Menu

Ďalšie

Olympijské hry - streľba

Trap – muži

koniec udalosti

30.07.2024, 09:00 • Chateauroux Shooting Center • Ján Polák

Náš Marián Kovačócy obsadil v kvalifikácii trapu mužov konečnú 26. priečku, Čech Jiří Lipták skončil na 18. mieste. (14:48:18)

Kvalifikácia je na konci, Číňan Čchi Jing je dnes stopercentný a odnáša si kvalifikačné prvenstvo pred Britom Halesom. Finále by malo začať o 15:30.
Na štvrtom mieste končí Švéd Levin-Andersson, hneď vzápätí aj Willett z Austrálie.
Šieste miesto po kvalifikácii obsadil Mein z USA, pred ním skončil Brol Cardenas z Guatemaly. Pokračujeme v rostrele o prvé štyri miesta.

Finále mužov v trape bude mať nasledovné zloženie: Čchi Jing (CHN), Nathan Hales (GBR), Richard Levin-Andersson (SWE), James Willett (AUS), Jean Pierre Brol Cardenas (GUA) a Derrick Scott Mein (USA).
Nepopulárne 7. miesto obsadí v Paríži Chorvát Giovanni Cernogoraz, zloženie finálovej šestky je tak jasné.
Ako ďalší v poradí vypadáva z rozstrelu Číňan Jü Chaj-čcheng, končí na 8. mieste.
Ako prvý z rozstrelu vypadáva Maročan Driss Haffari, ktorý končí na 10. mieste, v tesnom slede po ňom končí aj Mitchell Iles z Austrálie.
Rozstrel o finálové miestenky a konečné poradie kvalifikácie sa začal.
Kvalifikácia bude pokračovať rozstrelom o finále, z ktorého vzíde šestica postupujúcich.
Svoju kvalifikačnú púť ukončil aj obhajca zlata, český reprezentant David Lipták. Dnes podal bezchybný výkon. Nebyť včerajšieho nevydareného druhého kola, vo finále by nechýbal. Kvalifikačný systém je, žiaľ, nekompromisný. Lipták je na priebežnej 18. pozícii.
Švédovi sa to podarilo, odstrieľal čisté kolo a s dvomi chybami končí kvalifikáciu na postupovej pozícii.
Kvalifikácia mužského trapu sa pomaly chýli ku koncu. Istými finalistami sú aj Nathan Hales z Veľkej Británie a James Willett z Austrálie. Pridať sa k nim môže aj Švéd Levin-Andersson, ak odstrieľa čisté kolo.

Číňan Čchi Jing je zatiaľ prvým istým finalistom, v poslednom kole zostrelil všetkých 25 terčov a usadil sa na priebežnej prvej pozícii.
Marián Kovačócy práve ukončil svoju kvalifikáciu s celkovým výkonom 117 trafených terčov a zaradil sa na priebežnú 24. pozíciu.
Marián Kovačócy netriafa ďalší terč na druhom stanovisku, v priebežnom poradí sa prepadáva.
Na čele priebežného poradia je momentálne dvojica Číňanov Jü Chaj-čcheng a Čchi Jing, ktorí mali zo včera dve chyby a dnes sa ešte nepomýlili. Niektorí ich konkurenti však ešte v piatom kole nezačali strieľať.
Marián Kovačócy, žiaľ, robí ďalšiu chybu hneď na prvom stanovisku posledného kvalifikačného kola.
Posledné kvalifikačné kolo práve začína, padajú prvé terče.
V súťaži je momentálne prestávka pred posledným kolom. Strelci o niekoľko minút začnú poslednú časť kvalifikácie.
Marián Kovačócy je po štvrtom kvalifikačnom kole na 22. pozícii, Jiří Lipták po čistom kole poskočil na 20. priečku.
Na čele kvalifikácie je po štvrtom kole sedmička pretekárov, ktorí majú 98 bodov. Súboj o finále tak bude ešte dramatický. Ďalšia šestica je v tesnom závese o jeden bod.
Jiří Lipták si mierne napravil chuť po včerajšej časti kvalifikácie, vo štvrtom kole zaznamenal bezchybný výkon.
Jeden z doterajších lídrov súťaže, Willett z Austrálie taktiež urobil jednu chybu a klesol v priebežnom poradí. Zatiaľ jediným, kto má v doterajšom priebehu iba jeden nepresný výstrel je Švéd Levin-Andersson, ten však iba začína štvrté kolo.
Marián Kovačócy ukončil štvrté kolo s jednou chybou. Došlo k nej hneď na prvom stanovisku.
Marián Kovačócy odstrieľal prvé stanovisko, robí však jednu chybu.
Štvrté kolo kvalifikácie sa pomaly rozbieha.
Čakáme na prvé výstrely mužských trapistov.
Do finále, ktoré sa uskutoční dnes o 15:30 postúpi iba šestica najlepších strelcov.
Včerajšie úvodné tri kolá kvalifikácie v trape mužov najlepšie vyšli dvom strelcom, ktorí sa pomýlili iba raz – Švédovi Levin-Anderssonovi a Austrálčanovi Willettovi. Ďalších osem strelcov má na svojom konte dve chyby. Nášmu Mariánovi Kovačócymu nevyšlo prvé kolo, v ktorom netrafil hneď tri terče, vo zvyšných dvoch kolách si pripísal po jednej chybe. Momentálne je tak na 20. priečke so 70 presnými zásahmi. Nedarilo sa ani obhajcovi zlata z Tokia, Čechovi Jiřímu Liptákovi, ktorý v druhom kole zaváhal štyrikrát. Keďže po jednej chybe si pripísal aj v prvom a treťom kole, na konte má iba 69 zostrelených terčov a je na 27. pozícii. Účasť nášho aj českého reprezentanta vo finále je tak už len v rovine postupovej kalkulačky.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 09:00.

Trap – muži

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Záver kvalifikácie trapu mužov
Druhá časť kvalifikácie v trape mužov. Náš Marián Kovačócy je po včerajších troch kolách na priebežnej 20. priečke a na účasť vo finále sa mu zrejme dosiahnuť nepodarí, keďže na lídrov stráca 3-4 terče.