Menu

Futbal

Španielska LaLiga

RCD Mallorca – Athletic Club Bilbao

0:0

pred zápasom (-:-)

28.10.2024, 21:00 • Visit Mallorca Estadi (Palma de Mallorca) • 11. kolo • Jakub Holínka cz

Vzájemné zápasy

Poslední vzájemné měření sil nabídlo v dubnu letošního roku finále Copa del Rey a z výhry 2:1 po penaltách se ze zisku trofeje radovalo Athletic Bilbao. Mallorcu poslal v první půli do vedení Daniel Rodriguez, krátce po změně stran ale vyrovnal Oihan Sancet a jelikož se diváci další branky ze hry nedočkali, rozhodnout musely pokutové kopy. V těch fotbalisté Mallorcy dvakrát selhali, naopak hráči Bilbaa byli stoprocentní a bylo tak rozhodnuto.
V lize pak skončil podzimní duel na Mallorce bez branek 0:0, odvetu pak jasně ovládlo po výsledku 4:0 domácí Athletic Bilbao.
Z posledních deseti vzájemných duelů je bilance jedné výhry Mallorcy, pěti remíz a čtyř výher Bilbaa. (13:15:49)
Athletic Bilbao

Jeden z předních španělských klubů z baskického Bilbaa má na kontě 8 titulů z nejvyšší domácí soutěže a 24x ovládl ligový pohár. Poslední získanou trofejí je právě pohár z Copa del Rey, kterou Rojiblancos oslavili letos v dubnu poté, co ve finále zdolali 2:1 po pokutových kopech Mallorcu. Po předloňské 8. příčce se loni Athletic Bilbao v pohárové Evropě nepředstavilo a mohlo tak soustředit všechny síly na domácí ligovou soutěž. Zde skončili svěřenci zkušeného stratéga Ernesta Valverdeho na 5. příčce se ziskem 68 bodů a pro letošní ročník si tak zajistili účast ve skupinové fázi Evropské ligy. Mužstvo střelecky táhl především čtrnáctigólový Gorka Guruzeta, o dvě branky méně pak zaznamenal rychlonohý křídelník Iñaki Williams.
Po deseti odehraných kolech jsou fotbalisté Bilbaa se ziskem 17 bodů na 5. místě ligové tabulky o skóre právě před jejich dnešním soupeřem. Na porážku 1:2 na půdě Girony před reprezentační pauzou dokázalo Bilbao pozitivně zareagovat v posledním odehraném kole, když v domácím prostředí porazilo vysoko 4:1 Espanyol. Jedním ze strůjců jasné výhry byl dvougólový Iñaki Williams a dařilo se také Álexi Berenguerovi, který v první půli dvě branky připravil a po změně stran se sám trefil.
RCD Mallorca

Největším úspěchem klubu z přístavního města Palma na Mallorce v jeho více než stoleté historii je triumf ve španělském ligovém poháru ze sezony 2002/03 a také zisk domácího superpoháru v roce 1998. Velmi blízko další trofeji byla Mallorca v minulé sezoně, ve finále Copa del Rey ale podlehla po penaltách Athleticu Bilbao 1:2. V lize to už z pohledu Mallorcy tak působivé nebylo, těměř do konce sezony hráli svěřenci Javiera Aguirreho o záchranu a na konci soutěže jim patřila 15. příčka se ziskem 40 bodů. Nejlepším střelcem týmu byl se 7 góly kosovský forvard Vedat Muriqi. Notně mu sekundoval další útočník Abdon Prats, který zapsal o branku méně.
Rumělky vede do nové sezony jako hlavní trenér 46letý Jagoba Arrasate, kterému se zatím s týmem daří nadmíru a po deseti odehraných kolech se jeho svěřenci vyhřívají na 6. místě tabulky se ziskem 17 bodů. Může za to především skvělá forma z posledních týdnů, během které dokázala Mallorca vyhrát čtyři z pěti duelů. V posledním odehraném kole zdolala Mallorca před vlastními fanoušky 1:0 Rayo Vallecano, když o osudu utkání rozhodl v 75. minutě kosovský forvard Vedat Muriqi.
Hezký pondělní večer všem fotbalovým fanouškům! Na programu je 11. kolo španělské La Ligy a utkání mezi RCD Mallorcou a Athleticem Bilbao. Výkop proběhne na Visit Mallorca Estadi ve 21:00 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

RCD Mallorca – Athletic Club Bilbao

0:0

pred zápasom (-:-)

Späť na online