Menu

Ďalšie

Olympijské hry - box

Večerný program

koniec udalosti

29.07.2024, 20:00 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka) cz

Program skončil. (22:16:31)

8

Sedmý nasazený Kunkabajev končí, do čtvrtfinále postupuje Španěl Drissi! Vyhrál 3:2 na body!

8

V závěru ještě poslal Kunkabajev jedovku levačkou a nyní se bude čekat na verdikt sudích.

8

Kunkabajev začíná hodně sklánět hlavu, čímž si ale nabíhá na údery Španěla.

8

Pro oba muže je to už ve třetím kole hodně fyzicky náročné. Každý nepozornost pak může přijít draho. Teď jen tak tak se Kunkabajev vyhnul drtivému zvedáku.

8

Druhé kolo si podmanil v poměru 4:1 Španěl Drissi, který v celkovém hodnocení vede 2:1 a má postup na dosah.

8

Souboj se začíná ve druhém kole více otevírat. Oba muži trefují o poznání víc úderů, obrany už nejsou tak pozorné.

8

Drissi krátce po začátku druhého kola podklouzl a nepříjemně spadl. Nic si z toho nedělá, doslova vyskočil zpět na nohy.

8

Nakonec to byl ale Kunkabajev, jenž měl mírnou převahu. Rozhodčí mu udělili tři body.

8

Na začátku byl souboj svázán taktikou, po minutě ale Španěl začal zvyšovat svou aktivitu.
Do ringu přichází aktéři posledního souboje nasazená sedmička Kamšybek Kunkabajev (KAZ) a Ayoub Ghadfa Drissi el Aissaoui (ESP).

7

Nasazená dvojka Delicious Orie nečekaně končí! Davit Chalojan byl podle rozhodčích ve třetím kole lepším boxerem, vyhrál toto kolo a celý zápas 3:2!

7

Ač už zazněl gong, boxeři a ringová sudí to neslyšeli a souboj dál probíhal, dokud nebylo ještě dvakrát znovu oznámeno ukončení zápasu.

7

Ve třetím kole se tolik nebrání, oba muži si dávají tvrdé údery. Kdyby se mělo rozhodovat na základě obličeje, pobouchaný Chalojan by musel prohrát. Ale jeho útoky Orie taky dost cítí.

7

Chalojan si připravil pozici pro tvrdý pravý hák, ale jen škrtl soupeře. Kdyby dostal tuto ránu na obličej Orieho, mohlo to být hodně zajímavé.

7

Arménský boxer sice schytal řadu tvrdých úderů, ale stejně tak jich řadu rozdal. Tentokrát vítězí v poměru 3:2 on a poslední kolo bude rozhodně zajímavé!

7

Před závěrem kola došlo ještě k divočejší a otevřenější přestřelce, která tolik neodpovídala dosavadnímu průběhu střetnutí. Uspěl v ní Chalojan.

7

Chalojan už má obličej zarudlý, jak do něj přistávají rány od Orieho.

7

Orie si drží od soupeře odstup a jakmile vidí, že Chalojan jde do útoku, okamžitě vypálí přesný protiúder. Pro Arménce to musí být frustrující.

7

Rozhodčí to vidí stejně, Orie získává úvodní kolo s plným počtem bodů.

7

První kolo je hodně svázané taktikou, ani jeden z mužů nechce zbytečně zariskovat. Několik úderů padlo od každého, přesnější a důraznější byl favorizovaný Brit.

7

Oba borci v úvodu testují kryty soupeře.
Do ringu míří Davit Chalojan (ARM) a Delicious Orie (GBR), což je druhý nasazený.

6

Ačkoliv Gerlon Congo prohrál třetí kolo 2:3, dokázal od rozhodčích posbírat potřebné tři body pro postup do čtvrtfinále! Turnajová šestka Teixeira končí.

6

Oba boxeři si občas uštědří tvrdý úder, jinak je ale patrné, že vyčkávají na chybu soupeře a nechtějí se dostat v závěrečném kole do problémů.

6

Ve druhém kole se zvýšená aktivita brazilského boxera vyplatila, povedlo se mu vyhrát 3:2. U čtyř rozhodčích je remíza a duel je zcela otevřený.

6

Texeirovi musela být ošetřena krvavá rána na hlavě, došlo ke střetu s hlavou soupeře.

6

Teixeira se pokusil natlačit soupeře do provazů, ale jeho tlak neměl dlouhého trvání.

6

Tento souboj je zatím dost svázán taktikou. Navíc Brazilec, když už zaútočí, příletí rychlý protiúder.

6

V prvním kole měl Congo převahu nad svým soupeřem a šestého nasazeného porazil 4:1 na body. Teixeira nedokázal tak účinně prolamovat obranu soupeře.
Následuje kategorie nad 92 kilogramů. Do ringu míří Gerlon Gilmar Congo Chala (ECU) a Abner Texeira da Silva Junior (BRA).

5

Bazarbaj Muchammedsabyr si pohlídal v posledním kole vítězství aktivním přístupem a vyřazuje z turnaje nasazenou dvojku Lai Čchun-ena po vítězství 3:2!

5

Také druhé kolo vyhrál 3:2, avšak v jednom případě u jiného rozhodčího. V celkovém hodnocení mají dva rozhodčí remízu a situace ještě není pro Laie beznadějná. Stále ale něco ztrácí oproti Kazachstánci.

5

Muchammedsabyrovi se povedlo v prvním kole získat na svou stranu tři rozhodčí, druhý nasazený Lai bude muset zvýšit aktivitu, nebo zpřesnit údery.
Další souboj obstarají Bazarbaj Uulu Muchammedsabyr (KAZ) a Lai Čchu-en (TPE).

4

A i tak vyhrál poslední kolo na plné čáře a celý zápas 5:0. Do čtvrtfinále postupuje Laša Guruli.

4

Guruliho taktika se dá označit za pasivní, ale je si vědom, že byl lepší a nechce se dostat zbytečně do problémů. Drží si odstup.

4

Guruli v polokrytu s jednou rukou neustále čeká na pohyb soupeře, aby druhou vypálil protiútok. A daří se mu zasahovat.

4

Rozhodčí dali všechny body Gurulimu, což je s ohledem na slušný výkon Hasanova... Zkrátka jeho útoky tolik nezasahují, jak by měly.

4

Guruli si hraje s ohněm. Soupeře provokuje šermováním rukama, následně roztáhl ruky a chtěl dostat ránu, za což málem zaplatil výpraskem. Povedlo se mu ale utéct a naopak samotnému udeřit. Guruli tuší, že si to může dovolit, dostal totiž Hasanova pod tlak po většinu druhého kola a zápas si užívá.

4

Hned na začátku druhého kola předvedl Hasanov obrovský nápor a Guruli měl co dělat, aby se z problémů vymanil. Nakonec se mu podařilo od provazů uniknout.

4

V prvním kole se povedlo sedmému nasazenému Gurulimu získat přízeň tří rozhodčích a těsně úvodní část zápasu vyhrál.
Laša Guruli (GEO) a Malik Hasanov (AZE) otevřou dvojzápas v kategorii do 63,5 kilogramů.

3

Do čtvrtfinále postupuje Beatriz Soaresová, nasazená dvojka kategorie do 60 kilogramů. Sudí jí přisoudili i třetí kolo, tentokrát v poměru 4:1. Gonzalezovou poráží 5:0.

3

Rozhodčí přisoudili kolo zcela na stranu Soaresové. Opticky to až tak jednoznačné nebylo, pravděpodobně ale víc jejích úderů prošlo přes kryt Gonzalezové.

3

Ke konci druhého kola už je patrné, jak boxerkám dochází energie.

3

Pokračuje se v přestřelkách ve středu ringu. Soaresová dostala hák na bradu, Gonzalezová naopak tvrdý direkt na nos. O dalších ranách nemluvě. Tohle je zcela otevřená bitva plná útoků a protiútoků. Žádná taktika, útočný box z obou stran.

3

V prvním kole byla k vidění řada opravdu tvrdých úderů na hlavy obou boxerek. Souboj byl dost vyrovnaný, čemuž odpovídá i skóre. Brazilka vede 3:2.
Nyní Jajaira Gonzalezová (USA) vyzve nasazenou dvojku Beatriz Iasmin Soaresová (BRA).

2

Won vyhrála třetí kolo 5:0, ale postup do čtvrtfinále jde za výkony v prvních dvou kolech na stranu Chelsey Heijnenové! Vítězí 4:1.

2

Severokorejka dvakrát praštila předkloněnou soupeřku, což se publiku zrovna dvakrát nelíbilo. Obě boxerky předvedly relativně divoké třetí kolo, plné přestřelek. Won konečně předváděla, co měla celý zápas.

2

Won vytvořila velký tlak a dokonce natlačila soupeřku do provazů, Heijnenová ale situaci zachránila. Nizozemka si hlídá postup do čtvrtfinále.

2

Rozhodčí přisoudili druhé kolo na plné čáře na stranu Nizozemky. Sedmá nasazená Won je v problémech, postup nevybojuje, pokud soupeřku totálně nezdemoluje.

2

Heijnenová sice neútočí tolik, ale její rány skoro každá prochází. Navíc je schopná účinných kombinací. Severokorejka se snaží být aktivní, držet iniciativu, ale dostává naloženo.

2

Severokorejská boxerka se pokoušela po úvodním oťukávání plném držení mít silnější závěr. Jenže Heijnenová její nápor ubránila a za předchozí aktivitu vyhrála úvodní kolo poměrem 4:1.
Won Un-gjong (PRK) a Chelsey Heijnenová (NED) míří do ringu.

1

Valdesová vyhrála i třetí kolo 3:2 a stejným poměrem i celý zápas. Nebyl to suverénní výkon od nasazené šestky, ale je to postup.

1

Kolumbijka byla soupeřkou dvakrát za sebou povalena na zem. Důvodem je defenzivní styl, kterým si hlídá svou předchozí převahu. Snaha dostat se do klinčů končí povalením.

1

Druhé kolo si přineslo ještě vyrovnanější podívanou, ale Sadikuová ho opět prohrála. Tentokrát v poměru 2:3.

1

Rozhodčí dali Kolumbijce první kolo v poměru 4:1.

1

Jenže šestá nasazená Valdesová předváděla skvělou obranu, ony údery dokázala vykrýt a naopak vyrážela do protiútoků.

1

Sadikuová se snaží tvořit od úvodního kola velký tlak na soupeřku, kterou dostává hlavně v přestřelkách do velkých problémů.
Do ringu vchází Donjeta Sadikuová a Angie Paola Valdesová v kategorii do 60 kilogramů.

Program zahájen.
Také v pondělí pokračují olympijské turnaje v amatérském boxu v celkem třech blocích. V tomto bloku se budeme věnovat večernímu programu v celkem třech kategoriích.

Program otevře ženská kategorie do 60 kilogramů, ve které se poprvé představí nasazená dvojka Beatriz Iasmin Soaresová z Brazílie. Boxovat bude s Američankou Jajairou Gonzalezovou, která ráda používá provokativní styl boje, aby se dostala soupeřkám do hlavy. V první ze dvou mužských kategorií, té do 63,5 kilogramu, se pokusí Bazarbaj Muchammedsabyr vyzrát na druhého nasazeného Laie Čchu-ena z Tchajwanu. Nečeká ho ale nic snadného.

V kategorii největších chlapíků v amatérském boxu, tedy nad 92 kilometrů, se představí druhý nasazení Delicious Orie, kterého čeká Arménec David Chalojan. V akci bude i turnajová šestka Abner Texeira a turnajová sedmička Kamšybek Kunkabajev.

Ženy do 60 kilogramů, 2. kolo
Donjeta Sadikuová (KOS) vs Angie Paola Valdesová (COL)
Won Un-gjong (PRK) vs Chelsey Heijnenová (NED)
Jajaira Gonzalezová (USA) vs Beatriz Iasmin Soaresová (BRA)

Muži do 63,5 kilogramů, 2. kolo
Laša Guruli (GEO) vs Malik Hasanov (AZE)
Bazarbaj Uulu Muchammedsabyr (KAZ) vs Lai Čchu-en (TPE)

Muži nad 92 kilogramů, 1. kolo
Gerlon Gilmar Congo Chala (ECU) vs Abner Texeira da Silva Junior (BRA)
Davit Chalojan (ARM) vs Delicious Orie (GBR)
Kamšybek Kunkabajev (KAZ) vs Ayoub Ghadfa Drissi el Aissaoui (ESP)
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.

Večerný program

koniec udalosti

Späť na online