Menu

Ďalšie

Olympijské hry - pozemný hokej - ženy

Juhoafrická republika - Argentína

2:4

koniec udalosti (1:0, 1:1, 0:0, 0:3)

29.07.2024, 17:30 • Stade Yves-du-Manoir 2, Paříž • Skupina B • Michal Břuchanský cz

Argentina je po dvou z pěti odehraných kol na čele skupiny B. Kromě ní je na šesti bodech jen Austrálie, kdežto Jihoafrická republika šestičlenné pole uzavírá spolu s Britkami. (19:15:27)
Jihoafrická republika sahala ve druhém skupinovém utkání po senzaci. Díky dvěma gólům Louwové a de Waalové do 49. minuty vedla, ale závěr už patřil favorizovaným Argentinkám. Ty vděčí za výhru hlavně Agustině Gorzelanyové, která se třikrát prosadila z trestných rohů. Těsně po gólu na 3:2 jihoafrický odpor definitivně zlomila Jankunasová.

60

Konec zápasu.

59

Stephanie Bothaová si ještě zapíše do statistik zelenou kartu. Argentina dohraje zbytek zápasu v početní výhodě.

58

Onthatile Zuluová potřebovala na pravém křídle setřást Trinchinettiovou. Ta ji nepustila z očí a míček legálním způsobem ukořistila pro argentinské barvy.

57

Jihoafrické hokejistky už nemají morální ani fyzické síly na zdramatizování tak slibně rozjetého zápasu. Albertarriová ukrajuje další sekundy u levé postranní čáry.

56

Znovu rozhodčí Delforgeová postřehla hru nohou v podání bránící Bothaové. Ta hned reklamovala, že se spletla a kontrola u videa jí dala za pravdu. Další trestný roh se konat nebude.

54

Eugenia Trinchinettiová vyrazila do rohu hřiště sbírat cenné sekundy. Během toho se s míčkem dostala do autu a rozhodčí jej přisoudily Jihoafričankám.

53

Argentina právě vstřelila branku!
Ve třiapadesáté minutě padl první gól ze hry. Jihoafrické sny o senzačním výsledku rozprášila JULIETA JANKUASOVÁ. Hráčka s osmadvacítkou na zádech přebrala míč od Alonsové a po noblesní kličce Castellarové vypustila nechytatelnou střelu na zadní tyč.

52

Argentina právě vstřelila branku!
Campoyová schytala do nohy přihrávku Toccalinové, což je v pozemním hokeji důvod k nařízení trestného rohu. AGUSTINA GORZELANOYVÁ z něj tentokrát vypálila do pravé části branky a zkompletovala hattrick!

51

Toccalinová zkompletovala přihrávku přes několik desítek metrů, ale další z Argentinek následně vyšla z klíčového souboje jedna na jednu jako poražená.

50

Agostina Alonsová poslala míč do argentinské branky zpoza střeleckého kruhu. Letící projektil nikdo netečoval, takže gól platit nemůže.

49

Argentina právě vstřelila branku!
Velký trn z paty argentinskému týmu opět pomohla vytrhnout AGUSTINA GORZELANYOVÁ, jež dokonale zopakovala svůj předchozí gól z trestného rohu. I v tomto případě mířila do levého rohu brány – 2:2.

49

Přihrávka Albertarriové vyvolala zmatek u branky JAR. Lloydová chtěla míček odkopnout, ale v tu chvíli byl zapískán trestný roh pro Argentinu.

49

Selhání v přechodové fázi Argentinky mrzet nemuselo, protože Bobbsová zkazila v přečíslení hned první přihrávku.

48

Sofia Cairová proběhla podél zadní čáry do střeleckého kruhu. Distribuce míčku ale byla nad její síly a hráčky v zeleném se zase na nějakou dobu vysvobozují.

47

Granattová si naběhla do ucpané lokality u levé postranní čáry. Drobný přestupek Trinchinettiové pak hráčkám JAR ulevil definitivně.

46

Začátek 4. čtvrtiny.

Juhoafrická republika - Argentína

2:4

koniec udalosti (1:0, 1:1, 0:0, 0:3)

Späť na online


Rozhodca: McCleanová (TTO), Delforgeová (BEL)

Štatistiky:
Sestavy
Jihoafrická republika: Lloydová - Bothaová, Isaacsová, Christieová, Louwová, Molikoeová, Zuluová, Augoustiová, Seereaneová, Mokoeanová, Bobbsová (C).
Náhradníci: Pearceová, Swartsová, Patonová, Maliová, de Waalová.
Trenér: Giles Bonnet

Argentina: Cosentinová - Toccalinová, Gorzelanyová, Alonsová, Granattová, Mocciaová (C), Cairová, Trinchinettiová, Castellarová, Jankunasová, de Armasová.
Náhradníci: Raposová, Albertarriová, Valdezová, Casasová, Campoyová.
Trenér: Fernando Ferrara
Branky
15. Louwová, 29. de Waalová - 17., 49. a 52. Gorzelanyová, 53. Jankunasová
Zelené karty
59. Bothaová - 20. Cairová, 18. Valdezová