Menu

Ďalšie

Olympijské hry - pozemný hokej - ženy

Belgie – Nizozemsko

1:3

koniec udalosti (0:2, 0:1, 1:0, 0:0)

02.08.2024, 12:45 • Stade Yves-du-Manoir 1, Paříž • Skupina A • Michal Břuchanský cz

Světové jedničky z Nizozemska ukázaly v prvních dvou čtvrtinách maximum svého potenciálu. Hokejistky Belgie k ničemu nepustily a zaslouženě si nad nimi vybudovaly třígólový náskok. Po přestávce svěřenkyně Paula van Asse trochu polevily. Belgie byla rázem lepší, ale stačilo to pouze na jedno snížení z dorážky Ballenghienové.

Nizozemsko se po pěti z šesti zápasů osamotnilo na čele skupiny A. Belgii v zítřejším závěrečném zápase čeká přímý souboj o druhé místo proti Německu. (14:22:59)

Konec zápasu.

60

Jansenová nedovoleně zastavila přihrávku do běhu Ballenghienové. Puvrezová rozehrála trestný roh, ale Belgičankám se pod tíhou okamžiku vůbec nepovedl zakončit.

59

I přes nezkompletovanou přihrávku Burgové se od belgické hokejky vydal míček k Verschoorové a ta ho okamžitou střelou poslala vysoko nad branku Picardové.

58

Nizozemky nespěchají a kombinují mimo útočnou čtvrtinu, kde se nachází většina bránících Belgičanek. Zápas je asi rozhodnutý.

57

Vanessa Blockmansová si nechala utéct míček do autu. Úplně zbytečná chyba v přípravné fázi stojí Belgičanky hromadu času.

56

Charlotte Englebertová si na levé straně vyhověla s Nelenovou, ale přesun podél brankové čáry o přesnou finální přihrávku nedoplnila.

55

Nízký blok nizozemských obránkyň teď zkrátka nedovoluje Belgii posunout míček do lukrativní střelecké pozice. Tým Paula van Asse stráží vedení velmi profesorsky.

54

Postupu Verschoorové chyběla včasná přihrávka na dostupné spoluhráčky. To už jsou Nizozemky opět kompletní.

53

Nizozemky se v dostatečném počtu postavily před okraj střeleckého kruhu. Belgický ťukes tam zastavily a teď mohou šetřit cenný čas.

52

Barbara Nelenová měla před sebou neposedně poskakující míček a to mělo velký vliv na tom, že střela z levé strany proletěla vedle vzdálenější tyče.

51

Marleen Jochemsová si počínala nedovoleně při chytání belgického přechodu středu hřiště. Nizozemsko bude hrát dvě minuty v oslabení.

50

Hillewaertová se marně snažila zastavit přihrávku do střeleckého kruhu. Nešikovným způsobem míček zpracovala pro Veenovou a ta ho ve finále napálila vedle levé tyče.

49

Fanoušci jednotlivých táborů se ze všech sil překřikují a dělají tomuto vyvrcholení skupiny opravdu důstojnou atmosféru. I díky tomu má zápas nadstandardní kvalitu.

48

Marijn Veenová hezky pronikla přes belgickou palisádu a dostala se až před Elodie Picardovou, která v pozici poslední instance předvedla důležitý brankářský zákrok.

47

Teď se ve hře obou týmů sešlo v rychlém sledu několik nepřesností. Do karet to hraje Nizozemkám, kterým víceméně stačí ukrajovat čas.

46

Felice Albersová měla před sebou hromadu volného prostoru, ale pak se nechala docela snadno ubránit hned první Belgičankou, která se jí postavila do cesty.

46

Začátek 4. čtvrtiny.

45

Konec 3. čtvrtiny.

44

Frederique Matlaová měla v úmyslu protečovat prudký nástřel mezi tři tyče. Společnost v osobě Postové jí to ale nedovolila a míček odlétl do zámezí.

43

Další rychlý protiútok rozvíjela Nelenová. Ani ta se o přímé ohrožení nizozemské branky ale nepokusila a celá akce už je zpomalená.

42

Struijkové to individuálně opět nevyšlo. Matlaová bleskově otočila hru a doběhla až k rohu hřiště, kde musela čekat na trochu pomalejší spoluhráčky.

41

Michelle Struijková si chtěla prohodit míček mezi dvěma Nizozemkami do střeleckého kruhu. V cestě ale měla Albertsovou a na té se vyfaulovala.

40

Marijn Veenová pokazila relativně jednoduchou přihrávku na Matlaovou a Nizozemky se tak musejí vzdát pozic před střeleckým kruhem.

39

Svěřenkyně Raoula Ehrena viditelně ožily. Teď jim to nebylo nic plané, protože si kapitánka Gerniersová naivně naběhla do neprostupného lesa nizozemských hokejek.

38

Albersová ještě nebyla s míčkem v autu a Nizozemky přenesly těžiště na levou stranu. Tečované nahození do střeleckého kruhu pak Veenová neukořistila.

37

Nizozemky odpovídají na inkasovaný gól velkým tlakem. Defenziva Belgičanek je ale pevná a Picardová v ohrožení není.

35

Belgie právě vstřelila branku!
Nunninková odpalovala míček z hranice trestného kruhu přímo do hlavy spoluhráčky Jochemsové. Po chybně nařízeném trestném rohu měly Belgičanky volný úder, ze kterého se rozvinula jejich první gólová akce! Proti střele Nelenové Veenendaalová vynikla, ale míček ještě spadl těsně před brankovou čarou, kde to měla AMBRE BALLENGHIENOVÁ docela snadné – 1:3.

35

Jansenová si svůj gólový zásah na 3:0 nezopakovala. Velmi obětavým způsobem se do její prudké střely vložila Camile Belisová.

34

Xan de Waardová individuálně doběhla až do střeleckého kruhu a prostřednictvím nedovoleného bránění Belisové uchmátla pro své barvy trestný roh.

33

Nizozemky se také nechtěly nechat v útočné fázi zahanbit. Freeke Moesová se po zpracování přihrávky okamžitě otočila, ale pak trefila přesný střed branky, kde si Picardová poradila.

32

Marienová se ocitla těsně před nizozemskou brankářkou. Ta vypálený míček vyrazila a Englebertová z narychlo připravené dorážky vysoko přestřelila!

31

Začátek 3. čtvrtiny.

30

Konec 2. čtvrtiny.

30

Na úplný závěr druhé čtvrtiny ještě Belgičanky rozehrávaly trestný roh, ale brankářka Veenendaalová skvělým zákrokem nohou odklonila střelu Englebertové za pravou tyč.

30

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Tak to byla nádhera, nepochybně jedna z nejhezčích branek celého turnaje! Felice Albersová si v rychlém přechodu narazila míček s Moesovou a po efektní zadovce ho nastřelila do kapsy mezi Hillweaertovou a Picardovou. Tam se v plné rychlosti zjevila MARIA VERSCHOOROVÁ a prvním dotekem upravila stav na 3:0.

28

Abigail Rayeová neměla mezi dvěma soupeřkami možnost zpracovat přihrávku od Puvrezové. Belgičanky se samy vyhnaly do autu.

27

Díky volnému úderu se Belgičankám naskytla šance na další útok. Struijková před převzetím přihrávky ale faulovala a sen o gólové šanci se rychle rozplynul.

26

Nizozemky se po ztrátě míčku neskutečně rychle vrátily. Nakonec to byla Renee van Laarhovenová, která před svou brankou stopila přihrávku mířící na Belisovou.

25

Ani v pětadvacáté minutě se Belgičanky nebyly schopny na delší dobu zdržet v okolí nizozemské branky. Úplně to nevypadá, že bychom měli sledovat nějak dramatický zápas o první místo ve skupině.

24

Veenová u lajny úspěšně zabojovala o propadlou přihrávku. Navazovala na ni Felice Albersová, ale průnik z levého konce hřiště do střeleckého kruhu byl čistě zastaven.

23

Frederique Matlaová rozvinula další rychlý brejk. Pokus o průstřel bránící Brasseurové jí vyšel jen částečně. Po zásahu obránkyně budou Nizozemky pokračovat v útoku.

22

Převážně nizozemské obecenstvo se za příznivého stavu skvěle baví. Kolem hokejového hřiště obíhá mexická vlna.

21

Alix Gerniersová na pravé straně utekla Jochemsé, ale gólmanka Veenendaalová její přihrávku do předbrankového prostoru vykopla.

20

Nizozemky na chvíli zpomalily tempo. Zdlouhavá kombinace před půlící čarou se jim úplně nevyplatila, protože přišla nevynucená ztráta.

19

Renee van Laarhovenová prošťuchla míček z vlastní poloviny a rozjela brejk, který se obešel bez zakončení. Burgová si napravo od branky nezvládla zpracovat přihrávku.

18

Individuální akce Verschoorové byla předčasně zastavena hvizdem rozhodčích. Pro její tým to žádný problém nebyl, neboť Belgičanky míč lacino odevzdaly.

17

Pro Belgičanky je to zatím ohromně těžké utkání. Nizozemky od prvních minut ukazují svou nesmírnou sílu a až na jeden trestný roh nepouští hru před Veenendaalovou.

16

Začátek 2. čtvrtiny.

15

Konec 1. čtvrtiny.

15

Marijn Veenová se prezentovala nádherným sólem. Bohužel pro ni ale docházel čas a v poslední sekundě se nestihla dostat do střeleckého kruhu.

14

Z postupného útoku se málem urodila další možnost Nizozemek, nicméně Laura Nunninková krátkou přihrávku do volné pozice přeběhla.

13

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Vpravo běžící de Waardová hledala prudkou přihrávkou Matlaovou, jež se opět zasloužila o trestný roh. Postová na vrcholku střeleckého kruhu učebnicově přichystala míček pro YIBBI JANSENOVOU a ta se zásahem do bednění v belgické brance postarala o zasloužený gól na 2:0.

13

Xan de Waardová narýsovala do střeleckého kruhu přihrávku pro Matlaovou, jejíž střela zastavila noha blokující Brasseurové. Další trestný roh! Tato rozehrávka byla mnohem lepší, jenže táhlá střela Yibbi Jansenové se belgické gólmance Picardové povedla vyrazit.

13

Moesová při realizaci trestného rohu pokazila přihrávku ze zadní čáry a její spoluhráčky neměly žádnou možnost k zakončení.

12

Verschoorová si v levé části střeleckého kruhu vyměnila přihrávky s Burgovou. Mezitím jí hokejku zahákovala Puvrezová a tentokrát je z toho nizozemský trestný roh.

11

Renee van Laarhovenová si hokejkou srazila míček do stehna, takže Belgičanky dostaly k dispozici trestný roh. Z něj se chvíli radovaly z gólu Englebertové, která zvedla míček pod břevno. Čínská rozhodčí ale spatřila další provinění proti pravidlům a pro nebezpečnou hru vyrovnávající trefu neuznala.

10

Jansenová po faulu na svou osobu okamžitě rozehrála a nástřelem o pravou tyč dopravila míček do belgické branky. O regulérní trefu se nejedná, protože netečovaný pokus byl vypuštěn před střeleckým kruhem.

9

Albersovou zastavila Brasseurová. Nizozemky aktivovaly nepříjemný re-presink a už jsou zase nasáčkovány na útočné čtvrtině.

8

I bez vyloučené hráčky se Nizozemkám daří kontrolovat hru bezpečně daleko od Veenendaalové. Kvalita šampionek z Tokia je zatím nad síly belgických hokejistek.

7

Luna Noa Fokkeová si nechala dát zbytečnou zelenou kartou. Její nedisciplinovanost má za následek dvouminutovou přesilovku Belgičanek.

6

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Střela Jansenové z trestného rohu byla Blockmansovou zablokována. Burgová však byla schopna vrátit míček do mely před brankou a PIEN SANDERSOVÁ jej zblízka poslala za Picardovou.

5

Matlaová trefila ve střeleckém kruhu nohu Puvrezové, a tak se všechno chystá k realizaci prvního trestného rohu pro Nizozemsko.

4

Belgičanky vytáhly obranu a zahnaly favorizované protihráčky do míst, odkud gólmance Picardové nic nehrozí.

3

Ačkoliv Moesová neprošla do střeleckého kruhu, tak je míček navrácen Nizozemkám, které teď soupeřky usilovně svírají.

2

Delphine-Daphne Marienová nabrala v protiútoku obrovskou rychlost. Sandersové přesto neutekla a po odrazu míčku do autu se obrana Nizozemek může zformovat.

1

První útočný útok rozvíjí v oranžových dresech hrající Nizozemky, kterým se dostává ohromná podpora ze zaplněného hlediště. Belgičanky jsou v bílém.

1

Začátek zápasu.
Sestavy

Belgie: Picardová – Marienová, Englebertová, Vandermeirenová, Puvrezová, Gerniersová (C), Blockmansová, Struijková, Hillewaertová, Ballenghienová, Brasseurová.
Náhradníci: Rasirová, Rayová, Nellenová, Breyneová, Belisová.
Trenér: Raoul Ehren

Nizozemsko: Veenendaalová – Moesová, de Waardová (C), Jansenová, van Laarhovenová, Albersová, Verschoorová, Koolenová, Matlaová, Burgová, Sandersová.
Náhradníci: Fokkeová, Postová, Jochemsová, Veenová, Nunninková.
Trenér: Paul van Ass
Všem sportovním příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu z olympijského turnaje pozemních hokejistek. Od dvanácti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na skupinovou konfrontaci mezi Belgií a Nizozemskem!

Utkání nebude prestižní jen z geografického hlediska, ale i toho sportovního, jelikož se v něm nejspíše rozhodne o vítězkách skupiny A. Po třech z šesti naplánovaných kol jsou oba výběry v téměř stejné výchozí pozici. S náskokem tří bodů na třetí Německo okupují první dvě pozice, a to s bilancí tří výher ze tří zápasů.

O chlup lepší skóre mají Belgičanky. Ty nejprve udolaly 2:1 Čínu a pak s čistým koncem přejely Francii a Japonsko. Bez inkasované branky zvládly svůj poslední duel proti Číně také obhájkyně zlata z Nizozemska, které předtím vyhrály 6:2 nad Francií a 2:1 nad Německem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:45.

Belgie – Nizozemsko

1:3

koniec udalosti (0:2, 0:1, 1:0, 0:0)

Späť na online


Rozhodca: Harrisonová (GBR), Liou Siao-jing (CHN)

Štatistiky:
Sestavy
Belgie: Picardová - Marienová, Englebertová, Vandermeirenová, Puvrezová, Gerniersová (C), Blockmansová, Struijková, Hillewaertová, Ballenghienová, Brasseurová.
Náhradníci: Rasirová, Rayová, Nellenová, Breyneová, Belisová.
Trenér: Raoul Ehren

Nizozemsko: Veenendaalová - Moesová, de Waardová (C), Jansenová, van Laarhovenová, Albersová, Verschoorová, Koolenová, Matlaová, Burgová, Sandersová.
Náhradníci: Fokkeová, Postová, Jochemsová, Veenová, Nunninková.
Trenér: Paul van Ass
Branky
35. Ballenghienová - 6. Sandersová, 13. Jansenová, 30. Verschoorová
Zelené karty
7. Fokkeová, 51. Jochemsová