Menu

Ďalšie

Olympijské hry - stolný tenis

Zmiešaná štvorhra

koniec udalosti

29.07.2024, 16:00 • South Paris Arena 4 • Semifinále • Adam Kročil cz

Z výsledků je jasné, že nás zítra čeká finále Wanga a Sun proti Rimu a Kim. O bronzovou medaili se utká dvojice Wong, Doo s Jihokorejci Limem a Shin. Tímto se s vámi loučím a přeji hezký zbytek dne, ať už sledováním OH, nebo jinou ne/činností. (18:27:28)

Wong, Doo (HKG) : Ri, Kim (PRK) 3:4
Wang, Sun (CHN) : Lim, Shin (KOR) 4:2

Wang se Sun si vytvořili pouze jeden matchall, ale ten jim na výhru v utkání stačil. Tento čínský pár tak doplňuje kolonku se jmény ve finále pavouka po výhře 4:2 (-6,7,-9,5,7,9).
Z kraje šesté sady se zdálo, že Wang se Sun půjdou do vedení, které si pohlídají. Jihokorejský pár se ale ještě dokázal dotáhnout a dokonce vede 6:5.
Poslední, kdo zbývá představit, je jihokorejská hráčka Yubin Shin, která měla v prvním kola také poměrně lehký los v podobě Australanky Tapperové, kterou porazila 4:0. S největší pravděpodobností by pro ni nemělo být problémem ani druhé kolo, ve kterém se utká s Maďarkou Potaovou.
Po vyhraném setu výsledkem 11:7 se poprvé v utkání dostává do vedení 3:2 čínský pár.
Limovu cestu dvouhrou není třeba zmiňovat, jelikož je zde Jihokorejec jen jako účastník čtyřhry a týmové soutěže.
Jeho spoluhráčka se na postup také moc nenadřela a porazila Takahashiovou z Brazílie 4:0. Její další soupeřkou ve dvouhře bude 61 letá Lucemburčanka Ni.
V rámci dvouhry má Wang odehrané utkání 1.kola, které pro nás bylo zajímavé tím, že bylo proti slovenskému zástupci. V prvním setu Číňan zaváhal, potom si zbytek utkání pohlídal a po výsledku 4:1 postoupil do 2.kola, kde na něj čeká Švéd Moregard.
Na počítadle můžeme vidět dvojku i na straně, kde hraje hrají Wang se Sun. To znamená jediné, stav 2:2 na sety.
Pro Lima a Shin je to první větší zkouška ohněm, nebo dokonce ta největší, jaká mohla přijít. V průběhu turnaje došlo jen ke střetu s dvojicí z Německa, přes kterou výběr Jižní Koreje přešel hladce 4:0 a jinak tomu nebylo ani v duelu s Rumunskem, kde zaznamenala totožný výsledek.
Již teď je jasné, že pro duo Lim, Shin je to nejlepší utkání, jaké kdy proti těmto soupeřům hrálo. Ještě nikdy se jim s těmito soupeři nepovedlo získat více než jeden set. Uvidíme, jestli se dočkáme i zázraku v podobě jejich postupu do finále.
3.set stál dvojici Lim, Shin oddechový čas a žlutou kartu, ale snahy nebyly marné a přetavila jej ve vedení 2:1. Je tedy jasné, že nejtěžší utkání pro Čínu nebylo v rámci čtvrtfinále, ale přichází možná právě teď.
Jihokorejská dvojice moc dobře ví, že pokud nechá odskočit své soupeře na větší rozdíl, tak už je nedohoní. Odpovídá tomu vyrovnaný stav 7:7 ve 3.setu.
Stále to není ten výkon, který jsme od Wanga se Sun očekávali. Tentokrát ale na zisk setu stačí, a tím pádem máme vyrovnáno 1:1.
Čínskou dvojice není potřeba nijak extra představovat, protože jak už jsem zmínil, jedná se o světové jedničky mužské a ženské dvouhry. Od obou se tedy neočekává nic jiného než zlato z dvouhry i čtyřhry, které bývá pro Čínu ve stolním tenise běžnou záležitostí. Uvidíme, jestli někdo dokáže proti této dvojici více, než čtvrtfináloví soupeři, kteří jim dokázali sebrat 2 sety.
Začátek setu napovídal, že si čínské duo stanovilo plán k postupu, který jim bude někdo jen těžce mařit, když se ujalo rychlého vedení 4:1. Jasnou stopku jim však vystavili jejich semifináloví soupeři, kteří se radují ze zisku prvního setu výsledkem 11:6.
Tady je favorit jasně daný, je jím čínská dvojice Wang složená ze světových jedniček ve dvouhře.
Právě začalo i druhé semifinálové utkání mezi dvojicemi Wang, Sun a Lim, Shin.
Začátek druhého semifinále je pořadateli posunut na 17:20 hodin.

Rozhodující set nepřinesl tak dramatické chvíle, jak tomu většinou bývá, protože dvojice Ri, Kim ovládla vstup do setu a dostala se k rychlému vedení 7:0. Závěr byl sice méně dominantní, ale i tak to na vítězství stačilo. Ri a Kim tak mají po vítězství 4:3 (3,-10,-3,9,9,-9,6) jistotu olympijské medaile, jen si musejí počkat jaké.
Co také plyne je naděje dvojice Wong, Doo na olympijské finále, protože v 7.setu prohráli všech 7 míčků, které byly uvedeny do hry.
Zbylým semifinalistům je již jasné, že nestihnou rozehrát své zápasy včas, protože ten právě uplynul.
Sedmý rozhodující set právě začal prvním bodem na stranu Severní Koreje.
Dvojice Wong, Doo nezazmatkovala při stavu 7:9 a s chladnou hlavou otáčí stav na 11:9 a získává 6.sadu, kterou posílá zápas do setu o všechno.
9:9! Každá chyba už může být velmi drahá.
Každá malá chybka by se mohla v konečném zúčtování ukázat jako hrubice. Proto teď nechce žádné z týmů tuto chybku udělat a skóre se drží na velmi těsném rozdílu 8:6.
5.set zpočátku vypadal jako jasná záležitost pro severokorejské duo, které vedlo již 10:5. Nakonec je však rádo aspoň za těsné vítězství v 5.sadě poměrem 11:9.
Proběhla rychlá přestávková porada s trenéry a obě dvojice se vrátily ke stolu, aby mohl začít 5.set.
Veledůležitý set získává na svou stranu tým ve složení Ri, Kim, který tak nepouští své soupeře do trháku a srovnává na 2:2 na sety.
Oba týmy vědí, že tento set je velmi důležitý, protože je rozdíl hrát za stavu 3:1 nebo 2:2, a tak vypotřebovaly během setu své oddechové časy.
Zdá se, že dvojici z Hong Kongu se nadvláda nad zápasem zamlouvá a ihned okrádá své soupeře obě podání.
Stejně suverénně, jak Wong s Doo vstoupili do 3.setu, tak jej i ukončují a přebírají vedení 2:1 na svou stranu.
Lepší vstup do setu měla dvojice, která do něj začínala podáním. Proto vede již 9:3.
Po krátké přestávce začíná svým servisem dvojice Wong, Doo.
Poradili si, jak nejlépe mohli a získávají druhou sadu výsledkem 12:10.
Wong a Doo nedokázali využít 2 setbally, a tak si budou muset poradit s vyrovnaným stavem 10:10.
Dvojice z Hong Kongu potřebovala k postupu do semifinále o 1 set více. Nejprve Wong s Doo zdolali Maďarskou dvojici Ecseki, Madaraszová 4:1 a ve druhém kole porazili další Evropany, tentokrát ze Španělska, Roblese a jeho spoluhráčku Xiao 4:2. Uvidíme, jestli dokáže Wong a Doo porazit první asijské soupeře, přestože prohráli 1.set se ziskem jen 3 bodů.
Následující 2 míčky míří opět na stranu korejské dvojice, a tak první set končí s rozdílem třídy 11:3.
Nyní už se věnujme koncovce prvního setu, kde Kim s Ri vedou 9:3.
Tato dvojice prošla do semifinále po 2 výhrách 4:1. Nikdo nečekal, že by tato dvojice mohla přejít přes první kolo, jelikož jí los přiřadil japonské duo Harimoto, Hayatová, se kterým se počítalo do finále. Ve druhém utkání přešli přes dvojici ze Švédska Karlsson, Kallbergová.
Lehkým favoritem zápasu je pár z Korejského poloostrova.
Právě odstartovalo první semifinále smíšené čtyřhry na Olympijských hrách. Utkají se v něm Wong a Doo z Hong Kongu, proti Ri a Kim ze Severní Koreje.
Dobrý den, vítám vás u 3.hracího dne stolního tenisu na Olympijských hrách. V odpoledním programu budeme svědky semifinále smíšené čtyřhry. První utkání se odehraje v 16:00 hodin a druhé bude následovat ihned po něm, nejdříve však v 17:00.
Souboje, na které se můžete těšit:

16:00
Wong, Doo (HKG) : Ri, Kim (PRK)
17:00
Wang, Sun (CHN) : Lim, Shin (KOR)
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:00.

Zmiešaná štvorhra

koniec udalosti

Späť na online