Menu

Ďalšie

Olympijské hry - vodné pólo - ženy

Francúzsko - Taliansko

9:8

koniec udalosti (1:3, 3:3, 2:1, 3:1)

29.07.2024, 14:00 • Aquatics Centre, Paříž • Skupina B • Daniel Ryl (@D_Ryl) cz

Olympijský turnaj žen ve vodním pólu má tak hned ve druhém hracím dni doslova senzaci, jelikož favoritky na medaili prohrávají hned své první vystoupení na francouzské olympiádě! (15:07:46)
Olympijská senzace je na světě! Desítky let výprasků jsou pryč, domácí Francouzky senzačně poráží favorizované Italky v poměru 9:8. Obdobně jako v minulých letech jim nedaly dvouciferný počet gólů, ale oproti předešlým zápasům jim ho ani nedovolily! Nutno říct, že domácí slaví zaslouženě.

Francouzky byly ve druhé polovině zápasu lepším týmem, a přestože Italky dokázaly trestat jejich chyby, nakonec dokráčely k senzačnímu historickému vítězství. Největší podpis pod ním má brankářka Mia Rycraw, která předvedla několik skvělých zákroků a chycených penalt.

32:00

Konec utkání!

31:40

Nevychází jim to! Senzace je velmi blízko, vteřiny utíkají a Francouzky pochopitelně s rozehrávkou nespěchají.

31:23

Francouzský útok bohužel pro domácí k desáté trefě nevyšel. Italky se tak vydávají zřejmě do poslední útočné akce.

30:59

Skvělý zákrok Rycrawové! Francouzky drží míč a mohou plavat dopředu, to může být naprosto zlomový zásah.

30:23

Francouzky trpělivě kombinovaly, načež Vernouxová parádně pálí k tyči, kam se natahuje Banchelliová! Skvělá akce z obou stran.

30:03

Tým Itálie vstřelil branku!
A našla se skulinka! ROBERTA BIANCONIOVÁ měla před sebou tři soupeřky i brankářku, ale nakonec z pravé strany protlačila míč k pravé tyči – 9:8.

29:48

Francie nedokázala zakončit, ale zjevně už se soustředí zejména na pevnou defenzivu. Tlak Italek bude zřejmě narůstat.

29:20

Prudká střela z pravého úhlu letí jen do přední spojnice! Francouzky tak mohou rozehrát a získat zejména další cenné vteřiny na útočné polovině hřiště.

28:57

Italky kombinují kolem domácí branky. Do konce dramatické bitvy zbývají už jen tři minuty. To se dá v pohodě stihnout, ale chce to snížit pro klid.

28:41

Italkám se nesype půda pod nohama, ale už jim tuhnou nohy. Favoritky celého turnaje sahají po time-outu.

28:41

Tým Francie vstřelil branku!
Góóól! Tohle bylo vodní pólo v plné kráse. Parádní kombinace šla od levé tyče na středu, odkud se míč okamžitě přesunul doprava k EMĚ VERNOUXOVÉ, jenž přesnou střelou k zadní tyči zvyšuje náskok!

28:21

Francie si bere oddechový čas! Řecký trenér tuší, že možná přichází zlomový okamžik utkání. Domácí mají míč a čeká je přesilovka.

27:47

Italky jsou trošku rozhozené a po nepovedeném útoku už s nimi cloumají emoce! Rycrawová uhlídala svou pravou tyč po střele z úhlu a rozjíždí další útok Francie.

27:29

Tým Francie vstřelil branku!
Neuvěřitelné! Francouzky v domácí bazénu otáčí průběhu zápasu, a to po přesné trefě JULIETTE DHALLUINOVÉ k levé tyči – 8:7.

27:29

Italky však nezahrozily, naopak útočí Francouzky, které si vybojovaly penaltový hod!

27:03

Škoda, vysoký centr z pravé strany byl příliš dlouhý a za zadní tyčí končí jen u bránící hráčky Itálie.

26:30

Italkám vypršel čas, ztrácí míč a musí se rychle bránit. Francouzky jsou při chuti, není se čemu divit – sahají po historickém výsledku!

Francúzsko - Taliansko

9:8

koniec udalosti (1:3, 3:3, 2:1, 3:1)

Späť na online


Rozhodca: Debreceniová (HUN), Hodgers (AUS).

Štatistiky:
Sestavy:
Francie: Rycrawová (Martineaud Peretová) – Andresová, Herutauxová, Bouloukbachiová, Guilletová (C), Hertzková, Dhalluinová, Battuová, Vernouxová, Radoslavljevićová, Raspová, Dauleová.
Trenér: T. Lorantos.

Itálie: Banchelliová (Condorelliová) – Tabaniová, Galardiová, Avegnová, Giustiniová, Bettiniová, Picozziová, Bianconiová, Palmieriová (C), Marlettová, Chocchiereová, Viacavaová.
Trenér: C. Silipo.
Branky:
4. Vernouxová, 9. Dhalluinová, 11. Hertzková, 22. Andresová, 23. Guilletová, 27. Andresová, 28. Dhalluinová, 29. Vernouxová - 4. Picozziová, 5. Bettiniová, 6. Bianconiová, 11. Galardiová, 13. Tabaniová, 15. Marlettová, 23. Giustiniová, 31. Bianciniová.