Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem LM

koniec udalosti

17.09.2024, 13:30 • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann) cz

To je z dnešní tiskové konference vše. Utkání Sparty se Salcburkem se uskuteční zítra v 18:45 a samozřejmě jej nabídneme v našem přenosu. (13:51:48)
Peter Vindahl o chorálech fanoušků, jak pomáhají a zda jim rozumí:

Ne, nerozumím. Nevím, co přesně křičí, ale atmosféra v domácím prostředí je úžasná. Myslím, že během mého působení tady jsme doma zatím prohráli po 90 minutách jediný zápas, proti Liverpoolu. Ukazuje to, jak jsme silní doma
Peter Vindahl o rozdílu oproti české lize:

Nyní hrajeme Ligu mistrů a soupeři jsou kvalitnější, než kterým čelíme v české lize, tak tomu prostě je. Pravděpodobně tam bude více situací, kterým budu muset čelit, než v Lize mistrů. Vždy musíte být dobře připraveni zvolit správné řešení. Musíme se soustředit po celých 90 minut, dát tomu sto procent a být soustředěni na všechny zápasu, ať už to je Liga mistrů nebo česká liga.
Peter Vindahl odpovídá na otázku, zda spal dobře:

Obvykle spím dobře, navíc je fajn, že už není třicet stupňů:
Peter Vindahl o soupeři:

Čekáme hodně intenzity, vysoký presink. Hráli jsme s nimi v přípravě a máme představu, jak hrají. Několik hráčů jim chybí, ale víme, jakým budou hrát stylem. Vždy záleží na tom, jak hrajeme my a jsme dobře připraveni, že bychom mohli zítra vyhrát.
Peter Vindahl o pocitech před zítřejším utkáním:

Cítím se dobře, připraven. Osobně by to bylo dobré hrát o víkendu, ale samozřejmě známe okolnosti, ale budeme dobře připraveni.
Lars Friis o absenci tří nejlepších hráčů Salcburku:

Pokud říkáte, že tři nejlepší hráči nebudou hrát, tak je to pro nás výhoda. Ale mají široký skvělý kádr a jejich styl není postaven na jednotlivcích, ale je to prvotřídní ukázka širokého kádru. Navíc bez těchto hráčů už hrají nějakou dobu a mají za ně dobrou náhradu.
Lars Friis o dopadu delší přestávky:

Nehráli jsme delší dobu, ovšem stejné to je pro Salcburk. Neumím říct, zda to je výhoda nebo ne, ale oba týmy jsou na tom podobně. Záleží na každém hráči, jak se s tím vypořádá.
Lars Friis o zdravotním stavu kádru:

Jak jsem řekl, máme několik zranění, trénovat nemohli Asger Sörensen a Elias Cobbaut, ale máme silnou sestavu a garantuji, že postavím jedenáct zdravých a výborných hráčů.
Lars Friis o sestavě:

Skládání sestavy je vždy puzzle. Nemáte vždy dostupné všechny hráče a musíte každý zápas dobře volit, kterého hráče vybrat do sestavy. Byli jsme trochu omezeni v posledních dnech, kdy jsme měli nějaké hráče zraněné, další se vrátili ze zranění.
Lars Friis o trenérovi Salcburku Pepijnu Lindersovi:

Je velmi dobrý trenér. Trénoval ve velké hráče ve velkých klubech, zejména v Nizozemsku. Mohl by se inspirovat hrou Liverpoolu s velkou intenzitou a kontrolou míče. Patří mezi skvělé kouče v Evropě a sleduji jej od začátku jeho cesty.
Lars Friis o důležitosti zápasu, jaký bude mít dopad na boj o postup:

To je důležitá a dobrá otázka. Oni byli na vyšší úrovni než my, ovšem plná Letná by měla hrát v náš prospěch. Sleduji je mnoho let, jejich styl hry byl pro mě velkou inspirací. Nevím, jestli je to nejdůležitější, ale dosud to nejdůležitější v Lize mistrů je.
Lars Friis o zítřejším soupeři:

Soupeř by měl být znám také českým fanouškům, neboť hrál Ligu mistrů v předchozích letech a vyprodukoval řadu skvělých hráčů. Obecně je rozdíl jak hrají rakouskou ligu a Ligu mistrů. Znám je docela dobře, jejich styl hry je podobný i pod novým trenérem, jaký měli v minulých letech. Je to velmi agresivní, intenzivní styl.
Lars Friis o očekáváním k Lize mistrů:

Hráči trénují velmi dobře a jsou připraveni k zápasu. Těšíme se na zítřejší magickou noc, kdy se Liga mistrů vrací sem. Bude plný stadión, což nám velmi pomůže. Soupeř byl v Lize mistrů častěji a je v tomto ohledu zkušenější, ale my jsme odehráli řadu zápasů v evropských pohárech v loňské sezóně a budeme také dobře připraveni.
Ondřej Kasík na úvod připomíná, že si je klub vědom, že v Česku jsou lidé, kteří řeší vážné starosti a že klub bude připraven pomáhat pomocí nadačního fondu. Na komunikačních kanálech během dnešního dne zveřejní, jakou formu pomoci klub připraví pro ty, kteří byli postižení povodněmi.

Také Lars Friis dodává, že si je vědom, co se v Česku v uplynulých dnech dělo. Že lidé byli zatopeni, bez elektřiny a že fotografie z různých míst byly děsivé. Klub se bude snažit pomoci postiženým rodinám.

Na tiskovou konferenci právě dorazili hlavní trenér Lars Friis a brankář Peter Vindahl, s nimi i ředitel komunikace Ondřej Kasík.
Hezké odpoledne z pražské Letné, kde se uskuteční tisková konference Sparty před prvním utkáním v Lize mistrů po dlouhých 19 let. Naposledy se v nejprestižnější evropské klubové soutěži představila v sezóně 2005/06, kdy ve společnosti Arsenalu, Ajaxu a Thunu obsadila v základní skupině poslední místo.

Letos Sparta vstupuje do Ligy mistrů v sezóně, kdy se bude soutěž hrát ve zcela novém formátu. Místo základních skupin se bude hrát tzv. ligová fáze, kdy všechny týmy budou v jedné kompletní tabulce a odehrají osm zápasů proti rozdílým soupeřům.

Sparta zítra odehraje své první jakékoliv utkání od 31. srpna, neboť poté následovala reprezentační přestávka a sobotní duel Sparty s Karvinou byl vzhledem k vytrvalému dešti odložen. Je tak otázkou, v jakém stavu jsou hráči, kteří kvůli zdravotním potížím museli předčasně opustit reprezentační sraz svých národních týmů, tedy Matěj Ryneš a Kaan Kairinen.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem LM

koniec udalosti