Menu

Ďalšie

Olympijské hry - pozemný hokej - ženy

Austrálie – Španělsko

3:1

koniec udalosti (1:0, 0:0, 0:1, 2:0)

03.08.2024, 12:45 • Stade Yves-du-Manoir 1, Paříž • Skupina B • Michal Břuchanský cz

Teprve gól do prázdné branky rozhodl o konečné podobě skupiny B. Australanky se díky nepatrně lepšímu skóre udržely na čele před Argentinou a ve čtvrtfinále půjdou na čtvrtý tým skupiny A, o kterém ještě není jasno. Španělky jsou se sedmi body třetí a čeká je jeden z dvojice Německo / Belgie. (14:28:36)
Tak to byl nesmírně zajímavý duel. Australanky do něj vlétly ve velkém stylu, ale po trefě Arnottové ze druhé minuty jaksi zvadly. Španělky začaly dominovat, ale dlouho je srážela neschopnost proměňovat vytvořené šance včetně osmi trestných rohů. Brankářka Batramová hromadu střel pochytala a nulu ztratila až ve 43. minutě z penalty Rieraové. Cestu za obratem Španělkám masivně zkomplikovalo pětiminutové vyloučení Blancy Pérezové. Kershawová ho s pomocí trestného rohu rychle potrestala a krátce po tomto vítězném gólu padl z hokejky Nobbsové ještě jeden zásah do prázdné branky.

60

Konec zápasu.

59

Austrálie právě vstřelila branku!
Odvolání brankářky Pérezové se ani trochu nevyplatilo. Riskantní rozehrávku kapitánky Lópezové vystihla KAITLIN NOBBSOVÁ a z pár metrů neměla problém dopravit míček do prázdné branky. Respektive trochu ano, neboť se letící projektil otřel o nohu Ginéové.

58

Odvážný průnik mezi dvěma secvaknutými obránkyněmi Kershawové nevyšel. Dvě a čtvrt minuty před koncem se chystá nová akce Španělek.

57

Pokus o rychlý brejk Španělek neměl šťastný konec. Centr Iglesiasové byl tečován dobíhající Australankou a ve střeleckém kruhu osamocená Begona Garcíaová nedostala šanci ke střele.

56

Velká pomoc pro Španělsko. Jejich oslabení je předčasně u konce, neboť za faul na rozběhnutou Segúovou obdržela žlutou kartu také Australanka Somervilleová.

55

Austrálie právě vstřelila branku!
Přesilovka je rychle využita! Hezká souhra mezi Taylorovou a Colwillovou skončila střelou do těla blokující Rieraové a nařízeným trestným rohem. Colwillová z něj trefila hokejku klečící spoluhráčky STEPHANIE KERSHAWOVÉ a míček byl přizvednut mimo dosah Clary Pérezové. Jestli to byla secvičená akce, tak klobouk dolů.

54

Blanca Pérezová si ze souboje s Nobbsovou odnesla žlutou kartu, což znamená pětiminutovou početní výhodu Austrálie. To může být klíčový moment zápasu!

54

Španělky v obrovské rychlosti došly až do zakončení. Konkrétně v něm byla Marta Segúová, ale Bartramová opět potvrdila roli asi nejlepší hráčky australského týmu.

53

Kuriózní momentka u španělské branky. Neadresnou přihrávku Brooksové pouštěly Amundsonová s Clarou Pérezovou do autu a bylo pro ně velkým překvapením, když se míček odrazil o tyč. Na druhou stranu by gól platit nemohl, přihrávka nebyla vypuštěna ze střeleckého kruhu.

52

Lucia Jiménezová se snažila připravit některé ze spoluhráčce teč zevnitř střeleckého kruhu. Australská obrana byla tentokrát dobře připravená.

51

Blanca Pérezová zapojila do protiútoku úplně volnou kolegyni na levé straně. Vzešla z toho střela Begony Garcíaové a obětavá dorážka Lucie Jiménezové, která však za dobře stojící Bartramovou neprošla.

50

Penny Squibbová z dálky nastřelovala míček na teč, ale nebylo to nic, co by mělo brankářku Claru Pérezovou ohrozit. Pokračovat budou Evropanky.

49

Begona Garcíaová zbrkle chybovala v přechodové fázi, ale Australanky si rovněž nechaly míček utéct. Na vině bylo nezvládnuté zpracování Grace Stewartové.

48

Stephanie Kershawová se podepsala pod australský protiútok. Zpoza trestného kruhu hledala vysokým centrem některou ze dvou spoluhráček, ale těm se rychle letící míček zkrotit nepovedlo.

47

Nezdá se, že by se na obrazu hry mělo v blízké době něco měnit. Španělky hrají ve velkém laufu a po rychle rozehraném volném úderu se neúspěšně snažily zahrozit nahozením Strappatové.

46

Začátek 4. čtvrtiny.

45

Konec 3. čtvrtiny.

Austrálie – Španělsko

3:1

koniec udalosti (1:0, 0:0, 0:1, 2:0)

Späť na online


Rozhodca: McCleanová (TTO), Churchová (NZL)

Štatistiky:
Sestavy
Austrálie: Bartramová - Colwillová, Lawtonová, Youngová, Squibbová, Arnottová, Nobbsová (C), T. Stewartová, Williamsová, Greinerová, G. Stewartová.
Náhradníci: Perisová, Brooksová, Kershawová, Somervilleová, Taylorová.
Trenér: Katrina Powellová

Španělsko: C. Pérezová - L. Barriosová, Strappatová, Jiménezová, Lópezová (C), Segúová, Amundsonová, Bl. Pérezová, Ginéová, Torresová-Quevedová, Álvarezová.
Náhradníci: S. Barriosová, Iglesiasová, Rieraová, Garcíaová, Be. Perézová
Trenér: Carlos García Cuenca
Branky
2. Arnottová, 55. Kershawová, 59. Nobbsová - 43. Rieraová (pen.)
Zelené karty
29. Greinerová - 14. Segúová
Žluté karty
56. Somervilleová - 54. Bl. Pérezová