Menu

Ďalšie

Olympijské hry - Skateboarding

Park – ženy

Vítěz: A. Trewová (AUS)

koniec udalosti

06.08.2024, 17:30 • Finále • Tomáš Kubečka cz

Konečné pořadí

1. Arisa Trewová (AUS) 93,18 bodů
2. Cocona Hirakiová (JPN) 92,63
3. Sky Brownová (GBR) 92,31
4. Dora Varellaová (BRA) 89,14
5. Heili Sirviová (FIN) 88,89
6. Bryce Wettsteinová (USA) 88,12
7. Naia Lasová (ESP) 86,28
8. Hinano Kusakiová (JPN) 69,76 (18:21:57)
Je to jasné! Olympijskou vítězkou v disciplíně park se stává Arisa Trewová z Austrálie, která si zlato vysloužila precizně zvládnutou a riskantní jízdou. Stříbrnou pozici z Tokia obhájila Japonka Cocona Hirakiová, která dnes ovládla kvalifikaci. Bronz pak znovu putuje ke Sky Brownové, která si před závodem vyhodila rameno, přesto nastoupila a dočkala se odměny.

8

Jako poslední se představila Japonka Cocona Hirakiová, která po první jízdě vedla, před závěrečnou jízdou jí patřila třetí pozice. Závěrečnou jízdu Japonka zvládla bez větších chyb, vysloužila si 92,63 bodů a obhájí stříbro z Tokia!

7

Bryce Wettsteinová nedokončila třetí jízdu a ve finále obsadí šestou pozici.

6

Po dvou jízdách osmá Hinano Kusakiová nedokončila ve finále ani třetí jízdu, kterou měla rozjetou ze všech nejlépe. Japonka získává 69,76 a v konečném pořadí uzavře finálovou osmičku.

5

Sky Brownová obhajuje v Paříži bronzovou medaili z Tokia. Britka ve třetí jízdě lítala hodně vysoko, všechny triky ustála a jednoznačně útočí na zisk cenného kovu. Brownová získala 92,31 bodů a jde na průběžné druhé místo!

4

Třináctiletá Finka Sirviová v takto nízkém věku ve finále ustála všechny tři jízdy. Tu poslední navíc zvládla opravdu výborně. Nejmladší finalistka získala za svou jízdu 88,89 bodů a je pátá.

3

Arisa Trewová z Austrálie držela po dvou jízdách bronzovou pozici! Ve třetí jízdě Australanka odpálila neskutečnou show plnou technických triků a se ziskem 93,18 bodů se dostává do průběžného vedení! Po nepovedené první jízdě je to skvělý postup.

2

Naia Lasová ze Španělska nedokázala dokončit ani jednu z úvodních dvou jízd. Třetí pokus už si Španělka pohlídala a polepšila si na zisk 86,28 bodů, což stačí na šesté místo.

1

Poslední sérii finálových jízd rozjela Dora Verallová z Brazílie, které po dvou jízdách patřilo páté místo. Velká propagátorka skateboardingu třetí jízdu zvládla čistě a na závěr si užila ovace zaplněných tribun. Brazilka si vysloužila 89,14 bodů a posouvá se na průběžné čtvrté místo.

8

Po prvních jízdách vedoucí Japonka Cocona Hirakiová druhou jízdu nedokončila. Přes poslední sérii jízd má přesto nadále nejblíže ke zlatu.

7

Bryce Wettsteinová během druhé jízdy spadla už po deseti sekundách. Stále zůstane na čtvrté pozici.

6

Hinano Kusakiová během první jízdy spadla po třech sekundách. Při druhé jízdě vydržela zhruba o deset sekund déle, ale přesto nedokázala jízdu dokončit.

5

Sky Brownová druhou finálovou jízdou bavila všechny přítomné! Britka od začátku předváděla jeden technický trik za druhým, celou jízdu ustála a se ziskem 91,60 bodů jde na druhé místo!

4

Heili Sirviová z Finska vlétla do druhé jízdy ve velkém stylu, jenže poté lehce ubrala a už nepředvedla tolik efektních triků. Při posledním z nich navíc spadla. Nejmladší finalistka si přesto polepšila na zisk 71,56 bodů, což stačí na průběžné šesté místo.

3

Arisa Trewová z Austrálie při první jízdě upadla, nicméně druhý pokus už byl v jejím podání mnohem lepší. V závěru jízdy sice neměla rychlost, ale získala 90,11 bodů a jde na druhé místo!

2

Naia Lasová ze Španělska během své úvodní finálové jízdy spadla. Ve druhém vystoupení předvedla pád už při druhém triku. Španělka bude muset zabojovat závěrečným pokusem.

1

K druhé jízdě už nastoupila Dora Varellová z Brazílie, která po první sérii drží bronzovou pozici. Při svém druhém finálovém vystoupení neustála poslední trik a výkon z první jízdy nedokázala vylepšit.

8

Sérii prvních finálových jízd uzavřela patnáctiletá Japonka Cocona Hirakiová. Jedna z favoritek využila skatepark rozdílným způsobem, závěr jízdy sice nepřinesl tolik triků jako u Wettsteinové, nicméně se ziskem 91,98 bodů jde do čela!

7

Bryce Wettsteinová z USA během své úvodní jízdy využila celý skatepark. Američanka předváděla jeden trik za druhým, všechny ustála a se ziskem 88,12 bodů se dostává do čela!

6

Třetí žena kvalifikace Hinano Kusakiová z Japonska hned v úvodu jízdy upadla, nedostala ani tři body a je zatím poslední. Nadále má ale k dispozici dvě opravy.

5

Sky Brownová z Velké Británie postoupila do finále i po problémech s vyhozeným ramenem. Britka na úvod dnešního finále zvládla vynikající jízdu. Těsně po skončení časového limitu spadla. Brownová si vysloužila 80,57 bodů a řadí se na druhé místo.

4

Heili Sirviová z Finska se ve finále představila teprve ve třinácti letech. Finka sice jela celou jízdu velmi dobře, jenže při posledním triku dvě sekundy před koncem spadla. Sirviová si vysloužila 71,40 bodů a zatím je druhá.

3

Arisa Trewová z Austrálie také nezajela v úvodu finále povedenou jízdu a už po dvaceti sekundách při jednom z lehčích triků spadla.

2

Po Brazilce se se svou první jízdou představila Naia Lasová ze Španělska. Sedm sekund před koncem jízdy však spadla a před Brazilku se nedostane.

1

Jako první se představila osmá v kvalifikaci Dora Varellová z Brazílie. Ta zvládla úvodní finálovou jízdu velmi dobře a vysloužila si hodnocení 85,06 bodů.
Všechny finalistky mají ve finále tři jízdy dlouhé čtyřicet pět sekund, během kterých budou předvádět triky.
Na ploše už se představuje kompletní osmička.
Startovní listina po kvalifikaci

1. Cocona Hirakiová (JPN): 88,07 Q
2. Bryce Wettsteinová (USA): 85,65 Q
3. Hinano Kusakiová (JPN): 85,11 Q
4. Sky Brownová (GBR): 84.75 Q
5. Heili Sirviová (FIN): 83,42 Q
6. Alisa Trewová (AUS): 82.95 Q
7. Naia Lasová (ESP): 82,49 Q
8. Dora Varellová (BRA): 82,29 Q
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:30.

Park – ženy

Vítěz: A. Trewová (AUS)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Konečné pořadí
1. Arisa Trewová (AUS) 93,18 bodů
2. Cocona Hirakiová (JPN) 92,63
3. Sky Brownová (GBR) 92,31
4. Dora Varellaová (BRA) 89,14
5. Heili Sirviová (FIN) 88,89
6. Bryce Wettsteinová (USA) 88,12
7. Naia Lasová (ESP) 86,28
8. Hinano Kusakiová (JPN) 69,76