Menu

Ďalšie

Olympijské hry - Sportovní lezení

Lezení na rychlost – ženy

koniec udalosti

05.08.2024, 13:00 • Milan Huppert cz

Čtvrtfinálové souboje proběhnou ve středu ve 12:35. (14:48:13)
Osmifinále lezení skončilo bez překvapení. Ve skvělé formě přijela do Paříže největší favoritka z Polska Aleksandra Miroslawová, jež v rozřazovačkách dvakrát posunula hodnotu světového rekordu, podruhé dokonce o patnáct setin na současných 6,06. Ostatní lezkyně budou jen doufat v zaváhání hlavní adeptky na zlato, vědomi si faktu, že v rovném rychlostním souboji nemají šanci. Nejblíže Miroslawové je Američanka Emma Huntová se solidním časem 6,36, o medaile by měly usilovat rovněž jiná Polka Anna Kalucká či Číňanky Čou Ja-fej a Teng Li-ťüan.

Výsledky osmifinále

Aleksandra Miroslawová (POL) 6,10 Q – 9,36 Aniya Holderová (RSA)
Emma Huntová (USA) 6,38 Q – 7,07 Manon Lebonová (FRA)
Aleksandra Kalucká (POL) 6,65 Q – 8,41 Sarah Tetzlaffová (AUS)
Čou Ja-fej (CHN) 6,55 Q – 6,84 (PB) Beatrice Colliová (ITA)
Teng Li-ťüan (CHN) 6,48 Q – 6,86 Capucine Viglioneová (FRA)
Desak Made Rita Kusuma Dewiová (INA) 6,38 Q – 8,43 Piper Kellyová (USA)
Rajiah Sallsabillahová (INA) bez času q7,26 Q Leslie Adriana Romero Pérezová (ESP)

Konec programu.

7/7

Indonéská favoritka je ze hry venku, protože ztratila kontakt se stěnou a nedokončila! Velmi se radující Španělce Romero Lópezové stačil i čas 7,26. Pozice šťastně poražené nicméně náleží právě Sallsabillahové, ta postupuje díky nejlepšímu čase ze všech ostatních poražených z rozřazovaček.

7/7

Osmifinálovou fázi uzavře střetnutí Indonésanky Sallsabillahové proti Španělce Romero Pérezové. Jako nejrychlejší poražená by momentálně postupovala Italka Colliová.

6/7

Dewiová nakonec měla cestu za postupem do čtvrtfinále výrazně usnadněnou, protože soupeřka zaškobrtla už v první polovině. Nicméně zapsala výborný čas 6,38, sokyně byla o více jak dvě vteřiny horší.

6/7

V šestém měření sil se Američanka Kellyová pokusí zaskočit Indonésanku Dewiovou.

5/7

Také v pátém lezení vyhrála favoritka. Teng Li-ťüan se zaskvěla časem 6,48, smutná Francouzka zaostala rozdílem čtyř desetin a soutěž pro ni končí.

5/7

V následujícím souboji uvidíme další Číňanku Teng Li-ťüan, které se postaví domácí reprezentantka Capucine Viglioneová.

4/7

Colliová bojovala jako lvice, časem 6,84 si vylepšila své maximum, přesto končí, neboť Čou Ja-fej byla ještě o 29 setin rychlejší.

4/7

Čou Ja-fej bude plnit roli favoritky proti Italce Colliové.

3/7

Aleksandra Kalucká udržuje naděje na dvojí polskou medaili. Svou soupeřku Tetzlaffovou z Austrálie přejela rozdílem téměř dvou vteřin, nebylo co řešit.

2/7

Také druhý souboj o postup do čtvrtfinále skončil očekávaným výsledkem. Emma Huntová si zajistila posun mezi nejlepších osm lezkyň výkonem 6,38, domácí naděje Lebonová byla o sedm desetin pomalejší.

1/7

Nebylo co řešit. Aleksandra Miroslawová si ve druhé polovině mohla dovolit zvolnit, ale rozhodla se jít naplno až do konce a výsledkem je skvělý čas 6,10, samozřejmě komfortní postup. Jihoafričanka Holderová se loučí časem 9,36.
Jdeme na věc! Jako první se představí Miroslawová, která už během dneška dvakrát posunula hranici světového rekordu. Proti Jihoafričance Holderové je obrovskou favoritkou.

První osmifinálová dvojice se na start postaví ve 14:12.
Osmifinálové dvojice

Aleksandra Miroslawová (POL) – Aniya Holderová (RSA)
Emma Huntová (USA) – Manon Lebonová (FRA)
Aleksandra Kalucká (POL) – Sarah Tetzlaffová (AUS)
Čou Ja-fej (CHN) – Beatrice Colliová (ITA)
Teng Li-ťüan (CHN) – Capucine Viglioneová (FRA)
Desak Made Rita Kusuma Dewiová (INA) – Piper Kellyová (USA)
Rajiah Sallsabillahová (INA) – Leslie Adriana Romero Pérezová (ESP)
Rozřazovačky skončily. Následovat bude vyřazovací šplhání, v němž postoupí do čtvrtfinále vítězka z každého souboje + nejrychlejší poražená.

7

V posledním šplhání si Anna Kalucká polepšila na třetí místo, s naprosto stejným časem 6,39 jako Číňanka Čou Ja-fej rozhoduje lepší šplhání Polky v předešlém působení. Tetzlaffová setrvala na dvanácté pozici.

6

Teng Li-ťüan zaznamenala zlepšení na 6,40, posunula si hodnotu kariérního výkonu, každopádně nadále je čtvrtá. Lebonová po nedokončení své druhé působení jakžtakž zvládla, časem 9,09 poráží alespoň Holderovou.

5

Jihoafričanka Holderová si polepšila na 9,12, stále však zůstává nejpomalejší s platným časem.

5

Ano, a to výrazně! Aleksandra Miroslawová ukazuje, že ve sportovním lezení může bojovat snad jen se svou hlavou. Famózní čas 6,06 je jasným naznačením, že ve sportovním lezení se bude bojovat pouze o druhé místo.

5

Na řadu jde Miroslawová. Povede se jí opět posunout hranici světového rekordu?

4

Lehce o pět setinek na 6,89 si polepšila Španělka Romerová Pérezová, každopádně zůstává osmá. Lepší čas měla rovněž Colliová, 8,18 ovšem na proniknutí do elitní desítky nestačilo.

3

Američanka Huntová svůj skvělý čas 6,36 nevylepšila, každopádně nemusí smutnit, zůstává druhá a může být v klidu. Zlepšení na 6,58 zaznamenala Indonésanka Sallsabillahová, nicméně zůstává na sedmé pozici.

2

Také další lezení na stěnu přineslo zlepšení, a to v podání Indonésanku Dewiové o sedm setin na 6,45, díky čemuž se dostala na čtvrté místo před Polku Kaluckou. Francouzka Viglioneová se nezlepšila, její čas se blížil deseti vteřinám.

1

Čou Ja-fej ještě dokázala vylepšit svůj výkon z prvního kola a časem 6,38 si polepšila na třetí místo. Kellyová zaznamenala horší čas, zůstává na devátém místě.
Čeká nás druhé kolo rozřazovaček, soutěžící si jen prohodí dráhy.

7

Rozřazovací sérii uzavřela Australanka Tetzlaffová proti Polce Kalucké. Lépe se vedlo druhé jmenované, jež si časem 6,47 vylepšila osobní maximum a zařadila se na čtvrtou příčku. Soupeřka dohmátla v čase 8,64, ten nestačí na lepší než osmé místo.

6

Dalšímu souboji dominovala Teng Li-ťüan, pěkný čas 6,43 řadí Číňanku na třetí místo. Domácí Francouzka Lebonová první chybu ustála, po té druhé už se ale neudržela a stěnu nevylezla.

5

Holderová s časem 9,61 nedokázala konkurovat, byť si vylepšila nejlepší kariérní výkon.

5

Největší favoritka Aleksandra Miroslawová právě ukázala, že se na Paříž připravila ve skvělé formě! Nabrala skvělou rychlost, neudělala jedinou chybu a časem 6,21 stanovila nový světový rekord, jehož byla sama držitelkou!

4

Vzrušení na chvíli opadlo. Romerová Pérezová ze Španělska dominovala proti Italce a těsně se vešla pod sedm vteřin. Colliová po velké chybě zhruba ve středu běhu zapsala čas nad deset sekund.

3

Sledujeme jeden neskutečný čas za druhým! Emma Huntová se blýskla zdoláním stěny za 6,36, jde jasně na první místo a na dvanáct setin se přiblížila světovému rekordu! Sallsabillahová zaznamenala čas 6,67.

3

Pokračujeme tradičně ve dvojicích, čeká nás souboj mezi Indonésankou Sallsabillahovou a Američankou Huntovou.

2

Dlouho se Číňanka z rekordu netěšila! Protože i Dewiová předvedla fantastickou rychlost a její čas ještě o dvě setinky pokořila, je tedy držitelkou olympijského rekordu ona.
Na opravné lezení míří také Dewiová z Indonésie.

1

Tak to bylo něco! Zdravě namotivovaná Čou Ja-fej zmáčkla časomíru, která se zastavila na čase 6,54, což je nový olympijský rekord!
Problémy se snad povedlo vyřešit, může se pokračovat! Čou Ja-fej dostává náhradní pokus.
Nakonec je všechno jinak. Čou Ja-fej i Dewiová se podle opakovaných záběrů cílového tlačítka dotknuly, ale selhala technika, která nezastavila časomíru. Pracuje se tedy na opravě.

2

Ve druhém souboji domácí fanoušci hlasitě povzbuzovali Capucine Viglioneovou, jež sice minisouboj zvládla, nicméně čas 7,53 na Kellyovou nestačí. Její soupeřka Desak Made Rita Kusuma Dewiová chybovala v závěru a nemá platný čas.

1

Kellyová od začátku ztrácela, jenže nakonec zvítězila v čase 7,39, protože rychlejší Čou Ja-fej ve výskoku nestiskla tlačítko! Velká chyba.
Kvalifikační dvojice

Čou Ja-fej (CHN) – Piper Kellyová (USA)
Desak Made Rita Kusuma Dewiová (INA) – Capucine Viglioneová (FRA)
Rajiah Sallsabillahová (INA) – Emma Huntová (USA)
Leslie Adriana Romero Pérezová (ESP) – Beatrice Colliová (ITA)
Aniya Holderová (RSA) – Aleksandra Miroslawová (POL)
Teng Li-ťüan (CHN) – Manon Lebonová (FRA)
Aleksandra Kalucká (POL) – Sarah Tetzlaffová (NZL)
Všem fanynkám a fanouškům sportu přeju krásné pondělní odpoledne. Vítám vás při sledování sportovního lezení, společně se podíváme na lezení na rychlost žen, kde se dnes nebude vypadávat, půjde o rozřazovací běhy pro čtvrtfinále. Ženy čekají dva běhy, z modré a červené dráhy. Počítat se bude lepší čas.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

Lezení na rychlost – ženy

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Osmifinálové dvojice
Aleksandra Miroslawová (POL) 6,10 Q - 9,36 Aniya Holderová (RSA)
Emma Huntová (USA) 6,38 Q - 7,07 Manon Lebonová (FRA)
Aleksandra Kalucká (POL) 6,65 Q - 8,41 Sarah Tetzlaffová (AUS)
Čou Ja-fej (CHN) 6,55 Q - 6,84 (PB) Beatrice Colliová (ITA)
Teng Li-ťüan (CHN) 6,48 Q - 6,86 Capucine Viglioneová (FRA)
Desak Made Rita Kusuma Dewiová (INA) 6,38 Q - 8,43 Piper Kellyová (USA)
Rajiah Sallsabillahová (INA) bez času q - 7,26 Q Leslie Adriana Romero Pérezová (ESP)