Menu

Tenis

ATP Viedeň (krytý tvrdý povrch)

Tomáš Macháč – Fábián Marozsán

0:0

pred zápasom

23.10.2024, 14:00 • #Glaubandich Court, Vídeň (AUT) • 1. kolo • Filip Lefenda cz

Tipsport: 1.35 3.14

Hráči se spolu utkají poprvé. Sázkové kanceláře výrazně favorizují Macháče. Vítěz narazí v osmifinále na lepšího z dvojice Dimitrov (BUL) – Čang (CHN). (22:03:10)
Fábián Marozsán je v žebříčku na 56. pozici. Osobní maximum má pětadvacetiletý Maďar o rovných dvacet míst výše. V loňském roce rozšířil sbírku svých challengerových titulů z jednoho na tři. V letošní sezoně zatím žádnou trofej nezískal, což je dáno i tím, že se mnohem více soustředí na turnaje ATP. Silnější měl první polovinu sezony, kdy si zahrál mimo jiné čtvrtfinále tisícovky v Miami. Na dalším podniku Masters v Indian Wells vypadl o kolo dříve. Čtvrtfinále pak ještě zaznamenal na antuce v Umagu. Od US Open se představil jen na dvou akcích. Minulý měsíc nenastoupil kvůli zdravotním problémům do osmifinále v Chang-čou. Minulý týden v Almatech nestačil hned v prvním kole na Chorvata Bornu Čoriče (4:6, 6:7). Hlavní soutěž okusí v rakouské metropoli vůbec poprvé. Sezonní bilance Marozsána čítá 22 výher a 27 porážek.
Tomáš Macháč se před týdnem dostal v žebříčku na nové osobní maximum – 25. místo. Toto pondělí pak o dvě pozice klesl. Česká jednička má za sebou povedené vystoupení v Asii. Na pětistovce v Tokiu i na tisícovce v Šanghaji došel rodák z Berouna shodně do semifinále. V Číně si dokonce vyšlápl i na světovou dvojku Španěla Carlose Alcaraze (7:6, 7:5) a prohrál až se žebříčkovým králem a pozdějším turnajovým šampionem Jannikem Sinnerem z Itálie (4:6, 5:7). Minulý týden se představil na halovém podniku v Almatech. V Kazachstánu narazil na dva domácí protivníky. Timofeje Skatova v prvním kole porazil 6:3 a 6:4, osmifinále s Bejbitem Žukajevem ovšem za stavu 1:3 velmi brzy vzdal. Na vině byla nemoc. Od začátku roku nasbíral čtyřiadvacetiletý Čech dohromady 35 výher a 22 porážek. Ve Vídni startuje podruhé. Při loňské premiéře vypadl v osmifinále.
Hezké středeční odpoledne. Tomáš Macháč vstoupí do halové pětistovky v rakouské Vídni zápasem prvního kola. Soupeřem mu v něm bude Fábián Marozsán z Maďarska.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

T. Macháč – F. Marozsán

0:0

pred zápasom

Späť na online