Menu

Ďalšie

Olympijské hry - Lukostreľba

Jednotlivci – muži

koniec udalosti

01.08.2024, 09:30 • Lukáš Mihal (@mihal_lukas) cz

Program mužské lukostřelby bude pokračovat od 15:30, tak to nezapomeňte sledovat. Loučím se s Vámi a zase někdy na počtenou. (13:17:29)
Známe další tři lukostřelce, kteří se probojovali mezi šestnáct nejlepších. Jako první uspěl Matias Grande z Mexika, který skvěle využil slabší části pavouka. Navázal na něj Američan Brady Ellison, který vyfasoval dva velmi těžké zápasy, ale zvládl je velmi dobře a určitě může pomýšlet na další postup pavoukem. Jako poslední se mohl radovat Němec Florian Unruh, který byl ve svém prvním zápase neskutečný, ve druhém se o něco málo zhoršil, ale i přesto to na postup stačilo.

Konec dopoledního bloku.

6:4

Nakaniši posledním šípem našel důležitou desítku, Unruh ho však hned zopakoval, což znamená remízu. I remíza však německému lukostřelci stačila, ten tak postupuje do osmifinále!

5:3

Zase to bude velmi těsné, každopádně Unruh mohl posledním šípem pouze dorovnat. To se mu díky desítce podařilo, každopádně poslední rozhodující set nás nemine!

4:2

Oba střelci nacházejí stejné šípy, nejprve to byla devítka, pak desítka. Nakaniši načal třetí šípy desítkou, na což Unruh tentokrát nedokázal úspěšně zareagovat.

4:0

Druhý set už tak úspěšný není, po čtyřech jsme stále čekali na desítku. Nakonec jí našel Japonec a Unruh tak musel reagovat také desítkou, aby zvítězil, což se mu podařilo!

2:0

Němec nakonec bere tři desítky a rozdílem jediného bodu ovládl první set!
Oba střelci v prvním setu nasadili laťku hodně vysoko, oba dva mají stoprocentně 29 bodů. U Unruha se ještě bude zkoumat potenciální desítka.
A máme tady poslední střetnutí dopoledního bloku! Nastupovat bude suverénní Florian Unruh a oponenta mu bude dělat Junya Nakaniši, který předvedl skvělý comeback.

přest.

Následně půlhodinová přestávka, následovat bude poslední souboj dopoledního bloku.

4:6

Nakaniši začíná osmičkou, stejně také jeho soupeř. Oba střelci výrazně vyjeli z tempa. Jako první nachází desítku Nakaniši a Furukawa nezvládá držet krok. Z posledního šípu nutně potřeboval deset, což se mu však nepovedlo, takže mladší japonský závodník po senzačním comebacku postupuje!

4:4

Pro oba střelce je tento set nepovedený, rozhodovaly až třetí šípy. Nakaniši trefil desítku, zatímco Furukawa jen osmičku, takže půjdeme do rozhodujícího setu!

4:2

Furukawa ale také není neomylný, při prvním šípu moc dlouho čekal a nakonec našel jen osmičku. Nakaniši odpovídá dvěma desítkami a s předstihem si zajistil zisk třetího setu.

4:0

Nakaniši zase jednou chyboval a to ho stojí set. Osm bodů je prostě na olympiádě málo. Furukawa zapsal dvakrát desítku a jednu devítku, takže je jeden set od vítězství.

2:0

Začíná mladší Nakaniši, a sedmička rozhodně není optimální start. Junya se postupně zlepšoval a dosáhl i na desítku, ale Furukawa celou dobu střílel konzistentně a potrestal tak chybu svého krajana.
Na řadu tak přichází nejspíš nejpikantnější zápas. Proti sobě se totiž postaví dva japonští lukostřelci Takaharu Furukawa a Junya Nakaniši. Oba závodníci se určitě dobře znají, ale dál může jít jenom jeden z nich.

6:0

Tolba už začal trochu panikařit a podle toho to vypadá. Přichází osmička a devítka, zatímco Unruh v pohodě dvakrát do středu. To tedy znamená klidný postup pro Němce, který dokonce zaznamenal šest desítek v řadě!

4:0

Němec konečně začal nacházet desítky a najednou jednoznačně dominuje. Tolba sice také trefil střed terče, ale proti třem desítkám soupeře toho nemohl moc dělat.

2:0

Unruh začal zápas pouze třemi devítkami. Egypťan se celou dobu držel na stejné notě, ale poslední šíp mu uletěl na osmičku, kvůli čemuž propásl slibnou příležitost alespoň k remíze.
Na scénu přichází desátý muž světového žebříčku a třetí střelec kvalifikace Němec Florian Unruh! Proti Youssofu Tolbovi bude jasným favoritem!

přest.

Následuje krátká přestávka.

6:2

Kao nejspíš jedinou chybu rozhodl o svém konci na této olympiádě! Jeho druhý šíp totiž skončil jen na osmičce, zatímco Ellison pokračuje v desítkového krasojízdě. Zápas sice uzavřel devítkou, ale rozhodně mu to nevadí, protože vítězí!

4:2

Do vedení šel tentokrát Číňan, který díky tomu střílel v naprosté pohodě. Dvě desítky a jedna devítka mu na zisk setu jistě stačily.

4:0

Kao nestřílí v takové pohodě jako v předešlém duelu, druhý set začal jen za osm. Ellison toho perfektně využil a bez jediného zaváhání vede už 4:0.

2:0

První set přinesl mnoho devítek. První desítkou to zlomil Američan, přičemž Kao následně nedokázal zareagovat stejným způsobem.
Brady Ellison se vrací na scénu a bude chtít navázat na svůj perfektní výkon! Wenchao Kao však také střílel neskutečně, takže nás čeká velmi zajímavý duel!

přest.

Následuje další přestávka mužského programu, na plac jdou ženy.

0:6

Ajajaj, první osmičku nachází indický střelec! Kao to okamžitě trestá desítkou, a i když třetí set začal hůře, stejně po dvou šípech vedl. I devítka posledním šípem stačila, takže Kao naprosto dominantním výkonem postupuje!

0:4

Skoro perfektní set od obou střelců jako první pokazil Ind, který třetím šípem pouze za devět. Kao je na druhou stranu nekompromisní a třemi desítkami nedává šanci soupeři, který ale jinak skvěle střílí.

0:2

Kao se s tím nepáře a první set otevřel dvěma desítkami, které následovala devítka. Jadhav statečně oponoval, ale v klíčové chvíli selhal a místo potřebné desítky zapsal jen devítku.
Tentokrát nás čeká asijské derby, proti sobě nastoupí Ind Pravin Ramesh Jadhav a Číňan Wenchao Kao. Ani jeden není ve světovém žebříčku příliš vysoko, o něco lépe na tom ale určitě je Kao.

6:2

Yildirmis nestřílí vyloženě špatně, dokonce se stále trefuje jen do žluté části terče, ale na Ellisona to prostě nestačí. Turek si sice tentokrát dokráčel pro remízu, ale i jeden bod Američanovi stačí k postupu.

5:1

To je až fascinují, jak úspěšně dokáže Ellison reagovat na svého oponenta! Turek dá desítku, on dá také desítku. Následně už byl lepší Američan, který zkompletoval perfektní skóre, zatímco Yildirmis zapsal jen dvě devítky.

3:1

Elisson zvládl nápor při posledním šípu, protože pro remízu potřeboval desítku. To zvládl a druhý set tedy skončí vyrovnaným výsledkem 28:28!

2:0

Brady Ellison svým druhým šípem našel úplně přesný střed terče, tak přesný jsme ho možná ještě ani neviděli! Následovala další desítka, celkový součet 29 tedy už Turek nemohl překonat.
Na plac už nastupují dva níže zmínění závodníci, aktuálně jsou představováni jejich trenéři.

přest.

První část dnešního pavouka máme za sebou, následuje krátká přestávka, protože jdou střílet ženy. Do akce pak půjde Američan Brady Ellison a Turek Abdullah Yildirmis.

6:2

V tomto setu jsme viděli rovnou pět desítek a hádejte, kde jí trefil třikrát! Samozřejmě Matias Grande, který v poslední sadě nedal soupeři šanci a po fantastickém výkonu v obou zápasech postupuje do osmifinále!

4:2

Jako první našel červenou část terče Kolumbijec, který zapsal osm bodů. Mexičanovi se ale také nepovedl následný šíp a jen dorovnal. Grande to měl nakonec zase ve svých rukou a k triumfu potřeboval desítku, po devítce však vidíme další remízu.

3:1

Grande měl díky úvodní desítce v celém setu navrch, ale nakonec na svůj první dobrý šíp nedokázal navázat a kvůli jeho dvěma devítkám z toho byla remíza. Konečný výsledek setu byl 28:28.

2:0

Oba závodníci střílí své šípy velmi rychle a oba jsou díky tomu neskutečně přesní. Nakonec rozdílem jednoho bodu uspěl Mexičan, který trefil dvě desítky, zatímco Enriquez zapsal jen jedinou.
Muži se vrací do invalidovny, o postup do semifinále zabojují Mexičan Matias Grande a Kolumbijec Jorge Enriquez. Budeme tedy sledovat souboj dvou závodníků ze zámoří.

přest.

Pokud jste nestihl snídani, teď je ideální příležitost. Dáme si totiž krátkou přestávku, na plac jdou ženské závodnice.

7:3

Tři první šípy zaletěly do desítku, až druhý šíp Enriqueze skončil pouze na devítce. Kazachstánec však zahodil dobře rozjetý set sedmičkou, Kolumbijec pak odpověděl devítkou a nakonec postupuje dále!

5:3

Žangbyrbaj si první střelou vybojoval náskok dvou bodů, následně ho ale zahodil hodně nepovedenou osmičkou. Tento set následně zakončil desítkou, která mu stačila k zisku dalších dvou bodů!

5:1

Kolumbijec si díky hraniční devítce vybojoval náskok prvním šípem. Následně oba závodníci našli přesný střed a o zisku třetího setu rozhodoval až poslední šíp. Enriquez nakonec zvládl trefit kýženou devítku a ještě navyšuje svůj náskok.

3:1

Oba střelci zaznamenali své první nepovedené šípy, Enriquez dokonce trefil osmičku rovnou dvakrát. Ve výsledku to znamená remízu 26:26, Kolumbijec ještě může být rád, že Kazachstánec neměl lepší mušku.

2:0

Velmi působivý první set od obou závodníků. Žangbyrbaj zapsal velmi slušných 28 bodů, ale ani to nestačilo, protože Kolumbijec nastřílel dvě desítky a jednu devítku.
Čeká nás další mezikontinentální souboj, tentokrát proti sobě nastoupí Jorge Enriquez z Kolumbie a Dauletkeldi Žangbyrbaj z Kazachstánu.

7:1

Máme za sebou první zápas, který dopadl podle očekávání. Mexický střelec Matias Grande porazil mongolského závodníka Otgonbolda Baatarchuyaga 7:1 a bez problémů prošel do dalšího kola.

Dopolední blok začal.
Program dopoledního bloku

9:30 – Matias Grande (MEX) vs. Otgonbold Baatarchuyag (MGL)
9:43 – Jorge Enriquez (COL) vs. Dauletkeldi Žangbyrbaj (KAZ)
10:22 – Grande/Baatarchuyag vs. Enriquez/Žangbyrbaj
10:48 – Brady Ellison (USA) vs. Abdullah Yildirmis (TUR)
11:01 – Pravin Ramesh Jadhav (IND) vs. Wenchao Kao (CHN)
11:40 – Ellison/Yildirmis vs. Jadhav/Kao
12:06 – Florian Unruh (GER) vs. Youssof Tolba (EGY)
12:19 – Takaharu Furukawa (JPN) vs. Junya Nakaniši (JPN)
12:58 – Unruh/Tolba vs. Furukawa/Nakaniši
Zdravíme všechny fanoušky lukostřelby! Program v invalidovně rozhodně nezpomalujeme, muži i ženy dnes opět budou soutěžit o postup do osmifinále. Společně se mnou budete moci sledovat mužskou část pavouka.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:30.

Jednotlivci – muži

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Výsledky dopoledního bloku
Matias Grande (MEX) vs. Otgonbold Baatarchuyag (MGL) – 7:1
Jorge Enriquez (COL) vs. Dauletkeldi Žangbyrbaj (KAZ) – 7:3
Matias Grande (MEX) vs. Jorge Enriquez (COL) – 6:2
Brady Ellison (USA) vs. Abdullah Yildirmis (TUR) – 6:2
Pravin Ramesh Jadhav (IND) vs. Wenchao Kao (CHN) – 0:6
Brady Ellison (USA) vs. Wenchao Kao (CHN) – 6:2
Florian Unruh (GER) vs. Youssof Tolba (EGY) – 6:0
Takaharu Furukawa (JPN) vs. Junya Nakaniši (JPN) – 4:6
Florian Unruh (GER) vs. Junya Nakaniši (JPN) – 6:4
Program dopoledního bloku
9:30 – Matias Grande (MEX) vs. Otgonbold Baatarchuyag (MGL)
9:43 – Jorge Enriquez (COL) vs. Dauletkeldi Žangbyrbaj (KAZ)
10:22 – Matias Grande (MEX) vs. Jorge Enriquez (COL)
10:48 – Brady Ellison (USA) vs. Abdullah Yildirmis (TUR)
11:01 – Pravin Ramesh Jadhav (IND) vs. Wenchao Kao (CHN)
11:40 – Brady Ellison (USA) vs. Wenchao Kao (CHN)
12:06 – Florian Unruh (GER) vs. Youssof Tolba (EGY)
12:19 – Takaharu Furukawa (JPN) vs. Junya Nakaniši (JPN)
12:58 – Florian Unruh (GER) vs. Junya Nakaniši (JPN)