Menu

Futbal

Ligue 1 McDonald’s

Paríž Saint-Germain – Stade Brestois 29

3:1

koniec (1:1)

14.09.2024, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • 4. kolo • Michal Břuchanský cz

Tipsport: 1.29 6.2 10.4

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:04:28)
Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:0. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:13.
PSG zůstává i po čtyřech kolech stoprocentní. Dnešní výhra nad bretaňským soupeřem se nerodila lehce z důvodu několika neproměněných šancí a Mendesova hloupého faulu, který z penalty potrestal Del Castillo. Ousmane Dembélé, jednoznačně nejlepší hráč zápasu, dokázal ještě před přestávkou z hlavičky vyrovnat na 1:1. Po změně stran Brest ještě více zalezl a jeho blok byl prolomen až v 73. minutě pěknou trefou Ruize. Hned po rozehrávce přidal Dembélé gól na 3:1 a tím celá partie de facto skončila.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Na úplný konec ještě jedna standardka a pološance z hlavičky Le Cardinala. Ten byl po propadlém centru volný, ale zakončení rybičkou nasměroval na Donnarummu.

90+2

Pařížané hrají v koncovce zápasu trochu lehkovážně. Několikáté ztráty na vlastní půlce hodlal využít Baldé, ale to by ho na křídle nesměl tak rychle zastavit Mayulu.

90+1

Statistici napočítali Brestu pouhých devět doteků s míčem v pokutovém území. Kromě penalty a jedné střely ze střední vzdálenosti byl Donnarumma celý zápas bez práce.

90

Nastavují se 3 minuty.

89

Désiré Doué se po svém příchodu zapojuje do hry jen minimálně. Teď se zleva snažil vniknout do vápna, ale Lala mu balon ukopl na roh. Ten byl rozehrán přímo do Bizotovy náruče.

88

Vynucená malá domů a bezpečný odkop z dílny Marca Bizota. Míč je zpátky na půlce u domácího kapitána Ašrafa Hakimího.

87

Navzdory vysokému presinku se Brestu povedlo dostat míč za půlící čáru. Chardonnetův útočný výlet však měl krátkého trvání, domácí kapitán se vrací na svůj post s nepořízenou.

86

Saláhův zablokovaný pokus na druhém konci hřiště zopakoval I Kang-in. Přízemní pokus jihokorejského reprezentanta k Bizotovi rovněž nedoletěl.

85

Svěřenci Luíse Enriqueho už nemají tolik chuti útočit. Několik desítek sekund cirkuluje míč daleko od obou branek.

84

Marco Bizot byl okolnostmi donucen provést vysvobozující odkop. Baldé ho ze vzduchu nestáhl a balon tak zase patří zadákům PSG.

83

V nejlepším světle se neuvedl ani Ibrahim Mbaye. Další z mladíků ve službách PSG pozdě reagoval na přihrávku Hakimího a jeden z hostů ho zkušeně zakřižoval.

82

Senny Mayulu znegoval postup do rozevřené obrany nepřesnou přihrávkou do předbrankového prostoru, kde tušil Kola Muaniho.

81

Ibráhím Saláh nedostal povolenku k útoku po levém křídle. Stopku mu vystavil Škriniar, který si zároveň vynutil faul.

80

Střídání v týmu Stade Brestois 29:
ze hřiště odchází Mahdi Camara, přichází Jonas Martin.

80

Střídání v týmu Stade Brestois 29:
ze hřiště odchází Edimilson Fernandes, přichází Ibráhím Saláh.

79

Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
ze hřiště odchází Ousmane Dembélé, přichází Ibrahim Mbaye.

79

Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
ze hřiště odchází João Neves, přichází Senny Mayulu.

77

Randal Kolo Muani a João Neves neměli šanci dosáhnout na průnikovku Hakimího. Míč se dokoulel k Bizotovi.

76

V Parku princů je hned veseleji. Nedá se čekat, že by se Brest ještě vrátil do zápasu. Dlouhodobě byla jen otázka času, kdy se jeho obranný val rozpadne.

74

74. Ousmane DEMBÉLÉ - 3:1

74

Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
Ani ne půlminutu po rozehrávce Brestu je tady další gól PSG! Školácká chyba od Chardonneta spustila rychlý kontr. Kolo Muani sice vypálil do nohy Le Cardinala, ale dorážející OUSMANE DEMBÉLÉ s přehledem uklidil míč mimo dosah Marca Bizota.

73

73. Fabián RUIZ - 2:1

73

Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
Ašraf Hakimí si narazil s Dembélém. Kolo Muani Maročanovu přihrávku propustil před vápno a FABIÁN RUIZ krásnou trefou do levého horního rohu poslal Pařížany poprvé do vedení.

73

S příchodem Kola Muaniho je jasné, že Pařížané budou ještě častěji centrovat. Právě o to se nyní neúspěšně snažil João Neves.

72

Z avizovaného rohu Brestu nic nevykvetlo. Hostující fotbalisté berou zavděk poklidnější kombinaci na vlastní polovině, která je doprovázena pískotem z hlediště.

71

Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Randal Kolo Muani.

70

Mama Baldé se na pravém křídle potkal s Pachem a pro své barvy získal vůbec první rohový kop. Ještě před samotnou realizací bude na programu další střídání.

69

Ousmane Dembélé v posledních minutách trochu vymizel ze hry. Teď se uvedl jen sólo akcí, která proti zformované obraně neměla šanci na úspěch.

68

Střídání v týmu Stade Brestois 29:
ze hřiště odchází Ludovic Ajorque, přichází Mama Baldé.

68

Střídání v týmu Stade Brestois 29:
ze hřiště odchází Romain Del Castillo, přichází Kamory Doumbia.

67

Další z centrovaných balónů před Bizotovu bránu vypadal nadějněji. Ašraf Hakimí ho dostal na dlouhou nohu a z krkolomné pozice nedokázal kvalitně vypálit.

66

Fabián Ruiz dal Hakimímu balon tak akorát na centr z první. Ten nenašel žádného adresáta, ale PSG i tak zůstává ve velkém tlaku na útočné třetině hřiště.

65

Ojedinělý výpad Brestu měl pod palcem střídající Mathias Lage. Beraldo proti němu geniálně načasoval obranný zákrok a dokonce z něj nebude ani roh.

64

Marco Asensio byl v době Nevesovy průnikové přihrávky v ofsajdu. Pomezní rozhodčí to viděl a po gólové střele španělského fotbalisty překazil domácí radost zvednutím praporku.

63

Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
ze hřiště odchází Nuno Mendes, přichází William Pacho.

63

Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
ze hřiště odchází Bradley Barcola, přichází Désiré Doué.

62

Hakimího centr k Barcolovi nedoletěl. Kenny Lala v záklonu stoprocentně nezvládl malou domů, ale Bizot i tyto vzniklé problémy úspěšně vyřešil.

61

Dembélé jednoduchým manévrem posadil na zadek Haïdaru a připravil si míč na ránu levačkou. Ta neletěla dost na zadní tyč a Bizot ji v relativním klidu vyrazil.

60

Držení míče: 67 % – 33 %.

59

Ousmane Dembélé v plné rychlosti narazil do stromu, který před něj postavil Brendan Chardonnet. Je to žlutá karta pro kapitána Brestu.

58

Hugo Magnetti si musel pospíšit s centrem, protože se na něj řítily dva modré dresy. Možná i proto poslal míč do míst, kde neměl žádné spoluhráče.

57

Střídání v týmu Stade Brestois 29:
ze hřiště odchází Abdallah Sima, přichází Mathias Lage.

56

Nuno Mendes si nezpracoval Škriniarovo přenesení na levý kraj. Paříž hraje mnohem lépe z druhé strany, kde to dnes hodně baví Hakimího a Dembélého.

55

João Neves učebnicově utnul přímočarý přechod Del Castilla. Pařížané se zase řítili na Bizota a Magnetti musel odvážným skluzem vypíchnout Barcolovi balon na roh.

54

I teď to hosté dokázali na poslední chvíli uhasit. Barcolův centr byl před zraky Ruize prodloužen na roh, s jehož bráněním vypomohli Ajorque a Del Castillo.

53

Brest zbytečně odevzdal míč ještě v přípravné fázi. Stejně jako ve většině první půle je po změně stran hodně pasivní.

52

I Kang-in opět vyslal na zteč Dembélého, nicméně jeho finální přihrávku na Barcolu odkopl z malého vápna Kenny Lala.

51

V dohrávce rohového kopu se Hakimí prezentoval ambiciózním volejem z hranice velkého vápna. Rána to byla prudká, nikoliv však přesná.

50

Marco Asensio rozvíjel protiútok přihrávkou na Dembélého. Autor vyrovnávajícího gólu to zkusil technicky, ale vypálený míč pohltil první protihráč se jmenovkou Le Cardinal.

49

Ludovic Ajorque chtěl odčinit ztrátu míče, ale za naivní skluz na útočné polovině si odnesl leda žlutou kartu.

49

Dembélého centr z pravé strany se v pokutovém území dlouho neohřál. Na autové vhazování navazují další přihrávky na dostřel od Bizota.

48

Z nepřesnosti Nevese nebyly pro PSG žádné problémy. Del Castillův protiútok byl od první chvíle předurčen k zániku.

47

Pokračuje se v původních jedenáctkách. Bolestivý úvod druhé půle je to pro Hakimího, jenž na vlastní kůži pocítil drobný šlapák Simy.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. půli:
Střely na branku: 6 – 2
Střely mimo: 5 – 0
Držení míče: 63 % – 37 %
Rohové kopy: 5 – 0
Ofsajdy: 2 – 0
Fauly: 3 – 4
Žluté karty: 2 – 1.
První půle vítěze nepoznala. Pařížané dlouho dojížděli na neschopnost proměňovat šance a kvůli zkratu Mendese čelili pokutovému kopu, jenž ve 29. minutě proměnil Romain Del Castillo. Domácí se po chvilce opět pustili do dobývání obrany Brestu a ve 42. minutě se dočkali vyrovnání z hlavy Dembélého.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Domácím trochu zatrnulo, protože Nuno Mendes málem zavinil druhou penaltu. Ve vlastním vápně trefil míč rukou, nicméně sudí Turpin byl vůči tomuto kiksu benevolentní.

45+1

Nastavují se 2 minuty.

45

Ale pozor, klidně se mohlo skóre měnit na druhém konci hřiště. Ajorque přenesl hru z pravé strany na levou a Mahdi Camara se mohl opřít do střely z hranice vápna, za kterou se Donnarumma musel složitě natahovat.

45

Domácí by rádi otočili stav ještě do přestávky. Brendan Chardonnet obětavě vystoupil proti dalekonosné pumelici Asensia a vychýlil míč na rohový kop.

44

Na papíře pravý obránce Ašraf Hakimí se teď ocitl až na levém křídle. Zároveň se ale zapomněl v ofsajdu, takže si beci Brestu na chvíli odfrknou.

42

42. Ousmane DEMBÉLÉ - 1:1

42

Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
Brest je potrestán za neschopnost odkopnout míč z okolí pokutového území. I Kang-in ho vystihl ve prospěch Asensia. Španěl si dal záležet na centru a hlavičkující OUSMANE DEMBÉLÉ konečně skóroval koníčkem do Bizotova protipohybu.

40

Romain Del Castillo si udělal prostor na centr, jenž letěl přesně mezi Ajorquea a Simu. Hakimí dal malou domů Donnarumomvi.

39

Mahdi Camara zavadil o postupujícího Nuna Mendese a jako první z hráčů Brestu obdržel od Clémenta Turpina žlutou kartu.

39

Aktivní Ousmane Dembélé se kolem Le Cardinala prodribloval až ke střele. Zkoušel to po zemi a jen o kousek minul ze svého pohledu levou tyč.

38

Ajorque zazdil zárodek protiútoku. Ani Pařížané si míče ale neužili, protože s ním Bradley Barcola vycestoval do zámezí.

37

Dembélé si počkal na náběh Hakimího. Maročan dal z pravé strany míč do kapsy před Bizota, ale dobíhající Asensiho v ohromné šanci trefil právě tohoto nizozemského gólmana.

36

Ze zámku okolo vápna se urodila lukrativní palebná pozice pro Mendese, jenže nepovedená rána bez přípravy ztroskotala na Edimilsonu Fernandesovi.

35

Ačkoliv byl Ousmane Dembélé zdvojen, tak si jednoduše navedl míč na střed a jedovatou levačkou donutil Bizota vyrážet na roh.

34

Marco Asensio z levého kraje vápna čepoval míč do vzduchu. Na hrotu jej v daný okamžik vystřídal Kang-in, ale Korejec na tento centr nedosáhl.

33

Pařížané už nedisponují tak velkým tlakem, jaký byl k vidění ve druhé desetiminutovce. Těžiště hry se posunulo blíže k půlící čáře.

32

Barcola si navedl míč na pravou nohu a ze střední vzdálenosti zakončil svou samostatnou akci vysoko nad horní tyč Bizotovy branky.

31

Držení míče: 63 % – 37 %.

30

Rýsovalo se zajímavé přečíslení Brestu. Abdallah Sima se dané situace trochu zalekl a nechal se odzbrojit posledním obráncem Škriniarem.

29

29. Romain Del Castillo - 0:1

29

Brest právě vstřelil branku!
Hosté překvapivě vedou! Mendesem poskytnutou penaltu proměnil ROMAIN DEL CASTILLO chladnokrevnou střelou doprostřed branky, zatímco Donnarumma letěl ke své pravé tyči.

28

Ludovic Ajorque si dlouhým krokem šel pro letící centr. Nuno Mendes jej zatáhl za dres a školáckým faulem daroval Brestu penaltu! Navíc je to i s kartou.

27

Při standardce Del Castilla se hned několik spoluhráčů ocitlo v ofsajdu. A stejně na míč nikdo v červeném nedosáhl.

26

Julien Le Cardinal utnul hrátky Dembélého. Míč putoval doprostřed hřiště a tam Beraldo spáchal první žlutý faul na Ajorquea.

25

Ašraf Hakimí byl tak rychlý, že musel chvíli čekat na pomoc z druhé vlny. Zadovku nakonec obdržel Dembélé a velmi málo razantní střelou přichystal Bizotovi banální zákrok.

24

Lala pěkně přenesl hru na levý kraj. Sima spolupracoval s Fernandesem a ten svým centrem nechal vyniknout odkop Nuna Mendese.

23

Škriniarova hlava se bezchybně postarala o nákop, který měl být určen pro vytáhlého útočníka Ajorquea.

22

Během krytí míče udeřil Nuno Mendes do tváře Del Castilla. Tomu se ve tváři zjevila drobná krvavá stopa, ale o nic vážnějšího by jít nemělo.

21

Hosté vybruslili z vysokého presinku, nicméně Simovi utekla vysvobozující přihrávka mimo hřiště. Vhazuje Hakimí.

19

Romain Del Castillo procítil oblouček do pokutového území. Mahdi Camara se ho ani nesnažil převzít a teatrálně si šel pro faul, na což rozhodčí Turpin neskočil.

18

Ašraf Hakimí vzorně zabral do obrany. Sima kvůli jeho přítomnosti ztratil balanc včetně balonu, takže brejková situace byla zažehnána ještě před šestnáctkou.

17

I Kang-in zbrzdil akci po hezké narážečce s Dembélém. Zapojil Barcolu a ten nebyl schopen přihrát z rohu velkého vápna.

16

Další šance Pařížanů! Mendes ji vytvořil noblesní diagonálu za obranu. Asensio si dal solidní první dotek do běhu, jenže druhý kontakt s balonem skončil upachtěnou střelou vysoko nad břevno.

15

Abdallah Sima si hezky zpracoval dlouhý pas podél levé lajny, jenže pak si v konfrontaci s Hakimím sám zakopl balon mimo výseč.

14

Že by obrana Brestu stála na pevných základech, to se rozhodně říct nedá. Na levém okraji vápna nechala úplně volného Nevese, o technické zakončení se opět musel postarat brankář Bizot!

13

Dembélé opět předváděl atraktivní driblink. Sražený centr měl za následek roh a Hakimího razancní centr, který Bizot trochu podcenil. Naštěstí pro hosty z toho je pouze aut Nevese.

12

Mahdi Camara nebyl připravený na to, že mu Del Castillo posune míč z levého okraje vápna do druhého sledu. Slibně vypadající útok se rozplynul jako pára nad hrncem.

11

Bradley Barcola neohroženě překonával střed hřiště až do učebnicového zákroku Camary, jenž mu zezadu balon čistě vypíchl.

10

Hakimí dostal od Ruize míč do ofsajdu. V opačném případě by to gól stejně nebyl, neboť Asensio na střílenou přihrávku marockého obránce nedosáhl.

9

Tahovou akci Dembélého překazil blok Le Cardinala. Signál z rohového kopu pak domácím fotbalistům zhatil Magnetti.

8

Rohový kop obranu Brestu podobným způsobem nedestabilizoval. Hru uklidňuje rozehrávka od nizozemského gólmana.

7

Barcola prodloužil Dembélého přihrávku z pravého křídla na zadní tyč, jenže Mendes v první velké šanci zápasu trefil prostor, který Bizot včas ucpal.

6

Mendesův centr zlikvidoval Fernandes jen částečně. Pařížané jsou ve velkém počtu nasáčkování na okraji vápna i po sraženém nástřelu Ruize.

5

Ruiz se neodhodlal k centru z levého křídla. Rozhodl se přihrávat pod sebe a tento úmysl přečetl bránící Del Castillo.

4

Rozjezd je to velmi pozvolný. Pařížané v pochůzkovém tempu kombinují na vlastní polovině a nejeví větší zájem proniknout do hostující obrany.

2

Zahajovací výkop měl k dispozici Brest, jehož fotbalisté nastupují v červených dresech. Pařížané jsou v modrém.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Paris Saint-Germain: Donnarumma – Hakimí, Škriniar, Beraldo, Mendes – I Kang-in, Neves, Ruiz – Dembélé, Asensio, Barcola.
Náhradníci: Safonov – D. Doué, Kolo Muani, Marquinhos, Mayulu, Mbaye, Pacho, Zague, El Hannach.
Trenér: Luís Enrique

Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Chardonnet, Le Cardinal, Fernandes, Haïdara – Del Castillo, M. Camara, Magnetti, Sima – Ajorque.
Náhradníci: Coudert – Amavi, S. Coulibaly, Martin, N'Diaye, Lage, Saláh, Baldé, Doumbia.
Trenér: Eric Roy

Rozhodčí: C. Turpin – N. Danos, B. Pages.
Vzájemné zápasy

PSG s Brestem jsou v posledních letech pravidelnými soupeři v Ligue 1. V loňské sezoně se potkali hned třikrát. V lize se z venkovní výhry 3:2 radovalo PSG, v Paříži se pak oba celky rozešly smírně po remíze 2:2. Posledním vzájemným střetnutím pak bylo utkání osmifinále Coupe de France a z postupu se po výhře 3:1 radovalo PSG. Ve všech loňských duelech se střelecky prosadil Kylian Mbappé.
Z posledních deseti vzájemných zápasů pak máme bilanci devíty výher PSG a jedné remízy.
Stade Brestois

Tradiční francouzský klub z města Brest se v posledních dvou dekádách pohyboval střídavě mezi první a druhou ligou. Od postupu do Ligue 1 ze sezony 2018/19 jsou ale Les Pirates jejím pravidelným účastníkem. Poté, co se Brest pohyboval několik let ve spodních patrech tabulky, prožil v uplynululém ročníku doslova sezonu snů, kterou zakončil na 3. místě se ziskem 61 bodů a poprvé v historii klubu se kvalifikoval do Ligy mistrů UEFA. Nejproduktivnějším hráčem Brestu byl loni s 8 góly a 8 asistencemi 28letý forvard Romain Del Castillo. Svěřenci zkušeného 56letého lodivoda Erica Roye do nové sezony nevstoupili dobře, v prvním kole je na vlastní půdě deklasoval Olympique Marseille poměrem 1:5. Porážku musel Brest zkousnout také ve druhém kole na půdě Lens, až v posledním odehraném duelu před repre pauzou Les Pirates poprvé bodovali. Doma zdolali nováčka soutěže Saint-Étienne jasně 4:0 , dnes je ale na půdě úřadujících šampionů Ligue 1 nečeká nic jednoduchého.
Paris Saint-Germain

Jeden z předních a nejúspěšnějších klubů Francie má na kontě 12 titulů z domácí soutěže, přičemž aktuálně táhne sérii tří titulů v řadě. V loňské sezoně PSG v domácí Ligue 1 dominovalo a se ziskem 76 bodů mohlo již několik kol před koncem soutěže slavit zisk titulu. Na vytouženou ušatou trofej z Ligy Mistrů UEFA ale Pařížané stále čekají, v semifinále je vyřadila německá Borussia Dortmund. Mužstvo střelecky táhla jedna z megahvězd současného fotbalu Kylian Mbappé, který s 27 ligovými trefami byl také suverénně nejlepším střelcem celé Ligue 1. Do nové sezony ale vstupuje PSG bez svého kanonýra, Mbappé po vleklých sporech s klubem nakonec zamířil do vytouženého Realu Madrid. I bez něj to ale jde v nové sezoně svěřencům španělského stratéga Luíse Enriqueho náramně, po třech odehraných kolem jsou jediným stoprocentním týmem soutěže a s impozantním skóre 13:2 vedou ligovou tabulku. Mbappého góly zatím nahrazuje 22letý útočník Bradley Barcola, který se v úvodních třech duelech prosadil hned čtyřikrát.
Hezký sobotní večer všem fanouškům fotbalu! Po reprezentační přestávce se na scénu vrací klubový fotbal a sním také francouzská Ligue 1! Společně se podíváme na utkání 4. kola mezi Paris Saint-Germain a Stade Brestois. Výkop je v Parku Princů v Paříži nachystán na 21:00 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Paríž Saint-Germain – Stade Brestois 29

3:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 42. Dembélé (Asensio), 73. Ruiz (Hakimi), 74. Dembélé – 29. Del Castillo (pen.)

Karty:   26. Beraldo (PSG), 28. Mendes (PSG) – 39. M. Camara (BST), 49. Ajorque (BST), 59. Chardonnet (BST)

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:0. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:13.

Paríž Saint-Germain: Donnarumma – Hakimi (C), Škriniar, Beraldo, Mendes (63. Pacho) – Lee Kang-in, Neves (79. Mayulu), Ruiz – Dembélé (79. Mbaye), Asensio (71. Kolo Muani), Barcola (63. D. Doué).
Náhradníci: Safonov – Marquinhos, Zague, el-Hanaš.

Tréner: Luís Enrique

Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Chardonnet (C), Le Cardinal, E. Fernandes (80. Saláh), Haïdara – Del Castillo (68. Doumbia), M. Camara (80. Martin), Magnetti, Sima (57. Lage) – Ajorque (68. Baldé).
Náhradníci: Coudert – Amavi, S. Coulibaly, N'Diaye.

Tréner: Eric Roy

Rozhodca: Turpin – Danos, Pages