Menu

Ďalšie

Olympijské hry - streľba

Trap – muži

koniec udalosti

29.07.2024, 09:30 • Chateauroux Shooting Center • Ján Polák

14:12

Kvalifikácia v trape mužov bude pokračovať opäť zajtra poslednými dvomi kolami, z ktorých Vám opäť prinesieme prenos. Na dnes vám ďakujeme za sledovanie. (14:12:07)

14:10

Marián Kovačócy je na priebežnej 20. pozícii s výkonom 70 bodov, obhajca zlata z Tokia, Čech Jiří Lipták o jeden bod zaostáva a s výkonom 69 bodov je momentálne na 27. pozícii. Asi treba skonštatovať, že pre slovenského aj českého borca finále vyzerá byť stratené.

14:06

Tretie kvalifikačné kolo je na konci. Zatiaľ najlepšie si počínajú Švéd Levin-Andresson a Austrálčan Willett, ktorí zo 75 výstrelov mali iba jednu chybu. Tá u oboch prišla v druhom kole. V tesnom závese za nimi je osmička strelcov, ktorí majú v doterajšom priebehu zatiaľ dve chyby. Pripomíname, že do finále postupuje iba najlepších šesť po piatich kolách kvalifikácie. Strelci tak majú pred sebou ešte 2 kvalifikačné kolá, spolu 50 výstrelov.

13:51

Marián Kovačócy má odstrieľané aj tretie kolo, v ktorom napokon robí jednu chybu. jeho celková bilancia je momentálne 70/75. Ak sa nič nepredvídané nestane, ani stopercentný výkon v dvoch zvyšných kolách mu na finále stačiť nebude.

13:42

Doteraz suverénny Turek Tuzun minul v treťom kole dva terče a prepadol sa v priebežnom poradí.

13:36

Marián Kovačócy je zatiaľ po 10 terčoch tretieho kvalifikačného kola stopercentný.

13:31

Tretie kolo výborne odstrieľali Švéd Levin-Andersson a Austrálčan Willett, ktorí zaznamenali plný počet a zatiaľ sú na čele kvalifikácie s jedinou chybou po troch kolách.

13:20

Jiří Lipták v treťom kole stratil jediný bod a s bilanciou 24/25 sa posunul mierne dopredu.

13:19

Na treťom stanovisku po prvý krát netrafil doposiaľ suverénny Turek Tuzun. Všetci strelci tak už aspoň raz chybovali.

13:16

Rozbehlo sa nám tretie kolo kvalifikácie trapu, opäť strieľajú skupiny 1 – 3.

11:59

Nasleduje opäť prestávka medzi jednotlivými kolami. Na čele priebežného poradia je stále Turek Oguzhan Tuzun, ktorý ako jediný zatiaľ strieľa bezchybne. S jednou chybou je zatiaľ ďalších 6 pretekárov. Marián Kovačócy je zatiaľ 23., Čech Jiří Lipták je na priebežnej 30. pozícii.

11:52

Slovenský reprezentant mal veľmi solídne druhé kolo, keď minul iba jeden terč a pripísal si 24 bodov. Po dvoch kolách kvalifikácie je na 23. mieste.

11:45

Marián Kovačócy má zatiaľ v druhom kvalifikačnom kole na svojom konte jednu chybu po 20 terčoch.

11:44

Už teraz je jasné, že Turek Tuzun sa na čele priebežného poradia osamostatní, ako jediný je zatiaľ bez chyby, ostatní strelci už si pripísali nepresný výstrel.

11:35

Marián Kovačócy má zatiaľ po dvoch stanoviskách v druhom kvalifikačnom kole plný počet 10 presných zásahov.

11:27

Na čele priebežného poradia kvalifikácie sa osamostatnil Turek Tuzun, ktorý ako jediný zostal po dvoch kolách bez chyby s plným počtom 50 zasiahnutých cieľov.

11:26

Jiří Lipták si žiaľ na štvrtom stanovisku pripísal ďalšie dve chyby, druhé kolo tak končí s bilanciou 21/25 a jeho cesta za obhajobou olympijského zlata sa zdá byť značne ohrozená.
Vedúca štvorica Hales, Tuzun, Willett a Levin-Andersson je stále bez chyby.

11:23

Obhajca zlata Čech Jiří Lipták si značne skomplikoval cestu do finále, keď mu absolútne nevyšiel úvod druhého kola, hneď na prvom stanovisku minul dva z piatich holubov.

Trap – muži

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Kvalifikácia aj s Kovačócym
Kvalifikácia prvej brokovej disciplíny na LOH v Paríži - trape mužov. V kvalifikačnom kole sa predstaví 30 trapistov, medzi ktorými nebude chýbať ani Slovák Marián Kovačócy.