Menu

Ďalšie

Olympijské hry - pozemný hokej - muži

Belgie – Španělsko

2:3

koniec udalosti (0:0, 0:0, 1:1, 1:2)

04.08.2024, 12:30 • Yves-du-Manoir Stadium 1, Paříž • Štvrťfinále • Matěj Skula cz

Statistiky:

Góly: 2:3
Střely: 13:12
Trestné rohy: 5:2
Proměněné trestné rohy: 1:1
Držení balonku: 48%:52%
Zelené karty: 1:0 (14:16:19)
Španělsko tak může s napětím sledovat odpolední utkání mezí Nizozemskem a Austrálií, neboť v semifinále si zahrají právě s vítězem tohoto utkání.
Na Yves-du-Manoir Stadiu i nadále probíhají španělské oslavy, které jsou však naprosto pochopitelné, neboť olympijští vítězové se neporážejí každý den.
Čtvrtfinálové utkání mezi Belgií a Španělskem na olympijských hrách v Paříži končí obrovským překvapením, neboť Španělé vítězí 3:2 a posílají olympijské vítěze z Tokia domů již po čtvrtfinálové fázi!
V prvních dvou částech hry jsme na branku čekali marně, poprvé se skóre měnilo až v 40. minutě, kdy otevřel skóre španělský útočník José María Basterra. Vedení však vydrželo Španělsku jen asi půl minuty, než srovnal krok Arthur de Sloover, který propálil brankáře Calzada mezi nohami – 1:1.
V poslední čtvrtině byli Belgičané dlouho lepším týmem, ale v 55. minutě usměrnil balonek z ojedinělé akce Španělska do sítě Belgie Marc Reyne a vrátil Španělům vedení. O dvě minuty později navíc využil španělské hry bez brankáře kapitán Marc Miralles a po trestném rohu zvýšil na 3:1. Belgičanům se sice zásluhou Alexandera Hendrickxe podařilo snížit na 3:2, ze závěrečného tlaku už ale další gól nevstřelili a semifinále se tak zahrají Španělé.

60

Utkání právě skončilo.

60

Brankář Calzado ale pokus Hendrickxe vyrazil, Belgičané končí už v čtvrtfinále! Obrovské překvapení, které se dnes událo v Paříži!

60

Hrát se ještě bude, navíc Gabriel Labate ukazuje proti brance Španělska, trestný roh pro Belgii!

60

Hlavní rozhodčí přerušil akci Belgičanů po levé straně a ukázal proti belgické brance, čas mezitím vypršel a Španělé začali ve velkém oslavovat, jenže hráči Belgie se mezitím vrhli na sudí a duo rozhodčích se teď musí domluvit, jak celou situaci vyřeší.

60

Španělé klidně mohli dát čtvrtou branku, avšak míček z levé strany do branky neprošel.

60

A Španělé navíc výborně zdržují čas a mají míč u svých hokejek na útočné polovině.

59

Po aki Kiny z pravé strany nahrával do střeleckého kruhu Boccard, Španělé se ale ubránili a do konce už zbývá jen asi minuta.

58

Jednomu z belgických hokejistů utekl balonek, Španělé teď mohou ulevit své defenzivě.

58

Protest Belgičanů ale nebyl úspěšný a trestný roh z toho nebude, Belgie však bude i tak hrát s balonkem.

58

Belgičané si ale ještě berou možnost videa a nechají poslední situaci přezkoumat, jestli tam rozhodčí nenajdou nějaký dotyk s nohu španělského obránce.

58

Belgický kapitán Denayer po teď doslova vrhnul do Stockbroekxovy nepovedené střely, avšak mířek nezasáhl.

58

Belgie právě vstřelila branku!
Gól naděje dává tři minuty před koncem ALEXANDER HENDRICKX, jehož rána po rozehrávce trestného rohu s velkým štěstím prošla až za brankáře Calzada – 2:3. V Paříži se ještě rýsuje na drama.

58

Belgičané teď sice ztratili balonek, ale Španělé se z vlastního střeleckého kruhu nedostali a vzápětí uvidíme po doteku Alonsovy nohy další trestný roh.

57

Španělsko právě vstřelilo branku!
Španělé dávají olympijským vítězům z Tokia další ránu! Po rozehrávce trestného rohu se trefuje MARC MIRALLES, jehož pokus ještě tečoval jeden z Belgičanů – 1:3!

Belgie – Španělsko

2:3

koniec udalosti (0:0, 0:0, 1:1, 1:2)

Späť na online


Rozhodca: Gabriel Labate (ARG), Jonas Van't Hek (NED)

Štatistiky:
Sestavy
Belgie: Vanasch - van Doren, van Aubel, Boccard, de Kerpel, Hendrickx, Denayer (C), de Sloover, Kina, Wegnez, Onana Alima
Náhradníci: Stockbroekx, Dohmen, Luypaert, Boon, van Dessel

Španělsko: Calzado - Alonso, Bonastre, Gispert, Cunill, Basterra, Clapes, Reyne, Miralles (C), Menini, Rodríguez
Náhradníci: Vilallonga, Recasens, Vizcaino, de Ignácio-Simo, Font
Branky
41. de Sloover, 58. Hendrickx - 40. Basterra, 55. Reyne, 57. Miralles
Karty
Zelené karty: 26. van Dessel