Menu

Ďalšie

Olympijské hry - stolný tenis

Dvojhra - muži

koniec udalosti

04.08.2024, 13:30 • South Paris Arena 4 • Adam Kročil cz

Odpolední zápasy vynesly rychlou bronzovou medaili, která zásluhou Felixe Lebruna nevycestuje za hranice Francie. Finálový souboj nabídl vyrovnanější souboj mezi Fanem a Moregardem, do kterého lépe vstoupil švédský hráč. Fan ale s postupem času nacházel recept na svého soupeře a vítězstvím 4:1 zajistil, že i třetí medaile ze stolního tenisu poputuje do Číny. Z mé strany je to všechno, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne a příjemnou zábavu u dalších přenosů, ať už z jiného sportu, nebo týmové soutěže, jež za pár dní odstartuje. (15:32:48)

O bronz
Hugo CALDERANO (BRA) – Felix LEBRUN (FRA) 0:4

O zlato
Truls MOREGARD (SWE) – FAN Zhendong (CHN) 1:4

Konečné pořadí:
1.FAN Zhendong (CHN)
2.Truls MOREGARD (SWE)
3.Felix LEBRUN (FRA)

Ačkoli se Moregardova cesta turnajem stala ohromnou zprávou, jak pro evropský, tak pro celosvětový stolní tenis, tak i ona došla svému závěru, který bude napsán stříbrným písmem. Fan Zhendong svým šestým mečbolem, který uklidil po lajně, poráží Trulse Moregarda 4:1 (-7,9,9,8,8) a získává zlatou medaili.
Všechno se dá otočit, ale řešit stav 1:7 v pátém setu s turnajovou dvojkou nenese dobré vyhlídky do budoucna.
Moregard do setu nevstoupil dobře a šance na ještě větší zázrak, než který dokázal, je stále dál a dál. Po timeoutu, jenž si právě vybral, musí řešit stav 1:3 a 0:3.
V hledišti máme možnost vidět také radost světové jedničky Wanga, jehož turnajovým katem se stal právě Moregard.
Ačkoliv vnáší Moregard svým osobitým stylem do utkání mnoho netradičních, pohledných úderů, tak to zatím nenese úspěch proti jednoduché, strojově přesné hře, na kterou jsme od Fana zvyklí. Hráč z Číny již vede na sety 3:1, jelikož získal 4.sadu poměrem 11:8
Ani tuto koncovku svým šestihranem Moregard nezískal a prohrál naprosto stejným výsledkem 9:11. Po Fanově otočce z 0:1 na 2:1 je však utkání stále otevřené oběma.
Třetí set zatím nabízí totožný scénář, jako ten předchozí. Fan si vytvořil náskok, který Truls skvěle stáhl a tentokrát před koncovkou raději Fan sáhl po oddechovém času.
Na malou chvilku se již zdálo, že se miska vah začíná přiklánět na stranu bývalé světové jedničky. Moregard se však skvěle dotáhl a ještě výrazně zdramatizoval druhý set. Fanovi to ovšem na vítězství 11:9 stále stačilo a srovnal na 1:1 na sety.
Fan místy nevěří, jaké míčky se mu vracejí na stůl. Nejednou se mi zdálo, že již hráč z Číny přestal hrát a balónek se opět zjevil na jeho polovině stolu.
Moregard v prvním setu působil velmi klidným dojmem a to jej dovedlo k vedení 1:0 na sety, po výhře 11:7. Jak se vždy říká, klidná hlava se rovná klidné ruce.
Publikum, spokojené ziskem bronzové medaile pro Francii, si již může v poklidu užít poslední zápas, který právě začal. Jedná se o finále mezi Lebrunovým semifinálovým přemožitelem, Číňanem Fan Zhendongem a zázračným mladíkem ze Švédska, Trulsem Moregardem..
Nás čeká přibližně půlhodinová přestávka, po které se vrátíme s finálovým zápasem.

Takový debakl si rozhodně Calderano, za předvedenou cestu turnajem, nezasloužil. Bronzová medaile již zná svého majitele. Stal se jím, ve svých 17 letech, domácí Felix Lebrun. V rychlém utkání s Brazilcem zvítězil hladce 4:0 (6,10,7,6).
0:3 a 4:7. Zdá se, že utkání o 3.místo nebude mít dlouhého trvání.
Přestože se Calderano na úvod čtvrtého setu drží, tak působí velmi sklesle. Je si nejspíš vědom toho, že mu bronz protéká mezi prsty. Hrstka fanoušků z Brazílie však svému zástupci stále věří a nepřestává fandit.
Lebrunovi stačil pouze 1 setbol a odsakuje do trháku 3:0. Felixovi v utkání zatím nechybí vůbec nic. Má vysoké vedení, dostatek energie, jistotu v úderech a také podporu fanoušků. Jsem zvědavý, jestli si s tím zkušený Brazilec ještě dokáže poradit.
Calderano, který pokračuje od svého timeoutu v novém dresu, jak je u něj zvykem, ztrácí další míčky na svého soupeře, který tak má 3 setboly.

Dvojhra - muži

koniec udalosti

Späť na online