Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

1.FC Heidenheim 1846 – TSG 1899 Hoffenheim

0:0

pred zápasom (-:-)

27.10.2024, 19:30 • Voith-Arena, Heidenheim • 8. kolo • Jakub Holínka cz

Vzájemné zápasy

Oba celky se v loňské sezoně utkaly v soutěžních zápasech poprvé. Hned ve 2. kole se z výhry 3:2 ve Voith-Areně radoval TSG 1899 Hoffenheim. Domácí přitom vedli již 2:0, Hoffenheim ale třemi góly v poslední patnáctiminutovce otočil skóre ve svůj prospěch. Mezi střelci byl i český obránce Pavel Kadeřábek, rozhodující trefu zapsal v 90. minutě z pokutového kopu Andrej Kramarič. V lednu letošního roku pak skončil duel v Hoffenheimu remízou 1:1. Heidenheim se znovu zásluhou Erena Dinkciho dostal do vedení, v nastaveném čase první půle ale vyrovnal z penalty opět Andrej Kramarič.
Z celkových pěti vzájemných duelů, z nichž tři byly přátelská utkání, je vyrovnaná bilance dvou výher Heidenheimu, jedné remízy a dvou výher Hoffenheimu. (08:37:34)
TSG 1899 Hoffenheim

Fotbalový klub z Hoffenheimu ze spolkové země Bádensko-Württembersko působí v nejvyšší domácí soutěži od sezony 2008/09. Nejlepším výsledkem klubu je 3. místo ze sezony 2017/18. V téže sezoně si Hoffenheim také poprvé zahrál o Ligy mistrů, ve 4. předkole ale nestačil na anglický Liverpool a musel se spokojit s Evropskou ligou. O rok později se již fotbalisté Hoffenheimu dočkali, v základní skupině Ligy mistrů ale uhráli jen 3 body za 3 remízy a skončili na posledním místě.
Uplynulý ročník Bundesligy zakončil Hoffenheim na 7. místě se ziskem 46 bodů a kvalifikoval se tak přímo do hlavní fáze Evropské ligy. Mužstvo loni střelecky táhla dvojice Maximilian Beier a Andrej Kramarič, kteří zapsali 16, respektive 15 ligových branek. První jmenovaný již ale další branky v dresu Hoffenheimu nepřidá, po úspěšné sezoně se upsal Borussii Dortmund.
Od února 2023 vede mužstvo americký lodivod Pellegrino Matarazzo, jeho svěřencům se ale v úvodu nové sezony příliš nedaří. Po sedmi odehraných kolech jsou se 7 body až na 14. místě ligové tabulky, přičemž své postavení si alespoň trochu vylepšili po posledním kole, když doma zdolali 3:1 Bochum a připsali si tak druhou výhru v novém ročníku Bundesligy. Střelecky mužstvo opět táhne kanonýr Andrej Kramarič, který už má na kontě 5 zásahů.
Do Evropské ligy vstoupil Hoffenheim remízou 1:1 na půdě dánského Midtjyllandu. Alespoň bodík německému celku zachránil v 90. minutě po přihrávce Pavla Kadeřábka teprve 18letý útočník Max Moerstedt. Ve svém druhém vystoupení už ale Hoffenheim dokázal bodovat naplno, když před vlastními fanoušky zdolal po dvou trefách Adama Hložka ukrajinský Dynamo Kyjev 2:0.
1.FC Heidenheim 1846

Fotbalový klub z města Heidenheim an der Brenz zažívá v posledních letech nebývalý vzestup. V sezoně 2013/14 vyhrál Heidenheim 3. Bundesligu a od následující sezony tak pravidelně působil ve druhé nejvyšší soutěži. I tu ale dokázal v sezoně 2022/23 opanovat a od loňska tak premiérově svádí boje mezi domácí elitou. Pod úspěchy klubu z poslední doby je výrazně podepsán 50letý lodivod Frank Schmidt, který mužstvo převzal v roce 2007 ještě v regionální soutěži a vytáhl jej až do Bundesligy. V loňské nováčkovské sezoně se Heidenheim velkých týmů rozhodně nezalekl a byl jedním z překvapení celé soutěže, kterou nakonec završil 8. místem se ziskem 42 bodů a hned ve své první sezoně si tak zajistil účast v pohárové Evropě. Mužstvo střelecky táhl s 12 góly na kontě 29letý útočník Tim Kleindienst, který si po povedené sezoně vysloužil přestup do Borussie Mönchengladbach.
Do nové sezony vstoupil Heidenheim výhrou 2:0 na půdě nováčka ze St. Pauli, aktuálně ale z posledních pěti ligových zápasů hned čtyři prohrál a s bilancí tří výher a čtyř porážek je po sedmi odehraných kolech na 9. místě. Dobrý vstup do sezony prožívá 25letý útočník Marvin Pieringer, který již má na kontě 3 góly a 2 asistence.
Do evropských pohárů vstoupil Heidenheim v závěrečném předkole Konferenční ligy a po dvou výhrách nad švédským Häckenem se probojoval do hlavní fáze. I do té vstoupil vítězně, slovinskou Olimpiji Lublaň před vlastními fanoušky zdolal 2:1.
Hezké nedělní večer všem fotbalovým fanouškům! Na programu je 8. kolo německé Bundesligy a utkání mezi 1.FC Heidenheimem 1846 a TSG 1899 Hoffenheimem. Výkop proběhne ve Voith-Areně v Heidenheimu v 19:30 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

1.FC Heidenheim 1846 – TSG 1899 Hoffenheim

0:0

pred zápasom (-:-)

Späť na online