Menu

Ďalšie

Olympijské hry - stolný tenis

Zmiešaná štvorhra

koniec udalosti

29.07.2024, 16:00 • South Paris Arena 4 • Semifinále • Adam Kročil cz

Z výsledků je jasné, že nás zítra čeká finále Wanga a Sun proti Rimu a Kim. O bronzovou medaili se utká dvojice Wong, Doo s Jihokorejci Limem a Shin. Tímto se s vámi loučím a přeji hezký zbytek dne, ať už sledováním OH, nebo jinou ne/činností. (18:27:28)

Wong, Doo (HKG) : Ri, Kim (PRK) 3:4
Wang, Sun (CHN) : Lim, Shin (KOR) 4:2

Wang se Sun si vytvořili pouze jeden matchall, ale ten jim na výhru v utkání stačil. Tento čínský pár tak doplňuje kolonku se jmény ve finále pavouka po výhře 4:2 (-6,7,-9,5,7,9).
Z kraje šesté sady se zdálo, že Wang se Sun půjdou do vedení, které si pohlídají. Jihokorejský pár se ale ještě dokázal dotáhnout a dokonce vede 6:5.
Poslední, kdo zbývá představit, je jihokorejská hráčka Yubin Shin, která měla v prvním kola také poměrně lehký los v podobě Australanky Tapperové, kterou porazila 4:0. S největší pravděpodobností by pro ni nemělo být problémem ani druhé kolo, ve kterém se utká s Maďarkou Potaovou.
Po vyhraném setu výsledkem 11:7 se poprvé v utkání dostává do vedení 3:2 čínský pár.
Limovu cestu dvouhrou není třeba zmiňovat, jelikož je zde Jihokorejec jen jako účastník čtyřhry a týmové soutěže.
Jeho spoluhráčka se na postup také moc nenadřela a porazila Takahashiovou z Brazílie 4:0. Její další soupeřkou ve dvouhře bude 61 letá Lucemburčanka Ni.
V rámci dvouhry má Wang odehrané utkání 1.kola, které pro nás bylo zajímavé tím, že bylo proti slovenskému zástupci. V prvním setu Číňan zaváhal, potom si zbytek utkání pohlídal a po výsledku 4:1 postoupil do 2.kola, kde na něj čeká Švéd Moregard.
Na počítadle můžeme vidět dvojku i na straně, kde hraje hrají Wang se Sun. To znamená jediné, stav 2:2 na sety.
Pro Lima a Shin je to první větší zkouška ohněm, nebo dokonce ta největší, jaká mohla přijít. V průběhu turnaje došlo jen ke střetu s dvojicí z Německa, přes kterou výběr Jižní Koreje přešel hladce 4:0 a jinak tomu nebylo ani v duelu s Rumunskem, kde zaznamenala totožný výsledek.
Již teď je jasné, že pro duo Lim, Shin je to nejlepší utkání, jaké kdy proti těmto soupeřům hrálo. Ještě nikdy se jim s těmito soupeři nepovedlo získat více než jeden set. Uvidíme, jestli se dočkáme i zázraku v podobě jejich postupu do finále.
3.set stál dvojici Lim, Shin oddechový čas a žlutou kartu, ale snahy nebyly marné a přetavila jej ve vedení 2:1. Je tedy jasné, že nejtěžší utkání pro Čínu nebylo v rámci čtvrtfinále, ale přichází možná právě teď.
Jihokorejská dvojice moc dobře ví, že pokud nechá odskočit své soupeře na větší rozdíl, tak už je nedohoní. Odpovídá tomu vyrovnaný stav 7:7 ve 3.setu.
Stále to není ten výkon, který jsme od Wanga se Sun očekávali. Tentokrát ale na zisk setu stačí, a tím pádem máme vyrovnáno 1:1.
Čínskou dvojice není potřeba nijak extra představovat, protože jak už jsem zmínil, jedná se o světové jedničky mužské a ženské dvouhry. Od obou se tedy neočekává nic jiného než zlato z dvouhry i čtyřhry, které bývá pro Čínu ve stolním tenise běžnou záležitostí. Uvidíme, jestli někdo dokáže proti této dvojici více, než čtvrtfináloví soupeři, kteří jim dokázali sebrat 2 sety.
Začátek setu napovídal, že si čínské duo stanovilo plán k postupu, který jim bude někdo jen těžce mařit, když se ujalo rychlého vedení 4:1. Jasnou stopku jim však vystavili jejich semifináloví soupeři, kteří se radují ze zisku prvního setu výsledkem 11:6.
Tady je favorit jasně daný, je jím čínská dvojice Wang složená ze světových jedniček ve dvouhře.

Zmiešaná štvorhra

koniec udalosti

Späť na online