Menu

Futbal

Anglická Premier League

Leicester City – Everton FC

0:0

pred zápasom (-:-)

21.09.2024, 16:00 • King Power Stadium, Leicester • 5. kolo • Matěj Skula cz

Tipsport: 2.4 3.38 2.83

Poslední vzájemný zápas
Naposledy se oba celky potkaly na jaro minulého roku. Na půdě Leicesteru se jako první prosadili hosté, když otevřel skóre v 15. minutě Dominic Calvert-Lewin. Domácí klub dokázal reagovat velmi rychle a už o dvacet minut později vedl, když se trefili obránce Söyüncü a Jamie Vardy. V dlouhém nastavení první půle mohl ještě zvýšit vedení Lišek Maddison, ale nabídnutou penaltu neproměnil.
A to jej mohlo mrzet. Zkraje druhého poločasu totiž vyrovnal na 2:2 hostující Alex Iwobi a protože to byl poslední gól v zápase, body se po remíze 2:2 dělily. (21:33:56)
Everton FC
Everton se v minulé sezoně potýkal i s nefotbalovými problémy, neboť kvůli rozhodnutí svazu byl klub kvůli porušení finančního fair-play obrán o osm bodů v tabulce Premier League. I tak ale „Toffees“ zakončili ročník se solidními čtyřiceti body na kontě. Vstup do nové sezony se ale Evertonu vůbec nepovedl, v úvodních čtyřech zápasech totiž nezískal ani bod a inkasoval třináct branek. I z toho důvodu se zatím nacházejí svěřenci kouče Seana Dyche na posledním místě tabulky.
V posledním ligovém kole zajížděl Everton na půdu Aston Villy. Hosté do zápasu výborně vstoupili a v 27. minutě vedli už 2:0, když navázal na trefu McNeila anglický útočník Dominic Calvert-Lewin. Za Villans dokázal snížit o devět minut později Watkins, ale i tak odcházeli do kabin za příznivějšího stavu hráči „Toffees“. Ve druhém poločase se ale domácí zmohli na obrat. Nejprve v 58. minutě vyrovnal svým druhým gólem v zápase Watkins a otočku dokonal v 76. minutě střídající Jhon Durán. Everton už se z tohoto direktu nevzpamatoval a domů odjel s prohrou 2:3.
Leicester City
Leicester v minulé sezoně ovládl Championship a po sezonní pauze se vrátil zpátky do Premier League. Po svém návratu na elitní úroveň sice nepodává vůbec špatné výkony, ale zatím získal pouhé dva body za remízy s Tottenhamem a Crystal Palace. Na Fulham a Aston Villu Lišky nestačily ve stejném poměru 1:2. Po čtyřech kolech se tak nachází svěřenci trenéra Stevena Coopera na patnácté příčce tabulky se ziskem dvou bodů.
V posledním kole zamířil Leicester na půdu Crystal Palace. První poločas nabídl vyrovnanou podívanou, za lepší nálady ale odcházeli do kabin hosté, kteří po Vardyho trefě vedli 1:0. Hned zkraje druhé půle sice navýšil vedení Lišek Mavididi, ale na jeho trefu bleskově odpověděl kanonýr Orlů Jean-Philippe Mateta. Palace poté svého soupeře hodně zatlačilo a také se dočkalo srovnání, když v nastavení proměnil po Coadyho faulu pokutový kop právě Francouz Mateta a upravil skóre na konečných 2:2.
Zdravím všechny fotbalové fanoušky u anglické Premier League. V rámci pátého kola na sebe narazí na King Power Stadium domácí Leicester City a hostující Everton, který stále čeká na jakýkoli bodový zisk. To domácí klub sice už posbíral dva body za dvě remízy, ale dnes se určitě pokusí o tříbodový zisk. Dokáže jeden z celků prolomit nepříznivou sérii? To se dozvíme pravděpodobně po šesté sobotní hodině, nicméně samotný zápas startuje už v 16 hodin a k jeho sledování jste srdečně zváni. Příjemnou zábavu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Leicester City – Everton FC

0:0

pred zápasom (-:-)

Späť na online