Menu

Ďalšie

Olympijské hry

Prehľad udalostí na LOH Paríž 2024 - 7. deň

koniec udalosti

02.08.2024, 09:00 • Ján Polák

Ďakujeme za sledovanie dnešného prenosu priebežného diania na parížskej olympiáde, prajeme dobrú noc. (23:58:26)

BMX

Francúzska dominancia u mužov


Nevídaný kúsok sa podaril domácim Francúzom v pretekoch mužskej kategórie. Kompletne totiž obsadili stupeň víťazov. Trio Joris Daudet, Sylvain Andre a Romain Mathieu došlo do cieľa iba s rozostupom 0,6 sekundy.

Medzi ženami triumfovala Austrálčanka Saya Sakakibaraová

V ženskej kategórii si zlato suverénnym spôsobom postrážila Austrálčanka Saya Sakakibaraová. Tá došla do cieľa s náskokom viac ako sedem desatín sekundy pred Holanďankou Manon Veenstrovou, s ešte väčším odstupom došla na bronzovej priečke Švajčiarka Zoe Claessensová.

Atletika

Joshua Cheptegei víťazom na 10 kilometrov


Olympijský triumf v olympijskom rekorde dnes v rámci atletického programu vybojoval Joshua Cheptegei z Ugandy. Čas legendárneho Kenenisu Bekeleho z Pekingu posunul o takmer 20 sekúnd. V mimoriadne rýchlom behu tento rekord prekonalo hneď nevídaných 13 pretekárov. Na druhom mieste dobehol Berihu Aregawi z Etiópie a bronz získal Grant Fisher z USA.

Plávanie

Na najkratšej trati zvíťazil McEvoy


Austrálčan Cameron McEvoy sa stal víťazom na 50 m voľným spôsobom v čase 21,25. Iba o päť stotín za ním zaostal Brit Benjamin Proud. Bronz v tesnom súboji o bronz získal domáci Florend Manaudou.

Znakársku dvojstovku ovládla McKeownová

Aj na ženskej dvojstovke v znaku putuje zlato do Austrálie. Získala ho v olympijskom rekorde Kaylee McKeownová. O viac ako pol sekundy doplávala druhá Regan Smithová z USA. Bronz vyplávala v parížskom bazéne Kanaďanka Kylie Masseová.

Neskutočný Marchand má štvrté zlato!

Domáci terminátor Leon Marchand získal ďalšiu zlatú medailu. Po tom, čo v stredu vybojoval dva najcennejšie kovy v rozpätí necelých dvoch hodín, pridal ďalšie zlato na 200 m individuálnych polohových pretekov, navyše v olympijskom rekorde. Striebro získal Duncan Scott v Veľkej Británie a bronz Wang Šun z Číny.

Atletika

Svetový rekord zmiešanej štafety USA už v rozbehoch


Vyzerá to, že bežci USA si priviezli do Paríža výbornú formu. Už v rozbehoch totiž zostava Vernon Norwood, Shamier Littleová, Bryce Deadmon a Kaylyn Brownová zabehla v zmiešanej štafete 4x400 metrov nový svetový rekord s hodnotou 3:07,41.

Tenis

Česká zlatá radosť na záver dňa


Česká výprava dnes zlomila medailové suchoty tým najlepším možným spôsobom. Po bronzových šermiaroch na tenisových kurtoch Rolanda Garrosa vybojovali zlatú medailu Kateřina Siniaková s Tomášom Macháčom. Tí vo finále zmiešanej štvorhry zdolali čínsky pár Wang Sin-jü/Čang Č'-čen. Bronz už napoludnie získala kanadská dvojica Gabriela Dabrowská s Felixom Augerom-Aliassimom.

Trampolíny – gymnastika

Zlato pre Litvinoviča


Najcennejší kov si v gymnastike na trampolíne mužov vybojoval Ivan Litvinovič, ktorý ako Bielorus štartuje pod hlavičkou nezávislých športovcov. Striebro aj bronz putovali do Činy zásluhou Wang C'-saja a Jen Lang-jüa.

Výsledky trampolíny mužov:
1. Ivan Litvinovič (AIN) 63,090
2. Wang C'-saj (CHN) 61,890
3. Jen Lang-jü (CHN) 60,950
4. Zak Perzamanos (GBR) 59,840
5. Gabriel Albuquerque (POR) 59,740
6. Pierre Gouzou (FRA) 58,940
7. Angel Hernandez (COL) 53,150
8. Dylan Schmidt (NZL) 19,500

Šerm

Česká medaila v tímovej súťaži


Česká výprava sa konečne dočkala svojej prvej medaily v Paríži. Postaralo sa o ňu družstvo šermiarov v tímovej súťaži v korde v zložení Martin Rubeš, Jakub Jurka, Jiří Beran a Michal Čupr, ktoré v súboji o bronz porazilo domácich Francúzov 43:41. Zlatú medailu v tejto kategórii vybojovali Maďari (Gergely Siklósi, Máté Tamás Koch, Tibor Andrásfi a Dávid Nagy), ktorí v tesnom súboji porazili Japoncov (Masaru Jamada, Koki Kano, Akira Komata) o jediný bod v predĺžení 26:25.

Atletika

Gabriela Gajanová si zabezpečila priamy postup do semifinále!


Slovenským fanúšikom urobila naša atlétka Gabriela Gajanová, ktorá si zabezpečila priamy postup do semifinále druhým miestom v úvodnom rozbehu žien na 800 m. S časom 2:00,29 dobehla na druhom mieste za víťaznou Britkou Reekiovou.

Džudo

Džudistické zlato pre domácu legendu Rinera


Zlatú medailu v kráľovskej kategórii nad 100 kg získal miláčik domáceho publika a po dnešku už trojnásobný olympijský víťaz Teddy Riner. Ten v napínavom finále dokázal získať víťazstvo na ippon hodiť technikou harai-goši kórejského súpera Kim Minjonga. Bronzové medaily putujú do Tadžikistanu pre Timura Rachimova a do Uzbekistanu pre Ališera Jusupova, ktorý vyradil nášho Máriusa Fízeľa. Česká medailová nádej Lukáš Krpálek skončil v osemfinále na štíte Japonca Saita.

Medzi ženami vyhrala Souzaová

Zlato v kategórii žien nad 78 kg získala Brazílčanka Beatriz Souzaová, ktorá vo finálovom zápase proti Izraelčanke Raz Hershkovej získala waza-ari hneď v prvej minúte. Bronzové medaily získali Kórejčanka Kim Hayun a domáca Romane Dicková.

Lukostreľba

Súťaž zmiešaných párov ovládli favorizovaní Kórejci


V súťaži mixov v lukostreľbe si najlepšie počínali Kórejci Lim Sihyeon a Kim Woojin, ktorí nedali vo finále žiadnu šancu nemeckému páru Michelle Kroppenová s Florianom Unruhom a zvíťazili 6:0. Bronz vystrieľali Američania Casey Kaufholdová s Bradym Ellisonom. Tí porazili indický pár Ankita Bhakatová/Dhiraj Bommadevara 6:2.

Bedminton

V zmiešanej štvorhre sa tešia Číňania


Zlato v bedmintonových mixoch získala čínska dvojica Čeng S' Wej a Chuang Ja Čchiung, ktorá vo finále porazila kórejský pár Kim Won Ho a Jeong Na Eun pomerne hladko v dvoch setoch. Bronz putuje do Japonska zásluhou deblu Juta Watanabe/Arisa Higašinová. Tí zdolali druhý kórejský pár Seo Seung Jae/Chae Yu Jung taktiež v dvoch setoch.

Výsledky zmiešanej štvorhry v bedmintone:
zápas o bronz: Juta Watanabe/Arisa Higašinová (JPN)
– Seo Seung Jae/Chae Yu Jung (KOR) 2:0 (21:13, 22:20)
zápas o zlato: Čeng S' Wej/Chuang Ja Čchiung (CHN) – Kim Won Ho/Jeong Na Eun (KOR) 21:8, 21:11.

Jazdectvo

Parkúr družstiev ovládli Briti


V súťaži parkúru družstiev si zlatú medailu odnáša tím Veľkej Británie, ktorý si v súťaži pripísal iba dva trestné body. Briti v zložení Ben Maher, Harry Charles a Scott Brash síce nešli najrýchlejšie, ale mali najlepší skokanský výkon, čo im zaistilo prvenstvo. Striebro získalo družstvo USA v zložení Laura Krautová, Karl Cook a McLain Wardová. Bronz ostáva zásluhou trojice Simon Delestre, Olivier Perreau a Julien Epaillard domácemu Francúzsku.

Vodný slalom

Kayak Cross pokračoval časovkou žien


Kayak Cross žien odštartoval úvodnou časovkou žien, ktorú vyhrala Camille Prigentová z Francúzska. Slovenské reprezentantky Eliška Mintálová a Zuzana Paňková skončili v časovke Kayak Crossu žien na 20., resp. 30. mieste. Češky Antonie Galušková a Tereza Fišerová obsadili 11. a 33. priečku.

Trampolíny – gymnastika

Zlato na trampolínach vyskákala Britka Pageová


Súťaž žien na trampolínach priniesla zaujímavý priebeh. Zlato si "vyskákala" Britka Bryony Pageová. Striebornú medailu získala nezávislá športovkyňa Vijaleta Bardziluskajová, bronz si zabezpečila Sophiane Methotová z Kanady. Smutné ostali Číňanky, ktoré mali vydarenú kvalifikáciu, no Ču Süe-jing skončila pod medailovými stupienkami a Chu I-čcheng skončila po nevydarenej rutine na poslednom mieste.

Výsledky trampolíny žien:
1. Bryony Pageová (GBR) 56,480
2. Vijaleta Bardziluskajová (AIN) 56,060
3. Sophiane Methotová (CAN) 55,650
4. Ču Süe-jing (CHN) 55,510
5. Anžela Bladčevová (AIN) 55,020
6. Hikaru Moriová (JPN) 54,740
7. Madaline Davidsonová (NZL) 54,230
8. Chu I-čcheng (CHN) 11,790

Jachting

V mužskom skife triumfovali Španieli


V druhom jachtingovom finále dnešného programu sa v disciplíne skif mužov tešila zo zisku zlatých medailí španielska dvojica Diego Botin de Chever a Florian Trittel Paul. Striebro si vybojovali Austrálčania Isaac McHardie s Williamom McKenziem. Bronz získala americká dvojica Ian Barrows a Hans Henken.

Vodný slalom

Vodáci majú za sebou časovku v Kayak Crosse


Poslednou súťažou na divokej vode v Paríži je zaujímavý Kayak Cross, ten dnes odštartoval časovkou mužov, v ktorej nechýbali ani dvaja slovenskí zástupcovia Matej Beňuš a Jakub Grigar. V úvodnej časovke, ktorá rozhoduje o nasadzovaní do súťažiacich štvoríc obsadil Grigar 19. a Beňuš 23. miesto. Najrýchlejší bol Brit Joseph Clarke.

Tenis

Anna Karolína Schmiedlová so 4. miestom


Naša tenistka nestačila v zápase o 3. miesto na favorizovanú svetovú jednotku, Poľku Igu Swiatekovú a podľahla jej v dvoch setoch hladko 6:2, 6:1. Napriek prehre ide o najlepší výsledok slovenského tenisu na OH od čias zlatej medaily Miloša Mečířa v Soule 1988.

Veslovanie

V ľahkých váhach triumfy Írska a Veľkej Británie


V kategórii mužov v dvojskife ľahkých váh zvíťazili Íri Fintan McCarthy a Paul O'Donovan. Na druhom mieste skončili Taliani Oppo so Soaresom a bronz vybojovali Gréci Papakonstantinou a Gkaidatzis. Česká posádka Šimánek/Vraštil obsadila v A-finále 6. miesto.

Výsledky A-finále dvojskifu ľahkých váh mužov:
1. Írsko (Fintan McCarthy, Paul O'Donovan) 6:10,99
2. Taliansko (Stefano Oppo, Gabriel Soares) 6:13,33
3. Grécko (Antonios Papakonstantinou, Petros Gkaidatzis) 6:13,44
4. Švajčiarsko (Jan Schaeuble, Raphael Ahumada) 6:16,50
5. Nórsko (Lars Martin Benske, Ask Jarl Toem) 6:20,92
6. Česko (Miroslav Šimánek, Jiří Vraštil) 6:21,00

V rovnakej kategórii medzi ženami si zlato odniesli Britky Emily Craigová a Imogen Grantová. Tie o necelé dve sekundy porazili rumunskú veslicu v zložení van Groningenová a Cozmiucová. Na treťom mieste v tesnom závese skončili reprezentantky Grécka Kontouová a Fitsiouová.

Výsledky A-finále dvojskifu ľahkých váh žien:
1. Veľká Británia (Emily Craigová, Imogen Grantová) 6:47,06
2. Rumunsko (Gianina Elena van Groningenová, Ionela Livia Cozmiucová) 6:48,78
3. Grécko (Dimitra Kontouová, Zoi Fitsiouová) 6:49,28
4. Nový Zéland (Shannon Coxová, Jackie Kiddleová) 6:51,65
5. Írsko (Aoife Caseyová, Margaret Cremenová) 6:54,57
6. USA (Molly Reckfordová, Michelle Sechserová) 6:55,60
Jachting

Skif žien vyhrali Holanďanky


Jachting pokračuje ďalšími súťažami v marseillskej maríne. Vo kategórii dvojíc skif žien si najlepšie počínali Holanďanky Odile van Aanholtová s Annette Duetzovou. Strieborné skončili Švédky Vilma Bobecková a Rebecca Netzlerová, bronzovú priečku obsadili domáce Francúzky Sarah Steyaertová a Charline Piconová.

Veslovanie

Veslárske zlaté medaily do Chorvátska a Holandska


V súťaži dvojky bez kormidelníka mužov videli diváci tesné vyvrcholenie boja o medaily. Najlepšie ho zvládli Chorváti, ktorí začali pomalšie, no postupne sa predierali dopredu a v ciei páske boli najrýchlejší pred posádkami Veľkej Británie a Švajčiarska.

Výsledky A-finále dvojky bez kormidelníka mužov:
1. Chorvátsko (Martin Sinković, Valent Sinković) 6:23,66
2. Veľká Británia (Oliver Wynne-Griffith, Tom George) 6:24,11
3. Švajčiarsko (Roman Roeoesli, Andrin Gulich) 6:24,76
4. Rumunsko (Florin Arteni, Florin Sorin Lehaci) 6:25,61
5. Španielsko (Jaime Canalejo Pazos, Javier Garcia Ordonez) 6:29,60
6. Írsko (Ross Corrigan, Nathan Timoney) 6:30,49

Medzi ženami bolo finále v rovnakej kategórii o poznanie jasnejšie. S viac ako 4-sekundovým náskokom zvíťazili suverénne Holanďanky pred reprezentantkami Rumunska. Na bronzovej pozícii doveslovali Austrálčanky.

Výsledky A-finále dvojky bez kormidelníka žien:
1. Holandsko (Ymkje Cleveringová, Veronique Meesterová) 6:58,67
2. Rumunsko (Ioana Vrinceanuová, Roxana Anghelová) 7:02,97
3. Austrália (Jess Morrisonová, Annabelle McIntyrová) 7:03,54
4. USA (Azja Czajkowská, Jess Thoennesová) 7:05,31
5. Litva (Kamile Kralikaiteová, Ieva Adomaviciuteová) 7:05,34
6. Grécko (Evangelia Anastasiadouová, Christina Bourmpouová) 7:13,30

Džudo

Fízeľ v Paríži končí v osemfinále


Slovenský džudista Márius Fízeľ končí svoje vystúpenie na parížskej olympiáde v osemfinále kategórie nad 100 kg. V ňom nestačil na Uzbeka Ališera Jusupova. Jusupov získal v poslednej minúte dvakrát waza-ari, čím automaticky zvíťazil.

Skoky do vody

Čínska dominancia pokračuje


V skokoch do vody si reprezentanti Číny zabezpečili už tretie zlato. Najúspešnejším párom v kategórii synchronizovaných skokoch mužov z 3 m dosky sa stali Lung Tao-i a Wang Cung-jüan. Tí vyhrali so zatiaľ najtesnejším výsledkom čínskych pretekárov 2,7 bodu. Striebro získali reprezentanti Mexika Juan Manuel Celaya Hernandez a Osmar Olvera Ibarra a na tretej priečke skončili Briti Anthony Harding s Jackom Laugherom.

Výsledky synchronizovaných skokov z 3 m dosky:
1. Čína (Lung Tao-i, Wang Cung-jüan) 446,10
2. Mexiko (Juan Manuel Celaya Hernandez, Osmar Olvera Ibarra) 444,03
3. Veľká Británia (Anthony Harding, Jack Laugher) 438,15
4. Taliansko (Lorenzo Marsaglia, Giovanni Tocci) 403,05
5. Francúzsko (Jules Bouyer, Alexis Jandard) 369,30
6. Španielsko (Adrian Abadia, Nicolas Garcia Boissier) 361,62
7. Ukrajina (Oleg Kolodij, Danylo Konovalov) 348,27
8. USA (Tyler Downs, Greg Duncan) 346,08

Atletika

Viktória Forsterová na stovke do semifinále nepostúpi


Naša šprintérka Viktória Forsterová má za sebou prvé kolo behu na 100 m. V šiestom rozbehu skončila na šiestej pozícii v sezónnom maxime 11,44 s. Tento čas jej na postup do semifinále stačiť nebude.

Plávanie

Tamara Potocká pred bránami semifinále


Naša plavkyňa Tamara Potocká sa nekvalifikovala do večerného semifinále v disciplíne 200 m polohové preteky. V tretej rozplavbe dosiahla čas 2:14,20. Najrýchlejšou v kvalifikácii bola favoritka Summer McKintoshová z Kanady, ktorá ako jediná zaplávala pod 2:10. Nepostúpila ani česká reprezentantka Barbora Seemanová s časom 2:13,47.

Džudo

Márius Fízeľ do druhého kola!


Marius Fízeľ tesne pred koncom úspešne zvládol wazari s pomocou tomoe-nagy a po 10 sekúnd trvajúcom držaní súpera aj kuzure-kesa gatame a postupuje do osemfinále, v ktorom sa stretne s Ališerom Jusupovom z Uzbekistanu!

Streľba

Ľubovoľnú malokalibrovku vyhrala Leoneová v olympijskom rekorde


Jediné strelecké finále dnešného dňa vyhrala Švaičiarka Chiara Leoneová, ktorá ukázala vo finále najlepšiu formu a v novom olympijskom rekorde 464,4 získala zlato. Na striebornej priečke skončila so stratou 1,4 boda Američanka Sagen Maddalenová po rozstrele a bronz si odnáša Čang Čchiung-jüe z Číny.

Výsledky trojpolohovej ľubovoľnej malokalibrovky žien:
1. Chiara Leoneová (SUI) 464,4 OR
2. Sagen Maddalenová (USA) 463,0
3. Čang Čchiung-jüe (CHN) 452,9 SO
4. Jeanette Hegg Duestadová (NOR) 442,5
5. Nadine Ungeranková (AUT) 432,1
6. Natalia Kochańska (POL) 418,5
7. Yesugen Oyunbatová (MGL) 407,6
8. Stephanie Laura Scurrah Grundsoee (DEN) 406,4
Atletika

Súťaže sa pomaly rozbiehajú, okrem iných aj atletika na hlavnom štadióne hier Stade de France, kde začínajú svoje súťaže kladivári i desaťbojári.

Slováci v akcii

Tenis
Dnes do súťaží opäť zasiahne viacero slovenských športovcov. Najbližšie k medaile má naša tenistka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá bude hrať v zápase o bronz. Bude to však mať mimoriadne ťažké, keďže proti nej nastúpi svetová jednotka Iga Swiateková. Jej zápas bude ako druhý na kurte Philippa Chartiera, hneď po skončení semifinále dvojhry mužov medzi Augerom-Aliassimom a Alcarazom.

Džudo
Ako prvý sa však predstaví náš džudista Márius Fízeľ, ktorý sa v kategórii nad 100 kg postaví proti Gerardovi Takayawovi z Fidži. Bude to piaty zápas na tatami č. 2. Celá súťaž džudistov je tradične naplánovaná na jeden deň, o priebežných výsledkoch vás budeme informovať.

Atletika
Dnes sa predstavia aj dve naše atlétky. Viktória Forsterová nastúpi v prvom kole šprintu na 100 m približne okolo 11:50. Gabriela Gajanová sa predstaví v rozbehoch na 800 m vo večernom programe okolo 19:45.

Plávanie
Do akcie sa dostane aj naša plavkyňa Tamara Potocká, ktorá nastúpi v rozplavbách na 200 m polohové preteky približne o 11:17. V prípade postupu do semifinále bude plávať večer približne o 21:22.

Vodný slalom
Posledná disciplína je na programe aj na divokej vode, kde uvidíme všetkých štyroch našich vodákov v disciplíne kajak kros. Najprv sa o 15:30 predstavia Jakub Grigar a Matej Beňuš v mužskej kategórii a potom o 16:40 medzi ženami Eliška Mintálová a Zuzana Paňková.
Atletika
10:05 desaťboj mužov (100 m)
10:10 kladivo mužov (kvalifikácia)
10:15 výška žien (kvalifikácia)
10:35 100 m žien (rozbehy)
10:55 desaťboj mužov (diaľka)
11:10 1 500 m mužov (rozbehy)
11:50 100 m žien (rozbehy, Viktória Forsterová)
12:15 desaťboj mužov (guľa)
18:00 desaťboj mužov (výška)
18:10 5 000 m žien (rozbehy)
18:15 trojskok žien (kvalifikácie)
18:55 disk žien (kvalifikácia)
19:10 4×400 m zmiešaná štafeta (rozbehy)
19:45 800 m žien (rozbehy, Gabriela Gajanová)
20:10 guľa mužov (kvalifikácia)
20:50 desaťboj mužov (400 m)
21:20 10 000 m mužov (finále)

Basketbal
11:00 Japonsko – Brazília (muži, skupina B)
13:30 Austrálie – Grécko (muži, skupina A)
17:15 Kanada – Španielsko (muži, skupina A)
21:00 Francúzsko – Nemecko (muži, skupina B)

Basketbal 3×3
9:00 Čína – Nemecko (základná skupina žien)
9:30 Austrália – Azerbajdžan (základná skupina žien)
10:05 Litva – Čína (základná skupina mužov)
10:35 Poľsko – Holandsko (základná skupina mužov)
12:30 Austrália – Španielsko (základná skupina žien)
13:00 USA – Francúzsko (základná skupina žien)
13:35 Holandsko – Litva (základná skupina mužov)
14:05 Francúzsko – Lotyšsko (základná skupina mužov)
17:30 Azerbajdžan – Čína (základná skupina žien)
18:00 USA – Kanada (základná skupina žien)
18:35 Francúzsko – USA (základná skupina mužov)
19:05 Lotyšsko – Srbsko (základná skupina mužov)
21:00 Kanada – Španielsko (základná skupina žien)
21:30 Francúzsko – Nemecko (základná skupina žien)
22:05 Srbsko – Poľsko (základná skupina mužov)
22:35 Čína – USA (základná skupina mužov)

Bedminton
8:30 štvorhra žien (semifinále)
10:50 štvorhra mužov (semifinále)
15:00 zmiešaná štvorhra (o 3. miesto)
16:10 zmiešaná štvorhra (finále)
17:35 dvojhra mužov (štvrťfinále)

BMX
20:00 muži (semifinále)
20:15 ženy (semifinále)
21:35 muži (finále)
21:50 ženy (finále)

Box
15:30 a 20:00 ženy do 57 kg (osemfinále)
16:34 a 21:04 muži do 51 kg (štvrťfinále)
17:06 a 21:36 muži do 80 kg (štvrťfinále)
17:38 a 22:08 muži nad 92 kg (štvrťfinále)

Džudo
10:00, 12:20, 13:16 a 16:00 ženy nad 78 kg (jednotlivé kolá)
10:00, 12:20, 13:16 a 16:34 muži nad 100 kg (jednotlivé kolá, Márius Fízeľ)
17:18 ženy nad 78 kg (o 3. miesto)
17:38 ženy nad 78 kg (finále)
17:49 muži nad 100 kg (o 3. miesto)
18:09 muži nad 100 kg (finále)

Futbal
15:00 Maroko – USA (muži, štvrťfinále)
17:00 Japonsko – Španielsko (muži, štvrťfinále)
19:00 Egypt – Paraguaj (muži, štvrťfinále)
21.00 Francúzsko – Argentína (muži, štvrťfinále)

Golf
9:00 muži (2. kolo)

Hádzaná
9:00 Maďarsko – Dánsko (muži, skupina B)
11:00 Argentína – Francie (muži, skupina B)
14:00 Chorvátsko – Švédsko (muži, skupina A)
16:00 Nemecko – Španielsko (muži, skupina A)
19:00 Japonsko – Slovinsko (muži, skupina A)
21:00 Nórsko – Egypt (muži, skupina B)

Jachting
12:05 čln ženy
12:05 čln mix
12:13 skif ženy (finále)
12:20 čln muži
13:13 skif muži (finále)
14:03 windsurfing ženy (finále)
14:23 windsurfing muži (finále)

Jazdectvo
14:00 parkúr družstiev (finále)

Lukostreľba
9:30 zmiešané družstvá (osemfinále)
14:15 zmiešané družstvá (štvrťfinále)
15:31 zmiešané družstvá (semifinále)
16:24 zmiešané družstvá (o 3. miesto)
16:43 zmiešané družstvá (finále)

Plávanie
11:00 100 motýlik muži (rozplavby)
11:17 200 m polohové preteky ženy (rozplavby, Tamara Potocká)
11:40 800 m voľný spôsob ženy (rozplavby)
12:03 4 x 100 m zmiešané polohové preteky (rozplavby)
20:30 50 m voľný spôsob muži (finále)
20:36 200 m znak ženy (finále)
20:43 200 m polohové preteky muži (finále)
21:00 100 m motýlik muži (semifinále)
21:22 200 m polohové preteky ženy (semifinále)

Plážový volejbal
9:00 – 22:00 základné skupiny žien aj mužov

Pozemný hokej
10:00 Čína – Nemecko (ženy, skupina A)
10:30 Holandsko – Španielsko (muži, skupina B)
12:45 Belgicko – Holandsko (ženy, skupina A)
13:15 Austrália – India (muži, skupina B)
17:00 Nový Zéland – Írsko (muži, skupina B)
17:30 Belgicko – Argentína (muži, skupina B)
19:45 Francúzsko – Južná Afrika (muži, skupina A)
20:15 Veľká Británia – Nemecko (muži, skupina A)

Skoky do vody
11:00 synchronizovaná 3 m doska mužov (finále)

Stolný tenis
10:00, 13:30 dvojhra ženy (semifinále)
11:00, 14:20 dvojhra muži (semifinále)

Streľba
9:00 športová pištoľ 25 m ženy – presnosť (kvalifikácia)
9:30 skeet muži (kvalifikácia 1. deň)
9:30 trojpolohová ľubovoľná malokalibrovka ženy (finále)
12:00 športová pištoľ 25 m ženy – rýchlosť (kvalifikácia)

Šerm
13:30 kord družstiev mužov (štvrťfinále)
15:00 kord družstiev mužov (o umiestnenie)
15:50 kord družstiev mužov (semifinále)
16:40 kord družstiev mužov (o umiestnenie)
19:30 kord družstiev mužov (o 3. miesto)
20:30 kord družstiev mužov (finále)

Tenis
12:00 štvorhra ženy (semifinále)
12:00 štvorhra muži (semifinále)
12:00 zmiešaná štvorhra (zápas o bronz)
13:30 dvojhra muži (semifinále)
13:30 dvojhra ženy (zápas o bronz, Iga Swiateková vs. Anna Karolína Schmiedlová, 2. zápas na kurte Philippa Chatriera)
19:00 dvojhra muži (semifinále)
19:00 zmiešaná štvorhra (finále)

Trampolíny – gymnastika
12:00 kvalifikácia ženy
13:50 finále ženy

Veslovanie
9:00 jednotlivci muži (finále)
9:42 jednotlivkyne ženy (finále)
10:42 dvojka bez kormidelníka muži (finále)
10:54 dvojka bez kormidelníka ženy (finále)
11:06 dvojskif ľahkých váh muži (finále)
11:18 dvojskif ľahkých váh ženy (finále)

Vodné pólo
14:00 Austrália – Kanada (ženy, skupina A)
15:35 Grécko – Taliansko (ženy, skupina B)
18:30 USA – Francúzsko (ženy, skupina B)
20:05 Čína – Maďarsko (ženy, skupina A)

Vodný slalom
15:30 kajak kros mužov (časovka, Jakub Grigar, Matej Beňuš)
16:40 kajak kros žien (časovka, Eliška Mintálová, Zuzana Paňková)

Volejbal
9:00 Argentína – Nemecko (muži, skupina C)
13:00 Brazília – Egypt (muži, skupina B)
17:00 Francúzsko – Slovinsko (muži, skupina A)
21:00 Japonsko – USA (muži, skupina C)
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 09:00.

Prehľad udalostí na LOH Paríž 2024 - 7. deň

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Program súťaží 7. dňa
Atletika
10:05 desaťboj mužov (100 m)
10:10 kladivo mužov (kvalifikácia)
10:15 výška žien (kvalifikácia)
10:35 100 m žien (rozbehy)
10:55 desaťboj mužov (diaľka)
11:10 1 500 m mužov (rozbehy)
11:50 100 m žien (rozbehy, Viktória Forsterová)
12:15 desaťboj mužov (guľa)
18:00 desaťboj mužov (výška)
18:10 5 000 m žien (rozbehy)
18:15 trojskok žien (kvalifikácie)
18:55 disk žien (kvalifikácia)
19:10 4×400 m zmiešaná štafeta (rozbehy)
19:45 800 m žien (rozbehy, Gabriela Gajanová)
20:10 guľa mužov (kvalifikácia)
20:50 desaťboj mužov (400 m)
21:20 10 000 m mužov (finále)

Basketbal
11:00 Japonsko – Brazília (muži, skupina B)
13:30 Austrálie – Grécko (muži, skupina A)
17:15 Kanada – Španielsko (muži, skupina A)
21:00 Francúzsko – Nemecko (muži, skupina B)

Basketbal 3×3
9:00 Čína – Nemecko (základná skupina žien)
9:30 Austrália – Azerbajdžan (základná skupina žien)
10:05 Litva – Čína (základná skupina mužov)
10:35 Poľsko – Holandsko (základná skupina mužov)
12:30 Austrália – Španielsko (základná skupina žien)
13:00 USA – Francúzsko (základná skupina žien)
13:35 Holandsko – Litva (základná skupina mužov)
14:05 Francúzsko – Lotyšsko (základná skupina mužov)
17:30 Azerbajdžan – Čína (základná skupina žien)
18:00 USA – Kanada (základná skupina žien)
18:35 Francúzsko – USA (základná skupina mužov)
19:05 Lotyšsko – Srbsko (základná skupina mužov)
21:00 Kanada – Španielsko (základná skupina žien)
21:30 Francúzsko – Nemecko (základná skupina žien)
22:05 Srbsko – Poľsko (základná skupina mužov)
22:35 Čína – USA (základná skupina mužov)

Bedminton
8:30 štvorhra žien (semifinále)
10:50 štvorhra mužov (semifinále)
15:00 zmiešaná štvorhra (o 3. miesto)
16:10 zmiešaná štvorhra (finále)
17:35 dvojhra mužov (štvrťfinále)

BMX
20:00 muži (semifinále)
20:15 ženy (semifinále)
21:35 muži (finále)
21:50 ženy (finále)

Box
15:30 a 20:00 ženy do 57 kg (osemfinále)
16:34 a 21:04 muži do 51 kg (štvrťfinále)
17:06 a 21:36 muži do 80 kg (štvrťfinále)
17:38 a 22:08 muži nad 92 kg (štvrťfinále)

Džudo
10:00, 12:20, 13:16 a 16:00 ženy nad 78 kg (jednotlivé kolá)
10:00, 12:20, 13:16 a 16:34 muži nad 100 kg (jednotlivé kolá, Márius Fízeľ)
17:18 ženy nad 78 kg (o 3. miesto)
17:38 ženy nad 78 kg (finále)
17:49 muži nad 100 kg (o 3. miesto)
18:09 muži nad 100 kg (finále)

Futbal
15:00 Maroko – USA (muži, štvrťfinále)
17:00 Japonsko – Španielsko (muži, štvrťfinále)
19:00 Egypt – Paraguaj (muži, štvrťfinále)
21.00 Francúzsko – Argentína (muži, štvrťfinále)

Golf
9:00 muži (2. kolo)

Hádzaná
9:00 Maďarsko – Dánsko (muži, skupina B)
11:00 Argentína – Francie (muži, skupina B)
14:00 Chorvátsko – Švédsko (muži, skupina A)
16:00 Nemecko – Španielsko (muži, skupina A)
19:00 Japonsko – Slovinsko (muži, skupina A)
21:00 Nórsko – Egypt (muži, skupina B)

Jachting
12:05 čln ženy
12:05 čln mix
12:13 skif ženy (finále)
12:20 čln muži
13:13 skif muži (finále)
14:03 windsurfing ženy (finále)
14:23 windsurfing muži (finále)

Jazdectvo
14:00 parkúr družstiev (finále)

Lukostreľba
9:30 zmiešané družstvá (osemfinále)
14:15 zmiešané družstvá (štvrťfinále)
15:31 zmiešané družstvá (semifinále)
16:24 zmiešané družstvá (o 3. miesto)
16:43 zmiešané družstvá (finále)

Plávanie
11:00 100 motýlik muži (rozplavby)
11:17 200 m polohové preteky ženy (rozplavby, Tamara Potocká)
11:40 800 m voľný spôsob ženy (rozplavby)
12:03 4 x 100 m zmiešané polohové preteky (rozplavby)
20:30 50 m voľný spôsob muži (finále)
20:36 200 m znak ženy (finále)
20:43 200 m polohové preteky muži (finále)
21:00 100 m motýlik muži (semifinále)
21:22 200 m polohové preteky ženy (semifinále)

Plážový volejbal
9:00 – 22:00 základné skupiny žien aj mužov

Pozemný hokej
10:00 Čína – Nemecko (ženy, skupina A)
10:30 Holandsko – Španielsko (muži, skupina B)
12:45 Belgicko – Holandsko (ženy, skupina A)
13:15 Austrália – India (muži, skupina B)
17:00 Nový Zéland – Írsko (muži, skupina B)
17:30 Belgicko – Argentína (muži, skupina B)
19:45 Francúzsko – Južná Afrika (muži, skupina A)
20:15 Veľká Británia – Nemecko (muži, skupina A)

Skoky do vody
11:00 synchronizovaná 3 m doska mužov (finále)

Stolný tenis
10:00, 13:30 dvojhra ženy (semifinále)
11:00, 14:20 dvojhra muži (semifinále)

Streľba
9:00 športová pištoľ 25 m ženy - presnosť (kvalifikácia)
9:30 skeet muži (kvalifikácia 1. deň)
9:30 trojpolohová ľubovoľná malokalibrovka ženy (finále)
12:00 športová pištoľ 25 m ženy – rýchlosť (kvalifikácia)

Šerm
13:30 kord družstiev mužov (štvrťfinále)
15:00 kord družstiev mužov (o umiestnenie)
15:50 kord družstiev mužov (semifinále)
16:40 kord družstiev mužov (o umiestnenie)
19:30 kord družstiev mužov (o 3. miesto)
20:30 kord družstiev mužov (finále)

Tenis
12:00 štvorhra ženy (semifinále)
12:00 štvorhra muži (semifinále)
12:00 zmiešaná štvorhra (zápas o bronz)
13:30 dvojhra muži (semifinále)
13:30 dvojhra ženy (zápas o bronz, Iga Swiateková vs. Anna Karolína Schmiedlová, 2. zápas na kurte Philippa Chatriera)
19:00 dvojhra muži (semifinále)
19:00 zmiešaná štvorhra (finále)

Trampolíny - gymnastika
12:00 kvalifikácia ženy
13:50 finále ženy

Veslovanie
9:00 jednotlivci muži (finále)
9:42 jednotlivkyne ženy (finále)
10:42 dvojka bez kormidelníka muži (finále)
10:54 dvojka bez kormidelníka ženy (finále)
11:06 dvojskif ľahkých váh muži (finále)
11:18 dvojskif ľahkých váh ženy (finále)

Vodné pólo
14:00 Austrália – Kanada (ženy, skupina A)
15:35 Grécko – Taliansko (ženy, skupina B)
18:30 USA – Francúzsko (ženy, skupina B)
20:05 Čína – Maďarsko (ženy, skupina A)

Vodný slalom
15:30 kajak kros mužov (časovka, Jakub Grigar, Matej Beňuš)
16:40 kajak kros žien (časovka, Eliška Mintálová, Zuzana Paňková)

Volejbal
9:00 Argentína – Nemecko (muži, skupina C)
13:00 Brazília – Egypt (muži, skupina B)
17:00 Francúzsko – Slovinsko (muži, skupina A)
21:00 Japonsko – USA (muži, skupina C)