Menu

Ďalšie

Olympijské hry - jachting

Celodenný prehľad

koniec udalosti

01.08.2024, 12:15 • Marseille • Josef Ján Horký cz

18:15

Od nás to bude vše, program jachtingu pokračuje zase zítra. (18:15:29)

18:14

Dnešní závodní den jachtingu právě skončil.

18:14

Nakonec byly odloženy i jízdy ve windsurfingu, a tak se poslední dvě jízdy ani mužů ani žen dnes nepojedou.

17:53

V cíli jsou také opět windsurfařky a mezi nimi také Kateřina Švíková, která zajela parádně a díky čtvrtému místu ve čtrnácté jízdě se posunuje česká závodnice na šesté místo. K medaili má sice velice daleko, ale jestli udrží šesté místo, tak to bude pro český jachting famózní výsledek. Ve vedení zůstává Wilsonová, druhá je Kantorová a třetí Maggettiová.

17:42

Ve třinácté jízdě windsurfingu mužů zvítězil Švýcar Colombo, druhý skončil Izraelec Reuveny a třetí dojel Baltasar Summers ze Španělska. Celkově vede Australan Morris, druhý je Reuveny a třetí Armit z Nového Zélandu. Všechno je však stále velmi vyrovnané.

17:40

Odložena je i druhá jízda dinghy žen. Dnes už uvidíme tedy jen windsurfing.

17:28

Je potvrzeno, že závody skiffařů a skiffařek jsou odloženy na zítra a o medaile se tedy dnes bojovat nebude. Uvidíme, jestli budou dobré podmínky pro windsurfing a dinghy, které by měly dnes ještě pokračovat.

17:20

První jízda v dinghy žen je u konce. Zvítězila domácí reprezentantka Cerverová 20 sekund před druhou Číňankou Gu. Třetí skončila v první jízdě Italka Benini Florianiová.

17:13

I závod windsurfuřů byl přerušen a nyní čekáme na zlepšení podmínek. Probíhá pouze první jízda dinghy žen.

16:57

Třináctá jízda se Švíkové nepovedla a skončila až devatenáctá. Průběžně to pro ni však v celkovém pořadí změnu neznamená a nadále jí patří sedmé místo. Tuto jízdu ovládla Číňanka Yan před Izraelkou Kantorovou a Britkou Wilsonovou.

16:55

A je tu druhé přerušení závodu skiffařů! Tohle už je prekérní situace a je možné, že se závod skiffařů i skiffařek přesune na zítřek.

16:43

Finálový závod skiffařů je odstartován! Uvidíme, kdo získá medaile a snad nyní na druhý pokus už závodníci svůj závod dojedou.

16:36

Blíží se druhý start finále skiffu mužů, které bylo před necelými dvěma hodinami přerušeno a brzy uvidíme restart tohoto závodu o medaile.

16:31

Dinghy žen začalo před pár minutami první jízdou. Ženy dnes v dinghy čekají celkem dvě jízdy.

16:07

Druhá jízda dinghy mužů přinesla vítězství Peruánce Peschiery, který se díky tomuto výsledku posunul na první místo. Druhý skončil jak v této jízdě, tak v dnešním dni Australan Wearn, který na Peruánce ztrácí 7 bodů. třetí v jízdě skončil Izraelec Vered Vilenchik, kterému se však první jízda nepovedla a třetí je po prvním dni Portugalec Marques se šestnácti body. Muži v dinghy tedy mají hotovo a budou pokračovat zase zítra.

15:19

Stále ještě neznáme čas nového startu finálového závodu skiffu mužů, ovšem rozjela se nám druhá a závěrečná jízda dnešního dne v dinghy mezi muži.

15:03

Skončila 12. jízda windsurfingu mužů. Zvítězil v ní Nizozemec van Opzeeland před druhým Westerou z Aruby a třetím Novozélanďanem Armitem. V celkovém pořadí vede Morris z Austrálie, kterému se tato jízda nepovedla a nyní má 52 bodů, právě Armit se posunul na druhé místo, které drží společně s Polákem Tarnowskim, který dojel v této jízdě jedenáctý, a nyní oba ztrácí na Morrise tři body.

15:00

Ředitelé závodu se rozhodli přerušit závod o medaile ve skiffu mužů, který byl v plném proudu. Ve vedení byli reprezentanti Uruguaye, na druhém místě Španělé a třetí Novozélanďané. Uvidíme, jak budou rozhodčí postupovat dál a jak bude program pokračovat.

14:43

Mezitím také odstartoval medailový závod ve skiffu mužů.

14:42

Ve dvanácté jízdě ve windsurfingu žen nakonec česká reprezentantka Kateřina Švíková skončila pátá a aktuálně je v celkovém pořadí dva body za šestou Ten Haveovou z Nového Zélandu. Na prvním místě se drží Wilsonová z Velké Británie, která stále ještě nenašla přemožitelku na těchto olympijských hrách. Na druhou Izraelku Kantorovou má náskok 24 bodů.

14:34

Skiffaři už si postupně chystají své lodě na nejdůležitější závod o medaile.

14:32

I po druhé otočce se Švíková stále drží na skvělé čtvrté příčce a drží šance na posun v celkovém pořadí.

14:30

Kateřina Švíková zahájila svou dvanáctou jízdu skvěle a na první otočce byla jako čtvrtá.

14:28

Okolo 14:40 má začít také medailový závod skiffu mužů. Zde je seznam zemí, které se do finále kvalifikovaly:
Španělsko
Irsko
Nový Zéland
USA
Polsko
Chorvatsko
Velká Británie
Švýcarsko
Uruguay
Nizozemsko

14:23

Mezitím započal také dvanáctý závod v ženském windsurfingu s českou účastí průběžně sedmé Kateřiny Švíkové.

14:19

Jedenáctou jízdu ve windsurfingu ovládl Ital Renna před druhým Armitem z Nového Zélandu a třetím Polákem Tarnowskim. V celkovém pořadí jsou na děleném prvním místě právě polský závodník Tarnowski a s ním Australan Morris se 45 body. Za nimi je na třetím místě Novozélanďan Armit se ztrátou sedmi bodů.

13:50

Probíhá i jedenáctá jízda windsurfingu mužů, které se účastní také Slovák Róbert Kubín.

13:45

Je tu konec první jízdy mužského dinghy! Nizozemec Bos vedl po většinu závodu a do cíle dojel jako první s náskokem 44 sekund před druhým závodníkem z Čile, Seguelem Lacamarou. Jen 5 sekund za ním dojíždí na třetím místě Dukić z Černé Hory.

13:38

Závodníci jsou u značky, u které už jednou byli a otáčí se směrem ke čtvrté značce. V čele je stále Duko Bos, s odstupem 22 sekund je na druhém místě stále Seguel Lacamara a na třetím místě vidíme závodníka z El Salvadoru, Arathoona Pacase. Na čtvrté místo se dostal reprezentant Černé Hory Dukić a na páté místo se dostal Portugalec Marques. Jeho odstup je nyní 45 sekund.

13:27

U druhé značky se pozice změnily! Na první místo se posunul Nizozemec Duko Bos, 15 sekund po něm ke značce dojel Seguel Lacamara z Čile a třetí se ztrátou 20 sekund k tomuto místu dojeli společně Jurišić z Chorvatska a Arathoon Pacas z El Salvadoru. Dukić se propadl až na šesté místo a ztrácí na Bose 23 sekund.

13:20

Závodníci se dostali k první značce, kterou museli objet a první u ní byl Milivoj Dukić z Černé Hory. Jako druhý se ztrátou 8 sekund se ke značce dostal Bos z Nizozemska a třetí zde byl čilský závodník Seguel Lacamara se ztrátou 13 sekund.

13:03

Dnešní závody v jachtingu právě začaly první jízdou dinghy mužů.

12:59

Dinghy mužů za chvíli začne. Závodníci se připravují ke startu první jízdy.

Nepříznivé podmínky ve Francii znamenají stejně jako v předešlých dnech posun začátku a první dnešní jízdy nezačnou v plánovaných časech. Dnes se nezačne dříve než ve 13:00.
Zdravím fanoušky olympijských her a především pak jachtingu! Dnes nás čekají závody ve windsurfingu mužů i žen, skiffu mužů i žen a také dinghy mužů a žen. Skvěle rozjetý závod ve windsurfingu má česká zástupkyně Kateřina Švíková, které po jedenácti jízdách patří sedmé místo. Mezi skiffaři půjde dnes již o medaile, ovšem žádný z českých zástupců mezi tyto boje nezasáhne. První jízdy mají začít chvíli po 12, sledujte je s námi.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:15.

Celodenný prehľad

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Program:
12:03 - Windsurfing mužů - 11. až 15. jízda
12:15 - Dinghy mužů - 1. a 2. jízda
12:23 - Windsurfing žen - 12. až 16. jízda
14:43 - Skiff mužů - finále (odloženo)
15:35 - Dinghy žen - 1. a 2. jízda
15:43 - Skiff žen - finále (odloženo)