Menu

Ďalšie

Olympijské hry - pozemný hokej - ženy

Belgie – Španělsko

2:0

koniec udalosti (0:0, 0:0, 0:0, 2:0)

05.08.2024, 20:00 • Štvrťfinále • Milan Huppert cz

Belgičanky potvrdily roli favoritek, avšak nedostaly nic zadarmo, Španělky porazily 2:0 až góly v závěrečné čtvrtině. Poprvé belgické hokejistky vyzrály na pevnou defenzivu soupeřek ve 46. minutě, kdy přesilovou hru využila Delphine-Daphne Marienová, o tři minuty později se trefila po skvěle sehraném trestném rohu Charlotte Englebertová. Španělské hráčky se snažily, ale už jim nezbylo dostatek sil, aby favoritkám zavařily.

V semifinále se Belgie utká s Čínou, přes kterou určitě může vést cesta do finále. (21:34:16)

Konec zápasu.

60

Je to jasné, Belgie jde do semifinále! Španělský nástřel byl hodně nepovedený, bez jakékoliv teče míček prosvištěl výrazně vedle pravé tyče španělské brány.

59

Nástřel z poloviny hřiště kontrolovala Charlotte Englebertová, balónek zpracovala a vyhodila ho mimo nebezpečí.

58

Ani hokejistka navíc zatím nepřináší kýžené ovoce, přitom Španělsko musí spěchat dopředu, prohrává totiž o dva góly. Seguová nepřesně nahrávala Álvarezové.

57

Není nač čekat! Trenér Cuenca odvolává brankářku Lópezovou a do hry posílá jednu hráčku navíc v podobě Álvarezové.

56

Středem sprintovala Belen Iglesiasová a doběhla až na hranici brankoviště, kde se ale zamotala a hrála nedovoleně nohou.

55

Dramatu v závěru se nejspíše nedočkáme. Španělky zůstávají směrem dopředu naprosto bezzubé, sokyně snadno brání jejich výpady.

54

Jde o hodně, všechny střídající hráčky jsou na nohou a hrající kolegyně hlasitě povzbuzují. Seguová mířila z úhlu hodně nepřesně.

53

Na hřišti se aktuálně nic moc zajímavého neděje. Belgie míří za postupem mezi nejlepší čtyři týmy turnaje, soupeřky příliš nevzdorují.

52

Hokejistky v bílém hrají přesně to, co potřebují. Kombinují kolem poloviny hřiště a prohrávající konkurentky dostávají do čím dál větší frustrace.

51

Belen Iglesiasová se probojovala ke střele, kterou kontrolovala brankářka, vyrazila ji do bezpečné vzdálenosti od vlastní brány.

50

Španělky jsou psychicky dole, vůbec se nedaří. Trenér Cuenca proto připravuje střídání, které by mělo hru oživit.

49

Belgie právě vstřelila branku!
Místo vyrovnání Belgičanky navyšují náskok a semifinále je opravdu velmi blízko! Místo očekávané střely proběhla z trestného rohu nahrávka k pravé tyčce, kde číhala CHARLOTTE ENGLEBERTOVÁ a bezmocnou Lópezovou propálil vysokou střelou po její pravé ruce.

48

Trest Gineové je u konce, takže teď můžou Španělky začít vyvíjet tlak, který by měl vést k prvnímu vyzrání na defenzivu soupeřek.

47

Tlak je samozřejmě na Španělkách. Ty potřebují výrazně zabrat do ofenzivy, pokud chtějí v turnaji pokračovat. Potřebují totiž vyrovnat.

46

Belgie právě vstřelila branku!
Přesilovka využita parádní kombinací! Zprava přišla nahrávka před bránu přesně do prostoru, kde se pohybovala DELPHINE-DAPHNE MARIENOVÁ, jež se nenechala odzbrojit soupeřkou a střelou z první pod břevno nedala přesunující se brankářce žádnou šanci.

46

Gineová zatopila Španělkám, protože hned v první minutě závěrečné patnáctiminutovky dostává zelenou kartu a oslabuje svůj tým.

Belgie – Španělsko

2:0

koniec udalosti (0:0, 0:0, 0:0, 2:0)

Späť na online


Rozhodca: Keoghová (IRL), McCleanová (TTO)

Štatistiky:
Branky:
46. Marienová, 49. Englebertová
Sestavy:
Belgie: D'Hoogheová - Puvrezová, Blockmansová, Vanden Borreová, Hillewaertová, Brasseurová - Vandermeirenová, Gerniersová, Struijková, Nelenová (C), Belisová - Rasirová, Marienová, Englebertová, Whiteová, Ballenghienová.
Trenér: Raoul Ehren

Španělsko: C. Pérezová - Laura Barriosová, Lópezová (C), Amundsonová, Rieraová, Gineová - Strappatová, Jiménezová, B. Pérezová, Torresová-Quevedová - Sara Barriosová, Iglesiasová, Seguová, Blanca Pérezová, Garcíaová, Álvarezová.
Trenér: Carlos Cuenca