Menu

Ďalšie

Olympijské hry - horská cyklistika

Individuálne preteky – muži

koniec udalosti

29.07.2024, 14:10 • Elancourt Hill, Paříž • Michal Sklenařík cz

Tohle by bylo ode mě z dnešního přenosu vše, děkuji za pozornost a u některých dalších přenosů napočtenou! (15:52:20)
Konečné pořadí

1. Thomas Pidcock (GBR) 1:26:22
2. Victor Koretzky (FRA) +0:09
3. Alan Hatherly (RSA) +0:11
4. Luca Braidot (ITA) +0:34
5. Mathias Flückiger (SUI) +1:20
6. Samuel Gaze (NZL) +1:41
7. Riley Amos (USA) +1:46
8. Charlie Aldridge (GBR) +2:10
9. Nino Schurter (SUI) +2:22
10. David Valero Serrano (SPA) +2:27
...
25. Ondřej Cink (CZE) +6:06

Závod skončil.

8.kolo

Ondřej Cink dojíždí na celkovém 25. místě se ztrátou 6 minut a 6 sekund.

8.kolo

Na 4. místě dojel Luca Braidot a pátý je Mathias Flueckiger.

8.kolo

Victor Koretzky dojíždí na druhém místě se ztrátou 9 sekund, na třetím místě je poté Alan Hatherly, který ztratil 11 sekund.

Vítěz Thomas Pidcock.

8.kolo

Thomas Pidcock se tak stává vítězem a může slavit zlato!

8.kolo

Tak teď to bylo velmi zajímavý manévr. Thomas Pidcock se snažil ve sjezdu zvolit jinší cestu než Koretzky a dokázal se dostat před něj. Koretzky ho zleva nečekal a trochu se tam oba jezdci střetli. Koretzky už poté nestačil Pidcocka dojet.

8.kolo

Koretzky nastoupil ve stoupání a ve sjezdu po kamenech si udělal celkem velký náskok na Pidcocka. Nyní si ho však Pidcock opět dojel a je před ním při průjezdu poslední občerstvovací zónou.

8.kolo

Victor Koretzky nastupuje a snaží se ujet ostatním, ale Thomas Pidcock se stále vcelku drží na dosah Francouzovi.

8.kolo

Úvodní trojice závodníků projíždí občerstvovací zónou a míří do lesního stoupání.

8.kolo

Na posledním mezičase, kterým projel Ondřej Cink, tak by měl být tento český závodník na 26. místě se ztrátou 4 minuty a 59 sekund na čelo závodu.

8.kolo

Na 4. místě jede Luca Braidot, který ztrácí 15 sekund a pátý je Mathias Flueckiger, který ztrácí 29 sekund.

8.kolo

Závodníci najíždí do posledního kola závodu a začíná se nám zde trochu taktizovat. Hatherly už si dojel Pidcocka s Koretzkym, a tak jedou zase ve třech!

7.kolo

Úvodní dvojice nyní sjíždí po lesním trailu a poodjíždí už o něco více třetímu Hatherlymu.

7.kolo

Thomas Pidcock se snaží nastoupit a ujet ostatním, ale Koretzky se ho drží. Hatherly už trochu ztrácí, ale více než 5 sekund to nebude.

7.kolo

Thomas Pidcock spolu s Hatherlym dojíždí Victora Koretzkého a nyní jedou ve třech.

7.kolo

Závodníci projíždí občerstvovací zónou a míří opět do lesního stoupání.

7.kolo

Thomas Pidcock nyní spolu s Hatherlym sjíždí lesní sjezd po kládách a kořenech a rozdíl na Koretzkého snížili už na pouhých 9 sekund!

7.kolo

Na čtvrtém místě jede Luca Braidot a pátý je Mathias Flueckiger. Ti ztrácí na čelo závodu 23 sekund.

7.kolo

Victor Koretzky po nájezdu do 7. kola figuruje stále na prvním místě, ale Hatherlyho již dojel Thomas Pidcock. Pidcock tak jede na druhém místě a Hatherly je třetí. Ti ztrácí na Koretzkého 17 sekund.

6.kolo

Ondřej Cink se aktuálně propadl až na 27. místo a ztrácí 4 minuty a 20 sekund. Těžko říct, jestli se třeba český závodník nepotýkal s nějakými technickými problémy.

6.kolo

Pidcocka spolu s Flueckigerem si dojel Ital Braidot a celkem ztrácí na Koretzkého už jen 25 sekund. Pomalu se tak přibližují alespoň k druhému Hatherlymu.

6.kolo

Victor Koretzky projíždí občerstvovací zónou a zhruba 13 sekund za ním jede stále Alan Hatherly. Na třetím místě je Thomas Pidcock, který jede s Flueckigerem a ti ztrácí 27 sekund. Pomalu tak stahují ztrátu na čelo závodu.

6.kolo

Thomas Pidcock nastupuje v pronásledující skupině a snaží se ostatním ujet. V závěsu za ním je Mathias Flueckiger.

6.kolo

Victor Koretzky najel do 6. kola na 1. místě. Jeho náskok na druhého Alana Hatherlyho je 13 sekund. O třetí místo stále bojuje skupina šesti závodníků v čele s Thomasem Pidcockem. Ta ztrácí zhruba 40 sekund.

5.kolo

Závodníci nyní projíždí občerstvovací zónou a blíží se k závěru 5. kola.

5.kolo

Dvě tříčlenné skupinky už se sjely a šest závodníků tak nyní bojuje o 3. místo. V ní je například Flueckiger, Schurter či Pidcock.

5.kolo

Thomas Pidcock je na 8. místě a ztrácí 39 sekund na čelo závodu. To je sice pořád hodně, ale na skupinku bojující o 3. místo ztrácí už jen 6 sekund!

5.kolo

Startovní pole opět sjíždí po kládách v lesním sjezdu. Na čele se nám zatím nic nemění a pronásledující skupinka jede stále ve třech závodnících.

5.kolo

Máme za sebou polovinu závodu, na první místě jede Victor Koretzky, který má 10 sekund náskok na Hatherlyho. O třetí místo pak bojuje skupinka tří závodníků, ve které je Flueckiger, Gaze a Aldridge, kteří ztrácí 20 sekund.

4.kolo

Závodníci nyní projíždí občerstvovací zónou a pomalu se blíží k prostoru startu a cíle.

4.kolo

Victor Koretzky je tak osamocený na 1. místě a buduje si náskok. Na druhém místě jede Alan Hatherly, který se ho snaží dojet.

4.kolo

Thomas Pidcock měl pravděpodobně technický problém a musel zajet do servisní zóny. Tam ztratil celkem spoustu času a propadl se až na 9. místo, kdy ztrácí 36 sekund na prvního Koretzkého.

4.kolo

Pidcock s Koretzkym sjíždí opět po kládách v lesním sjezdu a jejich náskok se pohybuje zhruba kolem 14 sekund na pronásledující skupinu.

4.kolo

Při nájezdu do čtvrtého kola je na prvním místě Thomas Pidcock, druhý je Victor Koretzky. Na třetí místě je poté v čele pronásledující skupiny Mathias Flueckiger a ti ztrácí 12 sekund.

3.kolo

Victor Koretzky si dojel Thomase Pidcocka a Mathias Flueckiger jim nestačil. Úvodní dvojka si tak udělala náskok a zatím jedou na čele.

3.kolo

Thomas Pidcock nastupuje a snaží se odjet dalším závodníkům. Tři sekundy za ním se ho zatím drží pouze Koretzky a Flueckiger. Zbytek pole nestačí a první trojka jim odjíždí.

3.kolo

Český závodník, Ondřej Cink, se stále drží na 17. místě a ztrácí 34 sekund na prvního závodníka.

3.kolo

Závodníci nyní sjíždí po kládách a míří sjezdem po lesním trailu dolů. Na čele se stále střídá první čtverka a zhruba tak 12 závodníků jede v první skupině pospolu.

3.kolo

Při nájezdu do třetí kola je na prvním místě Flueckiger, druhý Pidcock, třetí Koretzky a čtvrtý Nino Schurter. Ondřej Cink je nyní na 17. místě se ztrátou 30 sekund na čelo závodu.

2.kolo

Startovní pole opět najelo do sekce „The Giant Mikado“ a míří směrem dolů k občerstvovací zóně. Zhruba prvních patnáct závodníků jede v závěsu za sebou s minimálními rozestupy.

2.kolo

Závodníci nyní stoupají lesním úsekem. V servisní zóně bohužel zůstal Ede-Karoly Molnar a uvidíme, jestli bude v závodě pokračovat.

2.kolo

Ondřej Cink je aktuálně na 17. místě se ztrátou okolo 20 sekund.

2.kolo

Na první místo se nyní dostal Mathias Flueckiger, v závěsu za ním je Victor Koretzky, Thomas Pidcock a Nino Schurter. Největší favorité se tak drží pospolu.

2.kolo

Startovní pole najelo do druhého kola, na prvním místě zatím figuruje Alan Hatherly. Na druhé pozici jede Charlie Aldridge, třetí je Flueckiger a čtvrtý Schurter. Ondřej Cink je zatím 17. místě.

1.kolo

Závodníci nyní projeli sekcí „The Giant Mikado“ a míří sjezdem dolů k občerstvovací zóně.

1.kolo

Největší favorit Thomas Pidcock je aktuálně na 11. pozici, ale ztrácí pouhých 8 sekund na čelo závodu. Ondřej Cink se poté drží na 16. místě, též s minimální ztrátou na prvního závodníka.

1.kolo

Celé startovní pole se zatím drží pospolu. Nikdo neujel, ani neodpadl.

1.kolo

Na první pozici zatím jede Alan Hatherly, který se snaží udělat náskok, ale zbytek pole se zatím drží za ním.
Hezké pondělní odpoledne všem příznivcům horských kol. Dnes máme na programu závod mužů, který odstartuje ve 14:10.
Startovní listina

1. Thomas Pidcock (GBR)
2. Victor Koretzky (FRA)
3. Mathias Flueckiger (SUI)
4. Nino Schurter (SUI)
5. Alan Hatherly (RSA)
6. Jordan Sarrou (FRA)
7. Riley Amos (USA)
8. Luca Schwarzbauer (GER)
9. Christopher Blevins (USA)
10. Luca Braidot (ITA)
11. Simon Andreassen (DEN)
12. Jofre Cullel Estape (SPA)
13. Martin Vidaurre Kossmann (CHI)
14. Charlie Aldridge (GBR)
15. Samuel Gaze (NZL)
16. Martins Blums (LAT)
17. Simone Avondetto (ITA)
18. Jens Schuermans (BEL)
19. Julian Schelb (GER)
20. Pierre de Froidmont (BEL)
21. Ulan Bastos Galinski (BRA)
22. Ondřej Cink (CZE)
23. David Valero Serrano (ESP)
24. Maximilian Foidl (AUT)
25. Gunnar Holmgren (CAN)
26. Tomer Zaltsman (ISR)
27. Oleksandr Hudyma (UKR)
28. Knut Roehme (NOR)
29. Krzysztof Lukasik (POL)
30. Adair Zabdiel Gutierrez Prieto (MEX)
31. Diego Alfonso Aria Cuervo (COL)
32. Alex Miller (NAM)
33. Ede-Karoly Molnar (ROU)
34. Jiujiang Mi (CHN)
35. Romano Puentener (LIE)
36. Joni Savaste (FIN)
Nejprve si pojďme společně představit trať dnešního závodu. Závod se bude konat na Elancourt Hillu v Paříži, který je s nadmořskou výškou 231 metrů nejvyšším bodem pařížského regionu. Z tohoto místa lze vidět například Eiffelovu věž či další památky. Dle pořadatelů je okruh tvořen z 95% původními stezkami, čili příliš uměle vytvořených překážek zde nebude. Okruh má 4,4 kilometrů a závodníci pojedou celkem 8 kol. Závod tak bude mít celkem 35,2 kilometrů.

Největším favoritem na vítězství v závodě je čtyřiadvacetiletý Brit, Thomas Pidcock. Ten startuje letos na Olympijských hrách podruhé a v roce 2021 v Tokiu skončil na 1. místě. Pidcock je také mistrem světa z roku 2023 z Glasgow a v tomto roce vyhrál i dvakrát světový pohár.

V závodě budeme mít i jednoho českého účastníka a to Ondřeje Cinka. Tento třiatřicetiletý český závodník startuje na Olympijských hrách již počtvrté a jeho nejlepším výsledkem je 14. místo. Vlastní také bronz z Mistrovství Světa z roku 2015 z Vallnordu.
Hezké pondělní odpoledne všem příznivcům horských kol. Dnes máme na programu závod mužů, kteří pojedou na Elancourt Hillu v Paříži.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:10.

Individuálne preteky – muži

koniec udalosti

Späť na online