Menu

Futbal

Liga národov UEFA - Liga C

Rumunsko – Litva

3:1

koniec (1:1)

09.09.2024, 20:45 • Stadionul Steaua, Bukurešť • Skupina 2 • Michal Břuchanský cz

Tipsport: 1.24 5.91 14.0

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:47:20)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:13.
Rumunsko s odřenýma ušima vítězí také ve druhém zápase Ligy národů. Potom, co Mihăilă skóroval už ve čtvrté minutě, to z pohledu favorita vypadalo na hladký průběh. Lucescův tým ale nechal iniciativu Litevcům a ti svůj sympatický výkon okořenili Kučysovým vyrovnáním. Ve druhém poločase se outsider dokonce ujal vedení, ale Antanaviciusův gól byl kvůli diskutabilnímu útočnému faulu zrušen. O pár minut později VAR uškodil Litevcům znovu. Lasickasův zákrok na Hagiho byl zpětně posouzen jako penaltový a Răzvan Marin ze značky pokutového kopu nezaváhal. Definitivní K.O. dostali svěřenci Edgarase Jankauskase z rychlého brejku zakončeného Mitrițou.

90+7

Konec zápasu.

90+7

Girdvainis nedokázal potrestat laxní přístup rumunské obrany. Z rohu Kalinauskase netrefil hlavičku čistě a míč skončil několik metrů vedle pravé tyče.

90+6

Ștefan Târnovanu se nenechal nachytat Tutyškinasovým razantním nástřelem na bližší tyč. Rohový kop bude asi to poslední, co se na staidonu v Bukurešti stane.

90+5

Nicolae Stanciu poslal přihrávku mimo hřiště a zhatil velmi nadějný brejk, do kterého se hodlala zapojila dobrá polovina rumunské jedenáctky.

90+4

V tuto chvíli už litevské naděje padly k nule. Střelou z delší vzdálenosti chtěl vykřesat jiskřičku Vykintas Slivka, ale Târnovanu reagoval zcela banálním zákrokem.

90+2

90+2. Alexandru MITRIȚĂ - 3:1

90+2

Rumunsko právě vstřelilo branku!
Rychlý protiútok dovedl Rumuny k uklidňujícímu gólu na 3:1! ALEXANDRU MITRIȚĂ dorazil s míčem před vápno. Na hraně ofsajdu stojící Alibec mu ho nesobecky vrátil a Gertmonas už nemohl této stoprocentní šanci konkurovat.

90+1

Ștefan Târnovanu nebojácně vyběhl z branky a standardku z kopačky Tutyškinase vybojoval k hranici vápna, odkud žádné další nebezpečí nehrozilo.

90+1

Nastavuje se 6 minut.

90

Střídání v týmu Litva:
ze hřiště odchází Justas Lasickas, přichází Kipras Kažukolovas.

90

Nicolae Stanciu se snažil odstrčit Lasickase. Podle slovinského arbitra to bylo v rozporu s pravidly a následovat bude standardka z levé strany.

89

Rozhodnuto ještě zdaleka není. Litva své kvality už mnohokrát předvedla. Navíc můžeme očekávat bohaté nastavení.

88

Střídání v týmu Rumunsko:
ze hřiště odchází Denis Drăguş, přichází Denis Alibec.

87

87. Răzvan MARIN - 2:1

87

Rumunsko právě vstřelilo branku!
Po dvojí pomoci ze strany videorozhodčích se domácí tým ujímá vedení! RĂZVAN MARIN proměnil penaltu kopem doprostřed branky. Gertmonas na poslední chvíli uhnul ke své pravé tyči.

87

Na opakovaných záběrech šlo vidět, že se Hagiho noha skutečně nepatrně zahákla za Lasickasovu levačku. A totéž viděl Obrenović, který v koncovce zápasu přisuzuje Rumunům penaltu.

Rumunsko – Litva

3:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 4. Mihăilă (Stanciu), 87. R. Marin (pen.), 90+2. Mitriță (Alibec) – 34. Kučys (Lasickas)

Karty:   65. Mihăilă (RUM) – 8. Matulevičius (LIT), 46. Lekiatas (LIT), 53. Slivka (LIT)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:13.

Rumunsko: Târnovanu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Stanciu (C), M. Marin (56. Olaru), Mihăilă (70. Mitriță) – Man (70. Hagi), Drăguş (88. Alibec), R. Marin.
Náhradníci: Niță, Popescu – Manea, Ghiță, Chipciu, Coman, Artean, Sorescu.

Tréner: Mircea Lucescu

Litva: Gertmonas – Širvys, Girdvainis, Lekiatas, Tutyškinas, Lasickas (C) (90. Kažukolovas) – Matulevičius (65. Verbickas), Slivka, Vorobjovas (75. Antanavicius), Dolžnikov (75. Kalinauskas) – Kučys (65. G. Paulauskas).
Náhradníci: Bertašius, Mikelionis – Milasius, Upstas, V. Paulauskas, Vareika, Barauskas.

Tréner: Edgaras Jankauskas

Rozhodca: Obrenović – Prapotnik, Kordež (SVN)