Menu

Ďalšie

Olympijské hry - stolný tenis

Dvouhra – ženy

koniec udalosti

03.08.2024, 13:30 • South Paris Arena 4 • Adam Kročil cz

Turnaj ženské dvouhry skončil bronzovou medailí pro Japonku Hayatovou. Finále přineslo souboj 2 čínských hráček, které skončilo výhrou té žebříčkově slabší. Já vám děkuji za pozornost a věřím, že si najdete čas i na zítřejší medailové zápasy mužské dvouhry. (16:25:37)

O bronz
Hina HAYATOVÁ (JPN) – SHIN Yubin (KOR) 4:2

O zlato
SUN Yingsha (CHN) – CHEN Meng (CHN) 2:4

Konečné pořadí:
1.CHEN Meng (CHN)
2.SUN Yingsha (CHN)
3.Hina HAYATOVÁ (JPN)

Sun vyhrála turnaj smíšené čtyřhry společně s Wangem. Toto finále jí však nepatřilo a na zlatou medaili z dvouhry si musí nechat zajít chuť. Překvapivou vítězkou se stala Chen Meng, která vyhrála ženské finále 4:2 (-4,7,4-9,9,6).
Totožným výsledkem, jako vyhrála Sun 4.set, teď vyhrává Chen Meng ten pátý. Finálové překvapení je tak za stavu 3:2 už velmi blízko.
Čtvrtý set vypadal zpočátku vyrovnaně, potom se však Sun 5 míčky dostala do trháku 10:5 a set i přes malé zaváhání dotáhla ke zdárnému konci 11:9. Sun tak srovnává na 2:2. Důležitost zápasu jde vidět z emocí obou hráček, které byly odměněny žlutou kartou.
A nakonec může být všechno úplně jinak. Chen Meng totiž vyhraným setem v poměru 11:4 otáčí vývoj utkání na 2:1.
Chen Meng zřejmě vyslyšela má slova a vyhrává 2.set poměrem 11:7. Tento výsledek jistě těší fanoušky v aréně, kteří se tak dočkají minimálně o set delší podívané.
Sun sebevědomě naznačila svojí soupeřce, kdo bude v utkání vládnout. Pokud chce Cheng Meng alespoň snížit bude muset výrazně zabrat, jelikož první set pro ni skončil výsledkem 4:11.
Právě odstartovalo očekávané finále ženské dvouhry mezi Sun a Chen Meng.

Utkání o bronz již zná vítězku. Překvapení se nekoná, ale všechna čest předvedenému výkonu obou hráček. Hayatová po velkém boji zvítězila 4:2 (-9,11,10,7-10,7) a odnáší si bronzovou medaili.
Utkání se však vrací do zaběhlých kolejí, když k zisku setu opět nestačí 11 míčků. Tento set si připsala výsledkem 12:10 Shin a ještě dramatizuje utkání snížením na 2:3.
Čtvrtý set končí poprvé větším rozdílem, než 2 míčků. Získává jej Japonka výsledkem 11:7 a vede již 3:1.
Hayatové nezabránilo k zisku 3.setu ani vedení její soupeřky 10:7 a 5 míčky za sebou otáčí vývoj 3.setu na 12:10 a poprvé v utkání tak vede 2:1.
I třetí set naznačuje, že se bude jednat o utkání, které bude vyrovnané od začátku až do konce. Ve třetím setu je skóre opět vyrovnané 5:5.
Druhy set míří na stranu japonské hráčky Hayatové poměrem 13:11, a tak budou soupeřky začínat prakticky od začátku, jen s malou změnou od stavu 1:1.
To bylo navrácení i s úroky. Hayatová svůj setbol odvrátila také za pomoci prasete. V jejím případě však šlo o pásku na síťce.
Prase o zadní hranu stolu teď zachránilo Shin od ztráty druhé sady.
Málo vídaná situace v podání Japonky. Servis Hayatové vyšel až na 5. pokus, podání musela kvůli teči o síť 4x opakovat. K zisku výměny však servis na 5.pokus vedl, takže se na ni jistě trenér za tohle malé drama nezlobil.
Již prvním setem nás hráčky přesvědčily o tom, že si v zápase nic nedarují. Papírově slabší Shin se povedlo vytvořit si 3 setboly, z nichž dokázala využít až ten třetí a vyhrává první set 11:9.

Dvouhra – ženy

koniec udalosti

Späť na online