Menu

Ďalšie

Olympijské hry - Golf

1. kolo – ženy

Vítěz: C. Boutierová (FRA)

koniec udalosti

07.08.2024, 09:00 • 1. kolo • Milan Huppert cz

Pořadí po 1. dnu:

1. Celine Boutierová (FRA) -7
2. Ashleigh Buhaiová (RSA) -4
T3. Gaby Lopezová (MEX) -2
T3. Morgane Metrauxová (SUI) -2
T3. Mariajo Uribeová (COL) -2
T3. Lilia Vuová (USA) -2
T7. Celine Borgeová (NOR) -1
T7. Lin Si-jü Janet (CHN) -1
T7. Diksha Dagarová (IND) -1
T7. Minjee Lee (AUS) -1
T7. Miju Jamašitaová (JPN) -1
T7. Alena Sharpová (CAN) -1
...
T26. Sára Kousková (CZE) +1
T46. Klára Davidson Spilková (CZE) +5 (18:49:22)
První den golfového turnaje žen ovládla domácí reprezentantka Celine Boutierová, jež na osmnácti jamkách zaznamenala parádní skóre -7, v němž je ukryto osm birdie a jedno bogey. O tři rány horší, ale stále velmi dobrý výsledek -4 má Jihoafričanka Ashleigh Buhaiová, na -2 jsou potom další čtyři golfistky na děleném třetím místě. Z českých reprezentantek byla první den úspěšnější Sára Kousková se skóre +1, s nímž okupuje 26. příčku, Klára Davidson Spilková zaznamenala +5 a je v páté desítce. Zmínku zaslouží i medailová favoritka z USA Nelly Kordová, dcera slavného bývalého českého tenisty Petra Kordy nezačala ideálně, aby nakonec dostala skóre na nulu a je na dělené třinácté pozici.

Konec prvního dne.

17:59

Nepovedlo se, nicméně par na poslední jamce není špatný výsledek. Sára Kousková se skóre +1 končí po prvním dnu na děleném 26. místě.

17:53

Na greenu je posledních šest golfistek. A mezi nimi i Sára Kousková, která by se ráda vrátila zpátky na nulu.

17:43

Ashleigh Buhaiová dokončuje první den parem na osmnáctce, zapisuje tedy velmi pěkných -4. Jihoafričanka přenocuje na druhém místě.

17:37

Lilia Vuová sama okupovala až do osmnácté jamky, na které však zahrála bogey, takže si pohoršila na -2, tuto hodnoty mají také Mexičanka Lopezová, Švýcarka Metrauxová a Kolumbijka Uribeová.

17:28

Po paru na šestnáctce dává Sára Kousková bogey na sedmnáctce a vrací se do plusových hodnot. Zbývá poslední osmnáctka.

17:20

Vítězkou prvního dne se zcela jistě stane Francouzka Celine Boutierová! Na osmnáctce uhrála par a s hodnotou -7 je momentálně jasně nejlepší golfistkou.

17:14

Ashleigh Buhaiová dala na sedmnáctce par, což znamená, že pokud Francouzka Boutierová výrazně nepokazí osmnáctku, tak první den vyhraje.

17:02

Klára Davidson Spilková ukončila své působení v prvním dnu soutěže parem na osmnáctce, s celkovým skóre +5 okupuje 47. příčku.

16:58

Výborně! Sára Kousková dává druhé birdie v řadě, po patnáctce je na nule a dělí se o jedenácté místo.

16:53

První Boutierová dala par na sedmnáctce, druhé Buhaiová na patnáctce.

16:44

Klára Davidson Spilková má par na šestnáctce i sedmnáctce, zbývá jí odehrát poslední osmnáctá jamka.

16:43

Sára Kousková zvládla birdie na čtrnáctce, díky němuž se dostává s +1 zpátky do třetí desítky na 23. pozici.

16:36

Krasojízda Boutierové pokračuje! Třetí birdie v řadě, tentokráte na šestnáctce a parádní skóre -6. Velmi dobře hraje také Jihoafričanka Ashleigh Buhaiová, ta je po třináctce na -4.

16:29

Sára Kousková dala par na třináctce, Klára Davidson Spilková na šestnáctce.

16:28

Skvělá Celine Boutierová! Rychle se oklepala z bogey a už zase začíná sázet jedno birdie za druhým, po čtrnáctce jej zvládla i na patnáctce a s parádním skóre -6 míří za vítězstvím v prvním dnu soutěže.

16:20

Dokonce už tři bogey v řadě má Klára Davidson Spilková, s celkovými +5 se nachází na dělené 49. příčce.

16:19

Druhé bogey pro Sáru Kouskovou v řadě značí posun na +2 a propad pořadím do třetí desítky na 27. příčku.

16:17

Domácí Boutierová se povedenou čtrnáctkou vrátila na -5, což znamená, že si o jednu ránu vylepšila vedení na čele soutěže.

16:00

Na druhém místě zůstává Američanka Lilia Vuová, která od desítky do třináctky zůstala na paru. Zbývá ji dnes posledních pět jamek.

15:52

Nepovedené okamžiky českých golfistek. Sára Kousková dala bogey na jedenáctce a posunula se do plusových hodnot na +1. Bogey zaznamenala rovněž Klára Davidson Spilková, ta je už na hodnotě +4.

15:41

Par na devítce i desítce pro Sáru Kouskovou, která zůstává na děleném desátém místě. Klára Davidson Spilková bohužel hrála bogey na třináctce a s výsledkem +3 je aktuálně na dělené 36. příčce.

15:25

Boutierová dovolila snížit svůj náskok na čele, protože na dvanácté jamce udělala bogey.

15:14

Výborná Celine Boutierová! Tato Francouzka se blýskla birdie na desítce i jedenáctce, celkově má už -5 a je první o dvě rány před Indkou Dagarovou a Američankou Vuovou.

15:05

Sára Kousková po paru na sedmičce dala první bogey na osmičce a klesla na nulu, což nadále není vůbec špatné.

14:59

Nelly Kordová po nepovedeném úvodu, kdy v jednu chvíli byla dokonce +3, ve druhé polovině zabrala a dostala se alespoň na nulu.

14:47

Lilia Vuová pouští na dělené první místo Francouzku Boutierovou, důvodem je její bogey na devítce.

14:46

Klára Davidson Spilková se na jedenáctce konečně dočkala svého prvního birdie a zlepšuje své skóre na +2. Kousková pokračuje působení parem na sedmičce.

14:33

Sára Kousková zapisuje své první na birdie, k tomu má pět parů a se skóre -1 je na velmi pěkném šestém místě! Davidson Spilková dala na osmičce i devítce par.

14:20

Liliana Vuová je ve formě a dává už čtvrté birdie na sedmičce, čímž se osamostatňuje na prvním místě. Na -3 zůstává druhá Boutierová.

13:57

Své působení prvního dne má za sebou Belgičanka Manon de Roeyová. A nevedla si vůbec zle, je na nule a spolu třeba s Kouskovou je na děleném devátém místě.

13:53

Sára Kousková zvládla i čtyřku v paru a zatím se nachází na velmi pěkném devátém místě.

13:44

V průběhu sedmi jamek zapisuje Klára Davidson Spilková už své třetí bogey a v průběžném pořadí se propadla do páté desítky.

13:39

Pomalu se začíná zvedat Nelly Kordová, která postupně nasbírala tři bogey, ale zásluhou dvou birdie už snížila skóre na aktuální hodnotu +1.

13:38

Sára Kousková přidává třetí par.

13:38

Liliana Vuová dává birdie také na šestce a jde na první místo! Ale není sama, doplňuje ji domácí Francouzka Boutierová, ta také zvládla tři birdie na úvodních šesti jamkách.

13:31

Velmi dobře zahajuje soutěž, na rozdíl od krajanky Kordové, jedna ze spolufavoritek na medaili Liliana Vuová. Na pěti jamkách dala dvě birdie a je na děleném prvním místě, protože Kolumbijka Uribeová si neodpustila bogey na šestce.

13:29

Klára Davidson Spilková pokračuje v soutěži parem na šestce.

13:20

Klára Davidson Spilková zvládla pětku parem, jenže na šestce potom přidala své druhé bogey. Sára Kousková dala par na dvojce, stejně si vedla i na jedničce.

13:19

Vlastní vinou z čela soutěže odpadla Norka Borgeová, jež dala bogey na třináctce a zařadila se tak na dělené druhé místo, kam se vytáhla i Tchajwanka Hsu díky birdie na šestce a osmičce.

13:06

Aditi Ashoková z Indie se birdie na třináctce dostala na -2 a osamostatnila se na třetím místě. Na Borgeovou a Uribeovou ztrácí jednu ránu pod par.

12:57

Nadále se nedaří Nelly Kordové, která se ani po jedenácté jamce nedokázala odlepit ze skóre +2, to jí řadí do čtvrté desítky průběžného pořadí.

12:50

Sára Kousková začíná na jedničce parem, Klára Davidson Spilková na čtyřce bohužel jde do plusových hodnot z důvodu bogey.

12:50

Trvalo to dlouho, ale Borgeová už na čele není sama! Dotáhla se na ni Kolumbijka Uribeová, která zaznamenala na čtyřce už své třetí birdie.

12:34

Také třetí jamku zvládla Klára Davidson Spilková s parem, takže zůstává na nule.

12:27

Na čele nic nového. První zůstává Norka Bergeová s hodnotou -3, přičemž absolvovala již deset jamek, zbývá jí dnes absolvovat ještě osm.

12:10

Klára Davidson Spilková zapsala par rovněž na druhé jamce.

12:03

Parádní start prožívá Mariajo Uribeová z Kolumbie, která zaznamenala birdie na jedničce a dvojce a rázem je sama na druhém místě.

11:49

V akci už je také česká reprezentantka Klára Davidson Spilková, která začíná parem na jedničce.

11:46

Jin Žuo-ning získává birdie na pětce a šestce, z důvodu bogey na jedničce je však na hodnotě -1, přesto se dělí o druhé místo.

11:34

Celine Borgeová z Norska nadále dominuje prvnímu kolu! Na sedmičce dala už své třetí birdie a z prvního místa se ještě více vzdálila soupeřkám na děleném druhém.

11:17

Z děleného druhého místa se odpojily de Roeyová, van Damová i Fassiová, z důvodu bogey se vrátila na nulu.

11:07

Nelly Kordová zatím nehraje vůbec dobré první kolo. Na trojce dala par, na čtyřce ovšem už své druhé bogey a aktuálním výsledkem +2 může jen těžko pomýšlet na cenné kovy, musí se výrazně zlepšit.

10:57

Už sedmou jamku má za sebou Belgičanka Manon de Roeyová a po šesti parech zapisuje první birdie! Na -1 si na šestce polepšila Nizozemka van Damová.

10:46

Nelly Kordová dala par na dvojce, po nezdařené jedničce tedy nadále zůstává na hodnotě +1.

10:45

Thajka Patty Tavatanakitová začíná soutěž birdie na jedničce a rázem se hned ocitá na děleném druhém místě.

10:38

Postupně začíná přibývat nasbíraných birdie. Na dělené druhé místo se se zápisem -1 k Chien a Fassiové připojily Mexičanka Lopezová, Indka Ashoková a Jihokorejka Kim.

10:29

Velmi dobrý výkon zatím předvádí Norka Celine Borgeová! Po jedničce dala birdie i na trojce a s hodnotou -2 je zatím nejlepší golfistkou.

10:16

V akci už je i největší favoritka z USA s českými kořeny Nelly Kordová. A nezačala vůbec dobře, na jedničce dala bogey.

10:11

Na prvním místě nic nového, nadále na něm zůstávají Chien, Borgeová a Fassiová. K poslední Henseleitové se se dvěma ranami nad par přiblížili Irka Meadowová a Britka Charley Hullová.

10:04

Belgičanka Manon de Roeyová už má za sebou šestinu prvního dne, tedy čtyři jamky. Na všech zatím zapsala par.

09:55

Na prvním místě už máme tři golfistky. Na Chien Pei-Yun se po první jamce, na níž zaznamenaly birdie, dotáhly Mexičanka Fassiová a Norka Borgeová.

09:44

Mizerně zahájila působení na olympijských hrách Němka Esther Henseileitová, Němka na jedničce zaznamenala dokonce double bogey.

09:39

První birdie získává Chien Pei-Yun z Tchajwanu, když po paru na jedničce zvládla dvojku na dvě rány, díky čemuž se osamostatňuje na čele soutěže.

09:35

Máme tu první bogey, tedy jednu ránu nad par. Po dvojce jde do plusových hodnot Irka Meadowová, hned po jedničce Nizozemka van Damová.

09:27

Druhá jamka pro Delacourovou na tři údery, což opět znamená par. Na první birdie programu stále čekáme.

09:20

Par na první jamce nakonec zaznamenala i francouzská reprezentantka Perrine Delacourová.

09:16

Jako první nakonec dokončila první jamku Belgičanka Manon de Roeyová, Belgičanka splnila par na čtyři údery. Stejně si následně vedla i Meadowová.

09:02

Na green nastupují první dvě golfistky. Jedná se o domácí Francouzku Delacourovou a Irku Meadowovou.

Program začal.
Všem fanynkám a fanouškům golfu přeju krásné středeční dopoledne. Prvními osmnácti jamkami startuje soutěž žen, na nichž se představí i dvě české reprezentantky Klára Davidson Spilková a Sára Kousková.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

1. kolo – ženy

Vítěz: C. Boutierová (FRA)

koniec udalosti


Štatistiky:
Pořadí po 1. dnu
1. Celine Boutierová (FRA) -7
2. Ashleigh Buhaiová (RSA) -4
T3. Gaby Lopezová (MEX) -2
T3. Morgane Metrauxová (SUI) -2
T3. Mariajo Uribeová (COL) -2
T3. Lilia Vuová (USA) -2
T7. Celine Borgeová (NOR) -1
T7. Lin Si-jü Janet (CHN) -1
T7. Diksha Dagarová (IND) -1
T7. Minjee Lee (AUS) -1
T7. Miju Jamašitaová (JPN) -1
T7. Alena Sharpová (CAN) -1
...
T26. Sára Kousková (CZE) +1
T46. Klára Davidson Spilková (CZE) +5
Složení flightů
9:00
Perrine Delacourová (FRA)
Stephanie Meadowová (IRL)

9:11
Chien Pei-Yun (TPE)
Nanna Koerstz Madsenová (DEN)
Anne van Damová (NED)

9:22
Aditi Ashoková (IND)
Gaby Lopezová (MEX)
Esther Henseleitová (GER)

9:33
Tan Shannon (SGP)
Maria Fassiová (MEX)
Celine Borgeová (NOR)

9:44
Hannah Greenová (AUS)
Charley Hullová (GBR)
Rose Zhangová (USA)

9:55
Nelly Kordová (USA)
Ko Jin Young (KOR)
Jin Žuo-ning (CHN)

10:11
Kim Hyo Joo (KOR)
Brooke Hendersonová (CAN)
Lin Si-jü Janet (CHN)

10:22
Patty Tavatanakitová (THA)
Linn Grantová (SWE)
Carlota Cigandaová (ESP)

10:33
Alessandra Fanaliová (ITA)
Ashley Lauová (MAS)
Ursula Wikstromová (FIN)

10:44
Dottie Ardinaová (PHI)
Noora Komulainenová (FIN)
Madelene Stavnarová (NOR)

10:55
Hsu Wei-Ling (TPE)
Diksha Dagarová (IND)
Emma Spitzová (AUT)

11:06
Azahara Muñozová (ESP)
Bianca Pagdangananová (PHI)
Morgane Metrauxová (SUI)

11:17
Alexandra Forsterlingová (GER)
Albane Valenzuelaová (SUI)
Emily Pedersenová (DEN)

11:33
Klára Davidson Spilková (CZE)
Paula Retová (RSA)
Mariajo Uribeová (COL)

11:44
Juka Sasová (JPN)
Minjee Lee (AUS)
Atthaya Thitikulová (THA)

11:55
Celine Boutierová (FRA)
Lilia Vuová (USA)
Yang Amy (KOR)

12:06
Lydia Koová (NZL)
Miju Jamašitaová (JPN)
Maja Starková (SWE)

12:17
Leona Maguireová (IRL)
Georgia Hallová (GBR)
Ashleigh Buhaiová (RSA)

12:28
Ana Belacová (SLO)
Sára Kousková (CZE)
Alena Sharpová (CAN)

12:39
Ines Laklalechová (MAR)
Sarah Schoberová (AUT)
Pia Babniková (SLO)