Menu

Ďalšie

Olympijské hry - jachting

Celodenní přehled

prerušené

05.08.2024, 12:03 • Marek Baloun (@BalounMarek) cz

17:43

Vypadá to, že se pro dnešek dojezdilo. U všech neodjetých závodů svítí buďto zrušeno, nebo odloženo. (17:43:11)

17:37

Nadějně vypadaly smíšené dinghy. Druhé bójky ale dosáhly jen dvě lodě a i tady je závod přerušen.

16:45

Nejezdí se ze stejného důvodu ani kity.

16:43

Desátá jízda se ale odkládá, protože některé vodě nemají žádný vítr.

16:17

Devátý závod ženského dinghy nakonec skutečně ovládla Maďarka, a to o 40 sekund před druhou Argentinkou Luciou Falascaovou. Třetí s minutovou ztrátou dojela Hoestová.

Připravuje se desátá jízda, poslední před medailovým závodem.

16:15

V 9. závodu smíšeného multihullu vedou těsně před finišem Švédové Emil Jarudd a Hanna Jonssonová. Druzí velmi pravděpodobně skončí Argentinci a třetí loď Nizozemska.

15:40

Devátý závod dinghy žen vede Maďarka Maria Erdiová před Polkou Agatou Barwinskou a Norkou Line Flem Hoestovou. Mezi Maďarkou a Polkou je malý rozdíl, pak už roste poměrně hodně.

15:38

To multihully v pořádku svou osmou jízdu dojely. Tentokrát Francouzi odstartovali dle regulí a dojeli do cíle opět jako první. Druzí skončili Argentinci Majdalani – Boscová a třetí Rakušané Haberl – Franková.

14:59

6. závod ženského kitu byl na prvním mezičase přerušen.

14:31

Sedmý závod multihullu zvládla nakonec nejlépe diskvalifikovaná francouzská posádka Mourniac – Berthomieuová. Bod za nejlepší umístění tak půjde druhým Italům, kteří dojeli se ztrátou 47 vteřin. Za nimi dojeli Novozélanďané a britská posádka Gimson – Burnetová.

14:08

Pokračují i závody v ženském kitu. V šesté jízdě vede Britka Eleanor Aldridgeová před Elenou Lengwilerovou a Lauriane Nolotovou.

14:06

Vede tak zatím italská posádka Tita – Bantiová před Novozélanďany Wolkinsonem a Dawsonovou a Argentincy Majdalanim a Boscovou.

14:05

Start multihullu byl divoký a dodatečně byly diskvalifikovány hned tři posádky. Francouzi, Číňané a Belgičané startovali pod U vlajkou.

13:41

Pokračovat by se mělo závodem mužského kitu. Do toho se jede i 7. závod multihullu.

13:40

Závod vyhrála Švýcarka Elena Lengwillerová v čase 13:25. Druhá dojela se ztrátou 26 vteřin Američanka Daniela Morozová a třetí o dalších dvacet sekund později Němka Leonie Meyerová.

13:32

Rozjel se nám ženský kite.

12:05

Jako klasicky se vše opět odkládá. Ženské dinghy rovnou o 45 minut.
Krásné pondělní odpoledne, všechny formy života, vítejte u dalšího dne olympijského jachtingu! Marseille počasí této disciplíně příliš nepřeje, vše se odkládá, přesouvá a opakuje. Dnes bychom mšli vidět pokračování kitů, dinghů a smíšeného multihullu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:03.

Celodenní přehled

prerušené

Späť na online