Menu

Ďalšie

Olympijské hry - zápas

Řecko-římský do 97 kg – muži

koniec udalosti

06.08.2024, 18:35 • Semifinále • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka) cz

2

První zápas, který Mohammadhadi Saravi nevyhrál na technickou převahu. Ale se skóre 6:0 jej to ani tak moc mrzet nemusí. Postupuje do finále proti Arturovi Aleksanjanovi. Finálový duel se uskuteční zítra. (19:01:26)

2

Minuta do konce. Saravi vede 6:0.

2

Gabr se snažil soupeře vytlačit, Saravi se protiútokem dostal nad soupeře, kterého navíc dostal na zem. Dostává další dva body. Egypťan se ukončení zápasu ale nakonec ubránil.

2

Ovšem první tříminutovka nakonec o vítězi nerozhodla. Saravi půjde do druhé s vedením 4:0.

2

Prvnímu útoku a hrozícímu přetočení se Gabr ubránil, při druhém ale už tak úspěšný nebyl. Pak jej vysvobozuje rozhodčí, který souboj posílá zpět do postoje. Saravi vede 4:0.

2

Za pasivitu jde Egypťan do parteru. 2:0 pro Saraviho, který má obrovskou sílu a může zápas klidně ukončit.

2

Ale také jako první boduje, když v přetlačované dostal Gabra mimo kruh!
Saravi velmi často sklání hlavu, za což je několikrát napomenut rozhodčím.

2

Ve druhém duelu se třetí nasazený Mohammadhadi Saravi utká s nenasazeným Mohamedem Gabrem. A pokusí se potvrdit svou dominanci, oba zápasy totiž vyhrál na technickou převahu.

A čas vypršel, aniž by se ve druhé části zápasu cokoliv stalo. Artur Aleksanjan postupuje do finále. Rosillo bude zápasit pouze o bronz, soupeře se dozví zítra.

1

Zbývá minuta, Aleksanjan stále vede 5:3 a pokračuje se v postoji.

1

Oba se snaží v postoji získat převahu, ale nedaří se to ani jednomu. Čas ubíhá. Rozhodčímu se souboj líbí, znovu pasivitu nehlásí.

1

Pozor, varování pro Rosilla. Pokud bude dál pasivní, půjde do parteru.

1

No, první tříminutovku měl skvěle rozehranou Rosillo, ale dokonalý protiútok Aleksanjana rázem drží Arménce ve vedení.

1

Souboj se vrací do postoje.

1

Rosillo dokázal soupeře přehodit přes sebe na lopatky, jenže Aleksanjan se okamžitě po dopadu vysmýkl a dostal se nad Kubánce, za což dostal bod, načež se mu povedlo proplést prsty a dvakrát Kubánce otočit! Arménský zápasník tak vede 5:3 a dokonale využil zaváhání soupeře po první úspěšné technice.

1

Po 81 sekundách přetahování je Aleksanjan poslán do parteru za pasivitu.

1

První nasazený Artur Aleksanjan z Arménie, který vyhrál oba své zápasy poměrně s výraznou převahou (jednou s absolutní technickou převahou) se utká se čtvrtým nasazeným Gabrielem Rosillem, který v obou svých zápasech vyhrál na body.

Program zahájen.

Řecko-římský do 97 kg – muži

koniec udalosti

Späť na online