Menu

Ďalšie

Olympijské hry - box

Do 63.5 kg – muži

Vítěz: E. Álvarez (CUB)

koniec udalosti

07.08.2024, 22:34 • Finále • Martin Augustin (@ogy_16) cz

Zlatou medaili získává Erislandy Álvarez! A zaslouženě. Nakonec to skončilo výsledkem 3:2. Kubánec se raduje a předvádí v ringu gymnastické kreace včetně salta. (23:02:13)
Konec! Kubánec dal ještě jednu ránu zároveň s gongem. Teď ale netrpělivě čekáme na výroky rozhodčích. U dvou už najisto vyhrál Álvarez. U třech je to nerozhodné a rozhodne právě třetí kolo.
Je to atraktivní box. Francouz dal nějaké údery, ale Álvarez to téměř vždy vrátí. Jak ale ukázalo druhé kolo, Álvarez asi potřebuje být viditelně lepší, aby se rozhodčí vyslovili pro něho.
Álvarez mi přišel opět aktivnější, byť Oumiha mu dokázal párkrát rány vrátit. Každopádně je překvapeném, že u třech rozhodčích dostal druhé kolo Francouz a jen u dvou Álvarez. Možná benefit pro domácího sportovce. Kubánec je blíže zlatu, ale ještě není nic hotové.
Skvělé kombinace Kubánce, který několikrát zasáhl svého soupeře a jde si také pro druhé kolo!
První kolo se neslo ve vysokém tempu. O něco lepší byl Álvarez, který také vyhrál u všech pěti rozhodčích.
Zatím je to oboustranně hodně aktivní box. Oba borci ukazují velmi dobrou techniku.
Nyní už přichází na řadu první dnešní finále. Boj o zlato v lehké váze mezi Sofianeem Oumihou a Erislandym Álvarezem. Oumiha je francouzským boxerem a bude mít velkou podporu fanoušků.
Sofiane Oumiha:
Domácí rohovník se bude moci opřít o podporu francouzského publika. Oumiha je trojnásobným mistrem světa lehké váhy. Naposledy se radoval loni v Taškentu a na hrách tak plní roli hlavního favorita. Až v semifinále mu vzdoroval Wyatt Sanford, který dostal přednost alespoň od jednoho z rozhodčích.

Erislandy Álvarez:
Do finále postoupil také Kubánec Álvarez. Tomu je 24 let a boxuje na své první olympiádě. Hned ale ukazuje, že na Kubě se rodí kvalitní boxeři. V prvním kole knokautoval Papuánce Johna Umeho. Další tři zápasy zvládl jasně bez ztráty u některého z bodových rozhodčích.
Vítám tu všechny milovníky boxu! Středeční olympijský program přinese také finálový zápas mužské kategorie do 63,5 kg – nebo-li lehké váze. O zlato si to rozdají Francouz Sofiane Oumiha s Erislandm Álvarezem z Kuby.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:34.

Do 63.5 kg – muži

Vítěz: E. Álvarez (CUB)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Finále:
Sofiane Oumiha (FRA) - Erislandy Álvarez (CUB) 2:3