Menu

Ďalšie

OH - 3×3 Basketbal

Popoludňajší program

koniec udalosti

04.08.2024, 17:30 • La Concorde 1, Paříž • Matěj Skula cz

Ode mě je to pro dnešek všechno, bylo mi ctí Vás dnešním odpoledním programem provázet a třeba zase někdy na počtenou. (22:32:02)
Dnešní poslední utkání bylo výbornou pozvánkou na zítřejší boje o medaile, kde se uskuteční zítra od 17:30, kdy je na programu první ženské semifinále. O půl hodiny později poté půjdou do akce i muži. O medaile se pak bude bojovat od devíti hodin a vrchol celého turnaje trojkového basketbalu nastane zítra asi o půl jedenácté, kdy se odehraje finále mužské soutěže.
Semifinálové dvojice mužského turnaje:
Lotyšsko – Francie
Nizozemsko – Litva
Konečný výsledek zápasu: Srbsko – Francie 19:22
A domácí francouzští basketbalisté to opravdu zvládli a před vlastními diváky si zahrají o medaile! V úchvatném čtvrtifnálovém zápase totiž porazili obhájce bronzových medailí ze Srbska 22:19 a tým, který si zajistil postup do play-off až dnešním odpoledním utkáním proti Číně, může vyhlížet zítřejší semifinále proti Lotyšsku. Jistotu vítězství vystřelil Francii osm sekund před koncem Timothe Vergiat, jehož pokus za dva body spadl přesně do koše.
Konečný výsledek zápasu: Srbsko – Francie 19:22
Srbsko – Francie 19:20
Neskutečné drama na La Concorde, domácí Francouzi patnáct sekund před vypršením časomíry vedou ve čtvrtfinále olympijského turnaje nad obhájci bronzových medailí o jeden bod 19:20. Srbové si berou timeout a pokusí se ještě minimálně vyrovnat, avšak míč budou mít Francouzi.
Srbsko – Francie 16:18
Minuta do konce a domácí fanoušci i nadále hlasitě podporují své reprezentanty, kteří i nadále drží velmi těsné vedení.
Srbsko – Francie 13:16
Domácí reprezentaci zatím táhne hlavně duo Rampaut – Seguela, kteří oba hrají možná svůj životní zápas. Srbové zatím marně hledají cestu nazpět k vyrovnanému stavu, čas navíc utíká velmi rychle.
Srbsko – Francie 9:13
Francouzi hrají výborné utkání a bronzoví medailisté z Tokia zatím nejsou úplně ve své kůži. Tři a půl minuty před koncem vedou domácí hráči za hlasité podpory tribun 13:9.
Srbsko – Francie 8:9
Srbové se sice několikrát dostali na vyrovnaný stav, avšak Francie je stále o nějaký ten bodík vepředu. Zápas je ale zatím otevřený na obě strany, navíc do konce zbývá ještě pět minut. Na fauly vede balkánský celek 6:4.
Srbsko – Francie 5:7
Tři minuty čtvrtfinálového boje za námi a zatím sledujeme výborný zápas. Fyzicky skvěle vybavení Srbové zatím dělají soupeři problémy hlavně pod košem, naopak Francouzi si několikrát pomohli i pokusem za dva body.
Srbsko – Francie 3:5
Vstup do utkání výborně vyšel Francouzům, kteří po minutě a půl zápasu vedou 5:3. Zatím všechny body domácí země zaznamenal Jules Rambaut, který ke dvěma pokusům za dva body přidal i jeden koš po samostatném průniku.
Střetnutí domácích Francouzů s Srby právě začalo.
Posledním duelem dnešního odpoledního programu bude souboj Srbska s domácí Francií. Jasným favoritem jsou balkánští basketbalisté, kteří se dlouho drželi na příčkách zaručujících přímý postup do semifinále, jenže po dnešní dřívější prohře s Litvou 18:20 musí do čtvrtfinále. Domácí Francouzi jsou považováni v tomto utkání za outsidera, který ale bude chtít využít podpory domácích fanoušků a překvapit bronzové medailisty z Tokia. V dnešním prvním zápase Francie porazila basketbalisty Číny 21:12.
Konečný výsledek zápasu: Litva – Polsko 21:15
Poláci se ke konci snažili o zdramatizování zápasu a posílali na koš jeden dvoubodový pokus za druhým, jenže ani jeden z síťce neskončil. Naopak basketbalisté Litvy závěr utkání odehráli velmi dobře a po koši Vingelise mohli začít oslavovat postup do semifinále, ve kterém narazí na Nizozemsko.
Litva – Polsko 17:14
Dvě a půl minuty před koncem času je stav zápasu stále pro Poláky hratelný, v současné chvíli sice ztrácejí tři body, to se však dá relativně snadno dohnat.
Litva – Polsko 12:9
Reprezentantům Polska se sice podařilo na pár sekund srovnat krok s Litevci, kteří ale poté uskakují po dvoubodovém pokusu Vingelise. A když se vzápětí prosadil i Dziaugys, je rozdíl zase tříbodový.
Litva – Polsko 7:5
V polovině zápasu se začíná skóre zase vyrovnávat, Poláci teď dobře brání a navíc také trefili dva koše za jeden bod. A jak jsem předtím psal, že Polsko je zatím nedisciplinované, tak od toho okamžiku už nefaulovali a na nedovolené zákroky je srovnáno 5:5.
Litva – Polsko 7:3
Na časomíře sice ještě svítí více než sedm minut, Litva už ale potvrzuje roli favorita a začíná si tvořit náskok. Ten v současné chvíli činí čtyři body. Poláci zatím doplácejí na nedisciplinovanost, v úvodních třech minutách totiž spáchali hned pět faulů.

Popoludňajší program

koniec udalosti


Štatistiky:
Dnešní program
Základní skupina:
17:30 Francie - Čína 21:12
18:00 Polsko - Lotyšsko 16:22
18:35 Litva - Srbsko 20:18
19:05 USA - Nizozemsko 6:21

Čtvrtfinále:
21:30 Litva - Polsko 21:15
22:05 Srbsko - Francie 19:22