Menu

Ďalšie

Olympijské hry - box

Do 57 kg – ženy

koniec udalosti

02.08.2024, 15:30 • Arena Paris Nord, Paříž • Osemfinále • Michal Jelínek cz

Z tohoto přenosu je to vše. Prvními čtyřmi čtvrtfinalistkami olympijského turnaje boxerek do 57 kg se staly Tchaj-wanka Lin Jü Tching, Bulharka Svetlana Kamenovová Stanevová, Turkyně Esra Yildizová Kahramanová a Brazilka Jucielen Corqueiraová Romeuová. (16:41:37)

Byl to tuhý boj až do konce. Nakonec se z výhry 4:1 na body raduje Jucielen Corqueiraová Romeuová z Brazílie, které se povedlo hlavně třetí kolo. Přes Alyssu Mendozaovou z USA tak postoupila do čtvrtfinále.
Ve druhém kole se obě boxerky dostaly k několika zajímavým úderům, došlo i na klasický klinč. Tentokrát tři z pěti rozhodčích více zaujala Brazilka. Celkový stav na body je však u trojice sudích naprosto vyrovnaný. Čeká nás dramatický závěru duelu.
Zatím se jedná o poměrně vyrovnané klání s určitými náznaky z obou stran. Ani rozhodčí se ve svém pohledu neshodli, a tak dva z nich dali desítku Mendozaové, tři naopak Corqueiraové Romeuové.

Duel Alyssy Mendozaové a Jucielen Corqueiraové Romeuové právě začal.

Také třetí osmifinále přineslo jednoznačné vítězství na body, znovu v celkovém poměru 5:0. Esra Yildizová Kahramanová z Turecka nedovolila v závěrečném kole Khouloud Hlimiové z Tuniska otočit vývoj utkání a postoupila mezi osm nejlepších olympijského turnaje.
Turkyně pokračovala ve své převaze i ve druhém kole a opět zabodovala u celé pětice arbitrů. Tunisanka samozřejmě stále není bez šance, ale z jejího pohledu je potřeba zlepšení.
Tunisko-turecké střetnutí nabídlo v prvním kole několik tvrdších úderů, ale zejména ze strany Yildizové Kahramanové. Všichni rozhodčí jí dali desítku, ten třetí udělil Hlimiové dokonce jen osm bodů.

Duel Khouloud Hlimiové a Esry Yildizové Kahramanové právě začal.

I v tomto případě jsem viděli jasnou výhru 5:0 na body, přičemž verdikt většiny sudích byl v součtu všech tří kol jednoznačný. Svetlana Kamenovová Stanevová z Bulharska si tedy zaboxuje ve čtvrtfinále olympiády, na rozdíl od Michaely Walschové z Irska.
Pokud nedojde ve třetím kole k něčemu zásadnímu, směřuje Kamenovová Stanevová k vítězství na body. Čtyři rozhodčí se znovu přiklonili na její stranu, pouze ta pátá přisoudila dílčí výhru poprvé Walshové.
Sledujeme o poznání energičtější souboj, než byl ten předchozí. Obě boxerky se rychlými pohyby snaží svoji soupeřku rozhodit. Aktivnějším dojmem ovšem působí Bulharka a stejného názoru je celá pětice rozhodčích.

Duel Michaely Walshové a Svetlany Kamenovové Stanevové právě začal.

Známe vítězku utkání, kterou se na body stala Lin Jü Tching. Boxerka z Tchaj-wanu u čtyř rozhodčích vyhrála v bodovém poměru 30:27, u jednoho 29:28. Je tak z toho jednoznačné vítězství 5:0 nad Sitorou Turdibekovovou z Uzbekistánu.
Tchaj-wanka Lin má stále navrch, což potvrdil verdikt celé pětice sudích, kteří ji tentokrát kompletně ocenili deseti body. Turdibekovová potřebuje zabrat, pokud chce pomýšlet na postup do čtvrtfinále.
V prvním kole zaujala rozhodčí více boxerka z týmu Čínské Tchaj-peje. Hned čtyři jí dali desítku, ten zbylý pátý se přiklonil k výkonu uzbekistánské reprezentantky.

Duel Lin Jü Tching a Sitory Turdibekovové právě začal.
Dobrý den, v odpoledním programu olympijského turnaje boxerek do 57 kg se odehrají tyto čtyři zápasy:

Lin Jü Tching (TPE) – Sitora Turdibekovová (UZB)
Michaela Walshová (IRL) – Svetlana Kamenovová Stanevová (BUL)
Khouloud Hlimiová (TUN) – Esra Yildizová Kahramanová (TUR)
Alyssa Mendozaová (USA) – Jucielen Cerqueiraová Romeuová (BRA)
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:30.

Do 57 kg – ženy

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Zápasy
Lin Jü Tching (TPE) – Sitora Turdibekovová (UZB) WP 5:0
Michaela Walshová (IRL) – Svetlana Kamenovová Stanevová (BUL) WP 0:5
Khouloud Hlimiová (TUN) – Esra Yildizová Kahramanová (TUR) WP 0:5
Alyssa Mendozaová (USA) – Jucielen Cerqueiraová Romeuová (BRA) WP 1:4