Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tlačová konferencia MŠK Žilina

koniec udalosti

22.07.2024, 13:00 • Dávid Švec

Výsledky MŠK Žilina v príprave
FC Baník Ostrava – MŠK Žilina 1:1
FC Györi ETO – MŠK Žilina 3:0
MŠK Žilina – FC Košice 3:0
SK Sigma Olomouc – MŠK Žilina 2:0
SV Ried – MŠK Žilina 3:0
SK Slavia Praha – MŠK Žilina 5:1
Debreceni VSC – MŠK Žilina 2:1 (15:26:39)
Káder MŠK Žilina pred sezónou 2024/2025: brankári: Badžgoň, Belaník, Belko, obrancovia: Kelembet, Jaššo, Hubočan, Ndjeungoue, Stojchevski, Kopásek, Bari, Hranica, Minárik, D. Javorček, stredopoliari: Adang, Ďatko, Gidi, S. Javorček, M. Sauer, Káčer, útočníci: Kóša, Kaprálik, Bile, Iľko, Ďuriš.
Z príchodov zaujal návrat „Kačku“, Pekarík stále otvorený
V tábore „šošonov“ došlo k viacerým zmenám, odišli Timotej Jambor (Rapid Bukurešť), Adam Kopas (Skalica) a Martin Gomola. Naopak sa z hosťovaní vrátili Adrián Kaprálik a Dávid Ďuriš. Ďalšou novou tvárou je 19-ročný ukrajinský stopér Nikita Kelembet. Ten doteraz pôsobil v drese druholigovej Petržalky, kde mal bilanciu 23 zápasov a 5 gólov. Žilinčania ešte doťahujú príchod ďalšieho útočníka, ktorý by mal byť alternatívou práve za Jambora. Zaujímavým je aj návrat Miroslava Káčera. Ten sa do MŠK vracia po štyroch rokoch. „Veľmi sa na návrat do Žiliny teším, Žilina je moja srdcovka a tím som sledoval aj počas môjho pôsobenia v iných kluboch. Prestup sa udial veľmi rýchlo a dohodli sme sa bez problémov, neváhal som ani sekundu. Verím, že tímu pomôžem svojimi skúsenosťami a prehľadom v hre, snáď aj nejakými gólmi,“ povedal na margo svojho návratu stredopoliar, ktorý podpísal zmluvu do konca júna 2026. Pod Dubňom sa otvorene hovorilo aj o návrate ďalšieho z odchovancov Žiliny a opory slovenskej reprezentácie na nedávno skončených majstrovstvách Európy v Nemecku Petrovi Pekaríkovi. „O Petrovi sme uvažovali už v priebehu zimného prestupového obdobia, vtedy to napokon nevyšlo. Momentálne je situácia taká, že je v kontakte s Herthou a uvidíme, kam sa to posunie. Bude záležať na jeho rozhodnutí, z našej strany je všetko otvorené, do konca prestupového obdobia sa ešte môže udiať veľa,“ komentoval možnosť návratu žilinského odchovanca Belaník.
Ambíciou návrat do pohárovej Európy
Žilinčania sa v poslednej sezóne neprebojovali do európskych pohárov, keď o miestenku prišli až v záverečnom kole „majstrovskej“ skupiny. „Primárnym cieľom je dostať sa do najlepšej šestky. Bez toho by sme na to nemohli nadviazať našou hlavnou ambíciou, ktorou je získať miestenku v pohárovej Európe. Mužstvo je dobre pripravené a skonsolidované a keď sa nám podarí zrealizovať ešte to, čo máme rozrobené, tak budeme konkurencieschopní. Všetko však ukáže až samotná sezóna,“ zhodnotil ambície tímu Belaník. Vysokými cieľmi sa netajil ani hlavný tréner klubu Michal Ščasný: „Nikdy som nebol taký, že by som nejak dopredu deklaroval ciele, ale keď to poviem zo svojho pohľadu aj so zreteľom na kvalitu, ktorou disponujeme, si myslím, že tie ambície by mali byť čo najvyššie. Možno si na seba týmto vytvoríme tlak, ale značka MŠK Žilina nemôže mať iné ciele, ako povedal pán Belaník. Prvá šestka by mala byť samozrejmosť a pohárová Európa bude našou hlavnou ambíciou. Už sa tešíme na sezónu.“
S prípravou napriek výsledkom prevládala spokojnosť
„Z hľadiska prípravy môžem povedať, že to čo bolo naplánované, sa nám podarilo zrealizovať. V úvode sme mali prípravu v domácich podmienkach so sériou prípravných zápasov. Začiatok nebol úplne ideálny, keďže hráči, ktorí mali reprezentačné povinnosti sa pripojili k tímu až neskôr. Ďalšia herná časť prípravy sa uskutočnila v Rakúsku, kde sme odohrali tri kvalitné medzinárodné zápasy,“ zhodnotil predsezónnu prípravu športový manažér klubu Karol Belaník. Žilinčania si v siedmich zápasoch pripísali jediné víťazstvo, okrem toho jednu remízu a päť prehier. Z toho však nechcel vytvárať zbytočný problém kapitán tímu Ján Minárik: „Myslím si, že sme na sezónu pripravení veľmi dobre. Výsledky síce neboli ideálne, ale o tie až tak v tejto fáze nejde. Veď pred pol rokom sme mali v príprave výborné výsledky, nastrieľali sme veľa gólov, no potom sa nám to nepodarilo preniesť do sezóny. Dôležitejšie je, že sme splnili kondičný a taktický plán a do sezóny budeme veľmi dobre pripravení.“ Žltozelení strelili v príprave v siedmich súbojoch skromných šesť gólov, z toho hneď polovicu pri jedinom víťazstve nad Košicami. Tréner Ščasný však verí, že hráči si v ligových zápasoch góly podelia: „Kvalitu na strieľanie gólov určite máme, vrátili sa Kaprálik a Ďuriš, veľmi slušne sa v príprave v tréningoch a zápasoch ukazoval mladý Fero Kóša, navyše ešte riešime príchod jedného ďalšieho útočníka. Budem rád, keď si góly rozdelia viacerí hráči, takže aj pre súperov bude náročnejšie sa na nás pripraviť.“
Futbalisti MŠK Žilina sa už v sobotu predstavia v úvodnom kole Niké ligy predstavia na ihrisku Podbrezovej. Na predsezónnej tlačovej konferencii zhodnotilo prípravu tímu, predsezónne ambície a prestupové obdobie trio Karol Belaník (športový manažér), Michal Ščasný (hlavný tréner) a Ján Minárik (kapitán tímu).
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:00.

Tlačová konferencia MŠK Žilina

koniec udalosti