Menu

Ďalšie

Olympijské hry - športová gymnastika

Prostná – ženy

Vítěz: R. Andradeová (BRA)

koniec udalosti

05.08.2024, 14:50 • Finále • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka) cz

Konečné pořadí
1. Rebeca Andradeová (BRA) 14,166
2. Simone Bilesová (USA) 14,133
3. Jordan Chilesová (USA) 13,766
4. Ana Barbosuová (ROU) 13,700
5. Sabrina Maneca-Voineaová (ROU) 13,700
6. Alice D'Amatová (ITA) 13,600
7. Rina Kišiová (JPN) 13,166
8. Ou Ju-šan (CHN) 13,000
9. Manila Espositová (ITA) 12,133 (15:37:36)
To je tedy zajímavý zvrat, a hodně smutný zvrat pro Barbosuovou, která už měla v ruce rumunskou vlajku.

Tak těžko říct, co se stalo. Aniž by došlo k protestu, tak Chilesová náhle skočila na třetí místo se známkou 13,766. A radující se Barbosuová je náhle bez medaile!

Olympijskou šampionkou je Rebeca Andradeová z Brazílie před Simone Bilesovou ze Spojených států a Anou Barbosuovou z Rumunska!

9

Jordan Chilesová obdržela pouze 13,666 bodu, byť předvedla výbornou, ale ne tolik náročnou sestavu. Končí pátá. Protest Rumunky nebyl uznán a její známka zůstává.

8

Sabrina Maneca-Voineová měla vyšší náročnost sestavy než její krajanka Ana Barbosuová, jenže má nižší známku za předvedení. Ač tedy výsledná známka je stejná (13,700), znamená to čtvrté místo! Nicméně, Rumunka podle všeho požádala o přezkoumání.

7

Bilesovou šest desetin srážky za dvě vyskočení mimo plochu připravuje o zlato! Získává 14,133 bodu a je až druhá za Andradeovou!

7

Simone Bilesová předvedla výbornou sestavu, hodně náročnou, se dvěma řadami, které jsou pojmenovány po ní. Měla ovšem dvě poskočení mimo závodní plochu. I přesto by ovšem měla útočit na první místo Andradeové!

6

Jednadvacetiletá Alice D'Amatová, která zhruba před hodinou a půl vyhrála finále na kladině, byla díky tomu uvolněná i při svém vystoupení na prostných. Měla tam nějaké chybičky a srážky, se známkou 13,600 jde na třetí příčku. Na další medaili to nevypadá.

5

Ana Barbosuová i přes vyšlápnutí dokázala vybojovat výbornou známku 13,700, takže vylepšila známku z kvalifikace a dostává se na druhé místo.

5

Ana Barbosuová se dopustila chyby s úkrokem mimo vymezenou plochu během druhé řady prvků. To je samozřejmě problém, který rozhodčí trestají.

4

Rina Kišiová předvedla choreograficky velmi povedené vystoupení, se známkou 13,166 bere průběžné druhé místo.

3

Ou Ju-šan dostala 13 bodů rovných, dostává se tedy před Espositovou, ale na medaili může zapomenout. Byl by zázrak, pokud by se jí povedlo s takovou známkou slavit.

3

Ou Ju-šan při druhé řadě prvků při doskoku poskořila mimo vymezenou plochu, za což budou srážky. Ale nepředvedla pád, což se jí stalo ve víceboji družstev, což stálo Čínu medaili.

2

Andradeová obdržela 14,166, čímž vylepšila svou známku z kvalifikace a útočí na jednu z medailí!

2

Rebeca Andradeová se oklepala ze zklamání na kladině, kde oproti očekávání dostala hodně nízkou známku a skončila bez medaile. Na prostných předvedla velmi povedenou sestavu, kterou nasadí laťku vysoko.

1

A rozhodčí spokojení nejsou rovněž, dávají jen 12,133 bodu.

1

Sedmnáctiletá Manila Espositová, bronzová z kladiny, na prostných ve vícebojích dvakrát spadla a i ve finále jednotlivkyň spadla při první kombinaci na kolena. Navíc tam byl přešlap mimo vymezené území. Espositová nemůže být s výkonem spokojená.

Finále zahájeno.

Prostná – ženy

Vítěz: R. Andradeová (BRA)

koniec udalosti

Späť na online