Menu

Futbal

Ligue 1 McDonald’s

Toulouse FC – Olympique Marseille

1:3

koniec (0:2)

31.08.2024, 21:00 • Stadium Municipal, Toulouse • 3. kolo • Tadeáš Zeman (@Tadeasze) cz

Tipsport: 3.16 3.65 2.29

Zápas mezi Toulouse a Marseille skončil výhrou hostů 3:1. Svěřenci Roberta de Zerbiho šli do vedení v první půli po dvou zásazích Masona Greenwooda. O pár minut později obdržel červenou kartu domácí Frank Magri a bylo po zápase. Ve druhé půli Marseille ještě navýšila náskok a vypadalo to, že si s čistým kontem dojde pro tři body. Jenže v poslední minutě potrestal velkou chybu Gerónima Rulliho Shavy Babicka a stanovil konečné skóre na 1:3.

Já se s Vámi loučím a budu se těšit zase někdy příště u toho nejlepšího fotbalu. (23:04:08)
Držení míče: 22 % : 78 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:12.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Gabriel Suazo přihrával do vápna na Shavyho Babicku, ale proti jeho pokusu zasáhla obrana Marseille a tohle byla nejspíš poslední akce zápasu.

90+4

Hosté z Marseille si teď vyměnili několik přihrávek se svým brankářem a do konce zápasu zbývá už pouze pár desítek vteřin.

90+2

Valentin Rongier rozjížděl akci svého týmu přihrávkou za obranu, ta ale včas zasáhla a žádné nebezpečí tentokrát domácím nehrozí.

90+1

Shavy Babicka ještě bojuje a dokázal vybojovat téměř ztracený balón. Po jeho snažení se na levém křídle dostat k míči Joshua King a pokusil se o střelu. Jeho pokus ale končí pár čísel nad břevnem.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.

90

90. Shavy BABICKA - 1:3

90

Toulouse právě vstřelilo branku!
Tak domácí se přeci jen dočkali čestného úspěchu. Za nakopávaným míčem běžel SHAVY BABICKA, který měl k míči dál než brankář Marseille. Gerónimo Rulli ale udělal obrovskou chybu a gabonský útočník ji dokázal potrestat. Asistence: Djibril Sidibé.

88

Už více než dvě minuty si hráči Marseille vyměňují přihrávky u svého vápna. Oba týmy čekají na konečný hvizd rozhodčí.

86

Střídání v týmu Olympique Marseille:
ze hřiště odchází Pierre-Emile Højbjerg, přichází Bamo Meïté,
ze hřiště odchází Geoffrey Kondogbia, přichází Valentin Rongier.

85

Teď ale přišla přihrávka nepřesná a hosté se dopustili faulu, po kterém budou na své polovině rozehrávat domácí hráči.

84

Hosté drží míč na svých kopačkách a vyměňují si přihrávky kolem půlící čáry.

82

Vincent Sierro zastavil skluzem pronikajícího Jonathana Rowa a hlavní sudí Frappartová tasí žlutou kartu. Následuje přímý kop od postranní lajny.

81

Mason Greenwood se pokusil o přízemní centr, ale neměl ve vápně žádnou podporu a balón získává na své kopačky obrana Toulouse.

79

Valentín Carboni si navedl míč do středu a vystřelil směrem na branku. Jeho střelu Guillaume Restes vyrazil přesně na Pierra-Emila Højbjerga, který to také vyzkoušel z těžkého úhlu, ale s úspěchem se nesetkal a trefil pouze boční síť.

78

Jonathan Rowe hledal před brankou své spoluhráče přízemním centrem, ale jeho pokus odvrací obrana na rohový kop.

77

Špatně zahraný přímý kop, který nacentroval do vápna kapitán Toulouse Vincent Sierro, odvrací obrana soupeře daleko od své branky.

76

Střídání v týmu Toulouse FC:
ze hřiště odchází Yann Gboho, přichází Niklas Schmidt,
ze hřiště odchází Aron Dönnum, přichází Joshua King.

Střídání v týmu Olympique Marseille:
ze hřiště odchází Elye Wahi, přichází Neal Maupay.

74

Žlutou kartu za nesportovní chování vidí Lilian Brassier a Shavy Babicka.

72

Nezafungovala spolupráce mezi hráči Marseille a po jejich nepřesnosti balón doputoval až na brankáře domácích, který s rozehrávkou nepospíchá.

70

Znovu aktivní Mason Greenwood přiťukl míč do vápna na Jonathana Rowa, ale tomu chyběl krok, aby zastihl míč na hrací ploše Odkopávat od branky bude Guillaume Restes.

69

Mason Greenwood hledal na levé straně Jonathana Rowa, ale jeden z obránců skvěle odhadl situaci a zažehnal nebezpečí hlavičkou do autu.

67

Warren Kamanzi je v pořádku a může pokračovat ve hře.

66

Střídání v týmu Olympique Marseille:
ze hřiště odchází Amín Harít, přichází Valentín Carboni,
ze hřiště odchází Luis Henrique, přichází Jonathan Rowe.

65

Po jednom ze soubojů zůstává na zemi jeden z hráčů domácích a musí být ošetřen. Roberto de Zerbi toho využívá a děla pár změn v sestavě.

64

Domácí se teď na malou chvíli usadili u šestnáctky soupeře a vypracovali si rohový kop. Ten ale žádnou šanci nepřinesl a u míče jsou opět hosté.

62

Střídání v týmu Toulouse FC:
ze hřiště odchází Zakarjá Abúchlál, přichází Warren Kamanzi,
ze hřiště odchází Charlie Cresswell, přichází Djibril Sidibé,
ze hřiště odchází Cristian Cásseres, přichází Shavy Babicka.

61

Ve vápně Toulouse byl atakován jeden z hráčů hostí a vypadalo to jako penaltový zákrok, ale hlavní rozhodčí penaltu zatím nepíská.

59

V podání celku z Marseille vypadá tento zápas jako exhibice, všichni hráči si zápas užívají a my můžeme sledovat krásné fotbalové kousky.

58

58. Mason Greenwood se dostal do velké šance, ale ze dvou metrů vysoko přestřelil poloprázdnou branku.

58

Mason Greenwood znovu útočil po hattricku, ale co teď spálil, to se jen tak nevidí. Dostal přihrávku do malého vápna a střílel do poloprázdné branky, jenže netrefil míč dobře a přestřelil branku o pár metrů.

56

Hosté ale udělali chybu v rozehrávce a Yann Gboho se skoro dostal k míci, chyběl mu maximálně jeden krok, aby se dostal ke střele z velmi dobré pozice.

54

Ihned po rozehrávce se míče zmocnili hosté z Marseille a kontrolují hru. Domácí vypadají velmi odevzdaně a určitě se nemůžou dočkat konce zápasu.

53

53. Charlie CRESSWELL - 0:3

53

Marseille právě vstřelilo branku!
Amín Harít se ocitl s míčem na kopačce za vápnem soupeře, prostrčil ho na nabíhajícího Luise Enriqueho, který tečovanou střelou na zadní tyč upravuje skóre na 3:0. Gól není připsán brazilskému útočníkovi, ale CHARLIEMU CRESSWELLOVI, který ještě před vlastním brankářem tečoval míč mimo jeho dosah.

52

Přihrávka na Elyeho Wahiho byla zablokována obranou Toulouse a hosté budou muset začít útok znovu z vlastní poloviny.

50

Na trávníku se po jednom ze soubojů ocitl Yann Gboho, ale faul se nepíská a míče se znovu zmocnili hráči v oranžovomodré kombinaci.

49

Aron Dönnum obdržel žlutou kartu. Vysloužil si ji nejspíše za prostest vůči výrokům, o kterých rozhodla hlavní rozhodčí.

48

Domácí vstoupili do druhé půle velmi odvážně. Přestože hrají v deseti, tak spustili vysoký presink a stěžují soupeři rozehrávku.

47

Zakarjá Abúchlál se při snaze získat míč dopustil lehkého faulu a hosté z Marseille budou rozehrávat na své polovině.

46

Do druhé půle vstoupili výkopem domácí, kteří se budou snažit dohrát tento zápas se ctí. Vypadá to, že ani jeden tým neudělal změnu v sestavě.

46

Začal druhý poločas.
Do zápasu vstoupil lépe domácí celek. V prvních minutách se svěřenci Carlese Martíneze dostali do několika náznaků šancí a nic nenasvědčovalo tomu, co se stane ve zbytku poločasu. Po dvou hrubých chybách v obraně se dvakrát prosadil Mason Greenwood a nepovedenou první půli korunoval Frank Magri, který byl za ostrý šlapák po téměř půl hodině vyloučen.
Druhý poločas začne přibližně v 22:06.

45+6

První poločas skončil.

45+5

Mason Greenwood dostal přihrávku zhruba pět metrů za velkým vápnem a byl faulován. Následovala standardka z dobré pozice, ale střelu zablokovala zeď.

45+5

Před koncem prvního poločasu se ještě dočkáme standardní situace v podobě rohového kopu. Tuto výhodu budou mít hosté.

45+3

Po nakopávaném míči byl zastaven Zakarjá Abúchlál, který by zřejmě šel do samostatného úniku. Hlavní rozhodčí ukazuje, že si obrana Marseille počínala čistě a k nedovolenému zákroku nedošlo.

45+2

Mason Greenwood útočil po hattricku. Na pravé straně dostal míč, udělal kličku soupeři a pravou nohou vystřelil na zadní tyč. Guillaume Restes ale předvedl reflexivní zákrok a nedovolil další změnu skóre.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.

44

Uprostřed hřiště se v tvrdém souboji dopustil faulu Cristian Cásseres a za svůj prohřešek vidí žlutou kartu. S rozhodnutím vůbec nesouhlasí, ale vzhledem k průběhu si nemůže nějaká nesouhlasná gesta vůbec dovolit.

43

Útočného faulu se dopustil Mason Greenwood a hráči Toulouse se aspoň na chvíli mohou zmocnit míče, kterého si v posledních minutách užili velmi málo.

42

První poločas už se pouze dohrává. Sledujeme velmi statický fotbal, který připomíná spíše hru kočky s myší.

41

Domácí se dostali k míči a pokusili se rychle přejít do útoku. Hned v počátku ale byli zastaveni a míče se ujali znovu hráči hostí.

39

Hosté z Marseille si vyměňují přihrávky na polovině soupeře a nikam se neženou. Vedení 2:0 jim stačí a proti oslabenému Toulouse se nemusí nikam hnát.

38

Aktivní Luis Henrique se opět dostával do vápna soupeře a chystal se ohrozit Guillauma Restese, ale nakonec byl od míče odstaven.

36

Hráči to dnes hlavní rozhodčí vůbec neulehčují. Několikátý faul, tentokrát se ho dopustili hosté a blízko půlící čáry rozehrají hráči domácího celku.

34

Michael Murillo se dopustil faulu u postranní čáry a následovat bude standardka i na druhé straně. Domácí ji ale mají z těžší pozice a přijde spíše centrovaný balón.

32

Střela z přímého volného kopu nakonec Guillauma Restese neohrozila, protože balón skončil na hlavě jednoho z hráčů ve zdi.

31

Pár metrů za šestnáctkou se domácí dopustili faulu a hosté tak budou rozehrávat standardku z velmi dobré pozice.

31

Elye Wahi se uvnitř vápna dostal k míči navedl si ho na střelu a pokusil se vystřelit na zadní tyč. Balón by pravděpodobně skončil v síti, ale nakonec ho stihl zablokovat jeden z obránců.

29

S domácími to nevypadá vůbec dobře, v první půl hodině měli v obraně veliké problémy a teď se navíc musí obejít bez jednoho hráče.

28

28. Červená karta

28

Po necelé půlhodině hry je tady vyloučení. Za ostrý šlapák uviděl kartu červené barvy domácí Frank Magri, který po špatném úvodu oslabuje svůj tým.

26

Lilian Brassier zkoušel za obranou hledat Elye Wahiho, ale balón byl nakonec delší a doputoval až za brankovou čáru.

24

Tlak hostů ukončil až razantní odkop, po kterém se balón dostal až v Gerónimu Rullimu, který rozjíždí další útok svého týmu přihrávkou do strany.

23

S domácími to nevypadá vůbec dobře. Při každém útoku Marseille to v obraně hoří. Tentokrát nechybělo moc, aby se do dobré pozice dostal Amín Harít. Na poslední chvíli ale zasáhl jeden z bránících hráčů.

21

Útočné snažení Marseille zastavuje hvizd hlavní rozhodčí, která signalizuje faul. Domácí se teď budou moci na chvíli uklidnit, protože rozehrávají na své polovině.

20

Po dvou vstřelených gólech jsou hosté na koni a nepouštějí svého soupeře k míči.

17

17. Mason GREENWOOD - 0:2

17

Marseille právě vstřelilo branku!
Neuběhla ani minuta a hosté jdou do dvoubrankového vedení. Do otevřené obrany se dostal Luis Henrique, který si všiml, že je na pravém křídle úplně volný MASON GREENWOOD, předložil mu balón a anglický hráč překonal dnes podruhé brankáře Restese. Asistence: Luis Henrique.

16

16. Mason GREENWOOD - 0:1

16

Marseille právě vstřelilo branku!
Po velké chybě Charlieho Cresswella šli do brejku hosté z Marseille. První centr obrana odvrátila, ale k míči se dostal Luis Henrique, který ho ve vápně předložil MASONU GREENWOODOVI a ten dokázal prostřelit brankáře na vzdálenější tyč. Asistence: Luis Henrique.

15

Domácí se na dva doteky dostali až k šestnáctce soupeře, ale u míče byl po průnikové přihrávce jako první brankář Marseille Gerónimo Rulli.

13

Po pravé straně se zkoušel do vápna prodrat Mason Greenwood, ale jeho průnik zastavil jeden z obránců a odvrátil míč na aut.

12

V posledních minutách vidíme stejný obrázek hry. Hráči Marseille si vyměňují přihrávky okolo půlící čáry a čekají na nějakou mezírku v řadách Toulouse.

10

Pierre-Emile Højbjerg (Marseille) zastavil nadějně se rozvíjející akci Toulouse a po právu vidí první žlutou kartu zápasu.

8

Yann Gboho si naběhl za obranu na nakopávaný míč a nakonec z této akce přišel centr do vápna, který sebral ze vzduchu Gerónimo Rulli.

7

Už to vypadalo, že po dobrém presinku půjdou domácí do dobré šance, ale zastavil je hvizd hlavní rozhodčí, které neunikl menší nedovolený zákrok.

6

Hosté znovu kombinují na své polovině a nemohou se dostat přes polovinu hřiště. Domácí zatím dobře napadají a neumožňují svému soupeři rozjet žádný útok.

4

Domácí se poprvé dostali do šestnáctky soupeře a hned z toho byl zajímavý závar. Po několika odrazech míč rozvlnil síť, ale naneštěstí pro Toulouse pouze tu boční. Následovat bude rohový kop.

3

Průnikovou přihrávku za obranu Marseille skvěle přečetl její brankář Gerónimo Rulli, který včas vystartoval a dokázal balón odehrát do bezpečí.

2

Hned po úvodním výkopu se míče zmocnili svěřenci Roberta de Zerbiho a vyměňují si přihrávky na své polovině.

1

Hlavní sudí Frappartová úvodním hvizdem zahájila zápas. Domácí vstupují do zápasu v modrých dresech a bílých šortkách. Hosté zvolili dresy oranžové a k nim modré kraťasy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Toulouse FC: Restes – Cresswell, Nicolaisen, McKenzie – Dönnum, Sierro (C), Cásseres, Suazo – Abúchlál, Gboho – Magri.
Náhradníci: Domínguez – Babicka, Genreau, Kamanzi, Methalie, Schmidt, Sidibé, King, Akdag.
Trenér: Carles Martínez

Olympique Marseille: Rulli – Murillo, Cornelius, Brassier, Merlin – Højbjerg (C), Kondogbia – Greenwood, Harít, L. Henrique – Wahi.
Náhradníci: de Lange – Abdallah, Carboni, Lirola, Meïté, Rongier, Rowe, Sternal, Maupay.
Trenér: Roberto de Zerbi

Rozhodčí: Frappart – Berchebru, Drouet.
Toulouse (11. místo, 2 body)
0 výher
2 remízy
0 proher
Skóre 2:2
Toulouse, stejně jako jejich dnešní soupeř, bude chtít v této sezóně vylepšit umístění v tabulce oproti minulému ročníku, a tak se v týmu událo několik změn. Do Toulouse přišli dva noví stopeři, kteří za sebou mají celkem vydařené premiéry a podíleli se na tom, že jejich tým v úvodních dvou zápasech inkasoval pouze jednou. V útoku Toulouse to ale zatím drhne, hráči se prosadili až po sto šedesáti třech minutách, a tak mají do dalších zápasů co vylepšovat.

Letní přestupy:
Příchody: Cresswell, Sidibe, McKenzie, King
Odchody: Birmančevič, Rouault, Diarra, Dallinga, Mawissa Elebi, Costa, Keben

Marodka:
-

Posledních 5 zápasů:
Nice – Toulouse 1:1
Toulouse – Nantes 0:0
Toulouse – Valladolid 0:2
Espanyol – Toulouse 0:0
Girona – Toulouse 0:4

Marseille (5. místo, 4 body)
1 výhra
1 remíza
0 proher
Skóre 7:3
Marseille vstoupila do nové sezóny s novým trenérem Robertem de Zerbim a letos míří rozhodně výš než minulý rok, kdy celek skončil až na osmém místě. Před sezónou udělala Marseille několik přestupů a jména jako Mason Greenwood a Elye Wahi by rozhodně měla pomoct k tomu, aby se týmu dařilo a aby zaútočil na nejvyšší příčky tabulky. Z úvodních dvou zápasů získali hráči Marseille čtyři body, což je pro ně dobrý start. V prvním utkání porazili Brest vysoko 5:1 na jeho hřišti a na domácím stadionu brali po remíze 2:2 s Reims jeden bod.

Letní přestupy:
Příchody: Meite, Brassier, Kone, Greenwood, Hojbjerg, Cornelius, Carboni, De Lange, Rulli, Wahi, Rowe, Maupay
Odchody: Ndiaye, Clauss, Amavi, Sarr, Lopez

Marodka:
Kone, Nadir, Moumbagna

Posledních 5 zápasů:
Marseille – Reims 2:2
Brest – Marseille 1:5
Augsburg – Marseille 1:3
Sunderland – Marseille 2:2
Marseille – Pau 3:0

Bilance vzájemných zápasů:
8 – 21 – 19

Poslední zápas:
Toulouse – Marseille 2:2
45+1. Nicolaisen, 82. Gboho – 38. Onana, 90+5. Moumbagna
Žluté karty: Diarra – Murillo, Ounahi
Dobré sobotní odpoledne, dnes je na programu několik zápasů španělské Ligue 1 McDonald’s a já Vás vítám u zápasu ToulouseMarseille. Zápas se odehraje na Stadium Municipal (Toulouse) a jeho začátek je naplánován na 21:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Toulouse FC – Olympique Marseille

1:3

koniec (0:2)

Späť na online

Góly: 90. Babicka (Sidibé) – 16. Greenwood (L. Henrique), 17. Greenwood (L. Henrique), 53. Cresswell (vla.)

Karty:   44. Cásseres (TOU), 49. Dönnum (TOU), 74. Babicka (TOU), 82. Sierro (TOU) – 10. Højbjerg (OMA), 74. Brassier (OMA)   28. Magri (TOU)

Držení míče: 22 % : 78 %.
Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:12.

Toulouse FC: Restes – Cresswell (62. Sidibé), Nicolaisen, McKenzie – Dönnum (76. King), Sierro (C), Cásseres (62. Babicka), Suazo – Aboukhlal (62. Kamanzi), Gboho (76. Schmidt) – Magri.
Náhradníci: Domínguez – Genreau, Methalie, Akdağ.

Tréner: Carles Martínez

Olympique Marseille: Rulli – Murillo, Cornelius, Brassier, Merlin – Højbjerg (C) (86. Meïté), Kondogbia (86. Rongier) – Greenwood, Harit (66. Carboni), L. Henrique (66. Rowe) – Wahi (76. Maupay).
Náhradníci: de Lange – Abdallah, Lirola, Sternal.

Tréner: Roberto de Zerbi

Rozhodca: Frappartová – Berchebru, Drouet

Diváci: 19 178