Menu

Futbal

Liga majstrov

Lille OSC – Fenerbahce SK

2:1

koniec (1:0)

06.08.2024, 20:30 • Stade du Hainaut (Valenciennes) • 3 • Predkolo • Info o zmenách stavu (David Bochňák) cz

Tipsport: 2.28 3.24 3.37

Skončilo nám první utkání třetího předkola Ligy mistrů, ve kterém domácí Lille OSC zvítězilo nad týmem Fenerbahçe Istanbul 2:1. V prvním poločase byli aktivnější domácí a zásluhou Santose vedli. Deset minut před konce ale srovnal Kahveci a vypadalo to, že do odvety půjdou v lepší pozici Turci, nicméně střídající Zhegrova v nastaveném čase vystřelil svému týmu vítězství!

Statistiky zápasu:
Držení míče: 59% – 41%
Střely cekem: 17:9
Střely na branku: 8:5
Rohové kopy: 2:3
Fauly: 9:11 (22:31:17)

90+4

Konec zápasu.

90+1

90+1. Edon ZHEGROVA - 2:1

90+1

Lille právě vstřelilo branku! V nastaveném čase si domácí znovu berou vedení zpět! Střídající EDON ZHEGROVA se trefuje přesně a zřejmě vystřeluje svému týmu důležité vítězství! – 2:1.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.

86

Další střídání na straně Lille. Odchází střelec domácí branky Santos, přichází Sahraoui.

85

Poslední střídání na straně Fenerbahçe. Odchází Krunič, přichází Djiku.

80

80. Ifran Can KAHVECI - 1:1

80

Fenerbahce právě vstřelilo branku! Je srovnáno, šťastná ruka trenéra hostů. IRFAN CAN KAHVECI je na hřišti devět minut a už se prosazuje! Přímý kop trefil přes zeď přesně k tyči a brankář neměl žádný nárok! – 1:1.

78

Jose Mourinho podruhé střídá. Odchází Edin Džeko, přichází En Nesyri.

71

Vidíme i dvojité střídání i na straně Lille. Odchází David a Haraldsson, přichází Bayo a Zhegrova.

71

První dvojité střídání na straně hostů. Odchází Saint-Maximin a Tadič, přichází Kahveci a Aydin.

46

Začal druhý poločas.
Skončil první poločas třetího předkola Ligy mistrů, ve kterém domácí Lille OSC vede nad Fenerbahçe Istanbul nejtěsnějším možným rozdílem. O jedinou branku se zatím postaral obránce Santos. Sledujeme utkání, ve kterém je Lille aktivnější a odchází tak do kabin spokojenější hráči domácích.

Statistiky 1. poločasu:
Držení míče: 65% – 35%
Střely cekem: 10:5
Střely na branku: 5:2
Rohové kopy: 2:2
Fauly: 2:7

45+3

První poločas skončil.

45+2

První žlutá karta i na domácí straně, vidí jí autor jediné branky Santos.

45+1

V nastaveném čase prvního poločasu vidí žlutou kartu hostující Kadioglu.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.

12

12. Tiago SANTOS - 1:0

12

Lille právě vstřelilo branku! Francouzský celek se dostává do brzkého vedení! TIAGO SANTOS předvedl krásnou individuální akci, když prošel přes pravou stranu do vápna, a jeho nástřel na zadní tyč si jeden z obránců srazil do vlastní branky! Uvidíme, zda tohle bude vlastní gól, nebo pravý obránce Lille bude zapsán jako střelec branky. – 1:0.

9

Hlavní rozhodčí už v deváté minutě vytahuje první žlutou kartu. Hříšníkem je hostující útočník Edin Džeko, který to přehnal s agresivitou.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Lille OSC: Chevalier – Santos, Meunier, Alexsandro, Diakite – Haraldsson, Andre, Gomes, Gudmundsson – Cabella – David
Náhradníci: Mannone, Olmeta – Bayo, Burlet, Ilič, Mandi, Mbappé, Mukau, Raghouber, Sahraoui, Toure, Zhegrova
Trenér: Genesio B.

Fenerbahçe Istanbul: Livakovič – Muldur, Oosterwolde, Söyüncü, Kadioglu – Szymanski, Krunič, Yüksek – Saint-Maximin, Džeko, Tadič
Náhradníci: Egribayat – Akcicek, Aydin, Djiku, Elmaz, En Nesyri, Kahveci, Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Tosun, Yandas, Zajc
Trenér: Mourinho J.

Rozhodčí: István Kovács – Mihai Marica, George Florin Neacsu,.
Vzájemné zápasy
Oba celky se spolu utkaly před čtrnácti lety. V rámci play-off Evropské ligy bylo úspěšnější Lille, za které nastoupil například Eden Hazard, či Pierre-Emerick Aubameyang. Lille první zápas doma vyhrálo 2:1, v Turecku se zrodila remíza 1:1.
Lille OSC
Francouzský tým se minulou sezónu umístil na 4. místě tabulky domácí soutěže a jen o dva body mu unikl přímý postup do Ligy mistrů. Liga ve Francii začíná až za čtrnáct dní a pro francouzský tým je to první ostrá zkouška.

V přípravě se Lille střetlo například s Wolfsburgem, kterému podlehlo 0:1. Šlo o jedinou porážku před sezónou. Úspěšný byl tým proti Celtě Vigo, kterou porazil 3:1, nebo proti belgickému Gentu (1:0).

Druhým nejlepším střelcem celé soutěže ve Francii byl minulou sezónu Jonathan David, který v červenci reprezentoval Kanadu na Copa Americe. V posledním utkání přípravy poprvé nastoupil (30.7.) a měl by být připraven.
Fenerbahçe Istanbul
Celek z Turecka se minulou sezónu umístil na 2. místě tabulky domácí soutěže. I přes skvělých 99 bodů to na městského rivala z Galatasaraye nestačilo. Liga začíná v Turecku až příští týden, takže tohle je pro tým Joseho Mourinha druhá ostrá zkouška.

Tu první zvládli v minulém předkola Ligy mistrů, kdy vyřadili tým ze Švýcarska Lugano. První zápas se odehrál ve Stockholm Areně v Thunu, kde Fenerbahce zvítězilo 4:3. V odvetném utkání si to domácí tým pohlídal a zvítězil 2:1.

Do výborné formy se dostal Edin Džeko. V minulé sezóně vstřelil 21 branek, v této sezóně se ve Švýcarsku prosadil třikrát, v odvětě přidal jednu branku a i díky němu může být Jose Mourinho spokojen.
V úterý startuje třetí předkolo Ligy mistrů. Ve Francii se odehraje zápas Lille OSC, které bude hrát na stadionu ve Valenciennes. Jejich soupeř Fenerbahçe Istanbul se bude snažit pod taktovkou Mourinha urvat dobrý výsledek do odvety. Tento zápas Vám v tomto textovém přenosu přiblížíme.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.

Lille OSC – Fenerbahce SK

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 12. Santos, 90+1. Zhegrova – 80. Kahveci

Karty:   45+2. Santos (LIL) – 9. Džeko (FEN), 45+1. Kadioglu (FEN)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 9:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:11.

Lille OSC: Chevalier – Santos (86. Sahraoui), Meunier, Alexsandro, Diakite – Haraldsson (71. Zhegrova), Andre, Gomes, Gudmundsson – Cabella – David (71. Bayo)
Náhradníci: Mannone, Olmeta – Bayo, Burlet, Ilič, Mandi, Mbappé, Mukau, Raghouber, Sahraoui, Toure, Zhegrova

Tréner: Genesio B.

Fenerbahce SK: Livakovič – Muldur, Oosterwolde, Söyüncü, Kadioglu – Szymanski, Krunič (85. Djiku), Yüksek – Saint-Maximin (71. Kahveci), Džeko (78. En Nesyri), Tadič (71. Aydin)
Náhradníci: Egribayat – Akcicek, Aydin, Djiku, Elmaz, En Nesyri, Kahveci, Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Tosun, Yandas, Zajc

Tréner: Mourinho J.

Rozhodca: István Kovács – Mihai Marica, George Florin Neacsu,

Odveta: Fenerbahçe - Lille 1:1