Menu

Ďalšie

Olympijské hry - veslovanie

Dvojskif lehké váhy – muži (finále A)

Vítěz: Irsko

koniec udalosti

02.08.2024, 12:02 • Milan Huppert cz

Finále

1. Irsko (McCarthy, O'Donovan) 6:10,99
2. Itálie (Oppo, Soares) 6:13,33
3. Řecko (Papakonstantinou, Gkaidatzis) 6:13,44
4. Švýcarsko (Schäuble, Ahumada) 6:16,50
5. Norsko (Benske, Tjøm) 6:20,92
6. Česko (Šimánek, Vraštil) 6:21,00 (12:12:21)

Irská dvojice McCarthy, O'Donovan potvrdila roli velkých favoritů, skvěle si rozvrhla síly a konkurenci nedala žádnou šanci. Zlato míří do správných rukou! Stříbro po obrovské bitvě berou Italové Oppo se Soaresem, ti o jedenáct setinek pokořili houževnatě bojující Řeky. Osamoceně čtvrté dojelo Švýcarsko a na pátém místě Norové ustáli o osm setin atak ze strany Čechů Vraštila se Šimánkem. Každopádně šestá příčka rozhodne není k zahození, účast ve velkém finále se počítá.
Je to jasné, zlato poputuje do Irska!
Irové zabírají a přebírají průběžné vedení! Italové bojují, ale ztrácí už vteřinu! Na třetí místo se propadli Řekové, kterým začíná docházet. Vraštil se Šimánkem zůstávají na posledním šestém místě, ale stále mohou porazit páté Nory.
Po polovině závodu udržuje nečekané první místo Řecko, v těsném závěsu nicméně jsou Irové a Italové. Češi ztrácí délkově na čelo přes dvacet metrů, na páté Nory potom jedinou desetinku.
Nečekaně skvěle začali Řekové, dokonce vedou! Druhá je Itálie a třetí nejvíce favorizovaní Irové. Češi ztratili kontakt se špičkou a momentálně svádí souboj o páté místo s Nory.

Finále s českou účastí právě odstartovalo!
Startovní listina

Česko (Šimánek, Vraštil)
Řecko (Papakonstantinou, Gkaidatzis)
Irsko (McCarthy, O'Donovan)
Itálie (Oppo, Soares)
Švýcarsko (Schäuble, Ahumada)
Norsko (Benske, Tjøm)
Nejočekávanější disciplína veslování pro českého fanouška je tu. Jiří Šimánek s Miroslavem Vraštilem se dokázali kvalifikovat mezi nejlepší šestici, v níž by medailový úspěch znamenal pohádkovou senzaci, každopádně stát se může cokoliv. Češi se dostali ze semifinále z posledního postupového třetího místa, když v závěru utrhli domácí Francouze a umístili se za Irskem a Švýcarskem.

Favority ale hledejme jinde. Tím největším jsou již zmínění Irové, kteří vypadají býti skvěle připravení k obhájení zlata z Tokia. Nejvíce by jim měla dát zabrat italská dvojice, zlobit může určitě i švýcarská reprezentace.
Všem fanynkám a fanouškům veslování přeju krásné páteční dopoledne. Vítám vás při sledování dvojskifu lehké váhy mužů, společně se podíváme na finále A.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:02.

Dvojskif lehké váhy – muži (finále A)

Vítěz: Irsko

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Výsledky
1. Irsko (McCarthy, O'Donovan) 6:10,99
2. Itálie (Oppo, Soares) 6:13,33
3. Řecko (Papakonstantinou, Gkaidatzis) 6:13,44
4. Švýcarsko (Schäuble, Ahumada) 6:16,50
5. Norsko (Benske, Tjøm) 6:20,92
6. Česko (Šimánek, Vraštil) 6:21,00