuje s videorozhodčím kvůli možné druhé penaltě pro Gibraltar! Zkoumá se Haslerova ruka ve vápně.

87

Střídání v týmu Lichtenštejnsko:
ze hřiště odchází Maximilian Göppel, přichází Martin Marxer.

87

Střídání v týmu Lichtenštejnsko:
ze hřiště odchází Marcel Büchel, přichází Fabio Wolfinger.

85

I po penaltovém nezdaru se standardky zhostil Walker, jenže centrovaný míč byl určený jen pro brankáře Büchela.

84

Vypadá to, že domácí mají v závěru více sil. Wieser jim sražením Scanlona umožnil zahrávat další z mnoha standardních situací.

82

82. Neproměněná penalta gibraltarského kapitána

82

Stav zůstává nerozhodný! Liam Walker kopal penaltu do pravé poloviny branky. Benjamin Büchel tento záměr přečetl a vynikajícím zákrokem odčinil svou chybu u inkasovaného gólu, kdy neúspěšný penaltový exekutor paradoxně skóroval přímo z rohu.

80

Patrně za protesty dostává žlutou kartu lichtenštejnský záložník Aron Sele.

80

Jaiden Bartolo bojoval o nákop Olivera. Proti třem to u rohu vápna vypadalo beznadějně, ale hlavní arbitr všechny překvapil nařízením penalty za faul ležícího Becka.

78

Neadresný nákop Marcela Büchela byl odvrácen za postranní čáru. Vhazoval Göppel, který taky míč okamžitě ztratil.

76

Saglam vracel míč z křídla daleko před vápno. To dobře vystihl Scanlon a započal rychlý brejk, který zmařila až nedůstojná střela Walkera zhruba z třiatřiceti metrů.

75

Střídání v týmu Lichtenštejnsko:
ze hřiště odchází Fabio Notaro, přichází Andrin Netzer.

75

Střídání v týmu Lichtenštejnsko:
ze hřiště odchází Kenny Kindle, přichází Marco Marxer.

74

Jaiden Bartolo se v situaci dva na dva prodribloval až do vápna. Místo přihrávky se chtěl blýsknout individuálně, ale Beck na jeho naivní kličku neskočil.

73

Střídání v týmu Gibraltar:
ze hřiště odchází Ethan Jolley, přichází Julian Valarino.

71

Livio Meier ve sprintu kopíroval pravou postranní čáru jen do chvíle, kdy ho Bent důrazným zákrokem doslova vypokolonkoval do autu.

70

Torrilla prodloužil Oliverův aut k okraji velkého vápna. Bent se rychle zhotovil ke střele. Ta byla sražena a dorážka pro změnu ztečována na roh.

69

Minimálně desátou standardku rozehrál Walker do levého křídla. Bránící Meier duchapřítomně zareagoval a domácí si musí vystačit s autem Olivera.

67

Opakované záběry ukázaly pravdu. Britto přiběhl k Meierovi a po vzájemném kontaktu od něj teatrálně odpadl. Oba dostávají žluté karty.

65

V zastavené hře se mimo hlavní dění skácel k zemi Ethan Britto. Sudí Tohver se jde poradit s asistentem o tom, co se vlastně událo.

64

Bernardo Lopes tělem odstavil od balonu Notara. Na druhé straně se Scanlonova presinku nezalekl Beck. Následovala malá domů na Büchela.

63

Mizerně kopnutý roh z produkce Ferhata Saglama. Pokutové území bez potíží vyčistil domácí stoper Bernardo Lopes.

62

Fabio Notaro se snažil skloubit náběh s průnikovou přihrávkou z vlastní poloviny. Kvůli vysokému odrazu míče ale musel přibrzdit a toho dokázal využít bránící Annesley.

61

Držení míče: 42 % – 58 %.

60

Nákop z Walkerovy standardní situace netknutě propadl houštinou těl v pokutovém území až do rukavic Benjamina Büchela.

59

Kenny Kindle rychlostně nestačil Scanlonovi. Zastavil ho faulem a estonský rozhodčí opět tasí kartu...

59

Benjamin Büchel vychytal nájezd Bartola. Zákrok se mu do statistik ale nepřipíše, protože čerstvý útočník byl pomezním arbitrem spatřen v ofsajdu.

58

Z Walkerova rohového kopu byla docela dramatická situace pro obranu Lichtenštejnska a hlavně gólmana Büchela. Zakončení Benta proletělo těsně vedle jeho brány.

57

Tak to je docela kuriózní situace, do které se zapletl Jaiden Bartolo. První Ribasův náhradník hned dostal žlutou kartu za předčasný příchod na trávník.

57

Střídání v týmu Gibraltar:
ze hřiště odchází Tjan De Barr, přichází Jaiden Bartolo.

56

Tjan De Barr už na konci první půle naznačoval, že není stoprocentně v pořádku. V tomto případě už je nejčastěji faulovaný hráč v péči lékařů a do zámezí odchází s ledem položeným na zátylku.

55

Marcel Büchel se na dlouhé sekundy zaklesl do nohy Torrilly. Záložník Gibraltaru reagoval poněkud podrážděně a Tohver jejich rozmíšku vyřešil udělením žlutých karet pro oba protagonisty.

53

53. Ferhat SAGLAM - 1:1

53

Lichtenštejnsko právě vstřelilo branku!
To, co se nepovedlo proti San Marinu, dokázal tým Kondrada Fünfstück na začátku druhé půle v Gibraltaru! Marcel Büchel skvěle vypíchl míč váhajícímu De Barrovi, a to rovnou do běhu FERHATA SAGLAMA, jenž svou šanci chladnokrevně proměnil střelou na zadní tyč.

52

Tak trochu střelu ze zoufalství předvedl daleko od branky Fabio Notaro. Graeme Torrilla ji zablokoval ještě před šestnáctkou.

51

Jeden z hostů hlavou prodlužoval balon do náběhu Seleho. Ten byl faulován Lopesem, jenže Büchelovi se nařízená standardka hrubě nevydařila.

49

Sandro Wieser vykonstruoval nechytatelnou přihrávku pro Göppela. Zdlouhavá kombinace na polovině hřiště tak končí autem pro domácí fotbalisty.

47

Do druhé půle se vstoupilo docela tvrdě. Rozhodčí Tohver uklidňuje vášně žlutou kartou pro domácího levého obránce Olivera.

46

Začal druhý poločas.
Lichtenštejnsko pár dní starou porážku se San Marinem v prvním poločase rozhodně neodčinilo. Úvodní minuty ho zastihly ve velké nepohodě a to nejvíce dokumentoval brankář Benjamin Büchel, který si v osmé minutě nechal spadnout do brány roh Walkera. O chvíli později pětatřicetiletý gólman zaváhal znovu, ale Brittovu velkou šanci za něj na čáře chytil Niklas Beck. Zhruba od dvacáté minuty se Lichtenštejnci začali osmělovat. Za jejich nejzářivější moment se dá považovat Bandou chycený přímý kop Marcela Büchela.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Zoufale nekvalitní standardní situace z dílny Saglama. Míč odletěl mimo hřiště a v rámci první půle už se asi nic zásadního nestane.

45+1

Nastavují se 2 minuty.

45

Sedmnáctiletý Benjaminek James Scanlon se v první půli prakticky neukázal. Prospekt Manchesteru United se nyní projevil jenom faulem na Seleho.

44

Walker měl v úmyslu nastartovat rychlý protiútok. Náznak šance trval opravdu krátce, přihrávka domácího kapitána šla daleko od Scanlona i De Barra.

42

Od Brittovy neproměněné šance ze čtrnácté minuty se toho na umělém trávníku moc zajímavého neděje. Tyto sekundy jsou ve znamení boje o zahuštěný střed.

40

Tjan De Barr byl terčem autového vhazování. Wiesera v křídelním souboji ale neobešel a balon od něj odskákal mimo výseč.

39

Až tak vážné to zřejmě nebude. Zkušený záložník lichtenštejnské reprezentace si znovu zavazuje kopačku a co nevidět vběhne zpět do bojiště.

38

Marcel Büchel si sedl na hřiště a signalizuje nějaký problém na pravé noze. Konrad Fünfstück možná bude muset provést vynucenou změnu.

37

Tohver nastolil docela přísný metr. Ve vzájemném postrkování u půlící čáry nyní spatřil Saglamův faul na Torrillu. Rozehrává Annesley.

36

Fabio Notaro o kousek nedosáhl na Haslerův centr z pravého křídla a poté už bylo pískáno ve prospěch Gibraltaru. Právě Notaro přišlápl nohu Jolleymu.

34

Jayce Olivero se omlouvá spoluhráčům za zkaženou rozehrávku. Přímočaré nebezpečí Bandovi ale nehrozí, hosté po vhazování jen kombinují na půlce.

33

Drobný zmatek v okolí gibraltarského vápna vyřešil Bent odkopem na polovinu hřiště. Göppel tam nechtěl riskovat a pod narůstajícím tlakem zahrál malou domů.

32

Benjamin Büchel nejistě vybíhal pro centr. Dostal se do kolize s Bentem a Annesleym. Druhý jmenovaný pohodlně skóroval do prázdné brány, nicméně Lichtenštejnce zachránil odpískaný faul.

31

Marcel Büchel neustál srážku s Bentem na hranici vápna. Gibraltar se pustil do přímočarého přechodu a De Barr si vykoledoval další faul v podání Meiera.

30

Držení míče: 43 % – 57 %.

29

Na křídle hlídaný Hasler nechal centrovat volnějšího Marcela Büchela, jenže se z toho vyklubal banální pozdrav pro gólmana Bandu.

28

Píšťalka Krista Tohvera dostává v těchto chvílích docela zabrat. Estonský rozhodčí je nucen pískat jeden faul za druhým. Ten poslední měl na svědomí Marcel Büchel a vzešla z něj mimořádně nepřesná střela z dálky od Walkera.

27

Walkerův centr byl trochu kratší, než číhající hlavičkáři potřebovali. Míč byl neškodně odražen hodně vedle Büchelovy branky.

26

Fabio Notaro potřeboval zastavit u lajny kvaltujícího De Barra. Povedlo se to jen za cenu žlutého faulu a nařízené standardní situace.

25

Graeme Torrilla přiletěl pozdě do souboje s Kindlem. Míč je znovu u hostů, kteří se v posledních minutách trochu oklepali z nepovedeného úvodu.

24

A skutečně to byla práce pro šestadvacetiletého gólmana Gibraltaru! Zapotřebí byl skok k jeho pravé tyči, kam se snášel dobře kopnutý přímák Marcela Büchela.

23

Zatím nejdelší pobyt Lichtenštejnska na útočné polovině podpořilo provinění Torrilly. Banda musí být připraven na přímou střelu z trestňáku.

22

První hostující roh byl rovněž spolehlivě odhlavičkován. Sele jště vracel míč do ohně, ale výsledek byl úplně stejný.

21

Livio Meier už jednou slušně nacentroval. Teď se snažil o totéž, ale před Saglamem komfortně zakročil stoper Bernardo Lopes.

20

Opatrnou přípravnou fázi Lichtenštejnska zkusil okořenit Saglam, ale domácí si s jeho naivním průnikem podél levé lajny hravě poradili.

18

Walker nedávný gól z rohu nenapodobil. Míč tentokrát neletěl přímo do brány a sudí navíc spatřil Scanlonův nedovolený zákrok na Marcela Büchela.

17

Walkerova rána z přímého kopu nabourala do čtyřčlenné zdi a převtělila se v rohový kop.

16

De Barr na hranici pravidel získal míč u středového kruhu. Faul to nebyl a píšťalka se ozvala až v reakci na zákrok Wiesera, jenž byl oceněn žlutou kartou.

14

14. Třetí chybu Büchela u brankové čáry napravil Niklas Beck

14

Benjamina Büchela nepotkal úvod zápasu v dobré formě. Po nákopu z půlky mu zavařila pomalá hlavička a Britto se dostal k dorážce, kterou u brankové čáry odkopl Nicklas Beck.

13

Oliverovi se aut do vápna stoprocentně nepovedl. Jeho příjemce Torrilla se ve vzduchu dostal do bolestivých kleští, z nichž odpadl bolestivě zasažený Hasler.

12

Livio Meier centroval z pravé strany o něco přesněji. Saglamově hlavičce ale scházela razance a Bradley Banda se rozehřál triviálním zákrokem.

11

První hromadný útok Fünfstückova týmu zhatil jednoduše odkopnutý centr z dílny Fabia Notara.

10

Ethan Britto byl vysunut za lichtenštejnskou obranu. Byl to zjevný ofsajd, jenž se mával až po nepřesné střele.

8

8. Liam WALKER - 1:0

8

Gibraltar právě vstřelil branku!
Příznivce GIbraltaru potěšil brzký vedoucí gól! Benjamin Büchel neodhadl trajektorii centru LIAMA WALKERA a nikým netknutý balon se zatočil rovnou do lichtenštejnské brány!

7

Maximilian Göppel neobratně odhlavičkoval Bentovu vysokou přihrávku na rohový kop. Je to standardka zadarmo pro Gibraltar.

6

Sandro Wieser byl autorem prvního nedovoleného zákroku. U půlící čáry mu neprošlo vražení do De Barra.

5

Benjamin Büchel si vybral slabší chvilku v rozehrávce. Kolegům se jeho chyba povedla napravit důrazným odzbrojením De Barra.

4

Dan Bent dlouho postupoval po ose hřiště, ale když bylo potřeba přihrát, tak k Brittovi míč nedoputoval.

2

Zahajovací výkop měli na gibraltarské umělce hráči Lichtenštejnska, kteří nastupují v modrých dresech. Domácí jsou v červeném.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Gibraltar: Banda – Jolley, Lopes, Annesley, Olivero – Walker (C), Bent, Torrilla, Britto – Scanlon, De Barr.
Náhradníci: Lopez, Coleing – Chipolina, De Haro, Casciaro, Pozo, El Hmidi, Santos, Bartolo, Jessop, Ruiz, Valarino.
Trenér: Julio César Ribas

Lichtenštejnsko: B. Büchel – N. Beck, Wieser, Göppel – Meier, N. Hasler (C), M. Büchel, Sele, Kindle – Notaro, Saglam.
Náhradníci: Foser, Lo Russo – Oberwaditzer, Mart. Marxer, F. Wolfinger, Netzer, Graber, Marc. Marxer, Lüchinger, Zünd, J. Beck, A. Hasler.
Trenér: Konrad Fünfstück

Rozhodčí: Tohver – Koiv, Klaasen (EST).
Vzájemné zápasy

Dnes to bude už sedmé měření sil Gibraltaru a Lichtenštejnska od roku 2016. Gibraltar má proti tomuto soupeři pozitivní bilanci 3-2-1. Jeho vítězstvím v poměru 2:0 skončil i poslední přípravný duel z listopadu 2022.
Lichtenštejnsko

Reprezentace Lichtenštejnska je bez přehánění jediná na světě, která nemá dobré vzpomínky na vzájemné zápasy se San Marinem. Právě na hřišti tohoto trpaslíka se svěřenci Konrada Fünfstücka před třemi dny představili a po dvaceti letech na něm utrpěli porážku 0:1. A rozhodně se nedalo mluvit o smůle a náhodě, protože za celou dobu nevygenerovali ani jednu střelu na branku. Přitom ještě v červnu Lichtenštejnci uhráli v přípravě skvělý výsledek 0:0 v Rumunsku.
Gibraltar

Teprve od roku 2013 existující národní tým se snaží zapomenout na hrůzostrašně odehranou kvalifikaci na evropský šampionát. Skutečnost, že z osmi zápasů nezískal žádný bod, zdaleka nebyla ta nejhorší. Gibraltar nedal ani gól a v listopadu si z Francie odvezl historicky nejvyšší porážku 0:14. Z následných tří přátelských zápasů už svěřenci Julia Césara Ribase odcházeli s hlavou nahoře. Ve Skotsku prohráli 0:2, s Walesem uhráli bezgólovou remízu a před několika dny dokázali udolat 1:0 Andorru.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Gibraltar – Lichtenštajnsko

2:2

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 8. Walker, 90+7. Scanlon (Valarino) – 53. Saglam (M. Büchel), 90+14. N. Hasler (pen.)

Karty:   47. Olivero (GIB), 55. Torrilla (GIB), 57. Bartolo (GIB), 67. Britto (GIB) – 16. Wieser (LIC), 26. Notaro (LIC), 55. M. Büchel (LIC), 59. Kindle (LIC), 67. Meier (LIC), 80. Sele (LIC), 90+1. Netzer (LIC)

Nepremenená penalta: 82. Walker (GIB), brankár B. Büchel zneškodnil

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:24.

Gibraltar: Banda – Jolley (73. Valarino), Lopes, Annesley, Olivero – Walker (C) (90+10. Casciaro), Bent, Torrilla, Britto – Scanlon, De Barr (57. Bartolo).
Náhradníci: Lopez, Coleing – Chipolina, De Haro, Pozo, El Hmidi, Santos, Jessop, Ruiz.

Tréner: Julio César Ribas

Lichtenštajnsko: B. Büchel – N. Beck, Wieser, Göppel (87. Mart. Marxer) – Meier (90+1. Lüchinger), N. Hasler (C), M. Büchel (87. F. Wolfinger), Sele, Kindle (75. Marc. Marxer) – Notaro (75. Netzer), Saglam.
Náhradníci: Foser, Lo Russo – Oberwaditzer, Graber, Zünd, J. Beck, A. Hasler.

Tréner: Konrad Fünfstück

Rozhodca: Tohver – Koiv, Klaasen (EST)