Menu

Tenis

ATP Viedeň (krytý tvrdý povrch)

Jakub Menšík (Q) – Miomir Kecmanovič

0:0

pred zápasom

24.10.2024, 12:00 • #Glaubandich Court, Vídeň (AUT) • Osemfinále • Filip Lefenda cz

Tipsport: 1.53 2.57

Hráči se spolu utkají poprvé. Sázkové kanceláře favorizují poměrně jednoznačně Menšíka. Vítěz narazí ve čtvrtfinále na lepšího z dvojice De Minaur (AUS) – Cobolli (ITA). (23:29:23)
Miomir Kecmanović figuruje v žebříčku na 58. místě. Osobním maximem pětadvacetiletého Srba je zatím 27. příčka. Na kontě má jeden titul z okruhu ATP, který shodou okolností vybojoval na rakouském území. Před čtyřmi lety triumfoval na antuce v Kitzbühelu. Od té doby na další trofej čeká. Letos si zahrál tři turnajová čtvrtfinále – to poslední minulý týden ve švédském Stockholmu, kde prohrál 6:7 a 2:6 s Američanem Tommym Paulem. Ve Vídni začal výhrou 6:2 a 6:4 nad argentinským antukářem Marianem Navonem. Stejně jako Menšík startuje na akci poprvé. Od začátku roku zaznamenal Kecmanović celkem 24 výher a 27 porážek.
Jakub Menšík je v žebříčku na svém osobním maximu – 51. místě. V únoru si zahrál v katarském Dauhá premiérové finále na okruhu ATP. Porazil tehdy Brita Murrayho, Rusa Rubljova či Francouze Monfilse. V červenci zaznamenal prostějovský talent semifinále v chorvatském Umagu. V první polovině října pak o sobě dal vědět devatenáctiletý Čech na tisícovce v Šanghaji, kde si zahrál své dosud největší čtvrtfinále. Po výhrách nad dvěma soupeři z elitní desítky žebříčku Rubljovem a Bulharem Dimitrovem si vysloužil měření sil se svým idolem Novakem Djokovičem. Majiteli rekordních čtyřiadvaceti grandslamových titulů dokázal vzít set a prohrál až po obratu favorita 7:6(4), 1:6 a 4:6. Ve Vídni prošel Menšík hladce kvalifikací. Porazil v ní 6:3, 6:4 Alexandera Ritscharda ze Švýcarska a 6:3, 6:2 Francouze Alexandreho Mullera. Na úvod hlavní soutěže si pak vyšlápl i na osmého nasazeného Australana Alexeie Popyrina (7:6, 6:2). V roce 2024 nasbírala česká trojka zatím 39 výher a 22 porážek.
Hezké čtvrteční poledne. Jakub Menšík zabojuje na halovém podniku ATP 500 v rakouské Vídni o postup do čtvrtfinále. Druhým soupeřem na turnaji mu bude Miomir Kecmanović ze Srbska.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

J. Menšík – M. Kecmanovič

0:0

pred zápasom

Späť na online