Menu

Futbal

Španielska LaLiga

FC Sevilla – Getafe CF

1:0

koniec (1:0)

14.09.2024, 18:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • 5. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv) cz

90+9

Během vyhroceného závěru letí ještě jedna žlutá karta směrem k hostující střídačce, kterou dostává před pár minutami vystřídaný záložník Álex Sola (GET).

90+7

Mohlo být definitivně hotovo! Lukebakio se nyní propracoval těsně před madridskou svatyni a následnou střelou orazítkoval její spojnici!

90+6

Střídání v týmu Getafe CF:
ze hřiště odchází Juan Berrocal, přichází John Patrick.

90+5

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Valentin Barco,
ze hřiště odchází Isaac Romero, přichází Gonzalo Montiel.

90

Vracející se Yellu Santiago (GET) teď na středu hřiště zatáhl za záchranou brzdu a za nevybírávý zákrok na Carmonu bez váhání dostává žlutou kartu.

87

Čeká nás pikantní nastavení! Juanlu Sánchez (SEV) totiž po průniku do vápna přehrál obranný zákrok Berrocala, za filmování dostal druhou žlutou kartu a míří do sprch! Sevilla v deseti!

84

Střídání v týmu Getafe CF:
ze hřiště odchází Diego Rico, přichází Alberto Risco,
ze hřiště odchází Chrisantus Uche, přichází Yellu Santiago.

83

Po delší době znovu vyletěla do vzduchu žlutá karta, Juanlu Sánchez (SEV) ostře nakopl Rica do lýtka. Tady nebylo o čem, Madridští získávají standardku.

81

Vynucené střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Marcão, přichází Kike Salas.

76

Vynucené střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Peque, přichází Lucien Agoumé.

Domácí borec sice hřiště opustil po svých, ale vypadá to, že ho přeci jen trápí nějaký problém v dolní části těla. Nejspíš ovšem nejde o nic vážného.

72

Střídání v týmu Getafe CF:
ze hřiště odchází Álex Sola, přichází Peter Federico.

71

Střídání v týmu Getafe CF:
ze hřiště odchází Mauro Arambarri, přichází Carles Aleñá,
ze hřiště odchází Carles Pérez, přichází Gorka Rivera.

68

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Jesús Navas, přichází Juanlu Sánchez.

Veterán Navas je z pažitu vyprovázen zaslouženým potleskem solidně zaplněných ochozů, kapitánskou pásku si od něj přebírá Nemanja Gudelj.

67

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Chidera Ejuke, přichází Dodi Lukebakio.

64

Madridští se už už radovali z vyrovnávacího zásahu, ale jejich oslavy velmi rychle utnul postranní rozhodčí! Yıldırım sice Millův nádherný centr tečoval za bezmocného Nylanda, udělal tak ovšem z postavení mimo hru!

63

Žlutých karet začíná přibývat. Djené Dakonam (GET) zatáhl postupujícího Pequeho za dres tak agresivně, až protihráč na trávníku udělal několik kotoulů.

56

Třicet tisíc diváků vzápětí dostává další důvod k nespokojenosti, žlutou kartu za ostrý faul vidí Isaac Romero (SEV). Nutno podotknout, že zaslouženou.

55

Ani přezkum VARu domácím nepomohl, pokutový kop skutečně neuvidíme! Hraje se dál!

54

Yıldırım nyní při bránění rohového kopu hrál rukou, celý stadion je na nohou! Rozhodčí sice situaci nechal bez povšimnutí, všechno ovšem ještě prošetřují muži u videa!

52

Sevilla si se situací rychle poradila a Nyland následně dlouhým nákopem vyslal do brejku Navase, který z bezprostřední blízkosti brány zasáhl jen Soriu! Tohle byla krásná šance!

45+1

Hlavnímu sudímu v závěru došla trpělivost a poprvé vytasil žlutou kartu v důsledku tvrdé hry na trávníku, jako první je dnes varován Bertuğ Yıldırım (GET).

31

První žlutá karta zápasu nemířila k nikomu na hřišti, nýbrž ke střídačkám. Nervy nyní podle všeho neudržel na uzdě hostující lodivod Pepe Bordalás (GET).

23

23. Jesús NAVAS - 1:0

23

Sevilla právě vstřelila branku!
V posledních momentech se zdálo, že domácí s kousajícími soupeři pomalu ztrácí krok, ale stačí jeden kvalitní útok a vše je jinak! Pedrosa dlouhým centrem nabídl míč na vzdálenější kraj vápna volnému JESÚSI NAVASOVI a následné krásné zakončení velezkušeného veterána zamířilo přesně k zadní tyči – 1:0!

21

Yıldırım se natahoval po Pérezově centru ve vápně, přičemž byl velmi tvrdě sražen na pažit bránícím Carmonou! Dle hlavního sudího o situaci hodnou penalty nešlo, ale nechme se překvapit, co na to řeknou muži u videa...

18

Duo hostujících forvardů spálilo naprostou tutovku, to je skoro až neuvěřitelné! Po velké chybě sevillské defenzívy se do brejku dostali Yıldırım a Uche, přičemž druhý jmenovaný po zachycení přihrávky toho prvního skákajícím zakončením jen orazítkoval tyč!

FC Sevilla – Getafe CF

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 23. Navas (Pedrosa)

Karty:   56. I. Romero (SEV), 83. Ju. Sánchez (SEV) – 31. Bordalás (trenér) (GET), 45+1. Yıldırım (GET), 63. Dakonam (GET), 90. Santiago (GET), 90+9. Sola (GET)   87. Ju. Sánchez (SEV)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:15.

FC Sevilla: Nyland – Carmona, Nianzou, Marcão (81. K. Salas), Pedrosa – Gudelj, Peque (76. Agoumé), D. Sow (90+5. Barco) – Navas (C) (68. Ju. Sánchez), Ejuke (67. Lukebakio), I. Romero (90+5. G. Montiel).
Náhradníci: Á. Fernández, Flores – P. Ortiz, Iheanacho, Idumbo, A. Collado.

Tréner: García Pimienta.

Getafe CF: Soria – J. Iglesias, Dakonam (C), Berrocal (90+6. Patrick), Rico (84. Risco) – C. Pérez (71. G. Rivera), L. Milla, M. Arambarri (71. Aleñá), Sola (72. Federico) – Uche (84. Santiago), Yıldırım.
Náhradníci: Letáček, Medenica – Trilla, Duarte, Da Costa.

Tréner: Pepe Bordalás.

Rozhodca: Busquets – A. Díaz, A. Pérez.

Diváci: 32 643