Menu

Ďalšie

Olympijské hry - streľba

Trap – ženy

koniec udalosti

30.07.2024, 09:00 • Chateauroux Shooting Center • Ján Polák

Ďakujeme za sledovanie dnešného prenosu a budeme zajtra sledovať záver kvalifikácie trapu žien. (14:19:35)

Úvodný kvalifikačný deň v trape žien je na konci. Jedinou bezchybnou strelkyňou bola Španielka Mar Molne Magrinová. Jej krajanka Galvezová za ňou o bod zaostáva. Ďalšie štyri strelkyne zaznamenali dve chyby. Naša Zuzana Rehák-Štefečeková má po troch kolách bilanciu 68/75, zajtra bude potrebovať bezchybný výkon a spoliehať sa na zaváhanie súperiek. Jej šanca na účasť vo finále je už len teoretická.
Španielka to zvládla, ako jediná zo všetkých trapistov na OH odstrieľala tri čisté kolá a zaslúžene vedie kvalifikáciu.
Jedinou stopercentnou strelkyňou ostáva Španielka Mar Molne Magrinová. Jej krajanka Fatima Galvezová má po dokončených troch kolách na konte jedinú chybu. Rovnako Talianka Stancová, tá však ešte stále strieľa.

Našej reprezentantke Zuzane Rehák-Štefečekovej absolútne nevyšlo tretie kvalifikačné kolo, urobila v ňom štyri chyby a s celkovou bilanciou 68/75 sa zaradila na priebežnú 23. pozíciu. Jej postup do finále je už prakticky bez šance.
Zuzana, žiaľ, chybuje aj na treťom stanovisku a momentálne má na svojom konte už päť netrafených terčov.
Strelkyne odštartovali tretie kvalifikačné kolo, strieľa už aj Zuzana Rehák-Štefečeková, ktorá však na druhom stanovisku opäť chybuje a finále sa jej začína pomaly vzďaľovať.
V kvalifikácii je momentálne prestávka medzi druhým a tretím kolom.
Druhé kolo je na konci, obe líderky sú stále bezchybné. Ďalšie štyri pretekárky majú na svojom konte po jednej chybe. Naša Zuzana Rehák-Štefečeková má na svojom konte momentálne tri netrafené terče. Vo zvyšnom priebehu kvalifikácie už si veľa zaváhaní dovoliť nemôže.
Už iba dve strelkyne sú v doterajšom priebehu kvalifikácie stopercentné – Talianka Stancová a Španielka Molne Magrinová. Obe pred chvíľkou začali svoje druhé kolo.
Zuzana Rehák-Štefečeková odstrieľala druhé kvalifikačné kolo, pripísala si jednu chybu a v priebežnom poradí je na 12. mieste, ešte však strieľajú jej súperky.
Naša reprezentantka, žiaľ, netriafa terč na treťom stanovisku v druhom kole, na svojom konte má tri nepresné zásahy.
Už strieľa aj naša Zuzana Rehák-Štefečeková, prvých päť terčov zvládla bez chyby.
Druhé kolo kvalifikácie trapu žien sa pomaly rozbieha.
Po prvom kole kvalifikácie je zatiaľ stopercentná táto pätica pretekárok: Lucy Charlotte Hallová z Veľkej Británie, Lin I Čchun z Čínskeho Tchaj-pej, Mar Molne Magrinaová zo Španielska, Adriana Ruano Olivová z Guatemaly a Talianka Maria Silvano Stancová. Ďalších sedem strelkýň má na svojom konte jeden nepresný výstrel.
Zuzana bude potrebovať v ďalšom priebehu kvalifikácie prakticky bezchybný výkon, aby mala šancu na finále.
Zuzana Rehák-Štefečeková je po prvom kole na delenom 13. – 18. mieste s bilanciou 23/25 terčov.

Pretekárky odstrieľali prvé kolo, zatiaľ päť strelkýň je bez chyby, naša Zuzana Rehák-Štefečeková má na svojom konte dva netrafené terče.
Aj skupiny 4 a 5 už majú prvé kolo takmer odstrieľané.

Trap – ženy

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Štart kvalifikácie ženského trapu
Naša obhajkyňa zlata z Tokia a celkovo už trojnásobná olympijská medailistka, Zuzana Rehák-Štefečeková dnes štartuje kvalifikáciu v trape. Zároveň je aj jednou z našich medailových nádejí.