Menu

Futbal

Talianska Seria A

Bologna FC – AC Miláno

0:0

pred zápasom (-:-)

26.10.2024, 18:00 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • 9. kolo • Jakub Holínka cz

stavte si na: Tipsport

Vzájemné zápasy

V loňské sezoně se oba soupeři potkali již v úvodním kole a z výhry 2:0 v Bologni se radovali fotbalisté AC Milán, kteří o svém triumfu rozhodli již v 1. poločase. Gólem a asistencí se na výhře Rossoneri podílel Olivier Giroud. Odveta v lednu letošního roku na San Siru pak skončila remízou 2:2. Bolognu poslal do vedení Joshua Zirkzee, skóre ve prospěch milánského AC ale otočil dvěma zásahy Ruben Loftus-Cheek. Bodík pro hosty však zařídil v nastaveném čase z pokutového kopu Riccardo Orsolini.
Z posledních deseti vzájemných duelů pak máme bilanci tří remíz a sedmi výher AC Milán. Bologna se z výhry nad svým dnešním soupeřem radovala naposledy v roce 2016, kdy na San Siru dokázala zvítězit 1:0. (11:19:51)
AC Milán

Jeden z předních italských klubů hraje v nejvyšší domácí soutěži nepřetržitě od sezony 1983/84. Titul v Serii A vyhrál AC Milán devatenáctkrát, což jej v tomto ohledu řadí na třetí příčku za Juventusem a rivalem Interem Milán. Na mezinárodní scéně jsou ale Rossoneri nejúspěšnějším italským klubem, se sedmi triumfy v Lize mistrů UEFA se řadí k vůbec nejúspěšnějším klubům Evropy. Poslední velkou získanou trofejí pro Rossoneri pak zůstává zisk Scudetta ze sezony 2021/22.
V loňském ročníku Serie A se Rossoneri stali pod vedením Stefana Pioliho italským vicemistrem, za městským rivalem ale zaostali o propastných 19 bodů. Nejlepším střelcem týmu byl s 15 ligovými zásahy zkušený francouzský forvard Olivier Giroud, který ale po sezoně zamířil do zámořské MLS. V pohárové Evropě to Rossoneri dotáhli do čtvrtfinále Evropské ligy UEFA, kde jim ale vystavilo stopku AS Řím.
Do nové sezony už vede AC Milán portugalský lodivod a bývalý obránce Paulo Fonseca a jeho svěřencům patří s bilancí čtyř výher, dvou remíz a dvou porážek 4. příčka s pětibodovou ztrátou na vedoucí Neapol. Obě porážky si Rossoneri připsali právě na půdě soupeřů, kde nestačily na Parmu a Fiorentinu. V posledním ligovém kole ale dokázali na porážku z Florencie odpovědět a před vlastními fanoušky zdolali zásluhou trefy Samuela Chukwuezeho ze 13. minuty 1:0 Udinese. Po vyloučení Tijani Reijnderse přitom dohrávali od 29. minuty o deseti. Skvělý úvod do sezony prožívá v červeno-černém dresu americký křídelník Christian Pulišič, který už má na kontě 5 branek a 3 asistence.
V Lize mistrů UEFA se ale Rossoneri nedaří, po dvou kolech jsou po porážkách 1:3 s Liverpoolem a 0:1 na půdě Leverkusenu bez bodu.
Bologna FC

Největší slávu zažil fotbalový klub z města Bologna v regionu Emilia-Romagna mezi lety 1924 až 1941, když získal šest titulů v lize. Další poté přidal v 60. letech a dvakrát triumfoval v domácím ligovém poháru. Poslední získanou trofejí Rossoblu zůstává Pohár Intertoto z roku 1998.
V poslední dekádě se pohybují fotbalisté Bologni převážně v klidném středu tabulky, loňská sezona ale byla z tohoto pohledu průlomová. Tým pod vedením bývalého záložníka, dnes 42letého trenéra Thiaga Motty herně i výsledkově udivoval celou Serii A a zasloženě si díky konečné 5. příčce vybojoval místo v Lize mistrů UEFA pro letošní sezonu. Mužstvo střelecky táhl 23letý nizozemský forvard Joshua Zirkzee, který zapsal 11 ligových branek. Mladého útočníka ale po sezoně zlákal Manchester United a další branky v dresu Bologny již nepřidá.
Po odchodu trenéra Thiaga Motty do Juventusu převzal mužstvo před sezonou italský stratég Vincenzo Italiano, Bologni se ale v úvodu nové sezony pod jeho vedením příliš nedaří. Po osmi odehraných kolech mají Rossoblu na kontě jedinou výhru, když zvítězili v Monze 2:1, a sbírají především remízy, kterých mají hned šest. V tabulce tak Bologni patří až 13. místo se ziskem 9 bodů. Poslední tři duely v Serii A uhrála Bologna remízu, naposledy se rozešla smírně 2:2 s Janovem, přestože na jeho půdě vedla už 2:0. Střelecky nejaktivnější je zatím 20letý argentinský útočník Santiago Castro, který se v lize prosadil už třikrát.
Do Ligy mistrů UEFA vstoupila Bologna domácí remízou 0:0 se Šachtarem Doněck, ve druhém vystoupení pak padla na Anfield Road s Liverpoolem 0:2.
Hezký sobotní podvečer všem milovníkům fotbalu! Na programu je 9. kolo italské Serie A a utkání mezi Bolognou FC a AC Milán. Výkop proběhne na Stadio Renato Dall'Ara v Bologni v 18:00 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Bologna FC – AC Miláno

0:0

pred zápasom (-:-)

Späť na online